Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός με το σπαθί στο χέρι συνεχίζει στη Λουκέρνη τη Θρυλική του πορεία

Ο Ολυμπιακός με το σπαθί στο χέρι συνεχίζει στη Λουκέρνη τη Θρυλική του πορεία
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 - 16:14
*** ΕΓΡΑΨΕ : «Τρώτε άφοβα μαρούλια Τσέρνομπιλ» ( Θανάσης Καρτερός, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Τσίπρα )
*** Η επόμενη φορά πού ο Τουϊτης θα θυμηθεί τον Ολυμπιακό, θα είναι όταν θα έχει σιγουρευτεί ο υποβιβασμός του Πόα στη Β' Εθνική.
Στο νέο του retweet θα αποκαλύψει πώς ο Ολυμπιακός άρπαξε τον Θανάση Μπέμπη μέσα απ' τα χέρια του Φωστήρα, πριν από εβδομήντα χρόνια.
ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΜΕ «ΧΑΡΤΙΝΑ» ΚΑΙ «ΤΣΙΠΡΑΝΕΛΙΚΑ» ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΗΨΗΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ !
Περιττεύει νομίζω να σας πω πόσο υπερήφανος αισθάνομαι, ως παρεπιδημών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τις θριαμβευτικές προκρίσεις των δύο δικέφαλων στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πέρα από τα στήθη μου, πού φούσκωσαν από περηφάνεια, είναι και η κοιλιά μου, πού περιμένει και αυτή καρτερικά τη σειρά της να φουσκώσει με ένα ακόμη ... «γύρο». Με απ' όλα.
Στην ουσία αγαπητοί φίλοι, μιλάμε γιά θρίαμβο «ντάμπλ – φας». Σε διπλή έκφανση. Τον θρίαμβο των Αεκ και Πάοκ αφ' ενός και θρίαμβο του γκανγκστερισμού, της λαμογιάς, της απατεωνιάς, των εξαγορασμένων συνειδήσεων, των στημένων εκλογών, των κυβερνητικών παρεμβάσεων, των νταλαβεριτζήδων της διαιτησίας, των βολεμένων δικαστών, των ιδιωτικών στρατών, των χρηματοδοτούμενων κοράκων, των ύποπτων και σκοτεινών και ύποπτων διεργασιών σε κυβερνητικά υπόγεια, της απόλυτης διάβρωσης των θεσμικών ποδοσφαιρικών οργάνων, αλλά και της ματαιοδοξίας, της τσιγγουνιάς, της άκρατης και ατέλειωτης κονόμας μέσω του ποδοσφαίρου, του παράνομου και ύποπτου «ρίαλ εστέϊτ» με εδάφη και οικόπεδα του δημοσίου.
Θέλετε κι' άλλα ; Μα, θα πρέπει να γράφω μέχρι τα ...Χριστούγεννα, άμα πρέπει να τα γράψω όλα. Είναι ατέλειωτη η ΣΗΨΗ, η ΔΙΑΦΘΟΡΑ, η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ πού έχει οδηγηθεί αυτή η χώρα. Και βεβαίως, ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ, πλειστάκις με μεθόδους που δεν πολυδιαφέρουν με αυτές πού περιέγραψα, έρχεται και η ...επιτυχία ! Γιά την οποία θα πρέπει να αισθάνομαι και να το ... γράφω κι' όλας (!) ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ.
Ρε, δεν πάτε να ΚΟΥΡΕΥΤΕΙΤΕ όλοι μαζί !
ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Σήμερα λοιπόν, στον απόηχο όλων όσων εκθέσαμε παραπάνω, των στοιχείων δηλαδή πού ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ την σημερινή ΑΠΑΤΗΛΗ εικόνα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Ελβετία την Λουκέρνη, με τον αέρα του 4-0. Πιστεύω ότι πρόκειται γιά ΚΟΜΒΙΚΟ αγώνα για το μέλλον της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο ΞΕΚΙΝΑΕΙ με τις ΙΔΙΕΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ από πέρυσι συνθήκες : Εννοώ με ΕΧΘΡΙΚΕΣ γιά τον Ολυμπιακό συνθήκες και κόντρα ένα ολόκληρο θεσμικό πλαίσιο :
Με κυβέρνηση ( ακόμα ) συριζανελητών. Με ΕΠΟ «εξυγιαντών». ΜΕ διαιτησία ΔΗΘΕΝ ΞΕΝΩΝ αλλά στην ουσία στα χέρια των ΙΔΙΩΝ «ταγμένων» παραγόντων πού ήταν και πέρυσι. Με αθλητική Δικαιοσύνη αποτελούμενη από τους ΙΔΙΟΥΣ δικαστές και εισαγγελείς για την παραμονή των οποίων η ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ στα συμφέροντα των «δικών» της επιχειρηματιών κυβέρνηση, πέρασε ολόκληρη τροπολογία στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να ... ΑΛΛΑΞΕΙ τον ΔΙΚΟ ΤΗΣ νόμο, πού προέβλεπε λήξη θητείας και αντικατάσταση από άλλους δικαστές ! Πέρασε λοιπόν η τροπολογία και τι σημαίνει αυτό; Ότι οι δικαστές πού ΕΜΕΙΝΑΝ θα ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΧΑΡΗ στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα σ' αυτά τα κυβερνητικά στελέχη πού φρόντισαν να ΠΡΟΩΘΗΣΟΙΥΝ την χαριστική τροπολογία. Δεν το προχωράω, ο καθένας αντιλαμβάνεται ό, τι ... αντιλαμβάνεται.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ΗΤΑΝ στο στόχαστρο της διαφθοράς ΕΙΝΑΙ στο στόχαστρο της ΣΗΨΗΣ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ στο στόχαστρο της ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ, όσο τουλάχιστον να αλλάξουν τα πράγματα σε κυβερνητικό επίπεδο. Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, όλα τα υπόλοιπα, θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος.
Τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός γι' αυτό ; Τίποτα περισσότερο από να προσπαθεί να ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ την ομάδα του, να φροντίζει να καλύπτει πάση θυσία τα νώτα του και να μάχεται με όπλο και συμπαραστάτες το ΔΙΚΑΙΟ και τους ΔΙΚΑΙΟΥΣ.
ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΑΝΟ «ΓΥΡΩ – ΓΥΡΩ»
Πόσες μεταγραφές έχει κάνει φέτος ο Ολυμπιακός ; Δεκαέξι ; Δεκαεπτά ; Δεκαοκτώ ; Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τον ακριβή αριθμό. Πόσα χρήματα έχει δαπανήσει ; Μιλάμε γιά ΔΕΚΑΔΕΣ εκατομμύρια, και ΧΩΡΙΣ τα ... «εικοσάρικα» των Ομίλων. Πόσες και ΤΙ μεταγραφές έχουν κάνει οι άλλοι δύο ; Ξέρετε, αυτοί με το ... «απεριόριστο μπάτζετ» του κώλου και εκείνοι πού ... «όποιον θέλουμε τον κρατάμε και όποιον δεν θέλουμε τον αφήνουμε να φύγει».
Όμως, εκείνων η φιλοσοφία γιά το ποδόσφαιρο και το πώς έρχονται οι διακρίσεις, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. Γνωρίζουν πολύ καλά την ΤΕΧΝΗ του πως ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ οι μεταγραφές με ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.
Ασχετο : Να σας πω τι είδα εγώ στα ΔΥΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Πάοκ – Σπαρτάκ ; Είδα τον Πάοκ να παίζει ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ( τουλάχιστον ) Και δεν εννοώ τον διαιτητή. Εννοώ αυτό τον βραζιλιανόγυφτο τον Αντριάνο, πού στο πρώτο παιχνίδι έπαιζε σαν «ματιασμένος», μέχρι πού τον πήραν χαμπάρι και τον έκαναν αλλαγή, στο δε δεύτερο ΦΡΟΝΤΙΣΕ να ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ με ΕΝΤΕΛΩΣ ΗΛΙΘΙΟ, αλλά και ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΟ τρόπο.
Αν ήμουνα Σπαρτάκ, το πρώτο πράγμα πού θα έκανα θα ήταν ΝΑ ΨΑΞΩ τον Αντριάνο ΓΥΡΩ – ΓΥΡΩ. Μέχρι και τους ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ θα έψαχνα, ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ποδοσφαιριστές, ΠΟΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ εκπροσωπούν.
Η ... ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ !
Πάμε παρακάτω. Το Αεκ κατάφερε να περάσει την Σέλτικ. Ετσι, έκανε το δικό της ντάμπλ. Το σκοτσέζικο. Πριν από δεκατέσσερα – δεκαπέντε χρόνια, είχε αποκλείσει την Ρέϊντζερς. Τώρα τη Σέλτικ, Και μετά από καμιά δεκαπενταριά χρόνια, πάλι, μπορεί να βρεθούν στον δρόμο τους οι καρδούλες, θυμάστε εκείνη τη Χαρτς Οφ Μιντλόθιαν, πού κάποτε αποκλείστηκε από τον βάζελο ; Αυτές είναι οι ομάδες της Σκωτίας, συν δυό – τρείς ακόμη. Τραγικές, όλες τους.
Όπως και να έχει, το Αεκ πέρασε. Και τι βγαίνει ; Βγαίνουν ... 13 εκατομμύρια. Στο χέρι. Με προοπτική γιά άλλα 20, των Ομίλων. Πριν όμως χαρείτε για τα καλά, διαβάστε τι έγινε μετά τον αγώνα.
Δηλώσεις έκανε ο Μελισσανίδης. Και κάποιος τον ρώτησε αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές. Ξέρετε τι απάντησε ;
«Ποιες μεταγραφές μου λέτε. Τώρα βρισκόμαστε σε ... υπερένταση» !
Ετσι είναι. Μία πρόκριση, έστω και στα πλέϊ όφ του Τσάμπιονς Λίγκ, σε φέρνει σε υπερένταση. Και η υπερένταση είναι κακό πράγμα. Δεν σ' αφήνει να κάνεις μεταγραφές. Θέλεις δηλαδή να κάνεις, αλλά η υπερένταση είναι κακός σύμβουλος. Και στο κάτω, τι να τις κάνεις τις μεταγραφές, όταν η ομάδα είναι πλήρης, δεν έχει κενά και κυρίως δεν χάνει ;
ΜΕ ΤΟ ΞΑΔΕΛΦΑΚΙ ΤΟΥ Ζ'ΜΠΟΥΤΣΑΜ !
Δεν ξέρω αν τη βλέπουν έτσι την ομάδα τους οι οπαδοί της. Ούτε και με ενδιαφέρει, βεβαίως. Με ενδιαφέρουν μόνον αυτά πού βλέπω εγώ. Και τι είδα στο Αεκ – Σέλτικ ; Είδα μία Αεκ πού ΣΕΡΝΟΤΑΝ, μία Αεκ πού θα πρέπει να ... κοιμήθηκε με τον θεό, για να καταφέρει να προκριθεί έστω και εναντίον ομάδας πού ήταν ανίκανη να αλλάξει το πατροπαράδοτο ΑΦΕΛΕΣ ΣΤΥΛ των ομάδων της χώρας της.
Το έχω ξαναγράψει, μετά τον πρώτο αγώνα και το ξαναγράφω. Η Σέλτικ έχει ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ποδοσφαιριστή άξιο λόγου, πού ξέρει μπάλα. Και αυτός λέγεται Ν'τσαμ ( ξαδελφάκι του θρυλικού... Ζ'μπούτσαμ ). Ολοι οι άλλοι, είναι μήλα κομμένα από την ίδια μηλιά. Ιδιοι φελλοί, σε ίδο στυλ φωτοκόπια ο ένας του άλλου. Και κυρίως εύκολη λεία γιά μία ΜΑΖΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, σαν αυτές πού ξέρει να στήνει ο Ουζουνίδης. Και είναι το μόνο πού ξέρει, πιστεύω.
ΜΗΔΕΝ ΤΕΛΙΚΕΣ, ΜΗΔΕΝ ΚΟΡΝΕΡ, 37 % ΚΑΤΟΧΗ !!!
Είμαι υπερβολικός ; Διατηρώ προκατάληψη εναντίον της ΧΑΡΤΙΝΗΣ «πρωταθλήτριας» ; Ισως. Όμως, πριν κρίνετε, διαβάστε τα ΕΠΙΣΗΜΑ στατιστικά στοιχεία του αγώνα και πέστε μου μετά αν έχω δίκιο :
ΑΕΚ – Σέλτικ 2-1.
Κατοχή μπάλας, 37 – 63 % !
ΤΕΛΙΚΕΣ Προσπάθειες, ΜΗΔΕΝ με ΤΡΕΙΣ !
ΚΟΡΝΕΡ, ΜΗΔΕΝ με ΕΠΤΑ !
ΣΟΥΤ : ΠΕΝΤΕ με ΔΕΚΑ
ΦΑΟΥΛ : ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ με ΤΡΙΑ
ΟΦΣΑΪΝΤ : ΜΗΔΕΝ με δύο.
Ερωτώ : Εχετε ξαναματασυναντήσει ΤΕΤΟΙΑ στατιστικά αγώνα Τσαμπιονς Λιγκ ; Να είναι γηπεδούχος μία ομάδα και να μην κάνει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ; Να μην κερδίσει ΚΑΝΕΝΑ κόρνερ ; Να έχει κατοχή μόλις ... 37 % ;
Εντάξει στο πρωτάθλημα, αυτά τα ποσοστά είναι συνήθη γιά τις ομάδες πού προπονεί ο Ουζουνίδης και οι διάφοροι άλλοι Ελληνες τεχνικοί με την ίδια νοοτροπία. Αλλά και στο ... Τσάμπιονς Λιγκ μωρέ ;
Θα μου πείτε, ναι, αλλά η δουλειά έγινε. Χωρίς σουτ και τελικές, αλλά με δύο γκολάκια. Σωστά. Όχι όμως και να ... θριαμβολογούμε γι' αυτό.
Και να σας πω κάτι ; Ούτε να σκέπτομαι, ούτε να φαντάζομαι δεν θέλω, κάποτε τον Ουζουνίδη στον πάγκο του Ολυμπιακού ! Για ομάδες σαν το Αεκάκι, καλός είναι. Όχι γιά παραπάνω όμως.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΝΤΕΜΠΛΕΪ
ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ
ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ
Τον τελευταίο καιρό, οι επιθέσεις εναντίον του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη έχουν ενταθεί. Φυσικό είναι, αφού η συγκυβέρνηση των συριζανελητών βρίσκεται στα σχοινιά και όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, την έχει άσχημα, όσο ποτέ άλλοτε στην τρίχρονη θητεία της. Το σύστημά της, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι όποτε βρίσκεται σε δύσκολη θέση να ανακαλύπτει ή να εφευρίσκει εχθρούς. Και αν δεν βρίσκει κανένα καινούργιο, τότε ανασύρει από το παρελθόν παλαιότερους, τους οποίους ξαναβγάζει στην επικαιρότητα αναμασώντας τις παλαιότερες κατηγορίες πού τους είχε προσάψει.
Κάπως έτσι, οι «ειδικοί» επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να ξαναβγάλουν θέμα Ολυμπιακού στην επιφάνεια και έδωσαν την εντολή στα ... «αρμόδια» δημοσιογραφικά περιττώματα να ξεκινήσουν την επίθεση κατά των ερυθρόλευκων και του Μαρινάκη, εν ανάγκη με αναμόχλευση των γνωστών και ουδέποτε αποδειχθέντων κατηγοριών. Κάπου όμως το παράκαναν. Κάποιοι από τους σφουγκοκωλάριους του Μαξίμου δεν περιορίστηκαν στα γνωστά και πρόσφατα, αλλά σκέφτηκαν πως θα ήταν πιο «πειστικοί» αν κολλούσαν στον Ολυμπιακό και άλλα ψεγάδια, από το παρελθόν.
Ενας εξ αυτών, αηδιαστικός, παρατρεχάμενος στου Μαξίμου, όπως λένε οι πληροφορίες, ο οποίος διατηρεί ένα site στην υπηρεσία της φασιστεράς συγκυβέρνησης, προχώρησε σε ( δημοσιογραφικό ) ... απονενοημένο διάβημα !
Είχε το ΘΡΑΣΟΣ και την ΑΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ να προσάψει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ «δεσμούς» και «συνδέσεις» με την Δικτατορία της 21ης Απριλίου.
Ποιόν ; Τον Ολυμπιακό !
Και ο σκοπός φανερός, βεβαίως : Το «καλόπιασμα» των οπαδών των άλλων ομάδων και ιδιαίτερα του Παναθηναϊκού, πού – μην ξεχνάμε – είναι και η ομάδα του πρωθυπουργού μας.
Ποιος ; Ο ... Παναθηναϊκός ! Η χαϊδεμένη και παντοιοτρόπως προστατευόμενη ομάδα της χούντας, η ομάδα πού έφτασε στο απόγειο της «ευρωπαϊκής της καταξίωσης», με ΠΛΑΣΤΑ, ΝΟΘΑ και ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ αποτελέσματα ! Αγορασμένα ... από ποιόν ; Μα βέβαια, από αξιωματούχους του ίδιου στρατιωτικού καθεστώτος !
Αυτά όμως δεν είναι λόγια του αέρα, λόγια του κάθε μαλάκα παρατρεχάμενου του Μαξίμου. Είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ με ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ πού ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ με στοιχεία.
Για σήμερα, θα θυμηθούμε ΕΝΑ από ΠΟΛΛΑ στοιχεία πού ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ στους ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ( γιατί οι παλαιότεροι τα γνωρίζαμε από τότε ) το ΒΡΟΜΙΚΟ υπόβαθρο πού οδήγησε τον Παναθηναϊκό της χούντας στο Γουέμπλεϊ.
Η αποκάλυψη της Δέσποινας Παπαδοπούλου
Στις 4 Απριλίου 2007 και στην εκπομπή «Οι Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά, η σύζυγος του πρώην δικτάτορα Δέσποινα, χήρα Γεωργίου Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στον αγώνα ΠΑΟ-Ερυθρός Αστέρας 3-0, πού ήταν η ρεβάνς της ήττας του Παναθηναϊκού στη Γιουγκοσλαβία με 4-1 για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 1971.
Και η σύζυγος του δικτάτορα είπε με ανάλαφρο, αυθόρμητο και ανεπιτήδευτο στυλ :
«Να πως βρέθηκα στο Γουέμπλεϊ – γιατί εγώ είμαι ΑΕΚ. Εδώ καθόταν ο Γιουγκοσλάβος Πρέσβης, εδώ ο Παττακός, εγώ στη μέση. Και βεβαίως, από την αγωνία να μη μπεί γκολ από τους ξένους μετά το 3-0 και χαθεί η πρόκριση, αισθάνθηκα ότι δεν ήμουνα καλά. Με είδε ο κ. Παττακός πού καθόταν δίπλα μου και μου λέει, «τι λύσσαξες», για να με καθησυχάσει λοιπόν, μου λέει : «Το παιχνίδι το πληρώσαμε και θα το πάρουμε. Τον κοιτάζω και του λέω μα προς Θεού, είναι ο Πρέσβης δίπλα μου. Και μου λέει, άσε, δεν ξέρει ελληνικά γρι. Τότε μου λέει ο Πρέσβης απ' την άλλη : Μη στεναχωριέστε κυρία Παπαδοπούλου, το πληρώσατε και θα το πάρετε. Στα ελληνικά !»
Αυτά, όπως είπαμε, τα δήλωσε η Δέσποινα, χήρα του Δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Να έλεγε ψέματα ; Μμμμ ... Δεν μου έδωσε τέτοια εντύπωση το ύφος και ο τρόπος της. Της χούντας ήταν δεν ήταν των συριζανέλ. Και οι χουντικοί του τότε, θα μπορούσαν να κατηγορηθούν γιά πολλά, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ... ΨΕΥΤΕΣ.
Εξ άλλου, αυτή η δήλωση δεν με ξένισε, διότι ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, κάτι πού ... δεν ήξερα. Οι φήμες και οι διαδόσεις ( εκείνη την εποχή ήταν ο μόνος τρόπος πληροφόρησης ) το έλεγαν καθαρά : Το παιχνίδι είχε ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ από τον Παναθηναϊκό. Στην διοίκηση του οποίου και μάλιστα ως ΕΝΕΡΓΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ συμμετείχε και ο ΠΑΤΕΡΑΣ του πρωθυπουργού μας, του Τσίπρα !

Διαβάστε επίσης