Ντουντούκα
Στροφή στην Ελλάδα και τον Αστέρα Τρίπολης τώρα...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Βάλανε και ολίγη σος... «Αρείου Πάγου» στην ομελέτα!

Βάλανε και ολίγη σος... «Αρείου Πάγου» στην ομελέτα!
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:29

*** Όπως ακριβώς το έγραψα χθες. Αν υπάρχει κάτι πού να αξίζει να δει κανείς σ' αυτή την Εθνική ομάδα, λέγεται Κώστας Φορτούνης.

Όλα τα υπόλοιπα, είναι για να συμπληρώνεται το παζλ

*** Προς το παρόν, ο Καμμένος κατάφερε να συναντηθεί με τη διοίκηση του ερασιτέχνη Πάοκ.

Για συνάντηση με τον ίδιο τον Ιβάν, το βλέπω λίγο χλωμό. Ο Ρώσος τον έχει στο περίμενε. Ούτως ή άλλως, δεν είναι αυτός πού έχει ανάγκη και σιγά μην ασχοληθεί.

*** Η μόνη περίπτωση να δικαιωθεί στα σίγουρα η Αεκ για τον Λάζαρο στο Διαιτητικό, είναι να αλλάξει η σύνθεση του οργάνου. Την θέση των δικαστικών, να πάρουν διαιτητές με εγνωσμένη και αναμφισβήτητα δίκαιη κρίση. Όπως π.χ. ο Παπαπέτρου, ο Σιδηρόπουλος, ο Απτόσογλου, ο Ευαγγέλου, ο Κομίνης ...

Την έκρηξη άλλης μίας «βόμβας» σχετικά με τον Χριστοδουλόπουλο είχαμε χθες. Και ο χαρακτηρισμός «βόμβα» βεβαίως, δεν είναι δικός μου. Πρωτοσέλιδος τίτλος, είναι της εφημερίδας «του ΟΠΑΠ – Μελισσανίδη». Η οποία αναδημοσίευσε πληροφορίες πού μεταδόθηκαν από τον SPOR FM πού με τη σειρά του, είχε αναπαράγει τις πληροφορίες κάποιου δικαστικού site.

Και ποια ακριβώς είναι αυτή η ... «πολύφερνη» βόμβα ; Ότι, λέει, «ο Άρειος Πάγος ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ να εξετάσει αναλυτικά το θέμα της ... διαρροής του σκεπτικού της απόφασης πού εξέδωσε η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών. Δηλαδή της ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ... ΚΟΣΜΟ απόφασης, πού όμως, ΠΕΙΡΑΞΕ τον γνωστό διοικητή, περισσότερο και από τριών ημερών στιφάδο.

Σταματάω στη λέξη «ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ», διότι κατά τη γνώμη μου, ΕΚΕΙ βρίσκεται όλο το ζουμί της ... «βόμβας». Αλήθεια, τι υποδηλώνει η λέξη «προτίθεται» ; Μία «είδηση», ή μία ... ΠΡΟΘΕΣΗ ; Φυσικά το δεύτερο. Τι έχουμε λοιπόν ; Ότι γράφτηκαν και ειπώθηκαν «πληροφορίες» σχετικές ΟΧΙ με κάποια ΑΠΟΦΑΣΗ, αλλά με κάποια ... ΠΡΟΘΕΣΗ ... κάποιου, προφανώς έχοντα σχέση με το Ανώτατο Δικαστήριο.

Έρχεται λοιπόν ο (η) δημοσιογράφος και σου λέει ότι «έχω πληροφορίες πως ο δικαστής τάδε έχει την πρόθεση να κάνει αυτό κι' αυτό». Πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι αυτή η ... πληροφορία ; Τι μπορεί δηλαδή να συνέβη, ώστε να φτάσει στα αυτιά του δημοσιογράφου η «πρόθεση», πού είναι κάτι πού ... ούτε φαίνεται, ούτε αποδεικνύεται, ούτε και ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ! Επομένως, τι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς, εκτός από το ότι ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, εκμυστηρεύτηκε στον (την) δημοσιογράφο ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ; Και γιατί να το κάνει αυτό, άραγε ; Μήπως για να δείξει ... «καλή διαγωγή» σ' όποιον ( υποθετικά ομιλώ πάντα, έτσι; ) τον ΠΙΕΣΕ να «ασχοληθεί»;

Τα αφήνω όλα αυτά, διότι δεν πιστεύω. Άλλο ο συλλογισμός και άλλο η δημοσιογραφική κρίση. Τα απορρίπτω ως απαράδεκτα, διότι πως θα ήταν δυνατόν δικαστές πού καθιστούν κοινωνούς δημοσιογράφους για τις ... προθέσεις τους, να ... ενοχλούνται και να διατάσσουν έρευνες, επειδή ΚΑΠΟΙΟΑ Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία ... ενοχλήθηκε και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να παρουσιάσει ως βόμβες και σκάνδαλα ένα απλό, δημοσιογραφικό ρεπορτάζ;

Να δούμε λοιπόν, με την ΔΙΚΗ ΜΟΥ κρίση και κατά την δική μου, προσωπική άποψη, τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο διοικητής – ηγέτης της Αεκ Μελισσανίδης ΛΥΣΣΑΞΕ από οργή, μένος και μήνι. Για ποιο πράγμα; Φυσικά, όχι γιατί ... «έγινε διαρροή» μιας «απόφασης». Όχι, φίλτατοι. Το μένος, το μίσος, το κόμπλεξ, το αρρωστημένο πάθος πού εκχέονται στο χώρο απ’ τις οργισμένες αντιδράσεις της Αεκ, μέσω των ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ή εν γένει ΑΝΘΡΩΠΩΝ της στα ΜΜΕ, έχουν μία και μοναδική ΠΗΓΗ : Το ότι κάποιο όργανο της «δικιάς μας» ΕΠΟ, μία απλή Επιτροπή επίλυσης διαφορών, ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ! Η αλλιώς, αν το θέλετε, ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ την καταγγελία της Αεκ του ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ (όπως λέει η παλιά λαϊκή σοφία, η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι πανίσχυρη, πρέπει και να το ... δείχνει, πού και πού).

«Δικαίωση» ήθελε η Αεκ και ο διοικητής της. Και γι' αυτούς «δικαίωση» λέγεται μόνον όταν κερδίζουν υποθέσεις και καταγγελίες. Όταν τις χάνουν, ΛΥΣΣΑΝΕ, κινούν γη και ουρανό για να ανατρέψουν την κατάσταση, να ακυρώσουν την πρώτη κρίση- αφού πρώτα την ΒΡΟΜΙΣΟΥΝ με το φτυάρι της απαξίωσης και να την επαναφέρουν σε νέα κρίση. Όπου βέβαια, αυτοί πού θα κρίνουν ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΤΙ ... ΣΥΝΕΒΗ στους προηγούμενους και θα ... κανονίσουν την πορεία τους!

ΕΝΤΟΝΗ Η ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ «ΑΝΩΘΕΝ» ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΨΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το φέραν λοιπόν από δω, το φέραν από κεί, είδαν κι' απόειδαν και βάζουν τώρα στην υπόθεση και τον ... Άρειο Πάγο. Όπου διαπίστωσαν (; ) ότι ... «προτίθενται να διατάξουν έρευνα».

ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ, λέω εγώ. Τι σόι ... έρευνα δηλαδή μπορεί να διατάξει ο Άρειος Πάγος για ένα τέτοιο θέμα ; Και πως του ήρθε, έτσι ξαφνικά του Αρείου Πάγου να ασχοληθεί με τόσο αστεία υπόθεση; Έγινε καμία παραπομπή ; Και από ποιόν;

Ερωτώ, αλλά δεν με πολυενδιαφέρουν οι απαντήσεις. Όποιος θέλει να μάθει, ας πάει να ρωτήσει αρμοδίως. Δεν αποκλείω πάντως και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια κάποια εξέλιξη σχετικά με το θέμα, από το Ανώτατο Δικαστήριο. Διότι ξέρετε, όταν σε παίρνουν ΑΠ' ΤΟ ΠΡΩΪ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ και σε ΖΑΛΙΖΟΥΝ για το τι σκοπεύεις να κάνεις με το θέμα αυτό, διόλου απίθανο να πεις «άει σιχτίρ», δεν δίνω την υπόθεση σε κάποιον να «ερευνήσει» ; Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο το να αποφασίσεις μία έρευνα, έστω και αν εκ των προτέρων είναι απολύτως σίγουρο ότι θα αποβεί κατά 110 % ΑΚΑΡΠΗ. Στο μεταξύ όμως, θα έχεις γλιτώσει τη μουρμούρα, την ΒΑΣΑΝΟ της ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Τι ; Πως είπατε ; Αν υπάρχει θέμα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ;

ΕΚΑΤΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ, λέω εγώ. Και μόνον εγώ, δηλαδή; Εδώ μέχρι και οι ίδιοι οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ και ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ βγήκαν ΕΥΘΕΩΣ και ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ τις ΩΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ από την πολιτική ηγεσία. Τι στην ευχή, την εποχή των συριζανελητών, αυτές οι μέθοδοι είναι ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ και ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ.

ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

Εξακολουθούν τα ΑΡΔάκια της εξωνημένης δημοσιογραφίας να επιμένουν, να προβάλλουν και να αναδεικνύουν ως «ΔΙΑΡΡΟΗ» με διαστάσεις ... «σκανδάλου» το ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ περί της απόφασης για τον Λάζαρο.

Εντάξει, αν το θέλουν έτσι, ΑΥΤΟΙ γίνονται ΡΕΖΙΛΙ και εμένα δεν με κόφτει.

Ίσως και να έχουν πρόβλημα με κάποιες ... διαρροές στα καζανάκια τους, δεν μπορώ να ξέρω και έχουν κολλήσει.

Ε, λοιπόν, θα τους βοηθήσω. Αν θέλουν καλό υδραυλικό, κορυφαίο επαγγελματία στο είδος του, μπορούν άνετα να βρουν και σε άμεσο χρόνο, αρκεί να απευθυνθούν στην διοίκηση της ΕΠΟ !

Εκεί παρεπιδημεί ένας καταπληκτικός υδραυλικός – μάστορας, πού μπορεί να φτιάξει τα πάντα σε χρόνο ντε τε. Φυσικά, πάνω στο πάθος του για προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έμαθα ότι σταμάτησε τη δουλειά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του .η έκλεισε το μαγαζί του, θα σας γελάσω, αλλά κάτι τέτοιο και ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, για να είναι πιο κοντά και να μπορεί να προσφέρει χωρίς να ταλαιπωρείται.

Όμως την τέχνη του, δεν την έχει ξεχάσει. Ειδικά μόλις μάθει ότι υπάρχει θέμα διαρροής πού αφορά και την ομάδα του την Αεκ, θα σπεύσει αμέσως να επιληφθεί και να δώσει λύσεις.

Εμπρός λοιπόν, όποιου το καζανάκι παρουσιάζει διαρροή, στην ΕΠΟ για να το ... βουλώσει.

ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΕΤΣΕΤΖΟΓΛΟΥ!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ – ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ

Θυμάμαι ένα άρθρο του οραματιστή της αθλητικής δημοσιογραφίας Κώστα Κετσετζόγλου, πού μου είχαν μεταλαμπαδεύσει φίλοι, εδώ και δυόμισι μήνες.

Στο άρθρο αυτό της 3ης Ιουλίου, πού ανέμιζε στο διαδίκτυο με τίτλο «Το δυνατό χαρτί της Αεκ με σφραγίδα ΦΙΦΑ για το Λάζαρο», ο απόλυτος δημοσιογράφος ανέλυε μα σαφήνεια αλλά και υπερεκχειλίζουσα αντικειμενικότητα, την σίγουρη γι' αυτόν νίκη της Αεκ, πού είχε και το δυνατό χαρτί στα χέρια της.

Αντιγράφω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Αυτό πού τελικά έχει σημασία, είναι ότι ο Λάζαρος έχει υπογράψει με το χεράκι του την συμφωνία με την ΑΕΚ και την Βερόνα όταν τα παρακάλια του στον Μελισσανίδη έπιασαν τόπο και ήρθε στην ΑΕΚ και τώρα κινδυνεύει με τιμωρία 4-6 μήνες. Μάλιστα με το νέο κανονισμό της ΕΠΟ, η ποινή αυτή είναι δεδομένη για ποδοσφαιριστή που υπέγραψε δύο συμβόλαια με δύο διαφορετικές ομάδες ενώ παλιά θα μπορούσε να είναι ένα απλό πρόστιμο που κατά την κρίση της επιτροπής επιλύσεως οικονομικών διαφορών μπορούσε να φτάσει και σε ποινή αποκλεισμού του παίκτη. Τώρα αν αποδειχτεί με το πανίσχυρο χαρτί της ΑΕΚ ότι ο Λάζαρος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο με δυο ομάδες τότε η ποινή επιβάλλεται αυτόματα. Μάλιστα ο νέος κανονισμός δημοσιεύτηκε χθες επίσημα από την ΕΠΟ με άμεση ισχύ και αυτό ήταν το διαδικαστικό θέμα που περίμενε η ΑΕΚ για να καταθέσει την προσφυγή της ώστε να ισχύουν οι νέες πιο αυστηρές ποινές».

Όπως ασφαλώς θα διαπιστώνετε από μία απλή ανάγνωση του επιχειρήματος, ο δημοσιογράφος δικαιώθηκε απολύτως. Σε όλα και για όλα. Όπως ακριβώς τα έγραψε, έτσι έγιναν.

ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΚΙ' ΑΥΤΟ: ΚΑΙ… ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΟΦ ΣΑΪΝΤ!

Η περιγραφή της φάσης του γκολ πού πέτυχε ο Κώστας Μανωλάς στον αγώνα με την Ουγγαρία, είναι πράγματι αξιομνημόνευτη. Και θα έλεγα, άξια ιδιαίτερης προσοχής. απίστευτη. Είναι περιγραφή πού θα πρέπει να την βάζουν όλες οι σχολές δημοσιογραφίας πού σέβονται την ιδιότητά τους, να την ακούνε συχνά – πυκνά οι μαθητές – μελλοντικοί δημοσιογράφοι για να εμπεδώσουν το πώς πρέπει να περιγράφει ένας τηλεπεριγραφέας για να γίνει κάποτε ένας μικρός Σπυρόπουλος.

Ιδού λοιπόν, τι ακριβώς μας είπε ο Αλέξης από την αρχή της φάσης: «Εδώ ο Μανωλάς έχει μισό σώμα μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό της Ουγγαρίας, αλλά αυτό είναι κάτι για την τηλεόραση. Στην πραγματικότητα της ζωής, στο γήπεδο, στο μάτι του ανθρώπου, εν προκειμένω του απέναντι βοηθού, είναι πρακτικά ίδια ευθεία και τον αφήνει να παίξει».

Μένω άναυδος.

ΕΞΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕ - ΔΩΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΠΑΟΚ Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ «22» ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ !

Ωχ, ωχ, ωχ, τα όργανα άρχισαν για τα καλά. Τι λέγαμε χθες, για την «ανταπόκριση» των Συνδέσμων οργανωμένων του Πάοκ στο γηπεδικό «δωράκι» της Κυβέρνησης Τσιπρανέλ, στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΕΙ τη ρώσικη ιδιοκτησία;

Και ιδού μετά την ανακοίνωση του Συνδέσμου Πολίχνης, ήρθε χθες η σειρά σχετικής ανάρτησης στο διαδίκτυο του Συνδέσμου Αθηναίων οπαδών του Πάοκ, με ιδιαίτερη έμφαση στην σύσκεψη του Καμμένου με τη διοίκηση του ερασιτέχνη. , Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Στο περίπτερο του ΠΑΟΚ οι υπεύθυνοι – ανεύθυνοι υπάλληλοί του, είχαν την φαεινή ιδέα να παραδώσουν στον επικεφαλής της Κυβέρνησης Απάτη και στον συνοδευόμενο αυτού σκιώδη Πρωθυπουργό του κρατιδίου - Πρέσβη των δολοφόνων των Λαών, φανέλες του Συλλόγου, τιμητικά (για ποια τιμή, άγνωστον, μόνο ο υπεύθυνος της ΠΑΕ Marie Claire θα ξέρει). Μάλιστα όχι φανέλες με όποια και όποια νούμερα, αλλά με το 19 και το 26, τους αριθμούς δηλαδή που σχηματίζουν ενωμένοι την ημερομηνία που οι αείμνηστοι Καλπακτσόγλου και Κοεμτζόπουλος έδωσαν σάρκα και οστά στον Φάρο και Οδηγό της ζωής μας. Αποσβολωμένοι από την ιεροσυλία, παρακολουθήσαμε μία ακόμα την αμέσως επόμενη μέρα, κατά πολύ μεγαλύτερη, όταν ο Πρόεδρος των ανελ κατέφτασε φρουρούμενος και περικυκλωμένος από διμοιρίες στο γήπεδο της ομάδας κατά τις 08,00 το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Εκεί και αφού εξήγγειλε ότι θα παραχωρήσει με μίσθωση έναν παντελώς αναξιοποίητο κρατικό χώρο προκειμένου αυτός να αναβαθμιστεί, οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ, ικανοποιημένοι από την εξαγγελία τίποτα, αποφάσισαν να χαριεντιστούν μαζί του και να χαρίσουν φωτογραφικά ενσταντανέ τολμώντας με περίσσιο θράσος να του δώσουν να κρατάει την φανέλα με το Νο12. Υπενθυμίζουμε στην ανιστόρητη παε ΠΑΟΚ που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων ότι το Νούμερο 12 είναι ταγμένο στη ζωντανή Θύμηση των νεκρών μας αδερφών που πέθαναν στο δρόμο υπερασπιζόμενοι τα τέσσερα ιερά γράμματα. Το Νούμερο 12 δεν χαρίζεται, ούτε κατακτιέται, το νούμερο 12 αποτελεί το Θεματοφύλακα της ύπαρξής μας, παραμένει ανέπαφο και ανέγγιχτο, αιώνια αφιερωμένο και φορεμένο από αυτούς που μαρτύρησαν τη ζωή τους για το Σύλλογο. Ερωτάται η παε ποιος τη νομιμοποίησε να δωρίζει φανέλες του Συλλόγου μας στη Κυβέρνηση Φλαμπουράρη που χάρισε ένα πρωτάθλημα κερδισμένο με αίμα από την ομάδα μας στο χάρτινο Εντερούν και τον λαθρέμπορό τους ;».

Διαβάστε επίσης

Άγριο ξεφτιλίκι από την UEFA!

Άγριο ξεφτιλίκι από την UEFA!

Οι 4 αγωνιστικές σε Λιβάγια-Λόπες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους Έλληνες διαιτητές! Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης.