Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πατατράκ στην Κυβέρνηση με τους Εισαγγελείς!

Πατατράκ στην Κυβέρνηση με τους Εισαγγελείς!
Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 - 17:29

*** Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αναστάσιος Πολυζωϊδης και Γεώργιος Τερτσέτης εκδήλωσαν πρόθεση να μετάσχουν στις εκλογές της ΕΠΟ, ως υποψήφιοι για την Εφέσεων.

Απορρίφθηκαν όμως, διότι βάση του νόμου Κοντονή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Δεν είναι πλέον εν ενεργεία δικαστές.

*** Γενική είναι πάντως η εντύπωση, ότι τα νέα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ είναι έντιμοι, ακέραιοι και δίκαιοι δικαστικοί.

Και το σπουδαιότερο, «δεν ξέρει πού μένουν».

Ακόμα.

ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΒΩΜΑΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ... ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ!

Πάει κι' αυτό. Εξελέγησαν οι νέοι αθλητικοί δικαστές, πού θα δικάζουν φέτος τα ποδοσφαιρικά παραπτώματα. Ποιοι τους εξέλεξαν; Οι πρόεδροι των ποδοσφαιρικών ενώσεων όλης της χώρας, οι εκπρόσωποι των 16 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λίγκας. Δηλαδή, απλοί πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας, διαφορετικού μορφωτικού επιπέδου ο ένας από τον άλλο, διαφορετικής ποιότητας χαρακτήρα, διαφορετικών κοινωνικών χαρακτηριστικών. Με ένα μόνο κοινό χαρακτηριστικό : Ότι σαν απλοί πολίτες, είναι πολύ πιθανό αύριο – μεθαύριο, ή στο απώτερο μέλλον, να βρεθούν σε θέση ΔΙΚΑΖΟΜΕΝΟΥ από τους ΙΔΙΟΥΣ δικαστές, αυτούς πού τέθηκαν υπό την εκλογική τους κρίση!

Δηλαδή, έχουμε φτάσει πλέον στο απίστευτο, το ανεπανάληπτο σημείο, οι κρινόμενοι από τους δικαστές, να ... κρίνουν την ... ικανότητα ή την ΑΞΙΑ και τα όποια λοιπά ΠΡΟΣΟΝΤΑ (!!!) των δικαστών, προκειμένου να τους ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ως ... ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ στον ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ Δικαίου ποδοσφαιρικό φορέα πού διοικούν!

Πέρα απ' αυτά, πού βεβαίως έχουν γραφτεί και ξαναγραφτεί και όλοι πλέον τα αντιλαμβανόμαστε – ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ – η εκλογική διαδικασία τείνει να λάβει και ... πολιτική σημασία ! Για παράδειγμα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Ζαγοραίος πρότεινε ονόματα εισαγγελέων πού θα αναλάμβαναν καθήκοντα τακτικού και αναπληρωματικού Αθλητικού Εισαγγελέα. Όμως, το εκλογικό σώμα της ΕΠΟ εξέλεξε τον ίδιο εισαγγελέα πού υπήρχε ( υπάρχει εδώ και σχεδόν μία ... αιωνιότητα ) τον κ. Σιμιτζόγλου!

Ποιος πρότεινε τον κ. Σιμιτζόγλου, αφού δεν τον πρότεινε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ; Κανένας ! Ο ... ίδιος αυτοπροτάθηκε, όπως και ο αναπληρωματικός του. Ο κ. Λαίνης, ο οποίος επίσης εξελέγη πανηγυρικά!

και τι έγιναν οι εισαγγελείς πού πρότεινε η εισαγγελία ; Εμειναν αναπληρωματικοί!

(Σημ.: Δεν γνωρίζω πόσες αλλαγές επιτρέπονται κατά τη διάρκεια των αγώνων του εισαγγελικού πρωταθλήματος)

Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ – ΛΟΥΪΖΑΣ

Πάμε παρακάτω. Με την ευρεία έννοια λοιπόν και επί υπουργίας Κοντονή, το εκλογικό σώμα της ΕΠΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ τις προτάσεις της Εισαγγελίας. Οπότε, ίσως και να μπορούσε κάποιος πού θα παρατηρούσε σφαιρικά και ευρύτερα την εξέλιξη, να το θεωρήσει ΗΤΤΑ της μονίμως παρεμβατικής πολιτικής Κοντονή.

Κάτι αξιοσημείωτο συνέβη και με την εκλογή των Δικαστών, πού προτάθηκαν από το Εφετείο και το Πρωτοδικείο. Οι παλαιοί μέχρι σήμερα κατέχοντες τις θέσεις, απορρίφθηκαν από το εκλογικό σώμα. Και στις θέσεις τους ανέλαβαν καθήκοντα νέοι, καινούργιοι.

Η μόνη διασωθείσα, απ' ό,τι είδα, είναι η κυρία Γλυκερία - Λουϊζα Ιωαννίδου, μέχρι τώρα πρόεδρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η κυρία Γλυκερία – Λουϊζα, είναι αρκετά γνωστή στον κόσμο της αθλητικής Δικαιοσύνης, για δύο λόγους. Ο πρώτος, ότι ο ΤΕΩΣ – πλέον, επιτέλους – υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής έφτασε μέχρι το σημείο να ... διακόψει το πρωτάθλημα για χάρη της ! Συνέβη λίγο πριν πέσει η διοίκηση Γκιρτζίκη, όταν αυτή αποφάσισε να μεταθέσει «εσωτερικά» την κυρία Γλυκερία – Λουϊζα, από την Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου ήταν πρόεδρος, σε άλλη Επιτροπή, όπου θα ήταν ... αντιπρόεδρος ! Του κακοφάνηκε λοιπόν του Κοντονή, πού άρχισε τα περί ... ισονομίας και διέκοψε το πρωτάθλημα, μέχρι να ... συμμορφωθούν οι ΕΠΟαϊοντες!

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της προεδρίας της κυρίας Γλυκερίας – Λουϊζας, είναι η αξιοσημείωτη ... σπουδή της προς την ολοκλήρωση των υποθέσεων πού τίθενται υπό την κρίση της Επιτροπής της. Λέγεται χαρακτηριστικά, ότι αν αναλάβει σήμερα μία δικογραφία, επί κυβερνήσεως συριζανέλ μετά τον ανασχηματισμό, θα την ολοκληρώσει επί κυβερνήσεως ... Νέας Δημοκρατίας!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ : ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΙ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ;

Επανέρχομαι στις αρχικές κυρίαρχες σκέψεις της στήλης, σχετικά με την εκλογή των νέων μελών των δικαιοδοτικών επιτροπών της ΕΠΟ, εκφράζοντας τον προβληματισμό μου. Αλήθεια, γιατί να εκλεγούν νέοι, στη θέση των μέχρι σήμερα ; Είναι άραγε πιο καλοί από τους παλιούς ; Η είναι πιο αρεστοί στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες ;

Με τι κριτήρια ΔΕΝ επανεξελέγησαν ; Τι έκαναν δηλαδή οι μέχρι τώρα και δεν επανεξελέγησαν ; Δεν ήταν τίμιοι ; Δεν ήταν σωστοί ; Δεν είχαν δίκαιη κρίση ;

Να συμφωνήσω, χωρίς να γνωρίζω ή να έχω ιδίαν αντίληψη για κανένα, ότι δεν μπορεί, όλο και κάτι ΣΤΡΑΒΟ είχαν οι προηγούμενοι, πού το έπιασαν οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες και γι' αυτό τους μαύρισαν.

Ναι, αλλά, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, Αν δηλαδή οι ΜΗ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ είχαν κάποιο ελάττωμα, κάποιο «κουσούρι» πού να τους εμπόδιζε στη λήψη σωστών και δίκαιων αποφάσεων, τότε ... ΣΥΓΝΩΜΗ, αλλά ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΕΜΕΝΑ και ΕΣΕΝΑ, φίλε, όταν θα βρεθείς ( ου μη γένοιτο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις ) ενώπιον κάποιου εξ αυτών στο εδώλιο του κατηγορουμένου ; Με ποια ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ δηλαδή θα θέσεις τον εαυτό σου υπό την κρίση του, γνωρίζοντας ότι συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων πού αποδοκίμασαν οι πρόεδροι ποδοσφαιρικών ενώσεων και ομάδων ;

Τι ; Πως είπατε ; ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ αυτά ; Ναι, δεν αντιλέγω, όσο είμαστε ΑΠ' ΕΞΩ.

ΕΑΝ και ΟΤΑΝ όμως έρθει η κακιά ώρα, θα δούμε πόσο «ψιλά γράμματα» είναι αυτή η ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ : «ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ»!

ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ ΚΑΙ ... ΤΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ!

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον παίκτη πού με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο απ' όλους, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Όχι, δεν μιλώ για τον Κώστα Φορτούνη, ή τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Αυτούς τους ξέραμε από πριν τι είναι.

Δεν μιλώ ούτε για τον Ντανιέλ Ποντένσε. Και αυτόν τον ξέραμε και αν δεν τον ξέραμε, είχαμε ακούσει, είχαμε διαβάσει, είχαμε προϊδεαστεί.

Αυτός πού δεν ξέραμε, ούτε και είχαμε ποτέ επαρκή πληροφόρηση, ήταν ο Μαντί Καμαρά. Ο μόλις 21 ετών Γάλλος σούπερ παίκτης, πού κερδίζει μόνος του όχι μόνο τον χώρο του κέντρου του γηπέδου, υπευθυνότητάς του, αλλά κυριαρχεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του αγωνιστικού χώρου !

Συζήτησα το θέμα με τον συνάδελφο τον Χρήστο Υφαντή, πού παρακολουθεί και αυτός Ολυμπιακό δεκαετίες ολόκληρες. Συμφωνήσαμε στις απόψεις μας για τον Καμαρά. Ο Χρήστος τον χαρακτήρισε «μια κατηγορία μόνος του». Δηλαδή, ότι την ώρα του αγώνα είναι ο Καμαρά από τη μία και όλοι οι άλλοι, απ' την άλλη ! Λίγο τραβηγμένο, αλλά όχι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

Προσωπικά και χωρίς καμία διάθεση ή πρόθεση να υπερβάλλω, θεωρώ πως ο ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ τον ΠΡΩΤΟ ΚΑΙΡΟ της παρουσίας του στον Ολυμπιακό δεν είχε δείξει αυτά πού μας δείχνει ΑΠΟ ΤΩΡΑ ο Μαντί Καμαρά ! Θυμάμαι ότι ο Γιαγιά έκανε τουλάχιστον δυο – τρείς μήνες αγώνων μέχρι να αρχίσει να βγάζει αυτή την πληθωρικότητα πού ΗΔΗ βλέπουμε στον Καμαρά : Να τρέχει ασταμάτητα, να κόβει, να ξεμαρκάρεται, να προωθεί, να μοιράζει, να πιάνει περιοχή, να κάνει σουτ έξω από την περιοχή, να μπαίνει στις φάσεις, ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ και να τα κάνει ΚΑΛΑ !

Ένα πράγμα μόνο με στεναχωρεί και θα το πω από τώρα, έστω και αν είναι ακόμα πολύ νωρίς : Ότι έτσι όπως πάει, πολύ δύσκολα βλέπω τον Μαντί Καμαρά ... ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ στον Ολυμπιακό !

Μακάρι να πέφτω έξω, αλλά τέτοιοι παικταράδες πολύ δύσκολα βρίσκεις σήμερα στη διεθνή αγορά. Εδώ είστε κι' εδώ ( ελπίζω να ... ) είμαστε.

ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΡΟΣ ΧΑΣΑΝ: ΜΕ ΚΟΨΙΑ ΚΑΙ ΣΤΥΛ ΜΙΧΑΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δυο λόγια για τον Χασάν, έτσι όπως τον είδα για πρώτη φορά να παίζει, από κοντά. Αναμφισβήτητα η κοψιά του και το αγωνιστικό του στυλ μου θυμίζουν έντονα τον Μιχάλη τον Κωνσταντίνου. Πιστεύω όμως ότι είναι πιο δυνατός και πιο οξυδερκής. Το ανάποδο πού έπιασε και έγλυψε το κάθετο δοκάρι, δεν είναι εύκολη προσπάθεια για επιθετικό με ικανότητες σκόρερ.

Σίγουρα, δεν είναι τόσο κοντρολαρισμένος, φαίνεται ολίγον τι «αλατσούμπαλος» στις κινήσεις του, βασικά λόγω διαστάσεων. Όμως, ούτε η θέση του, ούτε ο ρόλος του, ούτε η δουλειά πού πρέπει να κάνει στο γήπεδο απαιτούν άψογη τεχνική κατάρτιση. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία του στην ομάδα και σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει αμυντικός πού δεν θα φοβόταν, έχοντας τον Χασάν απέναντί του. Το παιδί δεν τζαρτζάρεται εύκολα και δεν πέφτει κάτω παρά μόνο με τρικλοποδιές.

ΦΟΒΗΘΗΚΕ Ο ΙΒΑΝ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ!

ΕΤΟΙΜΗ ΗΤΑΝ Η ΜΑΝΣΕΣΤΕΡ ΝΑ ΤΟΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΜΠΑΟΥΓΚ! Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Χαράς ευαγγέλια για τον Μπάουγκ. Οι Αυλικοί προβάλλουν ως τεράστια επιτυχία την ανανέωση του συμβολαίου του Λουτσέσκου μέχρι το 2020 και μάλιστα με καλύτερους οικονομικούς όρους.

Επισημαίνουν μάλιστα και την σημειολογική σημασία του γεγονότος, δύο μόλις ημέρες πριν από την αναμέτρηση με την Μπενφίκα, από το αποτέλεσμα της οποίας και θα κριθεί η συνέχεια της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλιστα. Καλά όλα αυτά και χαρωπά. Όμως, θα ρωτήσω κάτι. Αν, αύριο – μεθαύριο ( δεν ξέρει κανείς η ώρα τι θα φέρει, όταν έχεις να κάνεις με την μπάλα ) ο Τσάρος τσατιστεί με τον Λουτσέσκου και αποφασίσει να τον διώξει, θα τον ... αμποδίσει η ανανέωση του συμβολαίου του ; Θα πεί δηλαδή, ότι θέλει να τον διώξει, αλλά υπάρχει το συμβόλαιο πού ανανεώθηκε και ... δεν μπορεί λόγω αυτού ;

Είναι και το άλλο. Με την ... ρευστότητα πού παρατηρείται σήμερα στους προπονητές όλων των ομάδων, σε όλα τα πρωταθλήματα, οι θέσεις χηρεύουν και οι μνηστήρες είναι απρόβλεπτοι. Σου λέει δηλαδή, μέχρι και ο Μουρίνιο κινδυνεύει σ' ολάκερη Γιουνάϊτεντ, ξέρω εγώ τι μπορεί να γίνει, αύριο – μεθαύριο ; Κι' αν πλακώσει κανένας από το Μάντσεστερ και μας τον πάρει τον Κλαψέσκου, τι κάνουμε ; Κάτσε λοιπόν να τον κλειδώσουμε από τώρα, να είμαστε σίγουροι !

Αστεία πράγματα, φίλοι μου. Ο χρόνος πού έγινε η ανανέωση και οι ... επικές διαστάσεις πού της δόθηκαν, δεν είναι παρά ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ πυροτεχνήματα, πού εξακοντίζονται με την ελπίδα πάντα να «πιάσουν» και να εξιτάρουν την οπαδική κοινή γνώμη. Ουδεμίαν άλλη αξία έχουν, πέρα από την προσωπική οικονομική ικανοποίηση του προπονητή.

ΟΤΑΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ (ΠΑΡΑ) - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!

Η κυρία Γλυκερία – Λουϊζα Ιωαννίδου επανεξελέγη για την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Μόνο πού αυτή τη φορά ήρθε δεύτερη στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος. Πρώτος ήταν ο κ. Φωτεινός Καλαφάτης, ο οποίος λογικά θα πρέπει να αναλάβει και την προεδρία της Επιτροπής, εκτός αν ισχύουν άλλα κριτήρια, όπως π.χ. η παλαιότητα του δικαστή.

*** Από μια μεριά, πάντως, αυτή η εξέλιξη δικαιώνει τον ... Τσίπρα, ο οποίος ξαφνικά και αιφνιδιαστικά έβγαλε τον Κοντονή από υπουργό Δικαιοσύνης και έβαλε άλλον στη θέση του. Κίνηση μεγάλης σημασίας ; Το μέλλον θα δείξει. Αν όμως ήταν ο Κοντονής υπουργός Δικαιοσύνης και έβλεπε ότι η κυρία Γλυκερία – Λουϊζα δεν θα συνέχιζε πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας, θα θύμωνε πολύ και όλοι ξέρουμε τι είναι ικανός να κάνει όταν θυμώνει πολύ. Μπορεί να ... διέκοπτε πάλι το πρωτάθλημα ή, ακόμα χειρότερα, να έβγαζε άκυρη τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ και να ζητούσε να ξαναγίνει !

*** Έχω την εντύπωση – απολύτως προσωπική άποψη αυτή – ότι ο εξοβελισμός του Κοντονή από το κυβερνητικό σχήμα, θα είναι και το πρόωρο τέλος της πολιτικής του καριέρας. Δεν νομίζω ότι μπορεί να ξανασταθεί αυτός ο τύπος σε κοινοβουλευτικό αξίωμα. Ούτε καν στο Κοινοβούλιο τον βλέπω να ξαναμπαίνει. Άποψή μου, επαναλαμβάνω.

*** Και όχι τίποτ' άλλο, ρε παιδιά, αλλά αναρωτιέμαι για τις έμμεσες συνέπειες πού θα προκληθούν ! Για παράδειγμα, οι τύποι πού έχει φυτέψει στην ΕΠΟ, τι θα απογίνουν τώρα, χωρίς τον προστάτη τους ;

*** Και τα ... καλαμαράκια, πού τα βάζετε ; Με ποιόν θα τρώνε τώρα καλαμαράκια οι όποιοι λιγούρηδες ΑΡΔότσατσοι ;

Είναι ένα θέμα κι' αυτό.

*** Α, να πούμε και γιa τον Βασιλειάδη, πού παρά τα θρυλούμενα παρέμεινε στη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Ξέρετε γιατί έμεινε στη θέση του; Επειδή κρίθηκε ότι έπρεπε να μείνει μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της λειτουργίας του VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει αναλάβει, βλέπετε, δεσμεύσεις.

Διαβάστε επίσης