Ντουντούκα
Άντε να αρχίσει ξανά η μπαλίτσα να δούμε Θρύλο...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Άγριο ξεφτιλίκι από την UEFA!

Άγριο ξεφτιλίκι από την UEFA!
Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:41

Η βαριά τιμωρία πού επέβαλε η Πειθαρχική της UEFA στον Λόπες και τον Λιβάγια, για πολλούς -μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων -αποτελεί και ΣΑΦΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ για την διαιτητική ανεπάρκεια στη χώρα μας, πού εκφράστηκε και εκφράζεται με την απίστευτη ΕΥΝΟΙΑ των διαιτητών προς την Αεκ. Εύνοια τόσο στην ομάδα, όσο και ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ στους ποδοσφαιριστές της!

Κλασικό παράδειγμα βεβαίως η περίπτωση του αληταρά Βράνιες, πού με το πού έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Βέλγιο, αποβλήθηκε και τιμωρήθηκε για αντιαθλητικό μαρκάρισμα.

Όμως, και για τον Λιβάγια, γνωστό ταραξία και τσαμπουκά των γηπέδων, ισχύουν ακριβώς τα ίδια.

Ο Λιβάγια πέρυσι, στο Ατρόμητος-Αεκ, χτύπησε εν ψυχρώ τον Γιαννούλη. Ο ... διεθνής διαιτητής Σιδηρόπουλος περιορίστηκε να του δείξει μία ... κίτρινη!

Είχε προηγηθεί άλλη φάση εν ψυχρώ χτυπήματος του Λιβάγια, στον αντίπαλό του Χαντάκια του Παναιτωλικού. Και εκεί, αν θυμάμαι καλά, πήρε μόνο κίτρινη, αφού ο διαιτητής Τζήλος (υποψήφιος για… διεθνής !!!) έκανε πως δεν είδε, αν και ήταν μπροστά!

Τι έχουμε λοιπόν εδώ, ως αποτέλεσμα εντυπώσεων των ποινών της UEFA; Το ότι οι ξένοι διαιτητές δεν χαμπαριάζουν από το αληταριό των γηπέδων, είναι το ένα. Το άλλο όμως, είναι ότι αναδύεται ΑΝΑΓΛΥΦΗ η ΕΞΑΡΤΗΣΗ και η ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ των Ελλήνων διαιτητών.

Αυτά πού για τους Έλληνες είναι «μία κίτρινη», για τους ξένους είναι ΚΟΚΚΙΝΗ και ΤΕΣΣΕΡΙΣ αγωνιστικές.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70, ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ; ΝΑ… ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ Ή ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ;

Ένα παγωμένο ρίγος διαπέρασε το κορμί μου, όταν Τον άκουσα να απαντάει σε ερώτηση για το τι θα κάνει με την περικοπή των συντάξεων : «Το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι είναι σήμερα πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μία μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος»!

Τόμπολα!

Και η ερώτηση ήρθε αυτόβουλη στα χείλη μου: Ναι, είμαι συνταξιούχος άνω των 70. Να… ετοιμάζομαι, κύριε Τσίπρα;

Να φιλήσω σταυρωτά τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου και να πάω κατ' ευθείαν στο Τρίτο, απλοποιώντας τα πράγματα, ή να καθυστερήσω λιγουλάκι ; Πόσο χρόνο μου δίνετε ακόμα, κύριε Τσίπρα, κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας;

Και τελικά, είναι πράγματι ορθό αυτό πού βγαίνει από τη δήλωσή σας αυτή, ότι αν «σβήσουμε» και αδειάσουμε τη γωνιά εγώ, μαζί με όλους τους άλλους εβδομηντάρηδες συνταξιούχους θα ... λυθεί το ασφαλιστικό ; Θα αποκτήσει τη βιωσιμότητα πού του λείπει;

Ρητορικές οι ερωτήσεις, προς τον Πρωθυπουργό. Και βέβαια, δεν τίθενται εν αναμονή απαντήσεων. Δεν νομίζω ότι προβλέπονται απαντήσεις, σε τέτοιου είδους ερωτήσεις, πού μπορεί και να αποδοθούν σε ... ακραία στοιχεία, κατά την προσφιλέστατη τακτική.

Όμως, αν -λέω, ΑΝ- προσπαθούσε να δώσει κάποια απάντηση σχετικά με το τέλος της βιωσιμότητας ... των «άνω των 70», σίγουρα θα κατέληγε στο θυμοσοφικόν:

«Ο Θεός ξέρει». Διότι «Αυτός δίνει τη ζωή, Αυτός την παίρνει πίσω». Λογική και εν πολλοίς σωστή η απάντηση. Μόνο πού, δεδομένης της δηλώσεως του κ. Τσίπρα, πού ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ μα ΣΑΦΗΝΕΙΑ την παύση της γραμμής ζωής ολόκληρου πλήθους Ελλήνων πολιτών, πιθανότατα να βρισκόταν κάποιος πού, κουνώντας το κεφάλι με νόημα, θα σχολίαζε σκωπτικά:

«Ναι, το είδαμε κι' αυτό. Τον Τσίπρα να προσεγγίζει τον Ύψιστο, αποκτώντας και απολαμβάνοντας Θεϊκές ιδιότητες ! Πως αλλιώς δηλαδή θα μπορούσε να προβλέπει στο εγγύς μέλλον και να προβάλλει ως σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, τον αφανισμό των «άνω των 70» συνταξιούχων, αν δεν είχε ενδυθεί με τις δυνατότητες αποφάσεων περί ζωής και θανάτου των θνητών, όπως ακριβώς ο Θεός;

Διότι κάπου εδώ τίθενται και ερωτήματα σχετικά με την ορθότητα της πρόβλεψης:

Αν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αποβιώσουν περισσότεροι ηλικίας «ΚΑΤΩ των 70» από τους 70ρηδες, τι θα γίνει με το ... ασφαλιστικό ; Θα ναυαγήσει οριστικά και διά παντός;

Όπως και να 'χει, ως πληρών τις προϋποθέσεις ( συνταξιούχος και άνω των 70 ) αισθάνομαι περίπου σαν καταδικασμένος από μία Ανώτατη Αρχή, μία Θεϊκή Δύναμη μεταλαμπαδευμένη στην πρωθυπουργικό οντότητα, στην εσχάτη των ποινών ! Αισθάνομαι σαν τον καταδικασμένο εις θάνατον, πού περιμένει στο κελί των μελλοθανάτων εναγωνίως πότε θα έρθει η ώρα να βαδίσει στο πράσινο μίλι.

Η, χειρότερα, αισθάνομαι σαν τον τρόφιμο χιτλερικού στρατοπέδου συγκεντρώσεως, πού δεν κατάφερε να μπει στη Λίστα του Σίντλερ.

Και, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ευχάριστο αυτό το συναίσθημα.

Από την άλλη πάντως, πρέπει να ομολογήσω επίσης ότι η δήλωση αυτή, βγαλμένη από πρωθυπουργικά χείλη, κάπου με άγγιξε, κάπου με έριξε στο φιλότιμο.

Εντάξει, κύριε Τσίπρα μου, αν είναι έτσι….

ν είναι δηλαδή το ασφαλιστικό μας σύστημα να διασωθεί, να καταστεί βιώσιμο και να μη διαλυθεί, προς τέρψιν ίσως των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ασφαλίσεων, ας πάει στα κομμάτια. Θα το κάνω. Αύριο κιόλας, θα πάω να ... παραδοθώ. Κατ' ευθείαν στον Κατρούγκαλο. Και θα του ανακοινώσω ότι βρίσκομαι στα χέρια της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, ως συνταξιούχος έτοιμος για όλα.

Ένας λιγότερος θα είμαι. Διότι αν δεν βρεθούν κι' άλλοι, πολλοί σαν και εμένα, πρόθυμοι να θυσιαστούν, το πράγμα είναι φως – φανάρι : Συντάξεις ΤΕΡΜΑ!

Εμπρός λοιπόν, φίλοι μου 70ρηδες. Πάμε όλοι μαζί, χέρι – χέρι για τον τελευταίο μας χορό. Τον χορό του ... αριστερού Ζαλόγγου.

ΤΟ… ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ' ΑΥΤΟ! ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η ΕΕΟΔ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΠΟ… ΠΡΩΗΝ… «ΠΑΡΑΝΟΜΟ» ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ!

Διάβασα με προσοχή το άρθρο του νομικού κ. Λαγαρία, πού αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, σχετικά με την απόφαση για τον Λάζαρο και τον θόρυβο πού δημιουργήθηκε από το ρεπορτάζ μου.

Ο κ. Λαγαρίας, σύμφωνα με το βιογραφικό του υπήρξε εκτός πολλών άλλων και μέλος της ΕΕΟΔ, της Επιτροπής δηλαδή της ΕΠΟ πού εκδίκασε την καταγγελία της Αεκ, από το 2010 έως το 2017.

Κατά τον διακεκριμένο νομικό λοιπόν, η Επιτροπή δεν έχει νόμιμη σύνθεση, καθ' ό,τι με το νόμο Κοντονή, τον 4326 του 2015, πού προβλέπει ότι η σύνθεση των Δικαστικών Οργάνων της ΕΠΟ πρέπει να αποτελείται αποκλειστικά από εν ενεργεία δικαστικούς. Επομένως, πάντα κατά την άποψη του κ. Λαγαρία, η ΕΕΟΔ πού εξέδωσε την – προφανώς – μη αρεστή σε ορισμένους απόφαση για τον Λάζαρο, δεν είχε νόμιμη συγκρότηση.

Δεν θα αντιδικήσω με τον κ. Λαγαρία επί της ουσίας, διότι εγώ δεν είμαι νομικός, άρα δεν γνωρίζω τόσο καλά αυτά τα θέματα, όσο εκείνος, τουλάχιστον.

Όμως, ως δημοσιογράφος, έχω μία πολύ – πολύ ΑΠΛΗ ερώτηση να του κάνω: Αλήθεια, με δεδομένο ότι ο νόμος του Κοντονή ισχύει από το 2015, εκείνος ΠΩΣ ΜΕΤΕΙΧΕ στην ΕΕΟΔ για τα δύο επόμενα χρόνια (2017); Δηλαδή, ήταν ... παράνομη η συμμετοχή του; Μήπως ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (ως μη εν ενεργεία δικαστικός) συνέτεινε και «τροφοδοτούσε» το ΠΑΡΑΝΟΜΟ της σύνθεσης της Επιτροπής του;

Καλοπροαίρετη ερώτηση κάνω και αν θέλει, απαντάει. Στη διάθεσή του.

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΧΟΝΤΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ-ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ! ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός Τσίπρας την πάτησε για τα καλά στη Θεσσαλονίκη. Και δεν εννοώ τις πενιχρές και ( όπως πάντα ) απατηλές «εξαγγελίες» του, αλλά το επικοινωνιακό τρυκ με τη Νέα Τούμπα, πού εξήγγειλε ότι χαρίζει στον Πάοκ.

Αν λοιπόν αυτή η εξαγγελία του είχε στόχο και σκοπό να ξεγελάσει τους οπαδούς του Πάοκ όσον αφορά τις προθέσεις και τα αισθήματά του, τότε απέτυχε ΟΙΚΤΡΑ.

Και για του λόγου το αληθές, ιδού η ανακοίνωση ενός από τους μεγαλύτερους και πιο δυναμικούς Συνδέσμους Οργανωμένων του Πάοκ, του «PAOK POLICHNI CLUB since 1989», πού αναρτήθηκε την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου:

«Ύστερα από τα τελευταία γεγονότα που πήραν μέρος στην πόλη μας, για παράδειγμα όπως αυτό που τα όργανα της νέας τάξης βαρούσαν παιδάκια, ηλικιωμένους και γενικά στο σύνολο απλούς πολίτες, έχει ως αποτέλεσμα να φτάσει τον κόσμο στο έσχατο σημείο της οργής του!!! Έχουμε έναν πρωθυπουργό που την ώρα που έχει ξεπουλήσει τα πάντα και τον καθοδηγούν τρίτοι η αντίδραση της ΠΑΕ είναι να τους υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες και να τους δίνει την ασπρόμαυρη τιμημένη φανέλα μας.

Με αυτό που κάνατε διαλέξατε το λάθος στρατόπεδο και έρχεστε απέναντι μας! Δώσατε στους προδότες την φανέλα του Π.Α.Ο.Κ. , άρα είστε και σεις το ίδιο, εξίσου προδότες μαζί τους, όπως και όποιο φυτό σας υποστηρίζει . Για μας δεν είστε τίποτα, απλά περαστικοί όπως όλοι οι άλλοι, γι' αυτό θέλουμε τον υπεύθυνο του συμβάντος να πληρώσει έτσι όπως του αρμόζει.

Εσείς μας κατηγορήσατε για μια φωτοβολίδα, εμείς σας κατηγορούμε για προδοσία.

Δεν θέλουμε τέτοιο γήπεδο όπως το ονειρεύεται η αρρωστημένη φαντασία σας, δεν θέλουμε καμιά συνεργασία με αυτούς που έχουν κάνει τους Έλληνες σκλάβους.

ΥΓ: ΑΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ

ΥΓ2: ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΥΓ4: Π.Α.Ο.Κ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ»

Τελευταίος ο Κουϊκ!

Η κατάσταση στη ΔΕΘ περιγράφεται ως εξής : Πρωθυπουργός στο περίπτερο του ΠΑΟΚ με φανέλα του ΠΑΟΚ, υφυπουργός Αθλητισμού στο περίπτερο του Άρη με κασκόλ του Άρη. Η τελευταία φορά πού έχω δει υπουργό της συγκυβέρνησης συριζανελητών με κασκόλ και φανέλα του Ολυμπιακού, ήταν τον Τέρενς Κουϊκ στα επίσημα, στη φιέστα του 2016. Τώρα, απ' ό,τι έμαθα, η ερυθρόλευκη για τα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου έχει απαγορευθεί.

Ερυθρά το Μιλάνο!

Δύο χιλιάδες εισιτήρια ζήτησε η Αεκ από τον Άγιαξ για την πρεμιέρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και αμέσως δόθηκε η γραμμή στα ΑΡδοΜΜΕ: «Κιτρινίζει το Άμστερνταμ»!

Δηλαδή τι θα πρέπει να πούμε για τις ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ερυθρόλευκους πού θα βρίσκονται στο Μίλαν – Ολυμπιακός;

Ότι ... «το Μιλάνο έπαθε ερυθρά ;»

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

*** «Τελικά κ. Μανώλη είστε αυτός που καταφέρατε να τρελάνετε τους υπαλλήλους που ισχυρίζονται ότι "τρελαίνουν τους υπαλλήλους" (Lefteris Metaxakis)

*** «Λιβάγια Λάζαρος Λόπες

Κάτι σαν Li-La-Lo

δηλαδή ..... τρίμπαλο

Φαπ φαάπ φααααάπ» (George Poulikarakos)

*** «Δάσκαλε αντιγράφω από την ανακοίνωση του ΟΣΦΠ, "Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, ως μέτοχος του ΟΠΑΠ έχει την ευχέρεια να μοιράζει χορηγίες σε μίντια (zougla.gr, LiveSport, Espresso, Δημοκρατία) ...................να αλλάξουν την πραγματικότητα."

Το ερώτημά μου είναι ποιός είναι (επίσημα) ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ ;» ( Periklis Kairis )

  • Αλήθεια δεν ... ξέρεις ; Σου υπόσχομαι να περάσω το μετοχολόγιο στην επόμενη στήλη, για να μάθεις και συ, αλλά και πολλοί άλλοι πού πιθανότατα θα έχουν την ίδια απορία.

*** Ξέρετε για ποιο λόγο φωνάζουν αυτοί πού ... φωνάζουν για το γήπεδο – δώρο του Τσίπρα στον Ιβάν Σαμπίντι ; Μας εξηγεί ο ρεπόρτερ του Πάοκ Δημήτρης Τσορμπατζόγλου : «Φωνάζουν» για το γήπεδο αυτό, για να κερδίσουν άλλα πράγματα. Φωνάζουν για το όπλο που κρέμεται στη ζώνη και φυσικά δεν χρησιμοποιείται».

· Ενώ, ας πούμε, θα είχαν δίκιο να φωνάζουν αν το όπλο χρησιμοποιούνταν και καμιά φορά, αν κατάλαβα καλά.

Διαβάστε επίσης