Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νο 4 φαβορί για υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός!

Νο 4 φαβορί για υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός!
Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018 - 16:06
*** Οι Ελληνες δικαστές κατήγγειλαν γιά άλλη μια φορά τον Κοντονή γιά ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.
Πάνω στην ώρα πού ο νούς μου ήταν στο τι να κάνει άραγε η φοράδα μου στ’ αλώνι !
*** Και ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα είναι σήμερα παρών στο πλευρό της Αεκούλας και πολύ καλά θα κάνει.
Αναρωτιέμαι όμως αν τον ρωτήσει κανένας δημοσιογράφος τι ακριβώς είναι στην Αεκ, τι θα απαντήσει ;
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΑΝΘΑΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΖΗΔΩΝ
Μια χαρά πάει ο Παναθηναϊκός. Μετά από τρία αποτυχημένα φιλικά, έφτασε επιτέλους στη νίκη. Προσέξτε την αλληλουχία. Από την αρχή της περιόδου έχει χάσει από τη Ντεν Χάαγκ 3-1, την Ομόνοια ( Κύπρου, για να μη μπερδευτείτε ) 1-0 και Λάρισα επίσης 1-0. Τρείς ήττες, αλλά με δύο βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτον, ότι όλες έγιναν εκτός έδρας. Δεύτερον, ότι όλες με λίγα γκολ.
Και επειδή ο επιμένων νικά, ήρθε και η νίκη. Επί του πρόθυμου θύματος ( μας ενδιαφέρει μόνον η παραμονή στην κατηγορία ) της Λεβαδειάς. Με 2-0, παρακαλώ. Το οποίον τι σημαίνει ; Ότι ο Δώνης, κάνει καλή δουλειά. Ετσι λένε και οι εφημερίδες πού εξακολουθούν να πουλάνε σε βάζελους. Και βέβαια, με σχόλια διθυραμβικά γιά τον τρομερό Μπουζούκη και τον καταπληκτικό σκόρερ Χατζηγιοβάνη. Τα νέα μεγάλα αστέρια ( σάμπως και … έχουν κανέναν άλλο ; ) του Παναθηναϊκού μας. Ο οποίος, σύμφωνα με την αλάνθαστη κρίση των στοιχηματζήδων, είναι, λέει, το υπ’ αριθμόν 4 φαβορί γιά … υποβιβασμό ! Δηλαδή, τι σημαίνει πρακτικά αυτό ; Ότι έτσι και εφαρμοζόταν η αρχική απόφαση των υπερκειμένων … Βασιλειάδηδων να υποβιβάζονταν ΤΕΣΣΕΡΙΣ ομάδες, ο Παναθηναϊκός ΕΠΕΦΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ( πάντα σύμφωνα με τους αλάνθαστους υπολογισμούς των ειδικών του ποδοσφαιρικού στοιχηματισμού ). Και άντε μετά, όταν διαβάζεις κάτι τέτοιο, να περάσεις απόφαση να πέφτουν τέσσερις από την Α’ Εθνική. Γίνεται ; Δεν γίνεται !
Να σας πω όμως κι’ εγώ την δική μου άποψη, επ’ αυτού. Ο Παναθηναϊκός του σήμερα, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να παίζει Α’ Εθνική. Δεν κάνει γιά μεγάλη κατηγορία, δεν έχει δυναμική, δεν έχει γήπεδο, δεν έχει παίκτες, δεν έχει λαό, δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ ! Δεν έχει καν διοίκηση ! Κάτι υπάλληλοι του ιδιοκτήτη Αλαφούζου είναι στη διοίκηση, πού έχουν φτάσει στο σημείο να μη μπορούν να βγούν από την πόρτα τους !
Είδατε τι έγινε στην Καλλιθέα ; Εκεί έπαιξε ο Παναθηναϊκός το τελευταίο φιλικό, με τον Λεβαδειακό. Και με τι συνθήκες ; Σαν να βλέπει κανείς αγώνα μεταξύ ομάδων στρατοπέδου αιχμαλώτων ! Χωρίς κόσμο, και γύρω – γύρω με οπλισμένους φρουρούς να φυλάνε μη γίνει καμία … απόδραση ( και όποιος έχει δεί την ταινία Μεγάλη Απόδραση, θα καταλάβει τι εννοώ ).
ΣΑΝ «ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ ΣΤ’ ΑΓΓΟΥΡΙΑ» ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΜΕ ΟΚΤΩ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΟ 5-0 ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. 20 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ !
Μέσα λοιπόν σε αυτό το ΑΘΛΙΟ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ γιά την ίδια την ομάδα περιβάλλον, ο Παναθηναϊκός ( των Δώνη και Νταμπίζα, καλύτερα ΤΩΝ Δώνηδων – πατρός και υιού ) κέρδισε τον περιπατητικό σύλλογο της Λειβαδιάς. Και αυτόματα, γέμισε αστέρια, του τύπου Μπουζούκη, Χατζηγιαβάνη κ.α.
Επειδή όμως εγώ θέλω πάντα να έχω ΨΥΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ και ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥΣ αναγνώστες, επιτρέψτε μου, να σας γυρίσω περίπου ΔΥΟ χρόνια πίσω. Συγκεκριμένα, στις 6 Νοεμβρίου 2016. Αγώνας Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, γιά το πρωτάθλημα Κ. 20. Τελικό σκορ, 5-0 !
Μιλάμε γιά νίκη – θρίαμβο, όπου οι ερυθρόλευκοι ΕΛΙΩΣΑΝ στην κυριολεξία του πράσινους. Πέντε από ΕΚΕΙΝΗ την ομάδα, μετέχουν σήμερα στο ρόστερ της ΠΡΩΤΗΣ ομάδας του Ολυμπιακού : Ηταν οι Τσιμίκας, Νικολάου, Ανδρούτσος, Μανθάτης και Βρουσάϊ. Δύο γκολ είχε βάλει ο Ανδρούτσος, δύο ο Βρουσάϊ και ένα ο Μανθάτης.
Πάμε τώρα και στον Παναθηναϊκό εκείνου του αγώνα. Ξέρετε πόσοι παίκτες του παίζουν σήμερα στην … «νεανική» ομάδα του Δώνη ; Μετρήστε μαζί μου : Βαλμάς, Μαυρομμάτης, Θεοχάρης, Μίγγος, Πίσπας, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης και Κουντουριώτης.
ΟΚΤΩ, παρακαλώ ! Και οι οκτώ της ΠΕΝΤΑΡΑΣ μετέχουν στα παιχνίδια του Πάο, και ΑΥΤΟΙ θα επανδρώσουν ( συν κάτι απομεινάρια των παλιών ) την ομάδα πού θα πάιξει στο πρωτάθλημα. Και ερωτώ : Τέταρτο φαβορί γιά υποβιβασμό, είπατε αγαπητοί στοιχηματζήδες ; Γιατί όχι … ΠΡΩΤΟ ; Αν ξέρετε καμία άλλη ομάδα στην Σούπερ Λίγκα πού να έχει πιο αδύναμο ρόστερ, να μου την πείτε να τη μάθω κι’ εγώ. Αλλά τι λέμε τώρα, εδώ βάζετε την Λάρισα τρίτη υποψήφια, δηλαδή πάνω από τον Παναθηναϊκό στην … κούρσα γιά τον υποβιβασμό ! Τη Λάρισα πού έχει φτιάξει πολύ ισχυρό ρόστερ, τόσο, ώστε να είναι υποψήφια για πρώτη ΠΕΝΤΑΔΑ, πόσο μάλλον … γιά υποβιβασμό !
ΑΔΙΚΩΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ !
ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Ναι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί γιά υποβιβασμό στη Β’ Εθνική, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι … θα πέσει !
Σιγά μην πέσει, θα σας πω εγώ και όπως θα καταλαβαίνετε, δεν εννοώ τον ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ υποβιβασμό. Εννοώ πως Ο,ΤΙ και να γίνει αγωνιστικά, ΟΠΩΣ και να έρθουν τα πράγματα στη βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός δεν διατρέχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως κίνδυνο υποβιβασμού ! Θα μου πείτε, μα αφού αποφασίστηκαν διάφορα πράγματα, για μείωση των ομάδων και αναδιάρθρωσης των κατηγοριών κ.λ.π. Πού σημαίνει πως οι ομάδες πού θα έρθουν τελευταίες στη βαθμολογία θα υποβιβαστούν, οπότε την ίδια τύχη θα έχει και ο Παναθηναϊκός, αν τερματίσει μεταξύ των τελευταίων και αυτός.
Για όσους πιστεύουν κάτι τέτοιο, η απάντησή μου είναι απλή : κούνια πού τους κούναγε !
Τι σημαίνει μωρέ, «αποφασίστηκαν» ; Ποιοι πήραν αυτές τις αποφάσεις ; Οι δεκαέξι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, συν ένας της ΕΠΟ, κατόπιν εντολής του υφυπουργού !
Αλήθεια, έ; Πράγματι … εντυπωσιάστηκα ! Και επειδή πήραν αυτοί, αυτές τις αποφάσεις, τι σημαίνει ; Ότι δεν θα μπορούν ΑΥΤΟΙ πάλι, οι ίδιοι, να πάρουν … άλλες αποφάσεις στο τέλος του πρωταθλήματος, ή του χρόνου τέτοια εποχή ; Ξέρετε πόσα χρόνια παρακολουθώ ως δημοσιογράφος το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ; ΗΜΟΥΝΑ και … πριν ακόμα γεννηθεί στη χώρα μας το λεγόμενο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πόσα χρόνια πάνε από τότε ;
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ στην Ελλάδα το 1979. Συγκεκριμένα, τον ΜΑΡΤΙΟ του 1979, οπότε δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 879 / 1979, αυτός πού είχε αρχίσει να φτιάχνει ο Ρουμπής από το 1978, με εντολή του Αχιλλέα Καραμανλή και άρχισε να ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ τον Αύγουστο του 1979, όταν εξελέγη το πρώτο ΔΣ της ΕΠΑΕ, με πρόεδρο τον Δη. Ιθακήσιο.
Μιλάμε δηλαδή για 39 χρόνια, πού θυμίζουν το … Ευαγγελικό «παρά μία τεσσαράκοντα». Ξέρετε λοιπόν πόσες «αποφάσεις του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής» έχουν ανατραπεί και έχουν αλλάξει από τότε ; Δέκα φορές πάνω, τουλάχιστον.
Λέω λοιπόν, ότι ΑΝΑΛΟΓΑ με τις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ και στο ποδόσφαιρο ( βαθμολογία κ.λ.π. ) και στην πολιτική ( αυτός πού θα έρθει στη θέση του Βασιλειάδη, μπορεί και να τα βλέπει αλλιώς τα πράγματα και να δώσει ΑΛΛΕΣ εντολές ) θα παιχτεί και η τύχη του Παναθηναϊκού. Και στο φινάλε, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ο Τσίπρας να πέσει ο Παναθηναϊκός και μάλιστα … παραμονές εκλογών ! Πλάκα κάνουμε τώρα ;
ΦΕΪΣΑ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟ ΣΤΣΕΠΟΒΙΤΣ
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΚΟΥΛΑΣ
Δεν γλιτώνουν από … πρώην ερυθρόλευκους αντίπαλους ο Πάοκ και η Αεκούλα. Ο πρώτος, εναντίον της Μπένφικα θα βρεί αντίπαλό του τον Φέϊσα ( και βέβαια, τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, πρώην του Παναθηναϊκού ), ενώ η Αεκ τον Μάρκο Στσέποβιτς, πού παίζει σέντερ φορ στη Βιντεοτόν με πολύ καλά σκοραρίσματα.
Μετά τον Ολυμπιακό ( όπου είχε 4 γκολ σε 13 συμμετοχές ) ο Στσέποβιτς πήγε στην Ισπανία, ξαναγύρισε στον Πειραιά και τελικά πήρε μεταγραφή γιά τη Βιντεοτόν, όπου τα τρία μέχρι σήμερα χρόνια εκεί, είχε 53 συμμετοχές με 24 γκολ στο Ουγγρικό πρωτάθλημα και 6 γκολ σε 13 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ! Καθόλου άσχημα, δηλαδή.
Συμπαίκτης του στη Βιντεότον είναι και ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος αδελφός του Στέφαν. Επιθετικός και αυτός.
Με το ξαδελφάκι του
Η αρχική συμφωνία Αλαφούζου – Παπαρίμ, στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες.
Πρώτον, στην ρήτρα εμπιστευτικότητας, με την οποία κανείς, ποτέ, δεν πρόκειται να μάθει τι ακριβώς συζητήθηκε και συμφωνήθηκε.
Και δεύτερον, στις συναντήσεις και των δύο με τον Τσίπρα. Όχι τον ίδιο τον πρωθυπουργό, το ξαδελφάκι του τον Γιώργο Τσίπρα, πού είναι αρμόδιος γι’ αυτές τις δουλειές.
ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΦΟΥΛ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ ΕΠΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΜΕ «ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ» ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΙΜ
ΜΕ «ΡΩΣΙΚΟ ΑΡΩΜΑ» ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΓΙΑ ΚΟΝΤΕ
Πως από σίγουρος γιά Πάοκ ο Κόντε έγινε killer του ενός εκατομμυρίου γιά τον Παναθηναϊκό
Προσέξτε να δείτε πως τα βλέπω εγώ τα πράγματα, με τις … «τραυματικές» μου εμπειρίες και τις ελάχιστες γνώσεις μου γύρω από τα πρόσωπα και πράγματα του παρασκηνίου.
Η αρχή λοιπόν έγινε από τον Βέργη, της κοντής αθλητικής ( τελευταία έμαθα ότι ο Νιάου της χορήγησε μεγεθυντή και μεγάλωσε το μέγεθός της ) ο οποίος αποκάλυψε πως οι Νταμπίζας και Δώνης «ζήτησαν από τον Παϊρότζ να καθαρίσει για αγορά φορ killer του ενός εκατομμυρίου, πού θα κάνει τη διαφορά» !
Πέρα από το εμφανέστατο γελοίον του θέματος, η συνέχεια πού δόθηκε από συγκεκριμένα sites της Τσαρικής Αυλής, σοβάρεψε τα πράγματα. Εμφανίστηκε το όνομα του Κόντε, του σέντερ φορ του ΠΑΣ Γιάννινα, αποκαλύπτοντας βεβαίως ότι αυτός ήταν ο κίλλερ. Για τον Κόντε, μάλιστα, «μίλησαν» ο Νταμπίζας με τον Χρηστοβασίλη.
Κάπου εδώ, όμως, αρχίζουν οι απορίες και τα ερωτηματικά.
Πρώτον, όλοι γνωρίζουμε ( και ιδιαιτέρως οι αναγνώστες της στήλης μου ) για την ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ πού ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα, την ομάδα του Χρηστοβασίλη και τον Πάοκ, την ομάδα του Ιβάν Ιγκνιατίεβιτς Σαμπίντι. Τα έχω γράψει και αναλύσει και ουδέποτε διαψεύστηκα, κάτι βεβαίως πού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ να συμβεί γιά ΔΙΚΑ ΜΟΥ ρεπορτάζ.
Δεύτερον, από ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ αρχίσει η μεταγραφική περίοδος, είχαν αρχίσει και τα δημοσιεύματα σχετικά με την ΕΝΤΑΞΗ του ΚΟΝΤΕ στο δυναμικό του Πάοκ. Οι σχετικές φήμες, πού φούντωσαν με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, επέμεναν σε τέτοιο βαθμό, ώστε γιά κάποιους γνώστες της πραγματικότητας ο Κόντε ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, αλλά δεν υπήρχε ακόμη η τυπική έγκριση προκειμένου να ανακοινωθεί επίσημα.
Τελικά ο Πάοκ αποφάσισε να επενδύσει σε άλλους, ξένους επιθετικούς, όπως ο Τζάμπα ή ο Αχμπόμπ, αλλά χωρίς να αφήσει «ανεκμετάλλευτους» εκείνους πού είχε μέχρι τώρα. Ετσι, «δάνεισε» στον Ατρόμητο, ομάδα της ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΟΥ, τον Κουλούρη, ενώ ανάλογη αναμένεται να είναι και η τύχη του Μυστακίδη. Ο Κόντε λοιπόν, έμεινε αμανάτι, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει και πως ο Πάοκ του Ιβάν σταμάτησε να «ενδιαφέρεται» για την περίπτωσή του. Η μάλλον γιά την ΕΠΩΦΕΛΗ αξιοποίησή του.
Αυτός πού … φοράει μπριλκρίμ ;
Θα πρέπει παράλληλα, να σημειώσουμε και το στοργικό ενδιαφέρον του Ιβάν γιά τον Παναθηναϊκό, στον οποίο ήδη έχει αφήσει τον Κάτσε και τελευταία τον Πούγγουρα. Από κεί και πέρα, πάντα κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη, τις επόμενες ημέρες θα παιχτεί το «ποιος απ’ τους δυό» γιά τον Παναθηναϊκό. Και βεβαίως, αποκλείεται να είναι αυτός πού φοράει … «μπριλκρίμ» ( γιά να θυμηθούμε την παλιά διαφήμιση ).
Τι δουλειά έχει τώρα και πού εμπλέκεται μέσα σ’ αυτό το νοσηρό σενάριο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ του … ένδοξου … «Panathinaikos», ο Παπαρίμ Μπαγκασάντ, είναι κάτι πού μπορεί να μη σημαίνει τίποτα, αλλά μπορεί και να σημαίνει ΠΟΛΛΑ. Το αφήνω, όμως, για τη συνέχεια. Βλέπετε, το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Βέργη στην κοντή, δεν μας τα λέει … όλα !
Μας λέει, για παράδειγμα, ότι οι Δώνης και Νταμπίζας ( μαζί στις προσπάθειες γιά την βελτίωση της ομάδας αλλά το … ξύλο δεν ξέρω ποιος θα το φάει στο τέλος ) «ζήτησαν» από τον Παπαρίμ τον … killer του ενός εκατομμυρίου. Το τι … απάντησε όμως ο Παπαρίμ, δεν μας το λέει !
Αλήθεια, τι ακριβώς είναι ο Παπαρίμ στον Παναθηναϊκό; Ξέρει κανένας δαιμόνιος ρεπόρτερ να μας πεί γιά να καταλάβουμε το γιατί οι Νταμπίζας και Δώνης πήγαν και ζήτησαν από αυτόν το … εκατομμύριο και όχι από ( π.χ. ) τον Αλαφούζο, πού «βάζει τα εκατομμύριά του» σε … αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου;
Δεν μας λέει επίσης και σε τι … νόμισμα θα είναι το εκατομμύριο πού … «θα πάρουν» από τον Παπαρίμ ! Ούτε σε αυτό δεν μας δίνει τα φώτα του.
Διότι πάντα ο καλός ρεπόρτερ, πρέπει να ξέρει να κρατάει κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα. Κάνω κάπου λάθος ;

Διαβάστε επίσης