Ντουντούκα
Το όνειρο δεν τελειώνει ποτέ... Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

ΠΑΟ: Μία ανείπωτη τραγωδία σε συνέχειες!

ΠΑΟ: Μία ανείπωτη τραγωδία σε συνέχειες!
Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020 - 15:58

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν περιγράφεται με τον χαρακτηρισμό «μεγάλο». Δεν πρόκειται καν για πρόβλημα. Πρόκειται για μία τραγωδία και μάλιστα επική τραγωδία. Ένα έπος ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ, εκφυλισμού, εξαχρείωσης.

Μια ομάδα πού σ' όλη της τη μέχρι Αλαφούζο εποχή πρωταγωνιστούσε, πού έκανε πρωταθλητισμό, πού μάχονταν κάθε χρόνο για τις πιο υψηλές διακρίσεις, ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ αυτό πού ζουν οι οπαδοί του και ομιλώ για το υψηλό ποσοστό των οπαδών πού έχουν ακόμα τη δυνατότητα να σκέπτονται και να κρίνουν. Μια ομάδα πού έχει χρόνια να παίξει στην Ευρώπη, μια ομάδα πού είναι ικανοποιημένη να τελειώνει το πρωτάθλημα μέσα στην πρώτη ... εξάδα, μία ομάδα πού την έχουν εγκαταλείψει ακόμα και οι οπαδοί της.

Μια ομάδα ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Μια ομάδα ΧΩΡΙΣ ΟΡΑΜΑ.

Μια ομάδα ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ.

Μια ομάδα πού εκπέμπει και προσπαθεί να επιβάλει όραμα φτιαχτής «ικανοποίησης», έως και ... πανηγυρισμού, όταν καμιά φορά καταφέρνει, κάτω από διάφορες περίεργες συγκυρίες, να «αποσπάσει» έστω και ένα «χιχάκι» από τον Ολυμπιακό.

Μια ομάδα πού έχει συνηθίσει πλέον να προβάλει ένα μικρό στοιχείο της γενικής της κατάντιας ως «θαυμαστό επίτευγμα».

Μια πρώην υπερήφανη ομάδα, πού έφτασε στο απόλυτο σημείο εξαχρείωσης : Να γίνεται ΤΣΙΡΑΚΙ, ΤΣΑΤΣΟΝΙ, ή ακόμη και ... ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ άλλης, προκειμένου να ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΙ' ΑΛΛΑ, ΚΙ' ΑΛΛΑ, ΚΙ' ΑΛΛΑ, ο ΠΑΜΦΑΓΟΣ και ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ ιδιοκτήτης της.

Το μέγεθος της ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ όμως του Παναθηναϊκού, δεν περιορίζεται χρονικά στο επί Αλαφούζου παρόν. Τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ δεν έχουν έρθει ακόμη. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ δεν είναι αυτοτελής, μονόπρακτη. Εχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ, έχει ΜΕΛΛΟΝ.

Η εμφάνιση προχθες στην ομάδα του μερικών νέων ποδοσφαιριστών, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ στοιχείο για ομάδα πού ( τρόπος του λέγειν ) «κάνει πρωταθλητισμό», μια ομάδα πού «έχει φιλοδοξίες». Όταν είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού και βλέπεις κάποιους νεαρούς να προβάλλονται περίπου ως η βάση της νέας ομάδας, σημαίνει πως ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, πως ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ, ο αγωνιστικός σου δρόμος θα είναι Γολγοθάς. Ότι θα ξεκινήσεις με βασικό στόχο να ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ. Και όταν με διάφορους τρόπους, συμμαχίες, νταλαβέρια και αλισβερίσια καταφέρεις να γλιτώσεις τον υποβιβασμό, ο επόμενος στόχος σου θα είναι να «μπεις στην εξάδα» και μετά, μπας και πάρεις κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο συναγωνιζόμενος τον Βόλο, την Ξάνθη, την Τρίπολη κλπ.

Τι σημαίνουν αυτοί οι Αλεξανδρόπουλοι, Σερπέζηδες, Θεοχάρηδες, κ.α. ; Σημαίνουν ότι ΕΝΙΣΧΥΣΗ της ομάδας σου με ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ποδοσφαιριστές, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ. Ότι το μπάτζετ σου μειώνεται αντίστροφα με την αύξηση της τσέπης του ιδιοκτήτη. Ότι το καλύτερο πού θα έχεις να περιμένεις θα είναι Νατζ, Μουλέν, Ασάρ, Παπάρ και Περέα. Και βέβαια, στην άκρη του τούνελ, μία συμφέρουσα ( πάντα και ΜΟΝΟ για τον ιδιοκτήτη Αλαφούζο ) μία καλή πώληση, πού θα φέρει κάποια λεφτά στο «ταμείο ( της αριστερής ( ή της δεξιάς, θα σας γελάσω ) ΤΣΕΠΑΣ του.

Με αυτούς θα πορευτεί ο Παναθηναϊκός, με προσθήκες πού θα κοστολογούνται σε ελάχιστες χιλιάδες ευρώ, με αγωνιστικά στησίματα του σαν αυτό πού ... θαυμάσαμε προχθές : * ΕΝΑ πούλμαν μπροστά στο τέρμα, και μπροστά απ' αυτό, άλλο πούλμαν, στο κέντρο και κάτω από τη σέντρα.

Στο τεράστιο πάρκιν του μισού γηπέδου, βρίσκονταν ΔΥΟ ΠΟΥΛΜΑΝ και ένα – δυό ... smartάκια , εν κινήσει.

Και τελικά, το ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΑΜΑ του κάθε πράσινου οπαδού, υλοποιήθηκε :

ΝΑΙ ! Μια ακόμη ΙΣΟΠΑΛΙΑ μέσα στη έδρα μας, με τον Ολυμπιακό !

ΝΑΙ ! Παραλίγο να του σπάσουμε το αήττητο !

ΝΑΙ ! Ο Ολυμπιακός δεν μας ... ξανα νίκησε !

ΝΑΙ ! Το ... μέλλον μας ανήκει ...

Δηλαδή ... σόρρυ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΑΝΗΚΕΙ !

Το ΤΣΕΠΩΣΕ κι' αυτό, πασούλα από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Αλλά ... τι πειράζει ;

Η ομαδάρα μας πήρε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό ! ΖΗΤΩΩΩΩ !

Τέλος τραγωδίας ; Όχι, βέβαια, αυτή είναι ... ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

(Συνεχίζεται)

Διαβάστε επίσης