Ντουντούκα
Πλήγμα με Βατσλίκ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Έκρηξη μεγατόνων Ζαγοράκη!

Έκρηξη μεγατόνων Ζαγοράκη!
Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:26

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΠΟΥ «ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ» ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ !

ΕΚΡΗΞΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΖΑΓΟΡΑΚΗ :

«ΑΔΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ, Ο ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ» !

Η ΜΠΟΧΑ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ !

ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ !

ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΦΙΚΑΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΟΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ !

Η γάγγραινα του ελληνικού ποδοσφαίρου άρχισε να σπάει. Για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας, η αδικία και η διαφθορά πού πηγάζουν από τα σκοτεινά παρασκήνια και τα παράκεντρα εξουσίας, δέχονται τόσο σκληρό και τελειωτικό χτύπημα, από το πιο αρμόδιο πρόσωπο : Τον ίδιο τον πρόεδρο της Επο !

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του και να ΚΡΙΝΕΙ, αφήνοντας αρκετά υπονοούμενα, απόφαση Δικαστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας του, πνιγμένος προφανέστατα από το ΔΙΚΙΟ του Αρη και την ΑΔΙΚΙΑ της απόφασης αφαίρεσης βαθμών.

Ακόμη, επιβεβαίωσε την ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ πού προκαλεί η απόφαση αυτή, δικαιώνοντας έτσι όχι απλά την αρθρογραφία των αμερόληπτων Μέσων, αλλά κυρίως, την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του Αρη και των οπαδών του !

Παράλληλα, κατεξευτέλισε και το τμήμα επικοινωνίας της Ομοσπονδίας, κατακρίνοντας την ΓΕΛΟΙΑ ανακοίνωση πού εξέδωσε «υπερασπιζόμενο» δήθεν την επιτροπή Εφέσεων, κατά τον χειρότερο τρόπο.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η αντίδραση αυτή του προέδρου της ΕΠΟ να έχει ρίζες και στην ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ, πού βλέπει την συμπρωτεύουσα να βρίσκεται σε αναβρασμό, παραμονές της ομιλίας του πρωθυπουργού με την ευκαιρία της Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι πληροφορίες του γράφοντος δεν αποκλείουν, θεωρούν πολύ πιθανή, την νομική παρέμβαση Γεραπετρίτη, με τον ίδιο τρόπο παρέμβασης πού υπήρξε και όταν ο Πάοκ κινδύνευε με υποβιβασμό.

Εν ολίγοις, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ουσιαστικά ΞΙΦΟΥΛΚΗΣΕ εναντίον της ΣΗΨΗΣ και ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ μέρους της διοικήσεως της Ομοσπονδίας πού συμπορεύεται με τα ΒΡΟΜΕΡΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ τύπου «Γιαννάκη», παράγκας, και ... «καφετεριακής» παραδιοίκησης.

Η πλήρης ανάρτηση του Ζαγοράκη στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο, είναι η παρακάτω :

«Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κρύβομαι...Ανεξάρτητα από τη θέση, την ιδιότητα ή τις σωματειακές μου προτιμήσεις.

Για αυτό θα είμαι ξεκάθαρος.

Η απόφαση για την επιβολή αφαίρεσης βαθμών στην ΠΑΕ Άρης είναι μια απόφαση άδικη για το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και τη στιγμή που ο Άρης έχει ενισχυθεί αγωνιστικά, είναι λογικό μια τέτοια απόφαση να εγείρει αντιδράσεις και να προκαλεί δυσπιστία ως προς τα κίνητρα της.

Προφανώς και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης θα γίνουν απολύτως σεβαστές. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω το νομικό κομμάτι της υπόθεσης. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Νομικά η απόφαση μπορεί να είναι απολύτως σύννομη και σωστή. Ως πρόεδρος όμως της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν μπορώ να αποδεχτώ μια υπόθεση του 2018, η οποία είχε βαλτώσει επί σειρά ετών, να υπονομεύει το πρωτάθλημα του 2021-22.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης διεμήνυσα στη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, ότι συμπαραστέκομαι σε κάθε προσπάθεια της για την εξεύρεση λύσης. Μια λύση θεσμική και νομικά ισχυρή. Τα πυροτεχνήματα και οι αερολογίες σε δημόσιες τοποθετήσεις, όπου ο καθένας τσαλαβουτάει στον δικαιολογημένο θυμό των οπαδών της α΄ ή της β' ομάδας μόνο κακό κάνουν αυτή τη στιγμή.

Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου και ως πρώην ποδοσφαιριστής, μου είναι αδιανόητο να δεχτώ τα πρωταθλήματα να κρίνονται έξω από τα γήπεδα. Η πρακτική της αφαίρεσης βαθμών από τις ομάδες είναι μια πρακτική άδικη πρωτίστως για τους παίκτες και τον αγώνα που κάνουν όλη τη χρονιά εντός του γηπέδου. Έχει αποτύχει διαχρονικά, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως άλλοθι, από τις διοικήσεις των ομάδων για να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες και λάθη.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μια συζήτηση για την αλλαγή των πειθαρχικών ποινών. Η όποια τιμωρία πρέπει να στοχεύει στους πραγματικούς υπαίτιους της όποιας παράβασης και όχι στον αγώνα και την προσπάθεια των παικτών.

Πολλοί μπορεί να μιλήσουν για θεσμικό ατόπημα του προέδρου της ΕΠΟ. Το γεγονός ότι παίρνω θέση για μια δικαστική απόφαση. Θα ήταν πιο βολικό να κρυφτώ πίσω από την ιδιότητα μου. Αυτό το κρυφτούλι, όμως, έφερε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάσταση και εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να το συνεχίσω. Δε θα χρησιμοποιήσω το «εργαλείο των ισορροπιών» ως μέσο παραγοντικής επιβίωσης μου στο ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση, το ζύγι πάντα θα γέρνει στο τέλος της ημέρας προς την πλευρά των αρχών και αξιών μου.

Το έκανα και στο παρελθόν. Όσοι νόμιζαν ότι θα πράξω διαφορετικά τώρα, μάλλον έχουν ποντάρει στο λάθος άτομο.

Προς πάσα κατεύθυνση: Δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας...»

*** ΕΙΝΑΙ απολύτως βέβαιο, ότι η ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ανάρτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη θα ξεσηκώσει τσουνάμι αντιδράσεων από το ΒΡΟΜΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ των ... «εξυγιαντών», πού βλέπουν να θίγεται η «παραεξουσία» τους

*** ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η κυβέρνηση θα τις περιμένει και ίσως να είναι μία ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να ΛΥΘΕΙ το πρόβλημα της ΜΠΟΧΑΣ και της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, μια και καλή.

*** Το άρθρο του Μανώλη Γαβαθιώτη δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στα 5/9/2021. ***

Διαβάστε επίσης