Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παιχνίδι της κληρωτίδας ή... «δωράκι απ' τον Τέο»;

Παιχνίδι της κληρωτίδας ή... «δωράκι απ' τον Τέο»;
Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018 - 15:37

*** Παραιτήθηκαν χθες, όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τις προσφυγές στην Επιτροπή Οικονομικών Διαφορών για τα χρεωστούμενα, θα τις καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

*** «Μπένφικα και Αγιαξ, δεν τρομάζουν την Ενωση»

( από τον σχολιαστή της κλήρωσης, στα αθλητικά του ΑΝΤ1 )

*** Οι οπαδοί της Μπέρνλι παρέδωσαν ένα μάθημα σε όλους μας. Η ομάδα τους, δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα. Αποκλείστηκε και από το Γιουρόπα. Και όμως, αυτοί δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν τους παίχτες και τον προπονητή τους, επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ !

Λυπάμαι ειλικρινά πού το μαθαίνω, αλλά … αυτή είναι η δουλειά και το καθήκον μου. Να μαθαίνω και να πληροφορώ.

Εμαθα λοιπόν, από απολύτως έγκυρη πηγή, ότι υπέστη διπλό πλήγμα : Εκτός από τη θέση του, έχασε και την σύζυγό του, πού «τον παράτησε», όπως ήταν η ακριβής διατύπωση της πληροφορίας.

Χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες, πιστεύω ότι δεν άντεξε η κυρία και είναι απολύτως φυσιολογικό. Δύσκολα κάνεις με τέτοιον άνθρωπο.

Αυτό πού δεν γνωρίζω, από δω και πέρα, είναι αν θα συνεχίσει να διατηρείται η φιλία της με την εισαγγελική λειτουργό.

Αφύσικο το φαινόμενο στην κληρωτίδα της ΟΥΕΦΑ : Πάντα στον Ολυμπιακό η δυσκολότερη κλήρωση !

ΚΑΙ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΜΠΕΤΙΣ ΜΑΖΙ :

Οταν παίξουν μεταξύ τους, η Μίλαν με τη Μπέτις, ποια θα επικρατήσει ;

Πιστεύω πως ούτε οι πλέον έμπειροι και διαβασμένοι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να απαντήσουν με βεβαιότητα σε αυτό το ερώτημα. Σίγουρα τις θεωρούν ΙΣΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ όπως ακριβώς πιστεύω και εγώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στον δρόμο του Ολυμπιακού βρίσκονται ΔΥΟ μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όχι ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ, η Τσέλση, πού βρίσκεται στο δρόμο του Πάοκ.

Είναι σίγουρα παιχνίδισμα της τύχης, είναι βέβαιο πως αυτή ήταν η θέληση της κληρωτίδας, ή μήπως υπάρχει κάποιο ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ, από την γνωστή ΠΗΓΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ της ΟΥΕΦΑ, πού αντιμετωπίζει συνεχώς ο Ολυμπιακός ;

Αυτός είναι και ο μοναδικός «προβληματισμός» μου, αν θέλετε, σχετικά με την πορεία του Θρύλου στο Γιουρόπα. Οσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, πρέπει να πω ότι δεν φοβάμαι καθόλου τον ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ από άγχος Ολυμπιακό, τον Ολυμπιακό πού θα μπεί στο γήπεδο γιά να κάνει το παιχνίδι του και όχι γιά να κρατήσει ένα σκορ, πάση θυσία.

Τόσο η Μίλαν , όσο και η Μπέτις, είναι ομάδες πού πρέπει να σέβεται ο Ολυμπιακός αλλά όχι, επ’ ουδενί να τις φοβάται. Τις έχει και τις δύο, κάτω από «ομαλές» συνθήκες. Και βεβαίως, ΕΝΝΟΩ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, πού έχω την εντύπωση ότι ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ εν πολλοίς από τον Τεό και τους ανθρώπους του.

Η … «κουρασμένη» με το … «ρηχό ρόστερ»

Πάμε παρακάτω. Επειδή διάβασα πολλές και αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις γιά την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Μπέρνλι, θα καταθέσω κι’ εγώ τη δική μου άποψη.

Τηρουμένων των αναλογιών και λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνθηκών, ο Ολυμπιακός ΤΑ ΠΗΓΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Απέναντι σε μία αντίπαλο ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ και με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ( αυτό σε απάντηση προς όλους όσους «ήθελαν» την Μπέρνλι κουρασμένη και εξουθενωμένη από τους «συνεχείς αγώνες» και το «ρηχό ρόστερ» - δεν ξέρουν τι τους γίνεται ) ο Ολυμπιακός ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να παίξει ένα ρόλο στον οποίο δεν έχει συνηθίσει, ένα ρόλο πού δεν παίζει συχνά, ένα ρόλο πού ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ στο ΔΝΑ του : Τον ρόλο της ομάδας πού εξ αρχής ΑΜΥΝΕΤΑΙ για να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Βεβαίως, ο Μάρτινς κατέβασε την ίδια ομάδα πού κατεβάζει σε κάθε παιχνίδι, εξ αρχής, την ομάδα πού ξέρει βασικά να επιτίθεται και να φτιάχνει ευκαιρίες και γκολ. Αυτή όμως, η ίδια ομάδα, αποδείχτηκε ότι ΜΠΟΡΕΙ, και όταν πρέπει να αμυνθεί, να το κάνει με αρκετή επιτυχία.

Πιστεύω ότι φρονίμως σκεπτόμενος ο Μάρτινς, ο οποίος γνώριζε τις μεγάλες δυνατότητες της Μπέρνλι στο γήπεδό της, έδωσε εντολή γιά συγκρατημένο και περισσότερο αμυντικό παιχνίδι, τουλάχιστον στα πρώτα είκοσι λεπτά περίπου, οπότε και ήταν λογικό η ομάδα να δεχτεί μεγαλύτερη πίεση. Και αφού περάσουν αυτά τα πρώτα λεπτά, να περάσει σιγά - σιγά στην επίθεση. Από κει και πέρα όμως, όσο περνούσε ο χρόνος και η πίεση της Μπέρνλι ήταν διαρκής και αδιάκοπη και μιλάμε γιά πίεση στην οποία δεν θα άντεχε καμία άλλη ελληνική ομάδα, δεν υπήρχε άλλος δρόμος για τον Ολυμπιακό από το να συνεχίσει όπως ξεκίνησε, δηλαδή μαζική άμυνα και αντεπιθέσεις όποτε δινόταν η ευκαιρία.

Άλλος Ολυμπιακός στους Ομίλους

Η ερυθρόλευκη ομάδα κράτησε καλά πίσω. Βεβαίως οι Άγγλοι έχασαν ευκαιρίες, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα στον τομέα της στρατηγικής. Αν ο Ολυμπιακός δεχόταν γκολ, το πιο φυσικό θα ήταν να σταματήσει το συντηρητικό παιχνίδι, να ανοιχτεί και να προσπαθήσει το γκολ, το οποίο ΕΙΧΕ απέναντι στην ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ, αλλά και εξαιρετικά αργή στις αντιδράσεις της άμυνα της Μπέρνλι.

Επαναλαμβάνω ότι ο Ολυμπιακός το είχε το γκολ και αυτό αποδεικνύεται από τις ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ πού δημιούργησε και οι οποίες χάθηκαν, βασικά από την βιασύνη και το άγχος των επιθετικών του.

Μια χαρά τα πήγε ο Ολυμπιακός γιά ένα ΝΟΚ ΑΟΥΤ αγώνα, από το αποτέλεσμα του οποίου κρίνονταν ΠΟΛΛΑ και ΚΡΙΣΙΜΑ θέματα. Από δω και πέρα, βεβαίως, παίζοντας στους Ομίλους και με σύστημα βαθμολογικό, ο Θρύλος δεν θα χρειαστεί να παίξει τόσο αμυντικά, όπου είπαμε δεν του ταιριάζει ο ρόλος. Συντηρητικά ίσως τον δούμε σε δυνατές έδρες, αλλά όχι τόσο παθητικά, όσο προχθές. Ακόμα, θα είναι πιο δεμένος, πιο μονταρισμένος, πιο ΕΤΟΙΜΟΣ από ότι τώρα. Και βεβαίως, μην το ξεχνάμε, ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ με πολλούς νέους παιχταράδες πού σίγουρα θα βελτιώσουν την δυναμική του.

ΔΙΠΛΗ ΕΓΓΥΗΣΗ : ΖΟΣΕ ΣΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΔΥΜΟ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Μεγάλη κίνηση η απόκτηση του τερματοφύλακα της Πόρτο. Μεγάλη ομάδα πού μετέχει σε Ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης με ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, όπως ο Ολυμπιακός, ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ να πηγαίνει χωρίς ΔΥΟ τουλάχιστον ΙΚΑΝΟΥΣ τερματοφύλακες στο ρόστερ της, για να μην πω και ΤΡΕΙΣ, διότι και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης είναι ικανότατος, ασχέτως αν του λείπουν αγώνες σε υψηλό επίπεδο, άρα και η απαραίτητη εμπειρία.

Με τον Ζοσέ Σα, πού γιά μένα ήταν η καλύτερη λύση ( 25 ετών και έμπειρος ) και τον Ανδρέα Γιαννιώτη δημιουργείται ένα ισχυρότατο δίδυμο και με αυτό τον τρόπο ΚΛΕΙΝΕΙ ένα μία ατέλεια του ερυθρόλευκου ρόστερ, γιατί κακά τα ψέματα, χωρίς δύο ισάξιους τερματοφύλακες πού ο ένας μπορεί ανά πάσαν στιγμή να αντικαταστήσει τον άλλο, δεν πάς πουθενά.

Οι καθημερινοί αναγνώστες μου ξέρουν πολύ καλά το πόσο εκτιμώ τις ικανότητες του Γιαννιώτη, ο οποίος και στο Μπάρνλι ήταν καταπληκτικός. Δεν ξέρω ποιος θα προτιμηθεί από τον Μάρτινς, από δω και πέρα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Στις μεγάλες ομάδες, με τα δίδυμα ισάξιων γκολκίπερ, τέτοιο πρόβλημα δεν μπορεί να υπάρχει. Θα παίζει ο κατά περίπτωση πιο έτοιμος και φορμαρισμένος, κάτι πού κρίνει ΜΟΝΟΝ ο προπονητής.

Ο ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ ΚΑΙ … Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ 35ΡΗΔΩΝ

Πόσων χρονών είναι ο Γιαγιά Τουρέ ; 35 κλεισμένα, είπατε ; Μάλιστα. Γεννήθηκε στις 13 Μαϊου 1983.

Μεγάλος ; Μεστωμένος ; Ανάλογα του πως το βλέπει ο καθένας. Η δική μου άποψη, είναι πως ο Γιαγιά Τουρέ είναι ΜΕΓΑΛΟΣ. Ως ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ, εννοώ. Διότι όπως σε τόσα άλλα πράγματα στη ζωή, η ηλικία πού ΜΕΤΡΑΕΙ, φαίνεται ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.

Ας δούμε όμως αν ο Ολυμπιακός θα είναι … ο μόνος με ποδοσφαιριστή 35 + από τις αντιπάλους του στο Γιουρόπα. Εχουμε και λέμε.

Στη ΜΙΛΑΝ, υπάρχει ο βασικός τερματοφύλακας Πέπε Ρέϊνα, γεννηθείς 31.08. 1982. Ετών 36 ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ( χθες είχε τα γεννέθλιά του ).

Στη ΜΠΕΤΙΣ, υπάρχει ο ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ Χοακίν, γεννηθείς στις 21 Ιουλίου 1981. Ετών 37 ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ, παρακαλώ.

Στη ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΤΖ μεσουρανεί ο Σέρβος αμυντικός Μίλαν Μπίσεβατς, γεννηθείς στις 31 Αυγούστου 1983. Ετών 35 ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ, πού κι’ αυτός χθες είχε γεννέθλια.

Πάμε τώρα και στις αντιπάλους των άλλων ελληνικών ομάδων. Από τον όμιλο της ΑΕΚ, πρώτα.

Στη ΜΠΕΝΦΙΚΑ βγάζει ακόμα μεροκάματο ο Λουϊζάο. Γεννηθείς στις 13 Φεβρουαρίου 1982, άρα 36 ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ.

Αλλά και μέγας σκόρερ Γιόνας ( δεν έπαιξε εναντίον του Πάοκ, αλλά πιστεύεται ότι θα είναι μέσα εναντίον της Κούλας ) είναι γεννημένος την 1η Απριλίου του 1984. Εντάξει, μόλις 34 και μισό είναι ο άνθρωπος, δεν έφτασε στα 35 ακόμα.

Και η ΜΠΑΓΕΡΝ έχει δύο μεγαλούτσικους. Ο Ριμπερί, γεννημένος στις 7 Απριλίου 1983 ( λίγες μέρες μικρότερος του Γιαγιά ) και ο Ρόμπεν, στις 23 Ιανουαρίου 1984. Θέλει τέσσερις μήνες ακόμη γιά τα 35.

Ο35ρης δεν λείπει όμως ούτε από τον παραδοσιακά νεανικό ΑΓΙΑΞ. Πρόκειται γιά τον Χούντελααρ, γεννημένο στις 12 Αυγούστου 1983. Φυσικά, είναι βασικότατος, μεγάλο αστέρι της ομάδας.

Και τελειώνω με τον όμιλο του Πάοκ.

Η ΤΣΕΛΣΙ διαθέτει δύο «υπερήλικες», άνω των 35 και οι δύο τερματοφύλακες. Τον Ρόμπερτ Γκρίν 38 ετών ( 18 Ιανουαρίου 1980 ) και τον Καμπαλέρο, 37ρη ( 28 Σεπτεμβρίου 1981 ). Και οι δύο υπολογίζονται και χρησιμοποιούνται.

Βασικός στη ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΩΒ ο γνωστός εν ενεργεία διεθνής Αλιακσάντρ Χλέμπ, γεννηθείς 1η Μαϊου 1981 ! 37 ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ λέμε.

Βασικός στη ΝΤΙΒΙΝΤΙ, ο Χούστι ( 18 Απριλίου 1983 ) πού αποβλήθηκε στο πρώτο ματς με την Κούλα. Αλλά στα 35 + και ο καλύτερος επιθετικός της, Ντάνκο Λάζοβιτς ( 17 Μαϊου 1983 ).

Τελικό συμπέρασμα : Αφθονοι οι 35ρηδες και βάλε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αλλά για να συνεννοούμαστε, ΟΟΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτοί πού αναφέραμε, ΕΝΑ Γιαγιά Τουρέ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.

Τι άλλο θα δούμε ακόμα ;

ΚΑΙ Ο … «ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ» ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ !

Μάλιστα, κύριοι. Τον Κύρκο όρισε ο Περρέϊρα παρατηρητή στον Παπαδόπουλο, στο Αστέρας Τρίπολης – Αεκούλα.

Ποιόν Κύρκο ; Αν δεν τον θυμάστε, να σας τον θυμίσω εγώ. Πρόκειται γιά τον παρατηρητή εκείνο στον οποίο είχε εκφράσει με την ευγένεια πού τον διακρίνει ο Μελισσανίδης τα παραπονάκια του, την εποχή της γκρανκάσας, πριν γίνει κανονικό το πρωτάθλημα.

Είναι εκείνος ο ατυχής πού καθόταν στα επίσημα του ΟΑΚΑ αμέριμνος και ανύποπτος, όταν τον πλησίασε ο Μελισσανίδης και του απηύθυνε την ιστορική φράση :

«Ξέρω πού μένεις» !

Και αμέσως μετά, εντυπωσιασμένος από την ποιότητα του υφάσματος, του είπε : «Θα σε πνίξω με το κασκόλ» !

Να ‘τονε λοιπόν τώρα τον Κύρκο και πού λέτε ; Σε αγώνα της Αεκ ! Πού ( δεν ξέρω αλλά είναι πολύ πιθανό ) θα παρακολουθήσει και ο Μελισσανίδης !

Αλλάξανε οι καιροί ; Ισως. Αλλά νομίζω ότι μάλλον ΑΛΛΑΞΑΝΕ οι άνθρωποι. Αλλάξανε ΜΕΡΙΑ, εννοώ.

Τα … «άχαστα γκολ» πού … έχασε η Μπέρνλι !

Βίντεο διαρκείας άνω των πέντε λεπτών ανέβασε το γνωστό αντιολυμπιακό sdna.gr, με αντικείμενο τα … «άχαστα γκολ» πού έχασε η Μπέρνλι !

Τώρα βέβαια, πως είναι δυνατόν να χάνεται κάτι πού είναι … άχαστο, μόνον οι εμπνευστές του κειμένου μπορούν να το εξηγήσουν. Άλλο είναι όμως το θέμα. Πέρα από το αντιολυμπιακό ΜΕΝΟΣ, πέρα από το ΑΦΡΩΔΕΣ ΚΟΜΠΛΕΞ ( αφρού λύσσας στην άκρη των χειλιών ) πέρα από ΠΑΘΟΣ να κάνουν τον καλό στο πλήθος των ΗΛΙΘΙΩΝ στους οποίους απευθύνονται, ποια άλλη μπορεί να είναι η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ αυτής της παρουσίασης, μέσω βίντεο ; Να … συγκινήσουν ποιους ; Να … κανακέψουν ποιους ; Να επιτύχουν τι ; Το να βρίζει, να μουτζώνει και να καταριέται τη … μοίρα του βλέποντάς το ο κάθε παπαρίθρας πού ηδονίζεται με ό,τι λειτουργεί προς αντιολυμπιακή κατεύθυνση, δεν βγαίνει τίποτα. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα γιά τα αρρωστημένα ΑΡΔίδια. Πού να τα καταλάβουν.

«Εστειλαν» τον Τσιμίκα στο Λεβαδειακό και τον Μασούρα στη Λάρισα !

ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

Τη διορθώσανε την πατάτα οι επικοινωνιολόγοι της ΕΠΟ, αλλά την ΞΕΦΤΙΛΑ δεν την αποφύγανε. Προσκλήσεις στην Εθνική Ελπίδων έκανε ο Νικοπολίδης και το γραφείο Τύπου με επικεφαλής τον γνωστό τύπο πού φύτεψε ο Κοντονής, ανέλαβε να δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των προσκληθέντων.

Και την επομένη βλέπουμε την λίστα ανεβασμένη στο site της Ομοσπονδίας, όπου διαβάζουμε :

«Κωνσταντίνος Τσιμίκας, ΠΑΕ Λεβαδειακός» !

Και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από το … ξαφνικό, βλέπουμε παρακάτω :

«Γιάννης Μασούρας, ΠΑΕ Λάρισα» !

Όχι, φίλοι μου, δεν πρόκειται γιά «ανθρώπινο λάθος», από αυτά πού συμβαίνουν συχνά και στη δημοσιογραφία.

Πρόκειται γιά ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ, πρόκειται γιά ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, πρόκειται γιά ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, χαρακτηριστικά πού σημαδεύουν και γενικότερα την λειτουργία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την εποχή της … «κανονικότητας» μέσω … «εξυγίανσης».

Διαβάστε επίσης