Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα τον πνίξει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ με το ολοκληρωτικό του ποδόσφαιρο στο Καραϊσκάκη

Θα τον πνίξει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ με το ολοκληρωτικό του ποδόσφαιρο στο Καραϊσκάκη
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 - 18:51

*** Τι δουλειά έχει και ανακατεύεται με τους διαιτητές και τη διαιτησία η Ολγα Γεροβασίλη ;

Προσεχώς ...

*** Ξυλοκόπησαν τον Κωνσταντινέα ;

Μείον τρείς στον Ολυμπιακό ! Αμεσα, προς παραδειγματισμό.

*** Για τον ξυλοδαρμό του Κωνσταντινέα, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση : «Tέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία». δήλωσε η ΝΔ.

Πολύ σωστά. Σε ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ.

Σε ... ΜΗ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ ;

ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΘΡΥΛΟ

Είχα πολλούς λόγους να παρακολουθήσω προσεκτικά τον αγώνα της Τούμπας. Η άποψη πού διαμόρφωσα, είναι ότι η Αεκ ήταν καλύτερη σαν ομάδα. Όχι δηλαδή ότι ο Πάοκ δεν κέρδισε δίκαια, αλλά σαν ομάδα η Κούλα στάθηκε καλύτερα στο γήπεδο και αν ληφθεί υπ' όψιν και το γεγονός της έδρας, πιστεύω πως στάθηκε πολύ καλά.

Για τον Πάοκ όμως το ενδιαφέρον μας, καθ' ότι την Κυριακή τον περιμένουμε στο Καραϊσκάκη. Ο Πάοκ λοιπόν εκμεταλλεύτηκε καλύτερα τις περιστάσεις και έπαιξε σαφέστατα με καλύτερη στρατηγική. Ο Ρουμανορομά τεχνικός τον έστησε όπως έπρεπε γιά να πάρει τον ή τους βαθμούς. Ακόμα και μέσα στην έδρα του, προτίμησε την τακτική των αντεπιθέσεων, πράγμα πού κατ' εμέ θα πρέπει να περιμένει και ο Ολυμπιακός την Κυριακή στο Καραϊσκάκη.

Οι αντεπιθέσεις του Πάοκ, κατά 90 % ξεκινάνε ή δημιουργούνται από τον Μπίσεσβαρ, ένα παίκτη με υψηλή τεχνική, πού ξέρει και να κρατάει τη μπάλα και να ξεμαρκάρεται. Αυτός είναι ο παίκτης – κλειδί, πού ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει στην αντιμετώπισή του.

Ο Πρίγιοβιτς την ξέρει καλά την τέχνη. Το έχει το γκολ ο άνθρωπος, αλλά έχει και ένα μεγάλο ελάττωμα. Είναι καλός μόνο μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Εξω απ' αυτή είναι μεν δυνατός, αλλά και βαρύς. Το πρώτο γκολ πού έβαλε, μετά το λάθος του Λαμπρόπουλου, θεωρώ πως βασικά ήταν ΤΥΧΕΡΟ. Είναι αδύνατον με τη φορά πού είχε και πιεζόμενος ( τον έφτασαν εύκολα οι άλλοι αμυντικοί ) να «σημαδέψει» το γάμα με τόσο φάλτσο. Εκατό φορές να το ξαναεπιχειρήσει, γκολ δεν πρόκειται να βάλει. Αντίθετα, το δεύτερο γκολ ήταν πειστήριο της δεξιοτεχνίας του στο σκοράρισμα.

Διαπιστωμένα καλός, όσο και βρομιάρης ( σαν ποδοσφαιριστής βεβαίως ) είναι και ο Μάτος, πού μπορεί να κάνει τη φάση από το τίποτα. Πιστεύω ότι με τον Τζάμπα, πως τον λένε, θα αποτελέσουν σοβαρό και διαρκή κίνδυνο γιά την αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού. Πιστεύω όμως ότι αυτά θα τα έχει ήδη δεί και διαπιστώσει ο Μάρτινς, πού θα βρεί τον τρόπο να τα ακυρώσει.

Πάμε παρακάτω. Πέλκας ίσον τρίχες κατσαρές. Το ίδιο και Βαρέλα, ο οποίος όμως λόγω του όγκου του είναι πάντα επικίνδυνος στα στημένα. Βιεϊρίνια καλός, μέχρι να κουραστεί. Δεν αντέχει όμως στην πίεση, ειδικά όταν θα έχει να αντιμετωπίσει εξτρέμ όπως ο Λάζαρος ή ο Ποντένσε, πού αλλάζουν συνεχώς πλευρές. Ο Κρέσπο είναι ένας αξιόπιστος στόπερ, όχι πολύ μεγάλων προδιαγραφών. Πιστεύω πως οι Βούκοβιτς και Μεριά είναι καλύτεροί του. Ξέχασα κανένα ; Α, Μαουρίτσιο. Ενας τυπικά καλός αμυντικός μέσος, όπως και ο Κάνιας. Τίποτα το σπουδαίο, τίποτα το ιδιαίτερο.

ΠΟΝΗΡΟΣ Ο ΡΟΥΜΑΝΟΡΟΜΑ, ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΟΣ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ

Ετσι λοιπόν τον αξιολόγησα τον Πάοκ εγώ. Φρονώ ότι δεν συγκρίνεται ούτε σαν ομάδα, ούτε και κατ' άτομο με τον Ολυμπιακό, πού θα πρέπει πάντως να προσέξει πολύ, να παίξει σοβαρά γιά ένα 90΄λεπτο, διότι ο διάβολος βρίσκεται πάντα στις λεπτομέρειες, εκεί πού δε περιμένει κανείς να βρίσκεται. Ο Ρουμανορομά είναι πονηρός, όπως όλοι οι Ρουμανορομάδες. Εναντίον της Αεκ βρήκε απέναντί του τον Μαρίνο, πού αποδείχθηκε αν μη τι άλλο, ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΟΣ. Εριξε την ομάδα του στον ηρωϊσμό, με λόγια και συστήματα κολοκοτρωναίϊκα, πιστεύοντας στις υπερβολικά δυνατότητες του ... Μπακασέτα, του ... Μπακάκη, του ... Γαλανόπουλου και του απίθανου τύπου πού λέγεται Πόνσε και κονομάει απ' το ποδόσφαιρο χωρίς ... να παίζει ! Θα μου πείτε, ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος ;

Νομίζω τελικά ότι ο προπονητής της Αεκ ( πού κάποιοι, τρομάρα μας, τον ... ήθελαν στον Ολυμπιακό !!! ) αποδείχθηκε περισσότερο αγαθός απ' όσο δείχνει ! Όταν ο Ρουμανορομά κατέβηκε με ταμπούρι στο δεύτερο ημίχρονο, πράγμα αναμενόμενο απ' όλους, ο αγαθός επέμενε να προσπαθεί να αντιδράσει επιθετικά χωρίς εξτρέμ και χωρίς σέντερ φορ ! Και τελικά, κατάφερε να αρπάξει και ένα δεύτερο τεμάχιο, επειδή ακριβώς ο εξτρέμ της αριστερής του πλευράς ( Μάνταλος ) δεν κατάφερε να κυνηγήσει και να μαρκάρει τον Μάτος.

Πιστεύω ότι ο Ρουμανορομά εν όψει Ολυμπιακού δεν πρόκειται να χτυπήσει όσο θα έπρεπε το ντέρμπι Κυπέλλου με τον Αρη, όπως ακριβώς και δεν χτύπησε όσο θα έπρεπε τον αγώνα με την Τσέλσι ( χαμένος γιά χαμένος, θα σκέφτηκε ) εν όψει ντέρμπι με την Αεκούλα.

Γενικό συμπέρασμα. Αυτός ο Πάοκ πού είδα και παρακολούθησα προσεκτικά, δεν μπορεί να αντισταθεί στο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ποδόσφαιρο πού παίζει ο Ολυμπιακός του Μάρτινς στο Καραϊσκάκη. Και στατιστικά ακόμη να το πάρει κανείς, είναι εντελώς απίθανο να παρουσιάσει θεαματικά καλύτερη ομάδα την Κυριακή, από αυτήν πού παρακολουθήσαμε προχθές βράδυ.

ΔΟΘΗΚΕ ΗΔΗ Η ΕΝΤΟΛΗ : ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !

ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Για να μην ξεχνιόμαστε : Στο ντέρμπι της Τούμπας, είχαμε ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ !

Τα είδε κανένας αρμόδιος ; Και επειδή ΣΙΓΟΥΡΑ τα έχουν δεί ΟΟΟΛΟΙ οι αρμόδιοι, όπως τα είδε ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, το ερώτημα είναι αν ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.

Απ' ό,τι πάντως έχω διαπιστώσει διαβάζοντας όλα τα σχετικά ρεπορτάζ, η ΓΡΑΜΜΗ πού έχει δοθεί από την Αυλή του τσάρου είναι ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, γιά να μην ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ η ομάδα. Ετσι όμως όπως πάνε τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολο να κρυφτεί κάτι, και ακόμη δυσκολότερο να ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙ.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ... ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ !

ΟΦΗ : ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΝ ΠΑΟΚ, ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ !

Πριν από λίγες ημέρες είχα σχολιάσει τον αγώνα ΟΦΗ – Παοκ, εκφράζοντας τις απορίες μου γιά τον τρόπο και την σύνθεση με την οποία αντιμετώπισε τον αντίπαλό της η ομάδα της Κρήτης.

Με βεβαρημένο παρελθόν παραρτηματοποίησης, ο ΟΦΗ πού επανήλθε στην μεγάλη κατηγορία μετά από πολλά χρόνια, αν μη τι άλλο θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στον τομέα της εξάρτησης από άλλες ομάδες, όπως και της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας της ίδιας του της οντότητας.

Προχθές ο ΟΦΗ έπαιξε στην Ξάνθη. Η σύνθεσή του ήταν κατά τα 7 / 11 εντελώς διαφορετική από εκείνη με τον Πάοκ. Και συγκεκριμένα ( αντλώ στοιχεία από δημοσίευμα του φίλτατου Σάββα, πού είχε την υπομονή να τα μαζέψει και να τα επεξεργαστεί ) οι μόνοι ποδοσφαιριστές πού έπαιξαν και στα δύο παιχνίδια ήταν οι εξής τέσσερις : Κυριακίδης, Ποτουρίδης, Παπαστεριανός και Βουό.

Όλοι όσοι δεν είχαν παίξει σε εκείνο το παιχνίδι κατά του Πάοκ, έπαιξαν στην Ξάνθη. Το ότι έχασαν, βεβαίως, είναι μία άλλη ιστορία, πού όμως κατά την ταπεινή μου άποψη, μπορεί και να σχετίζεται με τον προηγηθέντα αγώνα. Βλέπετε, μια φορά «ανοιχτός», γιά πάντα «ανοιχτός», όπως λέει η ποδοσφαιρική σοφία.

Και γιά την ιστορία, οι βασικές συνθέσεις :

· ΟΦΗ – Παοκ : Στρέζος, Κυριακίδης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Παπαστεριανός, Νάστος, Νέϊρα, Ντίνας, Σάσι, Βουό

· Ξάνθη – ΟΦΗ : Σωτηρίου, Κουτσιανικούλης, Βουό, Πλατέλλας, Κυριακίδης, Αραβίδης, Παπαστεριανός, Κοιλιάρας, Παπάζογλου, Μεγιάδο, Ποτουρίδης.

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

ΚΑΙ ... ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΚΑΛΑ !

Ηταν, λέει, όλοι τους εκεί. Ολοι οι χρυσοκάνθαροι βολευτάκηδες της εξυγίανσης, αυτοί πού έχει στείλει στο Ελλάντα ο Τεό γιά παρατεταμένες διακοπές και με αποστολή να ... βοηθήσουν στην εξυγίανση του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και γιά να ξέρουμε γιά ποιους ακριβώς μιλάμε, ιδού και τα ονοματάκια τους : Herbert Hubel, Ivan Vella, Eddie Dervishi, Petr Fousek, Marios Georgiou , Vitor Melo Perreira, και ο Juan Antonio Fernandez Marin. Α, ήταν και ο ... Τριτσώνης ! Λείπει ο Σταυράκος από το προσκήνιο; Μόνο αν ήταν κορόϊδο, πού δεν είναι.

Πάμε παρακάτω.

Ολοι αυτοί οι σουλατσαδόροι ήταν στην Τούμπα. Και όχι βέβαια σε κανένα σημείο προορισμένο γιά τους κοινούς θνητούς. Στους ορόφους ήταν στα σούπερ VIP. Και βεβαίως, απόλαυσαν σίγουρα την μοναδική φιλοξενία πού προσφέρει πάντα ο Ρώσος στους φίλους και συνεργάτες, αλλά και σε αυτούς πού ...θέλει να γίνουν φίλοι και συνεργάτες.

Βεβαίως, το πρόσχημα υπάρχει. Ηθελαν όλοι τους να δούνε από κοντά την απόδοση του διαιτητή Χεστρόνιους και των συνεργατών του. Να δούνε δηλαδή αν θα ... δικαιωθούν γιά την επιλογή αλλά και την πολιτική τους με τους ξένους διαιτητές. Δεν ξέρω τι είδανε, πως το πήρανε και πως το ερμήνευσαν. Ξέρω όμως ότι ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ διαιτητής, έστω και μέτριος, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αποτύχει σ' αυτό το ματς. Διότι το θέμα δεν είναι οι ικανότητες, αλλά η ΚΑΚΟΠΙΣΤΙΑ και οι ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ.

Αυτά τα στοιχεία δηλαδή πού ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ οι Ελληνες διαιτητές και γι' αυτό είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ γιά πολλά χρόνια ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ να ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ στους αγώνες των ελληνικών διοργανώσεων. Το χειρότερο όμως, ξέρετε ποιο είναι ; Ότι κανένας δεν δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση, κανένας δεν κάνει τίποτα γιά να εξαλειφθεί η ΚΑΚΟΠΙΣΤΙΑ και να ΞΕΡΡΙΖΩΘΟΥΝ οι διασυνδέσεις και οι εξαρτήσεις με διάφορα κυκλώματα ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ λιμοκοντόρων.
Πάμε λοιπόν γιά ΞΕΝΟΥΣ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ στα ντέρμπι, αλλά ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ βαθμολογικού ενδιαφέροντος τουλάχιστον.

ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ : ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ !

Ποια είναι τα πρόσωπα της Επιτροπής πού υλοποιεί τις εντολές του Ρώσου στο Κύπελλο

Τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι πιο απλά και από το ένα κι' ένα κάνουν δύο. Για μεθαύριο Πέμπτη έχει ορίσει η ΕΠΟ τον αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακού – Λεβαδειακού. Δηλαδή, τρείς ημέρες πριν τον αγώνα με τον Πάοκ, πού θα δώσει τον δικό του αγώνα Κυπέλλου με τον Αρη Τετάρτη. Δηλαδή, μια μέρα πριν.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε από την ΕΠΟ να παίξει ΚΙ' ΑΥΤΟΣ Τετάρτη με τον Λεβαδειακό, ο οποίος και συμφώνησε σε αυτή την αλλαγή ημέρας. Υπήρξε επίσης σύμφωνη γνώμη και της COSMOTE πού θα μεταδώσει το παιχνίδι.

Συμφώνησαν λοιπόν και η ... νύφη και ο γαμπρός και οι ... κουμπάροι, να γίνει ο γάμος. Ποιος δεν συμφώνησε ; Η ΕΠΟ !

Η ΕΠΟ πού ανήκει πλέον, ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ σε διάφορους τύπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ και ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ υπό τις ΕΝΤΟΛΕΣ του Πάοκ και της Αεκ ! Τους λεγόμενους και ... «εξυγιαντές» ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

Πάμε παρακάτω. Η ΕΠΟ έχει μεταξύ άλλων και μία επιτροπή «διοργανώσεων». Πρόεδρος αυτής της επιτροπής είναι ο πασίγνωστος και «χιλιοτραγουδισμένος» επίδεκαετίες Ψαρόπουλος, εκ Μυτιλήνης ( ή ...Λέσβου, οι συριζαίοι θα καταλάβουν ).

Συνεργάτες του Ψαρόπουλου ( σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία ) είναι οι Δημητρίου ( ο γνωστός της ΕΠΣΑ , ως αναπληρωτής πρόεδρος, Διακοφώτης, Σιδέρης, Μπουχλαριώτης, Αυλωνίτης, Γαβριηλίδης.

Θεωρώ βέβαιο ότι πέρα από τους επίσημους, υπάρχουν και ανεπίσημοι συνεργάτες και αυτό δεν είναι κακό. Οσο πιο πολλοί και ικανοί συνεργάζονται, τόσο πιο σωστή γίνεται η δουλειά. Με τη διαφορά, ότι όλοι όσοι ασχολήθηκαν ή ασχολούνται με το αντικείμενο πού λέγεται προγραμματισμός Κυπέλλου Ελλάδος, αποδεικνύονται ΑΣΧΕΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ και ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

Ούτε να μοιράσουν δυό γαϊδουριών άχυρο δεν είανι οι τύποι πού ασχολούνται με το Κύπελλο στην ΕΠΟ. Απόδειξη ότι δύο παιχνίδια τα όρισαν λάθος ημερομηνία και αναγκάστηκαν να τα αλλάξουν μόλις χθες, λίγες ώρες πριν τους αγώνες !

Αυτοί λοιπόν οι τύποι, ή τινές εξ αυτών, ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ, λέει, το αίτημα του Ολυμπιακού γιά μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ πού παίζει και ο κυριακάτικος αντίπαλός του Πάοκ.

Λέγεται μάλιστα ( αυτό βγαίνει ως ρεπορτάζ από τον Ολυμπιακό ) ότι την απόφαση γιά απόρριψη του αιτήματος του ολυμπιακού την πήρε Ο ΙΔΙΟΣ ο Γραμμένος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΠΙΝΤΙ και κατ' επέκταση ΤΟΥ Πάοκ, ο οποίος το λιγότερο πού θα πρέπει να αισθάνθηκε, ΣΥΓΚΡΥΟ μαθαίνοντας το αίτημα του Ολυμπιακού !
Και είναι λογικό. Διότι, γιά σκεφτείτε φίλοι μου να έκανε δεκτό η ΕΠΟ του Γραμμένου ένα αίτημα του Ολυμπιακού πού αφορούσε και την ομάδα τους, τι θα γινόταν την άλλη μέρα !

Δεκαπέντε βρακιά άλλαξε φαντάζομαι ο Γραμμένος, όταν έμαθε το νέο πρόβλημα πού πήγε να δημιουργηθεί και πού θα είχε άμεσο αντίκτυπο στις σχέσεις του και ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

Αυτά, γιά να μη νομίζουν ότι μπορούν να δουλεύουν όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης