Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε λέξη για τις αποκαλύψεις μέχρι να ξεχαστεί τελείως

Ούτε λέξη για τις αποκαλύψεις μέχρι να ξεχαστεί τελείως
Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 - 20:23

*** Λίαν επιβαρυντική είναι η έκθεση της αστυνομίας για την Αεκ. Ίσως προκαλέσει και αφαίρεση βαθμών !

Δηλαδή, κάποιοι στην αστυνομία κινδυνεύουν να χάσουν τους βαθμούς τους

*** Για την επόμενη σεζόν, πάει, λένε ο Παπάς και ο Βασιλειάδης, η εφαρμογή του VAR.

Και ... πού θα βρίσκονται την επόμενη σεζόν ο Παπάς και ο Βασιλειάδης ;

Ξέρουν, αλλά δεν λένε.

*** Όσες καταγγελίες και να κάνουν, αυτό πού ήταν να τους κάνει ο Κώστας τους το έκανε. Ανεπανόρθωτη η ζημιά και αυτό δεν αλλάζει.

ΔΙΑΤΑΓΗ : ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΘΕΝ ...

ΒΑΡΕΣΑΝ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΟΥΓΙΑ !

ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΔΙΕΤΑΞΕ ΤΑ ΑΡΔΟΜΕΣΑ ΝΑ «ΞΕΧΑΣΟΥΝ» ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ !

Την πρώτη μέρα, ήταν θέμα πολλών και έντονων συζητήσεων, όπως συμβαίνει για κάθε θέμα πού αφορά μια κακή διαιτησία σε αγώνα Σούπερ Λίγκας. Την δεύτερη μέρα, οι καταγγελίες Κούγια προκάλεσαν πανελλήνια αίσθηση και ταρακούνησαν την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Την τρίτη μέρα, μόλις προχθές, οι καταγγελίες έγιναν περισσότερο έντονες, συγκεκριμένες και στοχευμένες, σε βαθμό πού θα έπρεπε να προκαλέσουν άμεση επέμβαση των θεσμικών οργάνων, σε ποινικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο. Και αυτό ήταν το γεγονός πού ΟΛΟΙ περίμεναν ότι θα συμβεί. Ότι σήμερα κι' όλας, θα υπήρχαν καταλυτικές εξελίξεις, στο θέμα των καταγγελιών Κούγια. Γι' αυτές ακριβώς ομιλώ.

Την τέταρτη μέρα, όμως, το θέμα ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ από ... προσώπου γης ! Λες και δόθηκε μία αυστηρή εντολή από κάποιο αόρατο, πλην πανίσχυρο διευθυντήριο, από κάποια ανώτερη αρχή πού ελάχιστοι μπορούν να γνωρίζουν, σε όλα τα ΜΜΕ της επιρροής της : «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΟΥΓΙΑ ! ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ» !

Βεβαίως, ΟΛΟΙ μας γνωρίζουμε την ταυτότητα της αόρατης και μυστικής, πανίσχυρης αρχής. Όπως γνωρίζουμε και ΠΟΙΑ είναι τα ΠΡΟΣΩΠΑ πού ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ πάντα οτιδήποτε τους εκθέτει, οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει κατά των συμφερόντων τους.

Η τακτική αυτή, είναι κλασική τακτική Σύριζα. Ο,τι βγαίνει προς τα έξω και δεν συμφέρει την κυβέρνηση, αμέσως δίνεται η εντολή να ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ, να γίνει ΑΟΡΑΤΟ. Και έχει όντως λογική βάση. Σε τέτοιες περιπτώσεις θυμάμαι πάντα τα λόγια ενός παλιού παραδοσιακού «φιλόσοφου» διαιτητάνθρωπου, του Φάνη του Γεωργίου :

«Το κάθε θαύμα διαρκεί τρείς ημέρες. Το μεγάλο θαύμα, τέσσερις».

Μετά από τρείς ημέρες, τα θαύματα ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ. Ακόμα και τα πιο μεγάλα, το πολύ μια μέρα αργότερα !

Όμως, οι καταγγελίες Κούγια δεν είναι απ' αυτές πού ΜΠΟΡΟΥΝ να ξεχαστούν, ακόμα και αν αυτό επιδιώκεται από δικαστικούς κύκλους, από κυβερνητικά λαμόγια. Δεν ξεχνιούνται τόσο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα, τόσο ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ κατηγορίες. Είναι αδύνατον.

Προσπαθώντας να κωδικοποιήσουμε τις καταγγελίες Κούγια, πρέπει να δώσουμε ένα γενικότερο περίβλημα. Βασικά, αφορά ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Αφορά την ΒΡΟΜΙΣΑ, την ΣΗΨΗ και την ΔΙΑΦΘΟΡΑ, την έκκληση των ηθών πού έχουν προκαλέσει οι ΥΠΟΠΤΟΥ ΗΘΙΚΗΣ «πρωταγωνιστές» της εξυγίανσης.

Θεσμικά, στρέφονται και αφορούν κυρίως την χιλιοτραγουδισμένη ΚΕΔ του Περέϊρα και του Τριτσώνη αλλά και την ίδια την διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Όσον αφορά πιο συγκεκριμένα τα πρόσωπα του χώρου, αφορά τον Δημήτρη Μελισσανίδη και έναν από τον περίγυρό του, τον Γιάννη Παπαδόπουλο, πρώην υπάλληλο της ΕΠΟ και νυν «αρμόδιο» για θέμα διαιτησίας και ... διαιτητών ( έχει διαφορά το ένα απ' τ' άλλο ). Φυσικά, στρέφεται και κατά του Θωμά Μητρόπουλου, απαραίτητου κρίκου στις αναφορές στη διαιτησία, για όποιον γνώστη του παρασκηνίου ... σέβεται τον εαυτό του.

Τι συγκεκριμένο κατήγγειλε ο Κούγιας για τους παραπάνω και τους ρόλους τους ;

Πρώτον, αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα της «δορυφοροποίησης» του πρωταθλήματος : «Το πρωτάθλημα θα παιχτεί σε ομάδες δορυφόρους. Με ομάδες πού θα έχουν ενδιαφέρον και θα παίξουν δυνατά τους αντίπαλους του ισχυρού. Μπορεί να σου δώσουν παιχνίδια, ή να σε εξαναγκάσουν να τα χάσεις».

Ποιος είναι ο «ισχυρός» πού μπορεί να καθοδηγεί ομάδες δορυφόρους στο σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο; Μια απλή ματιά στην γεωπολιτική της Σούπερ Λίγκας, είναι εξαιρετικά διαφωτιστική. Όλοι ξέρουμε ΠΟΙΕΣ ομάδες και σε ΠΟΙΟΥΣ ανήκουν. Έχουν γραφτεί και ξαναγραφτεί επανειλημμένα.

«ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ, ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ...»

Πάμε παρακάτω. ΤΙ είπε για τη διαιτησία και τα πρόσωπα πού πιστεύει ότι απασχολούνται με το αντικείμενο αυτό;

«Κάποιοι από το πρωί ως το βράδυ ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Κάποιος Θωμαΐδης, με καφετέρια στο Αιγάλεω, κολλητός Θωμά Μητρόπουλου, σύμβουλος στην ΕΠΟ. Εκεί συχνάζουν όλοι οι διαιτητές στο γραφείο του, δεν κάνει ούτε για να τον προσλάβεις για τα τασάκια στο γραφείο σου.

Υπάρχει ομάδα στη Σούπερ Λίγκα που ανέβηκε από το πιο στημένο παιχνίδι που υπάρχει στον κόσμο. Αν πω το περιστατικό θα τον καταλάβουν όλοι. Ομάδα που δεν πέφτει ποτέ. Έχει τον επικεφαλής των στημένων αγώνων, τότε στο CORIOPOLIS, του άλλαξε το επώνυμο, ενώ είναι κατηγορούμενος για κακουργήματα».

Υπ' όψιν, ο κ. Θωμαϊδης είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όπου εμφανίζεται ως «Ηρακλής» της Αεκ και του Μελισσανίδη !

«Στις πέντε κάρτες, πέναλτι»

Και το στοίχημα στο κόλπο ! Ο Κούγιας αποκαλύπτει :

«Μετά τις πέντε κάρτες, κοστολογούνται, από 50 ως 120.

Στις πέντε έχεις πέναλτι, 2.000 ευρώ. Σύνολο 8 χιλιάρικα. Για να βλέπουμε αυτά τα θεάματα. Μου τηλεφώνησε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, συνεργάτης του κ. Μελισσανίδη. Για να μου πει "κοίτα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης". Είχα κάνει δήλωση ότι είναι παιδί του Μελισσανίδη. Για να στρέψει τα βλέμματα ότι μου είχε στήσει ο Σαββίδης αυτή την ιστορία. Τέτοια όμως είχε κάνει στην Παναχαϊκή ο τύπος αυτός, όταν με στήνανε στην Παναχαϊκή επί χρόνια. Είμαι μαθημένος. Με στήνανε και με παίρνανε τηλέφωνο και μου λέγανε "Ρε Αλέξη, πάλι σε στήσανε;". Αυτός πήγαινε σε όλες τις εκλογές των Ενώσεων, αλλά δεν κινήθηκε τίποτα.

Λυσσάνδρου και ... OPUS

«Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση, δεν την "πάτησα". Ο ΠΑΟΚ έχασε πέρυσι το πρωτάθλημα από τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Λυσσάνδρου, με τον τέταρτο διαιτητή από την Αιτωλοακαρνανία, τον Στυλιάρα. Όλη μέρα μαζί ήταν στο OPUS, με όλο αυτό το παρασκήνιο.

Τον Λυσσάνδρου τον πήγε ο Παπαδόπουλος στην ΑΕΚ, έχει αναστολή επαγγέλματος, άφησε πίσω δικηγορική καριέρα, για να γίνει υπάλληλος στην ΑΕΚ. Πρέπει να δείτε το επόμενο παιχνίδι, παίρνουν εργολαβία ομάδες από Φούτμπολ Λιγκ, τις ανεβάζουν και στέλνουν δικούς τους προπονητές και τεχνικούς διευθυντές, όπως έκανε παλιά ο Θωμάς. Πρέπει κάτι να γίνει. Αν αντιληφθούν ότι τους παρακολουθούν, ούτε πακιστανικά τηλέφωνα, ούτε κώδικες. Αν τους πάρουν από πίσω, είναι 3-4 άτομα, εξυγιαίνεις το ποδόσφαιρο. Ο άλλος μένει σε ξενοδοχείο χρόνια, δεν πάει σπίτι του. Αν παρακολουθήσουν αυτούς, θα βρεις τα πάντα και τους εξοντώνεις».

«Η ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ, ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ»

Εδώ, φίλοι μου, δεν μιλάμε πιά για απλά αδικήματα. Μιλάμε για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ. Μιλάμε για τον ΜΙΣΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, ίσως και ... παραπάνω. Μιλάμε για ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Ίσως και στο πιο υψηλό επίπεδό της.

Αυτό δεν θα ήταν απλά το «λογικό», αλλά το ΠΡΕΠΟΝ, το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ σενάριο για την συνέχεια της υπόθεσης. Αν' αυτού, όμως, τι βλέπουμε ; Βλέπουμε την ΠΛΗΡΗ και ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ της υπόθεσης. Μας δημιουργείται η αίσθηση μιας κραυγάζουσας αδιαφορίας, μιας ενσυνείδητης διάθεσης ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ του βάρους και της σημασίας των καταγγελλομένων.

Βλέπουμε μία λανθάνουσα μορφή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ. Να μην πειραχτεί κανένας, να μη θιγεί κανένας, να μην ξεσκεπαστεί ο ΒΟΘΡΟΣ με τις ακαθαρσίες. Μόνο πού ακόμα και να τις σκεπάσεις, οι ακαθαρσίες εξακολουθούν να ΒΡΩΜΟΥΝ ΑΦΟΡΗΤΑ. Και να ΜΟΛΥΝΟΥΝ την ατμόσφαιρα.

Ο Πάοκ – και πρέπει να τονιστεί αυτό – πήρε άμεσα επίσημη θέση, ζητώντας – ή απαιτώντας – ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ των ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ Κούγια.

Από την Αεκ, δεν υπήρξε απολύτως καμία θέση ή παρατήρηση.

«Η σιωπή μου, προς απάντησή σας», έλεγαν οι κυριούλες στα μέσα του εικοστού αιώνα, όταν κάποιοι γείτονες έβγαζαν στη φόρα τις πομπές τους.

Αυτό συμβαίνει και τούτη τη στιγμή με την –ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ σε άλλες ασήμαντες περιπτώσεις – Αεκούλα :

Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ, ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ Η ΕΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΣΩΝΗ ;

«ΜΟΝΟ ... ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΑΜΠΡΟΥ : ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ...10 '»

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ... ΞΑΝΘΗ !

Αν και έχουν ήδη πέντε μέρες από τον αγώνα Ξάνθης - Λάρισας, η οργή του Κούγια κατά του διαιτητή Λάμπρου και των άλλων της παρέας του, κάθε άλλο παρά έχει εξατμιστεί. Αντίθετα, ο ιδιοκτήτης της Λάρισας όλο και εντείνει τις ενέργειές του προς αυτή την κατεύθυνση. Προχθές ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά των διαιτητών. Χθες έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή προς την ΕΠΟ, με την οποία ζητάει την διαγραφή των συγκεκριμένων διαιτητών.

Κι' άλλες φορές έχουμε δει τον Αλέξη Κούγια οργισμένο, έξαλλο από οργή και αγανάκτηση, αλλά ίσως αυτή να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, ειδικά σε ό,τι αφορά την αντίληψή του για την ελληνική διαιτησία, πού είμαι σε θέση να ξέρω πως είναι εντελώς διαφορετική. Τι ήταν όμως αυτό πού κέντρισε τον Κούγια, πού τον εξαγρίωσε τόσο, πού τον έφερε στο αμήν, αυτό πού τον ανάγκασε να ξεσπάσει στις καταγγελίες - αποκαλύψεις εναντίον του βρόμικου παρασκηνίου ;

Ήταν αυτό ακριβώς πού θα μπορούσε να τον εξαγριώσει : Μία εξαιρετικά κακή, κάκιστη διαιτησία σε βάρος της ομάδας του. Ήταν η διαιτησία του Ευβοιώτη Λάμπρου, ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥ και ΣΥΓΓΕΝΗ του Τριτσώνη ( απ' το ίδιο χωριό στην Εύβοια και πολύ συχνό συνδαιτημόνα στα ονομαστά ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ πού στήνει ο μπάρμπα Γιώργης Τριτσώνης, παλιός διαιτητής και παράγων της διαιτησίας και πατέρας του Σταύρου ).

Η προσωπική μου γνώμη για τη διαιτησία του Λάμπρου, βάση των φάσεων πού είδα στην τηλεόραση, είναι ότι επρόκειτο για ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ, έως ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ κατά της Λάρισας διαιτησία. Όμως, την γνώμη μου αυτή ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ η γνώμη της ίδιας της ... Ξάνθης, η οποία σε μία μικρή, ειρωνική αλλά και εμφανώς ΑΝΗΘΙΚΗ «απάντηση» στα επιχειρήματα της Λάρισας, λέει το εξής ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ : «Στο 10ο λεπτό η κίτρινη κάρτα πού υπεδείχθη από τον διαιτητή στον Ντε Λούκας, ΗΤΑΝ ΚΟΚΚΙΝΗ. Αυτό ήταν και το μοναδικό λάθος του διαιτητή στο μποξ πού παίχτηκε».

Τι μας λέει λοιπόν η Ξάνθη με την ανακοίνωσή της ; Ότι το μοναδικό λάθος του Λάμπρου ήταν ότι δεν έδειξε κόκκινη στον Ντε Λούκας, στη φάση του 10ου λεπτού όταν προσπάθησε να σπάσει το ποδάρι του αντιπάλου του. Δηλαδή, ότι ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ, από το ... 10ο λεπτό !

Ναι, αυτό ήταν το μοναδικό ... λάθος ( πάλι καλά πού δεν το αποκαλεί ... λαθάκι ) του διαιτητή. Τίποτα δηλαδή, ανεπαίσθητο το λάθος, απ' αυτά πού λέμε ... δεν πειράζει, προχωράμε. Αυτά μας λέει η Ξάνθη, στην προσπάθειά της ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ τον διαιτητή, πράγμα πού κατά την άποψή μου βάζει σε σκέψεις και υποψίες.

Και κλείνει η ανακοίνωση με την επωδό ... «στο μποξ πού παίχτηκε» !

Δηλαδή, η αφελέστατη Ξάνθη, παραδέχεται ότι παίχτηκε μποξ σε όλο τον αγώνα, κάτω από την ... υψηλή εποπτεία του Λάμπρου, ο οποίος έβγαλε δύο παίκτες της Λάρισας. Οι ... παρτενέρ τους στο μποξ, δεν αποβλήθηκαν ( το μποξ είναι ένα άθλημα σαν το ταγκό : Απαιτούνται ... δύο ).

Ψιλά γράμματα όμως αυτά. Και όχι για όλους.

ΜΑΚΑΒΡΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΑΒΒΑ

ΜΕ ΟΠΑΔΟ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ

Καθυστερημένο και ... μακάβριο, αλλά πάντα επίκαιρο και ... χαριτωμένο, από την επίθεση πού δέχτηκε στο ΟΑΚΑ ο Σάββας Θεοδωρίδης από μερικές θαυμάστριές του, φανατικές οπαδούς της Αεκ.

Κοπέλα : «Ρε γέρο, γιατί ζεις ακόμα ; Γιατί δεν πεθαίνεις ;»

Σάββας : «Ζω για να σε δω να τα τινάζεις. Έχω θάψει πολλούς σαν και σένα και θα θάψω κι' άλλους» !

Διαβάστε επίσης