Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Φέρτε μου το κεφάλι του επόπτη Καμπούρη»!

«Φέρτε μου το κεφάλι του επόπτη Καμπούρη»!
Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018 - 16:03

*** Με απόφαση της κυβέρνησης, καταργούνται τα Λατινικά.

Στη θέση τους, τα καλιαρντά.

*** «Ο καλός ο διαιτητής τα βλέπει όλα, τ' ακούει όλα και τιμωρεί όσα θέλει, χωρίς να εκτίθεται».

( Κώστας Τριβέλας, πρόεδρος της ΕΠΟ στα πέτρινα χρόνια του Ολυμπιακού )

*** Τέρμα οι μεταγραφές στην Αεκ. Αποφασίστηκε να μείνει έτσι όπως είναι μέχρι τον Γενάρη.

Και τον Γενάρη, θα πάρει τον Αραούχο, τον Σκόκο, τον Ναργκίς και τον Γιαχαμότο Κοτούλα.

Παραδειγματική καρατόμηση του επόπτη πού τόλμησε να ακυρώσει γκολ του Πάοκ στο ... 89' και με σκορ 0-1 !

ΚΙ' ΟΜΩΣ, Η «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ» ΕΚΑΝΕ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟΥΡΗ

Στο πρόσωπο του Καμπούρη, η διαιτησία υπέστη μεγάλο πλήγμα. Όχι γιά το οφσάϊντ με το οποίο από ΛΑΘΟΣ του προσωπικό ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Πάοκ, αλλά για την λυσσαλέα επίθεση πού δέχτηκε στο τέλος του αγώνα από τον Ρουμάνο Ρομά Λουτσέσκου. Ο συγκεκριμένος Ρομά, επιτέθηκε, απείλησε, ξεφτίλισε τον επόπτη, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ των υπολοίπων και ΚΥΡΙΩΣ του διεθνή διαιτητή Τάσου Παπαπέτρου, ο οποίος ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να ΜΗ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ στο φύλλο αγώνα γιά την απαράδεκτη επίθεση του Ρομά Λουτσέσκου.

Μία πιθανή εξήγηση, διάβασα και αντιγράφω από την livesport : «Καθόλου καλά δεν θα περνούσαν ΠΑΟΚ και Ρασβάν Λουτσέσκου με όσα ετοιμαζόταν να γράψει στο φύλλο αγώνα ο Τάσος Παπαπέτρου για τις αντιδράσεις του Ρουμάνου κατά του βοηθού Καμπούρη. «Φρέναρε» όμως όταν είδε στο βίντεο την απίστευτη γκάφα του βοηθού του, στη φάση του γκολ του Ακμπόμ πού κακώς δεν μέτρησε. Ετσι, είπε ο Παπαπέτρου να κάνει τον Κινέζο, δικαιολογώντας την οργή του προπονητή του Πάοκ και περιορίστηκε να αναφερθεί, γενικώς και αορίστως, σε μία «ένταση» πού δημιουργήθηκε. Ποιος τη δημιούργησε την ένταση, δεν καταλάβαμε... Ενταση, βρε παιδί μου, τι θέλετε τώρα ; Εξηγήσεις ; Οσο γιά τον Καμπούρη, είδε κι' αυτός τη φάση και ... ακόμη ντρέπεται».

Αυτά, είπαμε, δεν τα γράφω εγώ. Τα διάβασα σε εξαιρετικό κείμενο στην Livesport και τα θεωρώ απολύτως εύστοχα και αναμφισβήτητα.

Όμως, από αυτό εύστοχο και αναμφισβήτητο ρεπορτάζ προκύπτουν κάποιες ΑΘΛΙΕΣ καταστάσεις, πού βεβαίως απεικονίζουν με ακρίβεια τα ΧΑΛΙΑ της διαιτησίας της εξυγίανσης και ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Πέρα λοιπόν από την συμπεριφορά του επιφανούς Ρουμανορομά Λουτσέσκου, η οποία γιά μία ακόμη φορά ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ, έχουμε να κάνουμε με τα παρακάτω σημεία ΣΗΨΗΣ.

Η ασυλία του Ρουμανορομά

Πρώτον λοιπόν, η απόφαση του Παπαπέτρου να ΜΗ ΓΡΑΨΕΙ περί της ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ και του ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥ πού υπέστη ο βοηθός του. Δεν ξέρω ποιος Κανονισμός ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ στον διαιτητή να αποφασίσει να ΜΗ ΓΡΑΨΕΙ όσα είδε στον προπηλακισμό του βοηθού του, επειδή ... είδε ότι είχε κάνει «μεγάλο λάθος». Αν δηλαδή το λάθος ήταν μικρό, θα τα έγραφε ;

Δεύτερον, η εκπληκτική ΑΣΥΛΙΑ της οποίας απολαμβάνουν ο Πάοκ και οι άνθρωποί του, εξ αιτίας της οποίας ΤΡΕΦΕΤΑΙ η ασυδοσία και η θρασύτητα κάποιων υπαλλήλων του. Ειδικότερα ο Ρουμανορομά Λουτσέσκου έχει αποθρασυνθεί τελείως. Σχεδόν κάθε μέρα «απολαμβάνουμε» τον καταγγελτικό του λόγο, τα παράπονά του, τις διαμαρτυρίες του γιά το κάθε τι, ακόμα και την λεκτική του βία εναντίον όποιου θεωρεί πως τον αδίκησε.

Τρίτον και επί της ουσίας αυτό. Ο Καμπούρης κατηγορείται από τον Πάοκ ότι «τον αδίκησε», με ποιόν τρόπο ; Επειδή με υπόδειξή του ακυρώθηκε κανονικό γκολ της ομάδας του. Πιστεύει δηλαδή ο Πάοκ ότι ο Καμπούρης ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ τον ΑΔΙΚΗΣΕ, γιατί; Για να του στερήσει τη νίκη, ή γιά να του κόψει τους τρείς βαθμούς της ; Θα τα πίστευα όλα αυτά, αν δεν υπήρχε ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.

Το γκολ του Ακπόμπ σημειώθηκε στο ... 89', ένα λεπτό δηλαδή πριν από τη λήξη του αγώνα και ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΟΡ ΗΤΑΝ ΗΔΗ 0—1 !

Δηλαδή ο Καμπούρης ήταν τόσο ΑΦΕΛΗΣ ( για να μην πω ΒΛΑΞ ), ώστε να θελήσει τόσο απροκάλυπτα μια ομάδα σαν τον Πάοκ, ακυρώνοντάς του ... «επίτηδες» ένα γκολ στο 89' και ενώ ήδη προηγείτο στο σκορ ; Ηταν ανάγκη δηλαδή να ... περιμένει να τελειώσει σχεδόν το παιχνίδι, για να κάνει τη ζημιά ;
Σε ποιους τα λέτε αυτά, ρε Λουτσέσκοι ; Μπας και νομίζετε ότι οι ανά την επικράτεια φίλοι του ποδοσφαίρου είναι όλοι τους ... μπουγατσοφάγοι ; Η μήπως, έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας ;

Εξηγώ λοιπόν σύμφωνα με την δική μου κρίση. Εμφανιζόμενοι ΣΗΜΕΡΑ ως «αδικημένοι», απλά ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ για το ΑΥΡΙΟ.

«ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ» ΤΩΝ ΑΡΔΟΜΜΕΜΕΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΥΓΙΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Δυστυχώς γιά σας, κάθε Κυριακή θα τρώγεστε μεταξύ σας» !

Ξέσπασε για τα καλά ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Ευβοίας Γιάννης Παπακωνσταντίνου, όταν διαπίστωσε ότι έφτασαν στο σημείο κάποιοι ΑΡδοΜΜΕΜέδες να ανακατεύουν ακόμα και αυτόν με τη διαιτησία του διεθνούς επόπτη Βασίλη Καμπούρη, στο Πανιώνιος – Πάοκ της Νέας Σμύρνης.

Και το ξέσπασμά του ήταν εύστοχο και δυναμικό. Εν ολίγοις, ρόμπες τους έκανε όσους ανέφεραν το όνομά του, αλλά τα βόλια του πήραν κι' άλλους.

Ιδού όμως τι έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Face Book :

«Βρε Κοράκια & σαγόνια του Καρχαρία, αν πεθάνει η Κατσίκα του γείτονα σας πάλι ο Παπακωνσταντίνου θα φταίει !

Έλεος πια !!!

Δείτε κάθε εβδομάδα πως ξεφτιλίζεστε με την δήθεν "εξυγίανση" σας, που στηρίξατε με τα αφανή πρωτοκλασάτα στελέχη σας και που έχουν οδηγήσει το Ποδόσφαιρο !

Λυπάμαι ειλικρινά για την ανικανότητα σας και για την μη ανάληψη των ευθυνών σας !

ΥΓ. Δυστυχώς για σας, κάθε Κυριακή θα τρώγεστε μεταξύ σας»

· Ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου, έχει απόλυτο δίκιο. Κατ' αρχήν, ο Βασίλης Καμπούρης, εκτός από επόπτης είναι και αστυνομικός εν ενεργεία, πρόσωπο αξιοσέβαστο, ιδιαίτερα στην φίλαθλη κοινωνία της Εύβοιας. Σχέση προσωπική όμως με τον Παπακωνσταντίνου, δεν έχει. Διεθνής έγινε στις αρχές του 2018, επί διοικήσεως των ποδοσφαιρικών εκπροσώπων της ... «υγείας». Ουδεμία σχέση με τα μέλη των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΠΟ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Σωτήρης Βοργιάς : «Ερχονται μαύρες μέρες για τη διαιτησία» !

ΠΩΣ Ο ΒΑΡΟΥΧΑΣ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Α' ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 42,5 ΕΤΩΝ !

Η συνέντευξη είναι το είδος της δημοσιογραφίας πού πάντοτε απεχθανόμουν και απέφευγα. Το να δημοσιεύσω όμως κάποιες απόψεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου πού θεωρώ σημαντικές, είναι ένα είδος με μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως και να έχει, μία κουβέντα με τον παλιό διεθνή διαιτητή Σωτήρη Βοργιά, με τον οποίο μας συνδέει γνωριμία πολλών δεκαετιών, δεν είναι συνέντευξη, ούτε δημοσιογραφικό «υλικό».

Είναι κουβεντούλα μεταξύ γνωστών και φίλων, με στοιχεία γενικότερου ενδιαφέροντος. Διάβασε πού λέτε ο Βοργιάς το θέμα μου γιά τον Βαρούχα και αυτό ήταν μια ευκαιρία να ξανακουβεντιάσουμε.

«Φίλε, με βάση όσα είδαμε τις δύο πρώτες αγωνιστικές και αν συνεχιστεί έτσι το έργο, αυτή θα είναι η χειρότερη χρονιά της ελληνικής διαιτησίας όλων των εποχών» μου είπε.

Η κουβέντα πήγε γρήγορα στον Βαρούχα : «Για να γίνει κάποιος Καθηγητής Διαιτησίας, δύο τρόποι υπήρχαν τότε. Η να είναι διεθνής, ή να περάσει από εξετάσεις. Ο Βαρούχας διεθνής δεν υπήρξε ποτέ. Σφύριξε διαιτητής Α' Εθνικής, σε ηλικία 42,5 ετών και με ειδική διάταξη. Επειδή υπήρχε περιορισμός ηλικίας, ο τότε υπουργός πέρασε διάταξη βάση της οποίας εξαιρούνταν από τον περιορισμό ηλικίας οι πολύ ταλαντούχοι ! Δηλαδή οι διαιτητές πού «διαπιστωμένα» ήταν μεγάλα ταλέντα. Κάτι ανάλογο δηλαδή με τους ηθοποιούς πού τότε έδιναν αυστηρότατες εξετάσεις για να πάρουν την άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος, αλλά υπήρχε εξαίρεση γιά τα πολύ μεγάλα ταλέντα.

Όπως αποδείχθηκε πάντως, επρόκειτο για μία διάταξη φωτογραφική για τον Βαρούχα. Κανένας εκτός απ' αυτόν δεν την εκμεταλλεύτηκε ! Ηταν ο ένας και μοναδικός.

Ο δεύτερος τρόπος να γίνει Καθηγητής, ήταν να δώσει εξετάσεις. Και επειδή εγώ δεν θυμάμαι να έδωσε ποτέ εξετάσεις, να μας πεί δίπλα σε ποιόν ... καθόταν όταν έδινε, γιά να τον ρωτήσουμε. Πάντως ο Ηλίας ο Καραμάνης στην ΟΔΠΕ, δεν έχει τέτοια στοιχεία γιά τον Βαρούχα. Αν είχε, θα το είχαμε μάθει.

«Ένα απαλό άγγιγμα»

Φυσικά, ρώτησα τον Βοργιά γιά το πέναλτυ πού έδωσε ο Παπαδόπουλος υπέρ της Αεκ στη φάση με τον Μάνταλο. Γέλασε. «Να ρωτήσουμε τον κύριο Μάνταλο, αν ο αμυντικός τον ακουμπούσε όπως τον ακούμπησε στην σέντρα, θα ... έπεφτε ποτέ κάτω; Ηταν μία ελαφριά παράβαση, πού έδωσε το δικαίωμα στον παίκτη της Αεκ να κάνει θέατρο και να δώσει έτσι την ευκαιρία στον διαιτητή να δείξει πέναλτυ. Δεν υπήρχε ακούμπημα ικανό να τον ανατρέψει. Ένα απλό άγγιγμα ήταν, πού ΠΟΤΕ οι διαιτητές δεν το τιμωρούν σαν παράβαση μέσα στην περιοχή. Το πέναλτυ σημαίνει 90 με 95 % πιθανότητες για γκολ. Δεν το δίνεις έτσι εύκολα και γιά τέτοιο λόγο. Όταν δίνεται πέναλτυ πρέπει ο διαιτητής να είναι σίγουρος 100 % ότι πράγματι έγινε. Αλλά τι να πείς, το ίδιο «ελαφρύ» ήταν και αυτό πού κέρδισε ο Πάοκ στην Τούμπα. Ετσι, η κατάσταση ήρθε στα ίσια».

«Θα πάνε με τους επόπτες»

- Ο Βαρούχας είπε και γιά το πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού ότι ήταν ανύπαρκτο.

Γελάει ο Βοργιάς. «Ετσι είπε ; Πλάκα μας κάνει ;

Τέλος πάντων, είναι αστείο και μόνο ότι αμφισβητείται ένα τέτοιο πέναλτυ. Άλλο είναι όμως το θέμα. Εστειλαν παρατηρητή στο Καραϊσκάκη τον Κάκο. Τι σημαίνει αυτό ; Όταν τον βλέπεις παρεατηρητή, το ξέρεις το μήνυμα. Απλά και μόνο πού θα τον δείς, ξέρεις πού κάθεται η μπίλια. Από μόνοςς του ο Κάκος αποτελεί μήνυμα γιά τους διαιτητές. Δεν είναι δυνατόν, να ορίζουν παρατηρητή από τα Γιάννινα, ή την Αρτα, να πάει 650 χιλιόμετρα μακριά γιά να βαθμολογήσει τον διαιτητή αγώνα στο Καραϊσκάκη ! Δεν υπήρχαν άλλοι ικανοί, από πιο κοντινές αποστάσεις να στείλουν; Και ποιόν, παρακαλώ, τον Κάκο, πού έψαχνε γιά πόστο στον Πάοκ και βρισκόταν στη σουϊτα του Σαββίδη. Τον διώξανε όμως οι φίλαθλοι από κεί».

Και η κουβεντούλα ολοκληρώθηκε με έναν ... αφορισμό : «Φέτος θα δούμε σημεία και τέρατα. Και να σου πω κάτι ; Θα το πάνε κυρίως με τους επόπτες. Από κεί θα γίνει η δουλειά»

Διαιτησία με το βλέμμα στραμμένο στην ... επόμενη αγωνιστική !

Διαιτητικά αίσχη υπέρ των φιλοξενούμενων στους αγώνες της Αεκ στην Τρίπολη και του Πάοκ στη Νέα Σμύρνη. Διαιτησία για κλάματα ( και μάλιστα ... γοερά ) στον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα, από κάποιον Φωτιάδη. Ουδείς εξ όλων αυτών θα υποστεί την παραμικρή κύρωση, πλήν του επόπτη Καμπούρη, πού τελικά θα πληρώσει τη νύφη γιά όλους.

Υπάρχει όμως και άλλη μία διαιτησία, πού δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Η διαιτησία κάποιου Γρατσάνη ( αν δεν κάνβω λάθος στο όνομα ) στο Παναιτωλικός – ΟΦΗ 2-1. Ακόμα ... ανακοινώσεις διαμαρτυρίας γράφοιυνε στον ΟΦΗ γιά τον διαιτητή πού όχι μόνο δεν τους έδωσε ένα ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ σε ανατροπή του Βουό από τον τερματοφύλακα, αλλά απέβαλε και τον προπονητή τους, Νίκο Παπαδόπουλο, επειδή ... χειροκροτούσε την απόφαση του διαιτητή.

Θεωρώ ότι η διαιτησία του Γρατσάνη είχε μία μοναδικότητα : Ηταν διαιτησία με τα μάτια στραμμένα στο ... αύριο ! Δηλαδή, στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, όπου ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον ... Πάοκ !

Ε, αφού δεν καταφέραμε να του βγάλουμε παίκτη, του βγάλαμε τον προπονητή. Κάτι είναι κι' αυτό. Τον Ρουμανορομά Λουτσέσκου, όμως, πού κανείς δεν τον ακουμπάει, θα τον έχουμε να σεργιανίζει μόνος του σ' όλη τη γραμμή.

Ε ρε γλέντια ...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΙΕΣ ...

Το έγραψε, μου είπαν ο παρατηρητής Λιόλιος από τη Λάρισα στην έκθεσή του για τη διαιτησία του Κουτσιαύτη : «Ηταν πέναλτυ, διότι το πόδι του Πρίγιοβιτς βρήκε το χέρι του τερματοφύλακα»

*** Δεν κατάφερε να σχηματίσει άποψη ο παρατηρητής Κύρκος ( ο ... «ξέρω πού μένεις» ) γιά το αν ήταν πέναλτυ η φάση με τον ερεθισμό των αμυγδαλών του Μάνταλου. Γι' αυτό, είπε ότι θα τεκμηριώσει την κρίση του αφού δεί και ξαναδεί τη φάση στο βίντεο. Και τελικά, αφού την είδε και την ξαναείδε και πήρε και μερικές βαθιές ανάσες, έβγαλε το συμπέρασμά του : «Μάλλον ... δεν ήταν» !

Διαβάστε επίσης