Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ζητάει ζαμανφουτισμό και αυταρχισμό από τους διαιτητές αντί για προσήλωση στους κανονισμούς

Ζητάει ζαμανφουτισμό και αυταρχισμό από τους διαιτητές αντί για προσήλωση στους κανονισμούς
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 - 16:29

*** Και πώς να τον έβγαζαν δηλαδή τον Ευθυμιάδη, αφού ο άλλος … ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ;

*** Πριμ μαμούθ έταξε στους παίκτες του ο Μελισσανίδης αν πάρουν την πρόκριση.

Όταν όμως έρθει η ώρα του ταμείου, θα τους πεί πως δεν ήξερε ότι τα μαμούθ … έχουν εξαφανιστεί εδώ και 6000 χρόνια !

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ «ΣΤΙΓΜΑ» ΘΡΑΣΟΥΣ Ο ΠΕΡΡΕΪΡΑ :

ΖΗΤΑΕΙ ΖΑΜΑΝΦΟΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ !

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ «ΜΗ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ» ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!

Όπως ενημέρωσε η ΕΠΟ, ολοκληρώθηκε το «Σεμινάριο Αξιωματούχων Αγώνων Α΄ Κατηγορίας» στο Καρπενήσι. Και με την ολοκλήρωσή του, «ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Βίτορ Μανουέλ Ντε Μέλο Περέιρα έδωσε το «στίγμα» και ανέλυσε με σαφήνεια τον στόχο της Κ.Ε.Δ. ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν». Η ΕΠΟ το λέει αυτό, δηλαδή, χωρίς να μας εξηγεί το πώς έδωσε αυτό το στίγμα του ο Περρέϊρα. Εγγράφως, προφορικώς, με συνέντευξη, με τηλεφωνική επικοινωνία, ή μήπως δια της ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑΣ μετεβίβασε τις σκέψεις του σε κανένα ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟ του τμήματος «Επικοινωνίας» ( βασικά με τον Κοντονή ) της Ομοσπονδίας ; Είναι ένα ερώτημα κι’ αυτό.

Τέλος πάντων, τι μας «είπε» ο Περρέϊρα ; Πολλά και διάφορα. Και ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΙΜΑ, βεβαίως !

Προσέξτε το πιο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ από το … «στίγμα» του :

"Οι διαιτητές να νιώθουν ελεύθεροι χωρίς να φοβούνται να πάρουν μη δημοφιλείς αποφάσεις" !

Δηλαδή, φίλοι μου, ο «Lamojo» Περρέϊρα ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ από τους διαιτητές να παίρνουν ΔΙΚΑΙΕΣ, ΣΩΣΤΕΣ και ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ αποφάσεις ! Οοοχι, τέτοια πράγματα, διότι φαίνεται πως ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ κάτι τέτοιο. ΖΗΤΑΕΙ να παίρνουν αποφάσεις ΜΗ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να τις πάρουν ! Σαν να τους λέει δηλαδή, ΠΑΙΡΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ, ή ΟΠΟΙΕΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ να παίρνετε, χωρίς να φοβάστε ότι θα βρείτε κάποιο μπελά. ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !

Γιατί ο «Lamojo» Περρέϊρα ομιλεί γιά «μη δημοφιλείς» αποφάσεις ; Εγώ αυτό το εκλαμβάνω ως ΕΝΑΥΣΜΑ, ως ΩΘΗΣΗ προς τους διαιτητές να κάνουν Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ και Ο,ΤΙ τους δίνουν εντολή να κάνουν, χωρίς να ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ τον κόσμο, τις αποδοκιμασίες και τις όποιες αντιδράσεις. Οδηγία του Περρέϊρα γιά ΣΩΣΤΗ, ΔΙΚΑΙΗ, ΕΝΤΙΜΗ, ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, δεν υπάρχει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ του … «στίγματος Περρέϊρα».

Ο «ΣΕΒΑΣΜΟΣ» ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ

Είκοσι πέντε ημέρες σχεδόν στο Καρπενήσι, ο «Lamojo» Περρέϊρα πέρασε ζωή χαρισάμενη. Και να τα κοψίδια το βραδάκι και να οι γήϊνες απολαύσεις στην ορεινή Ευρυτανία και να οι εκδηλώσεις, οι τιμές, οι υγιεινοί περίπατοι, τα πάντα όλα, πού λέει και ο Νικόλας.

Και μετά από αυτό τον ανεπανάληπτο μήνα απόλαυσης και χλιδής, έρχεται να δώσει το «στίγμα» του και ΣΕ ΜΑΣ, δηλαδή τα ΜΜΕ ( μέσα στα οποία τοποθετώ και την ταπεινότητά μου, έστω αρκετές θέσεις πίσω από τους άλλους ). Και τι μας λέει ο τύπος ; Προσέξτε :

«Ειδικά για τα Μ.Μ.Ε. θέλω να αναφέρω ότι δεν φοβόμαστε να εξηγήσουμε και να δεχτούμε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, από οποιαδήποτε γωνία στην ποδοσφαιρική κοινωνία, όμως με την παράμετρο του «Σεβασμού». Τα Μέσα μπορούν να συμβάλλουν στη διευκόλυνση του δύσκολου ρόλου να είναι κανείς διαιτητής στην Ελλάδα και να βοηθήσουν - όπως όλα τα μέλη της οικογένειας ποδοσφαίρου - να αποκτήσουμε ένα καθαρότερο και ασφαλές περιβάλλον …».

Κατ’ αρχήν, ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΩ να μου δίνει … «συμβουλές ( ομιλώ μόνο γιά τον εαυτό μου, φυσικά ) για το πώς … «θα συμβάλλω στη διευκόλυνση του να είναι κάποιος διαιτητής». Τι μας λες, ρε πορτογαλεζάκο. Είπα εγώ σε κανένα να γίνει διαιτητής ; Η μήπως ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ με κανένα ( τα εύσημα ) γιά τις διαιτησίες του; Εχω καμιά υποχρέωση δηλαδή να ΚΑΛΥΠΤΩ ή να ΑΒΑΝΤΑΡΩ τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, τα τσανάκια σου, τους αγαπητούς σου ή τους «αδυναμίες» σου; Γιατί, γιά να βοηθήσω … ΠΟΙΟΝ ; Το … ποδόσφαιρο ; Μα γι’ αυτό το ρόλο σε έχουν βάλει εκεί πού βρίσκεσαι και ΚΟΝΟΜΑΣ κάθε μήνα ΑΝΩ ΤΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ. Χώρια οι μάσες οι ξάπλες, οι χλιδές και οι απολαύσεις στα σεμινάρια και από δω κι’ από κεί.

Όχι, ρε πορτογαλάκο, γι’ αυτές τις δουλειές ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ, πού ΠΛΗΡΩΝ ΕΣΤΕ ΑΠ’ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΑΜΕΙΟ. Με τους υπόλοιπους ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ, γιατί ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ.

Πάμε τώρα και στην παράμετρο του … «σεβασμού» πού αναφέρεις να σου εξηγήσω μερικά πραγματάκια πού δεν σας μαθαίνουν ως φαίνεται στα σχολεία της πατρίδας σου.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ

Πρώτον λοιπόν, ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ δεν επιβάλλεται. Μόνον ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ. Και για να κερδίσει κάποιος τον σεβασμό, πρέπει να είναι ΑΜΕΜΠΤΟΣ, να κάνει ΣΩΣΤΑ τη δουλειά του, να είναι ΔΙΑΥΓΗΣ και ΔΙΑΦΑΝΟΣ στις όποιες αποφάσεις και ενέργειές του. Αυτά λοιπόν πού μας λές, ότι «δεν φοβόμαστε να εξηγήσουμε και να δεχτούμε οποιεσδήποτε αμφιβολίες, από οποιαδήποτε γωνία στην ποδοσφαιρική κοινωνία, όμως με την παράμετρο του «Σεβασμού», δεν είναι απλά ΤΡΙΧΕΣ και ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ. Είναι κουβέντες ΑΠΑΤΗΛΕΣ, βουτηγμένες στην ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ και την ΠΟΝΗΡΙΑ, διότι αν ήταν ειλικρινείς ΠΡΩΤΑ θα καταργούσες την ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ και την ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΗΤΑ στις αποφάσεις σου και ΜΕΤΑ θα ζητούσες σεβασμό από τα ΜΜΕ.
Δεύτερον, αυτός πού θα έπρεπε να δείχνει τον στοιχειώδη ΣΕΒΑΣΜΟ προς τα ΜΜΕ, είσαι ΕΣΥ, η ΑΦΕΝΤΙΑ σου και οι τσανακοσυνεργάτες σου.

Τρίτον, ΣΕΒΑΣΜΟ χωρίς ανταποδοτικότητα, δικαιούνται ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ, οι ΠΑΠΑΔΕΣ.

Και τέταρτον, δεν ξέρω πως τη βλέπεις τη σουλειά, μπας και νομίζεις ότι είσαι κανένας … Ερντογάν της διαιτησίας και απαιτείς να σε σέβονται, γιατί αλλιώς … «μπουντρούμ» ;

Νομίζω ότι αν τη βλέπεις έτσι, έχεις πέσει πολύ έξω. Και θα το καταλάβεις πολύ σύντομα.

Διαβάστε επίσης