Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κρεσέντο αυτοκριτικής Τσίπρα: Να ποιοι «τρέμουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης»!

Κρεσέντο αυτοκριτικής Τσίπρα: Να ποιοι «τρέμουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης»!
Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 - 19:22

*** Με το πού εξασφάλισε τα εκατομμύρια από τον Βασιλειάδη, ο Ατρόμητος άρχισε τις πολυδάπανες μεταγραφές.

Απέκτησε τον τερματοφύλακα του Μανδραϊκού.

*** Δανεικός, λέει, ο Μυστακίδης από τον Πάοκ στον ΠΑΣ.

Δηλαδή, η μια τσέπη, δάνεισε την άλλη!

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙ ΑΘΛ. ΔΙΚΑΣΤΕΣ , ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ!

Ένα αρκετά θαρραλέο και ειλικρινές κρεσέντο αυτοκριτικής, νομίζω ότι ήταν τελικά το πιο ενδιαφέρον σημείο του χθεσινού διαγγέλματος Τσίπρα. Ήταν το σημείο στο οποίο αναφέρθηκε στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Όπου πιο συγκεκριμένα, μίλησε γι' αυτούς «πού θεωρούν εαυτούς υπεράνω κάθε νόμου και κανόνα ενός κράτους δικαίου και που τρέμουν στην ιδέα μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης».

Εντάξει, μη ζητάμε και πολλά. Δεν ομολόγησε ευθέως ότι εννοεί τον εαυτό του και κάποια πολιτικά τσιράκια του, με κορυφαίο τον Κοντονή, αλλά η συγκεκριμένη περικοπή του διαγγέλματος, ήταν σχεδόν φωτογραφική : Εννοούσε ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, τον ΚΟΝΤΟΝΗ και ίσως και κάποιους άλλους, μέλη της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ κυβέρνησης.

Η ομολογία του Τσίπρα ήταν θαρραλέα και σίγουρα επαινετή, αλλά δεν μπορούμε και να υποστηρίξουμε πως μας είπε και κάτι καινούργιο, κάτι πού δεν το ξέραμε. Όλη η Ελλάδα, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν την παρεξηγήσιμη παρεμβατικότητα του Κοντονή ( εντολοδόχου βεβαίως του πρωθυπουργού ) στη Δικαιοσύνη και δη, σε κάθε βαθμίδα και επίπεδο αυτής. Όλοι γνωρίζουμε την καθεστωτική αντίληψη του Κοντονή, πού ίσως και να ξεπερνάει σε μέγεθος και ωμότητα τα διαπιστωμένα μεγέθη των κορυφαίων του είδους, Τσίπρα, Καμμένου κ.λ.π.

Αλλά όσοι γνωρίσαμε ( ευτυχώς όχι ... προσωπικά, αλλά μόνον δημοσιογραφικά ) τον Κοντονή κατά το διάστημα της θητείας του στο υφυπουργείο Αθλητισμού, κάθε άλλο παρά εκπλαγήκαμε από την τωρινή του αδίστακτη παρεμβατικότητα, την οποία έχουν ήδη κολάσει οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς και όχι μία φορά. Ως υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, ο Κοντονής κατάφερε να ΔΙΑΣΥΡΕΙ κάθε θεσμικό όργανο του ποδοσφαίρου, να καταστρέψει κάθε παράγοντα πού «του πήγαινε κόντρα», να ισοπεδώσει και εξαφανίσει κάθε διοίκηση πού δεν του ήταν αρεστή ή ήταν απρόθυμη να ενδώσει στις απαιτήσεις του.

Οι κατά κύματα διώξεις επί Κοντονή

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν το πρώτο πειραματικό πεδίο παρεμβατικότητας του Κοντονή και λόγω ή μέσω αυτού, η πρώτη του ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Οι πρώτες και κατά κύματα διώξεις εναντίον των διοικητικών παραγόντων της ΕΠΟ, είχαν έντονη την οσμή υφυπουργικής παρέμβασης.

Αλλά και τι δεν έκανε ο Κοντονής στο ποδόσφαιρο. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ; Τις αλλεπάλληλες διακοπές του πρωταθλήματος όποτε και όταν γούσταρε, ή όταν αποφάσιζε να κάνει επίδειξη της «δύναμής» του ; Τον άνευ προηγουμένου ΔΙΑΣΥΡΜΟ ενός ολόκληρου ποδοσφαιρικού ΘΕΣΜΟΥ, ενός τελικού Κυπέλλου, τον οποίο ματαίωνε επίμονα, επειδή ... δεν του έβαζαν συγκεκριμένο επόπτη πού ο ίδιος ήθελε;

Αυτός λοιπόν ο Κοντονής, ανεξαρτήτως της άποψης ολόκληρου του φιλάθλου κόσμου, ήταν ο καλύτερος και ο πιο χρήσιμος για τα ευρύτερα κυβερνητικά σχέδια. Ήταν ο αδίστακτος, ο χωρίς αναστολές εκτελεστής της κάθε παρεμβατικής επιθυμίας του Μαξίμου. Ήταν ο άνθρωπος στον οποίο, αν κάποιος ήθελε να ΑΛΩΣΕΙ ένα ολόκληρο χώρο – όπως τώρα της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ – θα του εμπιστευόταν τα σχέδιά του, σίγουρος ότι στο πρόσωπό του έβλεπε αυτόν πού θα τα ΥΛΟΠΟΙΟΥΣΕ «άνευ ετέρας», πού λένε.

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε εδώ και καιρό, από τότε πού ο Κοντονής ανέλαβε τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Μέχρι πού φτάσαμε στο προχθεσινό ... «event», με την καυστικότατη, σωστή, αλλά με μία ευδιάκριτη χροιά «αδυναμίας» κάθε άλλης, πιο αποτελεσματικής αντίδρασης, ανακοίνωση της Ενώσεως Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΕΚΛΕΚΤΟΙ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ;

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΜΙΑ

Απ' όλα όσα προαναφέραμε, νομίζω ότι το συμπέρασμά μου ότι ουσιαστικά ο Τσίπρας ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ, δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Εκείνο όμως για το οποίο εξακολουθώ να απορώ και να ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ, είναι αν θα υπάρξει αντίδραση από τους ΗΔΗ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ των τροπολογιών Κοντονή, με πρώτους τους ΗΔΗ υπηρετούντες στην ΕΠΟ ( κακώς, κάκιστα, και πέρα από κάθε όριο και λογική ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ) τακτικούς δικαστές και εισαγγελείς. Αυτούς για τους οποίους η συγκυβέρνηση έφερε την τροπολογία – παρέμβαση σε ... δικό της νόμο – πού τους επιτρέπει να ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ στις θέσεις τους!

Θα ρωτήσετε, ίσως, τι μπορούν να κάνουν οι συγκεκριμένοι δικαστές, για να αποκρούσουν τα ΒΕΛΗ πού έχουν ήδη αρχίσει να εκτοξεύονται εναντίον τους. Να απαγορεύσουν στην πολιτική ηγεσία να διαμορφώνει τους νόμους όπως επιθυμεί;

Όχι βέβαια. Δεν είναι ΑΥΤΟ το ζητούμενο. Δεν γνωρίζω, αν αυτοί οι δικαστές πού ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ από την κυβέρνηση θα μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους συναδέλφους τους πού ΔΕΝ ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ από αυτήν. Αναρωτιέμαι, ΠΩΣ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ όταν διασταυρώνονται με συναδέλφους τους. Ούτε και μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων, πως θα δέχονται τις αποφάσεις τους οι ομάδες τις οποίες θα κρίνουν, όταν αυτές θα φαίνονται να ΕΥΝΟΟΥΝ μία συγκεκριμένη πλευρά ( π.χ. την ... «εξυγίανση» και τις ομάδες – εργαλεία της ) αδικώντας την όποια είχε κάνει το λάθος να μην ανήκει στην συριζαίϊκη πλευρά.

Το ζητούμενο είναι ότι οι σκανδαλωδώς ευνοούμενοι, για τους οποίους ΔΙΚΑΙΩΣ προκλήθηκε ο ΟΡΓΗ της Ενώσεως Ελλήνων Δικαστών, ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ την ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΥΡΙΑ, δηλαδή την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του φιλάθλου κόσμου, ότι η κρίση τους εξακολουθεί να είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, ΔΙΚΑΙΑ και – κυρίως – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ!

Εγώ, προσωπικά, δεν θα ήθελα πλέον να με δικάσει ΟΥΔΕΙΣ εκ των χρησιμοποιούμενων στα διάφορα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. Και είμαι βέβαιος, ότι δεν είμαι μόνον εγώ, πού σκέπτεται έτσι.

Η Δικαιοσύνη, φίλτατοι, είναι σαν τη ... γυναίκα του Καίσαρα. Δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΜΙΑ.

ΟΡΓΙΑ ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ: ΠΑΕΙ ΓΙΑ ... ΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ

ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ!

Πόσους δανεικούς από τον Πάοκ έχει αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος ; Διαβάζω σε σχετικά ρεπορτάζ, ότι έχει τον Χατζηισαΐα, τον Κουλούρη (... new entry ) και βέβαια τον Γιαννούλη. Τον Δημήτρη Γιαννούλη, πού ήταν και πέρυσι δανεικός στον Ατρόμητο και γύρω από τον δανεισμό του οποίου υπάρχει μία χαριτωμένη ιστοριούλα.

Ο Γιαννούλης ο νεότερος λοιπόν ( είναι αδελφός του Κώστα πού έχει περάσει και από τον Ολυμπιακό και παίζει στον Αστέρα Τρίπολης ) είχε ειδοποιηθεί από τους αρμόδιους του Πάοκ ότι τον θέλουν πίσω στην ομάδα, τον ενημέρωσαν μάλιστα και πως θα πάει στην προετοιμασία και γι' αυτό του ζήτησαν να είναι παρών στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, δίνοντάς του και ... οδηγίες για ασκήσεις και διατροφή.

Και μετά από όλα αυτά, ξαφνικά ένα πρωί τον πληροφόρησαν πως θα ... παραμείνει στον Ατρόμητο ! Είπατε τίποτα ;

Βεβαίως, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί, πριν το τέλος του μήνα, ότι η υπόθεση «δανεικοί από Πάοκ σε Ατρόμητο», τέλειωσε ή τελειώνει με αυτούς τους τρείς. Μην ξεχνάμε, ότι άλλοι δύο Παοκτζήδες, ο Χαρίσης και ο Λάμπρου ( πέρυσι στον Πανιώνιο ) είναι υποψήφιοι για εκ νέου δανεισμό, με τον Ατρόμητο πάντα να προβάλλει ως φαβορί για την απόκτηση τουλάχιστον του ενός εξ αυτών.

Λέτε;

Στο μεταξύ, βεβαίως, έχουμε και τους Δεληγιαννίδη, Μιχόγεβιτς δανεικούς από Πάοκ σε ΟΦΗ, τον Μελίσσα δανεικό στη Λαμία, όπως και τους Πούγγουρα και Κάτσε στον Παναθηναϊκό.

Σ' αυτούς, προστέθηκε και ο «δανεισμός» του Μυστακίδη, μόλις χθες, στον ΠΑΣ Γιάννινα. Και ... έπεται συνέχεια.

Και όλα αυτά (και... όλοι αυτοί) σε... πείσμα του Κοντονή και των άλλων συριζανελητών, πού καυτηρίαζαν και έριχναν στο ανάθεμα τον ... Ολυμπιακό, γιατί -όπως διατυμπάνιζαν- «με τους δανεικούς αλλοιωνόταν το πρωτάθλημα και τραυματίζονταν η αξιοπιστία του» ! Απίθανες γελοιότητες!

ΚΑΙ Ο ΑΛΗΣ ΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟ!

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί να γίνει η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κατά την οποία θα τροποποιηθεί το Καταστατικό της, ώστε να μπορούν να αγοράζουν μετοχές και ΜΗ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ πολίτες!

Το έμαθε ο Αλής πού πουλάει CD και DVD και με ρώταγε ποια είναι η αξία της μετοχής, αλλά δεν ήξερα να του πω!

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ! ΠΩΣ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ;

O Παναθηναϊκός λοιπόν, εκμεταλλευόμενος τα παραθυράκια της νομοθεσίας και την καλή διάθεση των κυβερνόντων, ρύθμισε το χρέος του στο ΟΑΚΑ, για να μπορεί να το χρησιμοποιεί σαν έδρα. Χρέος άνω του ενός εκατομμυρίου, πού χρονολογείται εδώ και πάνω από ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ερώτηση ενός αφελούς δημοσιογράφου : Με τόσο και τέτοιο χρέος, πού έτρεχε ΑΡΥΘΜΙΣΤΟ τόσα χρόνια, ΠΩΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ο Παναθηναϊκός, ώστε να μετέχει ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο πρωτάθλημα και βεβαίως στην ΕΥΡΩΠΗ;

Αυτοί πού τόσα χρόνια ΜΕΤΕΙΧΑΝ στο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αυτό ΣΚΑΝΔΑΛΟ, υπάρχει ποτέ περίπτωση να λογοδοτήσουν;

ΝΙΚΗ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ... ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟ!

Και η απόλυτη υποταγή της ΕΠΟ στον Τσάρο του βορρά, συνεχίζεται. Αυτή τη φορά, ο Ιβάν έκανε επίδειξη δυνάμεως στις Εθνικές (!) ομάδες και συγκεκριμένα στην επιλογή των προπονητών πού θα πλαισιώνουν τις Εθνικές ομάδες.

Εκτός των Νικοπολίδη και Γκούμα πού παρέμειναν στη θέση τους και την αποπομπή του Κώστα Τσάνα, πού ήταν γνωστή και αναμενόμενη εδώ και καιρό, είχαμε την αντικατάσταση του Βασίλη Γεωργόπουλου στην Εθνική Παίδων, από τους Κεχαγιά ( πρώην της Ξάνθης ) και Ζαζόπουλο ( επί πολλά – πολλά χρόνια στις Ακαδημίες του Πάοκ ).

Εδώ θα πρέπει να συμπληρώσουμε ότι ο Γεωργόπουλος θεωρούνταν «εκλεκτός» της κυβέρνησης συριζανελητών και «προστατευόμενος» του υφυπουργού Βασιλειάδη.

Όσον αφορά την αντικατάσταση του Τσάνα, στη θέση του βοηθού του Σκίμπε, απόφαση δεν πάρθηκε. Εντάξει, δεν βιαζόμαστε κιόλας, όλο και κάποιον θα βρούνε οι μπουγάτσες να φυτέψουν κι' εκεί.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!

ΕΠΟ, ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ... ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΑΝ ΣΕ ... ΤΑΒΕΡΝΑ! ΓΙΑ ΝΑ ... «ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ!

Μεθαύριο Παρασκευή, λέει, θα ξανασυνεδριάσει η «Εκτελεστική» της ΕΠΟ για να εγκρίνει την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Το οποίο πρωτάθλημα, ξεκινάει την ... επόμενη μέρα, Σάββατο.

Εντάξει ποιος προσέχει τώρα αυτές τις μικρολεπτομέρειες. Αυτό πού προέχει, είναι να συμφωνήσουν όοολες οι πλευρές, δηλαδή Σούπερ Λίγκα, Φουτμπολ Λίγκα και ... Βασιλειάδης (!!! ), στο πόσοι και πως θα πέφτουν και θα ανεβαίνουν!

Μιλάμε δηλαδή για ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ, πού δεν θα μπορούσαν να βρουν ανάλογες σε καμία ευρωπαϊκή χώρα!

Και πως γίνονται οι συζητήσεις και οι επαφές για να φτάσουν κάποια στιγμή σε συμφωνία ; Διαβάζω στην ιστοσελίδα του Κυριάκου Θωμαϊδη :

«Ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών Βασιλειάδης δρομολογεί συμβιβαστική συμφωνία Super League - Footbal League. Σε αυτό το πλαίσιο ο υφυπουργός Αθλητισμού έφερε χθες βράδυ στο ίδιο τραπέζι τους Γραμμένο, Μπαταγιάννη, Γκαγκάτση και Λεουτσάκο».

Αυτά μας πληροφορεί ο σαγόνιας, με τις καλές πηγές πληροφόρησης. Το μόνο πού δεν μας λέει, είναι ποιος ... πλήρωσε το λογαριασμό, αλλά δεν πειράζει, λεφτά υπάρχουν.

Μιλάμε, φίλοι μου, για απίστευτα γελοίες καταστάσεις. Σε ... ταβέρνα μαζεύει ο ... υφυπουργός (!!!) τους διάφορους αρμόδιους του ποδοσφαίρου και συζητάει μαζί τους για το πώς θα λειτουργήσει το ποδόσφαιρο, εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα πού έχει να αποφασίζει για τη διάθεση του ΚΡΑΤΙΚΟΥ χρήματος !

Και όλα αυτά, ενώ η Φίφα και η Μίφα, έχουν εγκαταστήσει στη χώρα μας καμιά ... δεκαπενταριά επιτηρητές και ... παρακολουθητές, του πως πορεύεται το ποδόσφαιρό μας και οι ποδοσφαιρικές αρχές.

Αλλά, ξέχασα, αυτούς δεν τους ... κάλεσε κανένας στο τσιμπούσι. Δεν τους υπολογίζουν καν, τους έχουν πάρει τον αέρα και τους γράφουν κανονικά. Κι' εκείνοι, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι τους έχουν στο κλάσιμο. Και γιατί δηλαδή να μην το κάνουν; Κάθε πρώτη του μηνού, περνάνε από τα ταμεία και εισπράττουν το παραδάκι. Τι, να ... διαμαρτυρηθούν κιόλας ; Λαμόγια δεν ξέρω αν είναι, πάντως ... κορόιδα, δεν είναι σίγουρα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ... «ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ» ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΒΡΑΝΙΕΣ

Με τρείς αγωνιστικές αποκλεισμό τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής του Βελγίου τον κωλοπαιδαρά Βράνιες, για την αποβολή του πού όλοι είδαμε γιατί έγινε.

Στο Βέλγιο, ο αθλητικός δικαστής δεν είναι ... «εν ενεργεία», «τακτικός» δικαστής. Είναι ένας ΑΠΛΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ, πού διαθέτει και την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ και την ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΥΡΙΑ για να δικάζει.

Ούτε βέβαια εκεί, αποφασίζει κανένας Κοντονής για την αθλητική Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης