Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΑΡΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΑΣ ΚΑΘ’ ΕΞΙΝ ΜΥΘΟΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

ΑΡΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΑΣ ΚΑΘ’ ΕΞΙΝ ΜΥΘΟΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Κυριακή, 4 Ιουλίου 2021 - 17:30

Καλώστονα κι' άς ... άργησε ! Τι άργησε δηλαδή, πού περάσανε δέκα οκτώ χρόνια από τότε από τότε πού αποφάσισε να απαλλάξει από την παρουσία του την Παναχαϊκή και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Αρης Λουκόπουλος είχε δηλώσει τότε πως αποσύρεται αηδιασμένος από αυτά πού συνέβαιναν στο ποδόσφαιρο, χωρίς να μπεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Εκτοτε, τελευταία φορά πού μάθαμε νέα του ήταν τον Μάρτιο του 2012, όταν συνελήφθη στην περιοχή Φαρραί της Αχαϊας, κατηγορούμενος για τεράστια χρέη προς το δημόσιο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Τα χρέη του Λουκόπουλου είχαν φτάσει στο ιλιγγιώδες ποσόν των 7.271.220,64 ευρώ.

Εδώ και δύο ημέρες, ξαφνικά, ο Λουκόπουλος ... έσκασε μύτη ξανά στον χώρο, με συνέντευξη πού έδωσε σε κάποιο αθλητικό περιοδικό της Αχαϊας. Σ' αυτή, χωρίς να υπάρχει κάποιο εμφανές κίνητρο, επανήλθε στο γνωστό παιδαριώδες λαϊκό ανάγνωσμα, πού αφορά την «παράγκα» η οποία τάχατες «βοηθούσε» τον Ολυμπιακό «να παίρνει τα πρωταθλήματα»!

Παρά το γεγονός ότι η συνέντευξη Λουκόπουλου στην ουσία ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, εκτός μιάς συνάντησης στη Μύκονο, όπου ο ... ίδιος έκανε τα προξενιά του Θωμά με τον Σωκράτη Κόκκαλη, το ανούσιο αφήγημα αναπαράχθηκε από τα γνωστά ΑΡΔοΜέσα πού χρηματοδοτούνται από τους συμμάχους της εξυγίανσης με την αποκριάτικη μάσκα των «τρομερών αποκαλύψεων» - όπως πάντα και προς τέρψιν των ανόητων σανοφάγων του αναγνωστικού τους κοινού –σε βάρος του ... Ολυμπιακού !

Τι ακριβώς είπε σχετικά με τον Ολυμπιακό; Ιδού :
«Ένα παιχνίδι μου είχαν ζητήσει, αδιάφορο για εμάς, στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό. Είχα πει στον Μιχαλόπουλο που ήταν τότε προπονητής μας, «Ανδρέα, να βοηθήσουμε...» Έβαλε λοιπόν μια ομάδα άνω-κάτω τότε, αλλά δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός ! Ήρθε ισοπαλία! Θυμάμαι χαρακτηριστικά, ο Βαϊτσης, τότε δικός μας ποδοσφαιριστής, είχε εμποδίσει τον Ανδρούτσο που ήταν έτοιμος να βάλει γκολ στο τέρμα του Ολυμπιακού! Εμπόδισε τον συμπαίκτη του δηλαδή, να σκοράρει επί του αντιπάλου!»

« Ο λύκος κι' αν εγέρασε ...»
Ο Λουκόπουλος στην προσπάθειά του να ΕΚΘΕΣΕΙ τον Ολυμπιακό ( ποιος ξέρει τι επιδιώκοντας, ίσως την εξασφάλιση δυνατών συμμάχων, εν όψει της επιθυμίας του για μία ... επιστροφή του στην Παναχαϊκή ) δείχνει ότι ... «ο λύκος κι' αν εγέρασε ...»

Αν έκαθεν, τεκμηριωμένα με κάθε επισημότητα, ο Λουκόπουλος είχε μία εμμονή στην ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΑ και την ΜΥΘΟΜΑΝΙΑ, αρκεί πάντοτε να εξυπηρετούνταν τα προσωπικά του συμφέροντα.

Ειδικά για το συγκεκριμένο παιχνίδι, η μόνη ισοπαλία πού απέσπασε η Παναχαϊκή στο Καραϊσκάκης σε αγώνα πρωταθλήματος, ήταν ένα 0-0 το 1997. Εκείνο το πρωτάθλημα, το πρώτο μετά τα πέτρινα χρόνια, το πήρε ο Ολυμπιακός με διαφορά ΔΩΔΕΚΑ ΒΑΘΜΩΝ από τη δεύτερη Αεκ. Ο αγώνας με την Παναχαϊκή, ούτε κομβικός ήταν ούτε κρίσιμος. Δεν υπήρχε δηλαδή ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ, πέρα ίσως από τις εύθυμες κουβέντες μεταξύ των τότε ΛΑΜΟΓΙΩΝ, παράγκας και μη, να «ζητήσει χάρη» ( ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ, ρε Λουκόπουλε ) να του δώσει το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός από την ... Παναχαϊκή, μέσα στο Καραϊσκάκη !
Και είμαι σίγουρος ότι ο τότε ποδοσφαιριστής τον οποίο ΕΞΕΘΕΣΕ ο Λουκόπουλος, ο Γιώργος Βαϊτσης , θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα ΨΕΜΑΤΑ του τότε προέδρου της Παναχαϊκής.

Χαρακτήρισα τον Αρη Λουκόπουλο ΚΑΘ' ΕΞΙΝ ΜΥΘΟΜΑΝΗ και ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΟ. Και επειδή ΠΑΝΤΟΤΕ εκφράζομαι με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ιδού τι ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ πριν από ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ :

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ του 1988 λοιπόν. Για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος η ΑΕΚ ταξιδεύει στην Πάτρα για να αντιμετωπίσει την Παναχαΐκή, ουραγό στη βαθμολογία.

Η ΑΕΚ ήταν δεύτερη στη βαθμολογία, -2 από την Λάρισα, ερχόταν από νίκη στη Φιλαδέλφεια επί του Ολυμπιακού, με 2-0, ενός Ολυμπιακού που μόλις πριν λίγους μήνες ανέλαβε ο Κοσκωτάς και βρισκόταν 2 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Την επόμενη ημέρα του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ο πρόεδρος της Παναχαΐκής, Άρης Λουκόπουλος, με ανακοίνωση κατήγγειλε πως παράγοντες της ΑΕΚ πλησίασαν τον αμυντικό των Πατρινών Λεωνίδα Βόσδου με σκοπό να τον δωροδοκήσουν.

Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα, ζητώντας την παρέμβαση του αθλητικού δικαστή, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον Λουκόπουλο ότι επιχειρεί προβοκάτσια, πυροδοτώντας τον αγώνα της Πάτρας.

Μια μέρα πριν τον αγώνα ο δικέφαλος δικαιώνετε από την 5μελη επιτροπή, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Η ατμόσφαιρα στην Πάτρα μύριζε μπαρούτι από νωρίς το πρωί. Ο διαιτητής Ακρίδας, επηρεασμένος προφανώς από την καταγγελία Λουκόπουλου και τα γεγονότα πού ακολούθησαν, άφηνε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων ατιμώρητο και έβαζε συνεχώς τους Πατρινούς μέσα στην περιοχή της ένωσης.

Από την ώρα πού ξεκίνησε ο αγώνας, η ένταση μεταξύ των παικτών και τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος του. Υπήρξαν ακόμη διακοπές αλλά και συμπλοκές, ακόμη και μεταξύ των αναπληρωματικών πού βρίσκονταν στους δύο πάγκους.

Στο ημίχρονο οι οπαδοί της ΑΕΚ και τα ΜΑΤ έδιναν ομηρικές μάχες, οι οποίες συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του αγώνα, ενώ οι συμπλοκές πήραν έκταση μέσα στη πόλη της Πάτρας.

Καμπάνα έξι μηνών για την ψευδή καταγγελία
Ο απολογισμός των τρομερών εκείνων επεισοδίων, πού όμοιά τους δεν ξανάζησε έκτοτε η Πάτρα, ήταν 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι επτά ήταν οπαδοί της ΑΕΚ και δεκατρείς αστυνομικοί.
Το τέλος του αγώνα βρήκε νικήτρια την Παναχαϊκή με σκορ 2-1 με τα τέρματα των Παναγιωτίδη 43΄και Ζήκου 59΄. Η ΑΕΚ μείωσε στο 65' με τον Νίλσεν.

Την ίδια ώρα, η πρωτοπόρος στη βαθμολογία Λάρισα έφερνε ισοπαλία στο Χαριλάου και αύξανε τη διάφορα από την ΑΕΚ στους 3 βαθμούς.

Μετά τον αγώνα, ο Λουκόπουλος εμφανίστηκε στην τηλεόραση κατάχλωμος, ενώ ο Βούλγαρης (τότε έφορος της ΑΕΚ) τον έχρισε ηθικό αυτουργό των επεισοδίων. Η έδρα της ΑΕΚ τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές, έπαιξε με ΟΦΗ στη Λιβαδειά και Πανιώνιο στο Βόλο.

Ο Λουκόπουλος τιμωρήθηκε με 6 μήνες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ πού είχε επικαλεστεί σχετικά με την υπόθεση δωροδοκίας. Για την καταδίκη του Λουκόπουλου, μέτρησε η κατάθεση του Βορειοελλαδίτη Λεωνίδα Βόσδου, πού δήλωσε πως δεν τον πλησίασε ποτέ, κανένας, εκθέτοντας έτσι ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο της ομάδας του.

Επίλογος : Όταν ο Θεός έριξε στην Πάτρα τα τσουβάλια τα γεμάτα με ΝΤΡΟΠΗ, εσύ, Αρη Λουκόπουλε, κρατούσες ομπρέλα...

*** Η στήλη Πολλά Εν Ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στη 4/7/2021. ***

Διαβάστε επίσης