Δυστυχώς, αυτή η προθεσμία πέρασε χωρίς αποτέλεσμα. Εχω όμως άλλες, πιο έγκυρες γιά την πώληση του Παναθηναϊκού. Η νέα προθεσμία λοιπόν, είναι ως τις 42 Σεπτεμβρίου. Το αργότερο.

*** Επειδή δεν ξέρω, ρωτώ γιά να μάθω. Αλήθεια, ποιο είναι το διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ Πάοκ, πού οι οργανωμένοι οπαδοί αποκαλούν ... «Marie Claire ;

*** Αλήθεια, επειδή δεν το είδα πουθενά. Εφεση η Αεκ για την άδικη ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών σε Λόπεζ και Λιβάγια, θα κάνει η Αεκ ;

Είχα χθες μία απάντηση και ένα μήνυμα από τον κ. Νίκο Λαγαρία. Ξεκινάω από το μήνυμα, πού θεωρώ ιδιαίτερα κολακευτικό :

«Κύριε Γαβαθιώτη καλημέρα. Η απάντησή μου είναι αναρτημένη στη «ΔΙΚΗ». Θα είναι τιμή μου αν την αναρτήσεις, με την εξής προσθήκη : Αγαπητέ Μανώλη, με την ωραία πένα, την Αριστοφανική διάθεση και τα πολλά δημοσιογραφικά ένσημα, πού είναι άξια σεβασμού, ορίστε η απάντησή μου στο ( εύλογο, δημοσιογραφικά ) χθεσινό ερώτημά σου».

Πριν συνεχίσω, θα αναδημοσιεύσω το ερώτημά μου, στο οποίο απαντά ο κ. Λαγαρίας :

«Με δεδομένο ότι ο νόμος του Κοντονή ισχύει από το 2015, εκείνος ΠΩΣ ΜΕΤΕΙΧΕ στην ΕΕΟΔ γιά τα δύο επόμενα χρόνια ( έως το 2017 ) ; Δηλαδή, ήταν ... παράνομη η συμμετοχή του; Μήπως ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ( ως μη εν ενεργεία δικαστικός ) συνέτεινε και «τροφοδοτούσε» το ΠΑΡΑΝΟΜΟ της σύνθεσης της Επιτροπής του ;»

Ο δικηγόρος κ. Λαγαρίας λοιπόν, πρώην μέλος της «παράνομης» ΕΕΟΔ της ΕΠΟ, έκανε την τιμή να μου απαντήσει στο προχθεσινό μου δημοσίευμα. Βεβαίως δεν απάντησε ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ εδώ, στη στήλη, αλλά στην ιστοσελίδα της «Δίκης».

Δεν πειράζει, αυτό είναι θέμα υποκειμενικής εκτίμησης του καθενός και το αφήνω στην άκρη.

Το θέμα είναι ότι λόγω περιορισμένου χώρου, δεν είναι δυνατόν να δημοσιεύσω ολόκληρη την απάντησή του. Μόνο την ουσία, γιά το θέμα ουσίας πού αναφέρθηκα.

Τι μας απαντά λοιπόν ο κ. Λαγαρίας ( «Σε αυτούς που με ρωτούν «με δεδομένο ότι ο νόμος του Κοντονή ισχύει από το 2015, πώς μετείχα στην ΕΕΟΔ για τα δύο επόμενα χρόνια (2017); Δηλαδή, ήταν ... παράνομη η συμμετοχή μου; Μήπως και η δική μου παρουσία (ως μη εν ενεργεία δικαστικού) συνέτεινε και ''τροφοδοτούσε'' το παράνομο της σύνθεσης της Επιτροπής;» ) βάσει όσων τουλάχιστον κατάλαβα εγώ, πού δεν έχω μεγάλη εξοικείωση στα νομικά.

Ότι η συμμετοχή ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ( ως ΔΙΑΙΤΗΤΗ εκπροσώπου των ποδοσφαιριστών πού τον τιμούν να τον επιλέγουν από το 2010 κ.λ.π. ) στην ΕΕΟΔ, είναι απολύτως ΝΟΜΙΜΗ. Διότι βάσει των ισχυόντων, σ' αυτές τις επιτροπές πρέπει να εκπροσωπούνται τόσο οι ΠΑΕ, όσο και οι ποδοσφαιριστές : «Με αυτή λοιπόν την ιδιότητα υπηρέτησα νόμιμα στην ΠΕΕΟΔ, όπως ακριβώς προβλέπουν ο νόμος και οι κανονισμοί, καθ' όλο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα» ( μέχρι το 2017 ).

Και πού είναι το πρόβλημα ; Στο ότι «Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ (Τμήμα Εφέσεων) θα συγκροτηθεί από έναν εν ενεργεία-τακτικό Δικαστή (Αρεοπαγίτη), ως πρόεδρο, και από δύο δικηγόρους - διαιτητές, εκπροσώπους της Super League και του ΠΣΑΠ αντίστοιχα. Δεν χρειάζεται καν να επισημάνω, αφού πλέον κατέστη παγκοίνως γνωστό, ότι ο πρόεδρος της ΠΕΕΟΔ είναι συνταξιούχος Δικαστής».

Κι' εδώ προκύπτει το ερώτημα : Μα, αλήθεια, είναι δυνατόν μία Επιτροπή Διαιτησίας, να διέπεται από διατάξεις πού αφορούν ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ όργανα ;

Σ' αυτό το ερώτημα ( το γράφω όσο πιο απλά μπορώ γιά να καταλαβαίνει ο κόσμος ) ο κ. Λαγαρίας απαντά, πως λέτε ;

Προβάλλοντας μία ... επιστολή του Κοντονή !!!

«.. με την οποία διευκρίνισε, για το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου αλλά και αναλογικά για όλα ανεξαιρέτως τα υπόλοιπα δικαιοδοτικά και πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ(και όχι μόνο για τα «δικαστικά», του καταστατικού της, όπως ρητά ο κ. Κοντονής αναφέρει και αποσαφηνίζει), στα οποία (δικαιοδοτικά) ασφαλώς συμπεριλαμβάνεται και η ΠΕΕΟΔ».

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕΟΔ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Η ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ;

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΝΤΟΝΗ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ... ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ

Παρατήρηση δική μου, εντελώς ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ : Ώστε επειδή το λέει ο Κοντονής, με επιστολή του, θα πρέπει να το υιοθετήσει ολόκληρος ο ... νομικός κόσμος ; Σας παρακαλώ, κύριε Λαγαρία, και είναι πρωϊ ακόμα, τώρα πού το διαβάζω.

Εγώ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ με την συγκεκριμένη άποψη ενός νομικού πού – απ' όσα έχω ακούσει και διαβάσει – εξειδικεύτηκε και διέπρεψε σε τοπικό στις ομογενοποιήσεις Αλβανών και άλλων αλλοδαπών.

Όπως και να έχει, καλύτερα δεν είναι να ΚΡΙΘΕΙ το θέμα από κάποιο ΑΝΩΤΕΡΟ ή ΑΝΩΤΑΤΟ δικαστικό όργανο ΠΡΩΤΑ και ΜΕΤΑ να μας πεί ο Κοντονής την γνώμη του ; ΓΙΑ ΜΕΝΑ ( πού θα έλεγε και ο ... Λουστσέσκου ) ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.

Πάμε τώρα στην ΟΥΣΙΑ, βάσει της απαντήσεως του κ. Λαγαρία. Κατ' αρχήν ΠΟΤΕ δεν είπα ούτε άφησα να εννοηθεί ότι Ο ΙΔΙΟΣ ο κ. Λαγαρίας μετείχε παρανόμως. Εγώ αναφέρθηκα στα ΔΙΚΑ ΤΟΥ λόγια, ότι η ΕΕΟΔ είχε παράνομη σύνθεση από το 2015 και μετά. ΑΛΛΟ όμως η παράνομη σύνθεση, και ΑΛΛΟ η παράνομη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ σε μία παράνομη σύνθεση.

Και γιατί η ΣΥΝΘΕΣΗ ήταν παράνομη; Το ξαναλέει ο κ. Λαγαρίας : Επειδή ( κατά τη ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ) ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της είναι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ και όχι ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ !

Τι έχουμε λοιπόν πάντα κατά τον κ. Λαγαρία ; ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ της Επιτροπής πού ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ γιά ένα διάστημα, για λόγους τους οποίους αναφέρει, αλλά δεν ενδιαφέρουν τη στήλη. Οποιος θέλει, τους αναζητεί και τους βρίσκει στη σελίδα της «ΔΙΚΗΣ» του Κυριάκου Θωμαϊδη. Και πράγματι, κατά μίαν έννοια, η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του σ' αυτή ΜΕΤΑ την ψήφιση του ΓΕΛΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ Κοντονή, κατέστη ΠΑΡΑΝΟΜΗ, απλά και μόνο εφ' όσον προήδρευε αυτής ένας «ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ» πρόεδρος. Ο κ. Λογαρίας, δηλαδή, πάντα κατά την άποψή μου, θα μπορούσε να παραιτηθεί ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ, αντί να καταγγέλλει ... παραμένοντας. Ετσι το βλέπω εγώ δηλαδή και αυτά γιά το συγκεκριμένο.

Αυτά, με όλη μου τη συμπάθεια και χωρίς καμία ... «αριστοφανική διάθεση» γιά έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου, πού βεβαίως έχει προσφέρει, συνεχίζει να προσφέρει και πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει στην τόσο ΚΑΤΑΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ και ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΗ από τα ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑ αθλητική Δικαιοσύνη.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΜΕ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ... ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

ΒΑΦΤΙΖΑΝ «ΣΑΠΙΟ», «ΣΚΑΡΤΟ» ΚΑΙ «ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ» ΤΟ ... ΠΑΛΙΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ... «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ» !

ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑEΠΙΤΥΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Δοθείσης της ευκαιρίας όμως, νομίζω πως ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ γιά το ελληνικό ποδόσφαιρο νόμος Κοντονή, είναι εμπνευσμένος από την γνωστή ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ των συριζανελητών, πού ήθελαν ( και θέλουν ) να βγάζουν «ΣΚΑΡΤΟ», «ΣΑΠΙΟ» και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ό,τι υπήρχε προ αυτών, με ένα και μόνο σκοπό : Να δημιουργήσουν ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ στη Δικαιοσύνη, σε πρόσωπα και νομικά πλαίσια. Να επιτύχουν τελικά, μία ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ σε όλες τις βαθμίδες της !

Και γιά αν το εξειδικεύσω περισσότερο. Το θέμα γιά την ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ νοοτροπία του Κοντονή, πού αποπνέει έντονα ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ οσμές, ήταν «να αλλάξει» τι ; Τους συνταξιούχους νομικούς εν γένει και να βάλει στη θέση τους τακτικούς, δηλαδή εν ενεργεία. Πού σημαίνει, άραγε, ΤΙ ; Ότι οι ΠΡΩΗΝ, οι ΜΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δικαστικοί ήταν ... «ανήθικοι», ήταν ... «σάπιοι», ήταν ... «διεφθαρμένοι» και έπρεπε να έρθουν στη θέση τους άλλοι, «τακτικοί», πού σίγουρα δεν είναι «ανήθικοι», «σάπιοι», «διεφθαρμένοι», ούτε καν ... «μέλη εγκληματικών οργανώσεων» ;

Είναι λοιπόν δυνατόν αυτός ο τύπος, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ για τις ισοπεδωτικές του αποφάσεις ;

Εγω λοιπόν, δεν θέλω ούτε τακτικούς, ούτε μη εν ενεργεία δικαστές ή νομικούς. Θέλω μόνον ΕΝΤΙΜΟΥΣ, ΑΔΕΚΑΣΤΟΥΣ και ΓΝΩΣΤΕΣ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, επιστήμονες ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ, με ΚΥΡΟΣ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. Ολες τις άλλες επιλογές, τις χαρίζω στους Κοντονήδες και τους – όποιους - «οπαδούς τους».

Δεν υπάρχει, κατ' εμέ ( και ελπίζω να συμμερίζεται τις απόψεις μου αυτές και ο κ. Λαγαρίας ) πιο κακή, πιο ελεεινή, πιο ανήθικη ιδεοληψία από αυτή πού παρουσίασαν οι συριζανέληδες, ειδικά τον πρώτο καιρό της επικυριαρχίας τους. Με συνθηματολογία ΑΠΑΤΗΛΗ, εμφανέστατα αποβλέπουσα στις επικοινωνιακές εντυπώσεις και μόνο : «Να φύγει το παλιό και να έρθει το καινούργιο», έλεγαν, τσουβαλιάζοντας άρδην στο ίδιο τσουβάλι ΟΠΟΙΟΝ «ΠΑΛΙΟ» δεν δεχόταν να συμπαραταχθεί, να συμφωνήσει μαζί τους, να τους ΠΡΟΣΚΗΝΥΣΕΙ και να τεθεί υπό τις προσταγές τους.

Ομιλούσαν ( και συνεχίζουν να ομιλούν τώρα, στο λυκόφως τους ) γιά διαφθορά χωρίς κανείς τους να την εντοπίζει και να την προσωποποιεί, ανιχνεύοντας προθέσεις και μοιράζοντας την ποδοσφαιρική κοινωνία σε εχθρούς ή φίλους. Οποιος δεν γινόταν φίλος, ήταν εχθρός ! Απλά πράγματα, απλής σιριζαίϊκης λογικής.

Είδαμε ΕΝΤΙΜΟΥΣ και ΑΚΕΡΑΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ να περνούν σκυθρωποί την πόρτα ανακριτικών γραφείων, πού δεν άφηναν καμία αμφιβολία γιά τον πραγματικό σκοπό τους : ΚΥΝΗΓΙ ΚΕΦΑΛΩΝ !

Και τι σημαίνει πού οι ΕΝΤΙΜΟΙ δικαστικοί ΜΗ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΝ με λίαν συνοπτικές διαδικασίες ; Την ΡΕΤΣΙΝΙΑ της «υποψίας» και των κίτρινων ( στην ... κυριολεξία ! ) δημοσιευμάτων, την ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ. Και αποχωρούσαν από την κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΙ, χωρίς να φταίνε γιά τίποτα, χωρίς να έχουν κάνει τίποτα. Και όλα αυτά γιατί ; Γιατί τους κατήγγειλαν διάφορα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ και ΠΑΡΑΣΙΤΑ του υποκόσμου, καταδότες και κουκουλοφόροι, σκουπίδια της ... «εξυγίανσης», πού τελικά έμπαιναν κάτω από την ασπίδα της κομματικής δικαστικής προστασίας .

Η πολιτεία Κοντονή στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ πολιτική ηγεσία, είναι μνημείο ΝΤΡΟΠΗΣ, ΑΙΣΧΟΥΣ, ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ και ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ. Γι' αυτό και εξοργίζομαι όταν ακούω να αναφέρονται σ' αυτόν, ή στον ΓΕΛΟΙΟΔΕΣΤΑΤΟ νόμο του.

ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ... ΧΑΡΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ !

Ανακάλυψαν «ρεκόρ πενταετίας» στα διαρκείας γιά να προβάλλουν την εποχή Μελισσανίδη

Μάλιστα, κύριοι. Το διαβάσαμε κι' αυτό. Ρεκόρ ... οκταετίας έκανε η Αεκ στα διαρκείας. Και πόσα διέθεσε, για να κάνει αυτό το ρεκόρ ; 14.267, όλα κι' όλα.

Λίγα είναι ; θα ρωτήσετε. Όχι βέβαια, αλλά εδώ μιλάμε γιά ...ρεκόρ Και τι ρεκόρ ! Μιάς ολόκληρης οκταετίας ! Και κάποιοι βεβαίως πανηγυρίζουν. Για το ... ρεκόρ ... ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ! Και αν με ρωτήσετε, αφού πρόκειται γιά επίδοση οκταετίας, γιατί αναφέρεται ως ρεκόρ ... πενταετίας ; Πολύ απλά, επειδή υπολογίζουν μόνο την τελευταία πενταετία, του Μελισσανίδη !

Ωραία. Ας το δούμε τώρα και απ' τη δικιά μας τη μεριά. Με 14267 διαρκείας, η πρωταθλήτρια Αεκ, πού έχει μπροστά της και αγώνες Ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ και παίζει στο μεγαλύτερης χωρητικότητας γήπεδο της χώρας, κατάφερε να κάνει ένα ... «εσωτερικό» ας το πούμε «ρεκόρ» ... περιορισμένου χρόνου ! Των οκτώ τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων πού έπαιζε στη ... Γ' και τη ... Β' Εθνική !

Για να δούμε όμως, τι διαρκείας είχε πουλήσει στην περίοδο 2013 – 2014 της Γ' Εθνικής ; Διαβάζω : 12. 855 !

Το πιάσατε το ... υπονοούμενο ; Η διαφορά στα διαρκείας από την περίοδο της Γ' Εθνικής ως την περίοδο της πρωταθλήτριας, είναι όλη κι' όλη 1412 διαρκείας ! Εντυπωσιακό;

Και να μην ξεχνάμε ότι οι εποχές δεν είναι συγκρίσιμες, αφού διαφέρουν και τα τιμολόγια.

Πάμε παρακάτω. Αυτή την ώρα δεν ξέρω πόσα πούλησε ο Πάοκ, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει ξεπεράσει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ τον αριθμό της Αεκ. Οσο γιά τον Ολυμπιακό, δεν το συζητάμε καν. Εχει ξεπεράσει και τις 19000 και κοντεύει τις 20000 ! Ουδεμία σχέση δηλαδή ή σύγκριση. Εντελώς ανόμοια τα μεγέθη.

Το θέμα λοιπόν, είναι κάποιοι ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ κομπλεξικοί αεκτζήδες των ΜΜΕ, πού προσπαθώντας να «γλείψουν» αυτούς πού θέλουν, δεν διστάζουν να γράψουν ακόμα και εξωφρενικά πράγματα, ακόμα και να εμφανίσουν ... «ρεκόρ» πού είναι μόνο γιά γέλια, ακόμα και να κάνουν την τρίχα ... τριχιά !

Υ.Γ. : Και για να σας βοηθήσω στα συμπεράσματά σας, το πραγματικό ρεκόρ της Αεκ στα διαρκείας ανάγεται στην εποχή Ντέμη Νικολαϊδη ( 2007 – 2008 ) : Είχαν διατεθεί 25.586 διαρκείας !

Ούτε 1,02 στο Στοίχημα !

«Φίλε μου, συγνώμη για την ενόχληση. Μπορείς να μου βρεις για ποιο λόγο ενοχλήθηκαν οι εύθικτοι στην νομιμότητα και στους κανόνες που έγραψες για την απόφαση 2 μέρες πριν βγει ; Εσύ τους την είχες πει, πριν δυο μήνες. Και τότε στο είπαν ; Εξαρχής τους είχες πει ότι θα σπάσουν τα μούτρα τους. Αν έβαζε απόδοση ο ΟΠΑΠ του νιάου για το ποια θα είναι η απόφαση, ούτε 1.02 δεν θα έδινε σε αυτό που αποφάσισαν. Να 'σαι καλά, φίλε ...» ( Takis Kyriakou )

· Να 'σαι καλά και σύ, αγαπητέ.