Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα… περίεργα του Μεταξά και τα σενάρια που συμπίπτουν

Τα… περίεργα του Μεταξά και τα σενάρια που συμπίπτουν
Τρίτη, 3 Μαΐου 2022 - 14:55

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΡΟΝΙ ΛΟΠΕΖ

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ... ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΝΕΙΡΑ

Μην ξεχνάμε ότι η περιέργεια ... σκοτώνει τη γάτα

*** Κυριακή πρωϊ, ώρες πριν ξεκινήσουν τα παιχνίδια της αγωνιστικής, ανέβασα στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook το εξής σχόλιο :

*** «Στις 5 το απόγευμα παίζει ο Ολυμπιακός με τον πας Ιωάννινα, Στις 9 το βράδυ ο Πάοκ υποδέχεται το γιουσουφάκι του. Στο μεταξύ θα έχει παίξει και ο Αρης με τον βάζελο, οπότε από πριν αρχίσει το παιχνίδι στην Τούμπα, θα ξέρουν όλοι τα αποτελέσματα.

*** Και σκέπτομαι τώρα, έτσι και έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός, πού θα σημαίνει και την βέβαιη κατάκτηση του τίτλου, ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ θα έχει ο Μπάουγκ να κερδίσει την συνεταίρο του στην εξυγίανση ; Να φτάσει τον Ολυμπιακό δεν θα μπορεί με τίποτα πλέον, οπότε γιατί να μη ... βάλει πλάτη στην προσπάθεια του συνεταίρου του να βγεί Ευρώπη στη θέση του Αρη ; Ηρεμα ρωτάω»

*** Το σενάριο αυτό, προϊόν βεβαίως διαφόρων προσωπικών σκέψεων και εικασιών, επαληθεύτηκε πλήρως. Ο Ολυμπιακός κέρδισε. Ο Αρης έχασε. Σ' αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, ο κάθε πόντος είναι πολύτιμος. Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι, έλεγε η συγχωρεμένη η μπάμπω μου. Και βέβαια, η μεγάλη ευκαιρία για την Αεκ να πάρει ένα πολύτιμο πόντο στην Τούμπα, είχε εμφανιστεί.

*** Πείτε με φιλύποπτο. Πείτε με κακόπιστο. Πείτε με, αν θέλετε, εμπαθή και νοσηρής φαντασίας. Εγώ όμως ξέρω ότιο το σενάριο πού σκέφτηκα, μου βγήκε 100 %. Και υπήρξαν και κάποια πραγματάκια, κάποιες μικρολεπτομέρειες, πού ,με δικαίωσαν με το παραπάνω.

*** Προσέξτε. Ο Μπάουγκ είχε παίξει με τον Ολυμπιακό την περασμένη Τετάρτη καταφέρνοντας μάλιστα με το εκτός έδρας γκολ να τον αποκλείσει απ' το Κύπελλο. Παράλληλα, με διαφορά 11 πόντων στο πρωτάθλημα, διατηρούσε μερικές, περιορισμένες αλλά υπαρκτές ελπίδες να πιάσει τον ντεφορμέ Ολυμπιακό.

*** Δύσκολο αυτό, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αν δηλαδή ο πας Ιωάννινα κατάφερνε να κόψει δύο βαθμούς με ισοπαλία (όπως ήταν μέχρι το 98' ) ή τρείς με νίκη στο Καραϊσκάκη (μην ξεχνάμε τις δύο μεγάλες ευκαιρίες πού έχασε στο 2ο ημίχρονο ) η διαφορά αμέσως θα μειώνονταν στους εννέα ή και οκτώ βαθμούς. Αμέσως μετά, σε τρείς μέρες, ο αποδυναμωμένος ψυχολογικά Ολυμπιακός θα ανέβαινε στην Τούμπα. Και μετά, άλλα τέσσερα ντέρμπι μέχρι το τέλος.

*** Δύσκολο δηλαδή το έχετε εσείς να την πατούσε ολοκληρωτικά ο Ολυμπιακός ; Για ποδόσφαιρο μιλάμε και τα ματάκια μου έχουν δεί πολλά τέτοια και χειρότερα. Και στο κάτω – κάτω, ο καθένσας μπορεί να έχει φιλοδοξίες, στηριγμένες ακόμα και στα πιο τολμηρά σενάρια.

*** Για να συμβούν όμως όλα αυτά, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν να γίνει η ζημιά στο Καραϊσκάκη. Όλα δηλαδή στηρίζονταν στην ομάδα του περίεργου τεχνικού του πας Ιωάννινα, πού βλέπει πολλά περίεργα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς να κοιτάζει και κανένα καθρέφτη. Μία ενδεχόμενη ζημιά στον Ολυμπιακό, θα άλλαζε εντελώς τα πράγματα και μαζί, ίσως και την έκβαση του αγώνα τα Τούμπας με την Αεκούλα.

*** Είπαμε όμως. Για ποδόσφαιρο μιλάμε και το ποδόσφαιρο έχει τη δική του δικαιοσύνη. Το παστέλι πού κέρασε ο Ρόνι Λόπες στο 98' και δικαιούται να ανακηρυχτεί ως πιο κρίσιμο γκολ της χρονιάς, διέλυσε πολλά όνειρα και κατέστρεψε πολλές φιλοδοξίες. Και βέβαια, η χρονική απόσταση ανάμεσα στο τέλος του αγώνα στο Καραϊσκάκη και σ΄ αυτόν της Τούμπας ( δύο ώρες και) , ήταν υπεραρκετός για να γίνουν συζητήσεις, να αλλάξουν σχέδια και να παρθούν αποφάσεις.

Επεφταν κάτω και σπαρταρούσαν σαν λυθρίνι στο αγκίστρι !

ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΘΥΜΙΖΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣ

*** Θα ανοίξω μία παρένθεση εδώ. Αυτή τη νίκη του Ολυμπιακού την πανηγύρισα όσο πολύ λίγες φορές φέτος. Την ώρα πού έβλεπα τους παίκτες του κ, Μεταξά να πέφτουν κάτω, να κλαίνε, να χτυπιούνται, να σπαρταράνε σαν τα λυθρίνια στο αγκίστρι, να παθαίνουν κρίσεις υστερίας, να τσακώνονται με όποιον έβλεπαν μπροστά τους, αισθανόμουν ηδονές δεκαπεντάχρονου.

*** Ηταν απίστευτα δραματικές οι αντιδράσεις των παικτών των Ιωαννίνων. Λες και είχαν χάσει στο τελευταίο των τελευταίων δευτερόλεπτο ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ πού ως τότε την κρατούσαν στη χούφτα τους. Αυτή την εντύπωση μου έδωσαν εμένα και βέβαια ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ότι ... στεναχωρήθηκαν τόσο πολύ επειδή ... δεν θα βγούνε στην Ευρώπη (εδώ γελάνε ), όπως τους έλεγε ο προπονητής τους

ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Και στο δρόμο να ψάξει, τους δύο βαθμούς θα τους βρεί

*** Επανέρχομαι σ' εκείνα πού λέγαμε προηγουμένως. Η τεράστιας σημασίας νίκη του Ολυμπιακού λοιπόν, σίγουρα ανέτρεψε όλους τους περίεργους σχεδιασμούς, αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν. Με αυτήν, η υπόθεση τα κατάκτησης ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ, του 47ου από την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν πλέον ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.

*** Και θα το κάνω πενηνταράκια. Ανεξαρτήτως του τι θα γίνει αύριο στην Τούμπα, ξέρετε πόσους πόντους θέλει πλέον ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ τον τίτλο στα εναπομείναντα άλλα τέσσερα παιχνίδια ; ΔΥΟ και μόνο δύο ! Και αυτούς, με την προϋπόθεση ότι ο Μπάοκ θα τα κερδίσει όλα, και τα πέντε δηλαδή, περιλαμβανομένου και του αυριανού.

*** Δύο μόλις βαθμούς θέλει ο Ολυμπιακός για να πανηγυρίσει και αυτούς, ΦΥΣΙΚΑ, μπορεί ΑΝΕΤΑ να τους πάρει ακόμα και ΑΥΡΙΟ, μέσα στην Τούμπα. Είναι στο χέρι του, αρκεί να πιάσει μία καλή απόδοση, να μην είναι χάλια, δηλαδή. Αλλά και να μην τα καταφέρει αύριο στην Τούμπα, ξέρετε ποια είναι τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια του ; Με Αρη στη Θεσσαλονίκη, με Παναθηναϊκό και Μπάογκ συνεχόμενα στο Καραϊσκάκη και με την Αεκούλα εκτός.

*** Αυτά είναι τα παιχνίδια στα οποία χρειάζεται δύο βαθμούς, Ε, και στο ... δρόμο να ψάξει, δύο βαθμούς θα τους βρεί. Για να μην πω ότι μπορεί ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ να τα πάρει πανεύκολα.

Κατά του Αρη με εννέα αναπληρωματικούς !

*** Ολοκληρώνω με το αρχικό σενάριο, προϊόν της νοσηρής μου φαντασίας. Μετά την καταστροφική για τις ονειρώξεις του νίκη του Ολυμπιακού, ο γραφικός Λουτσέσκου χρησιμοποίησε εναντίον της Αεκούλας, ό,τι υπήρχε στην αποθήκη του. Από την ομάδα πού είχε παίξει εναντίον του Ολυμπιακού την περασμένη Τετάρτη, ΜΟΝΟ ΔΥΟ ξεκίνησαν τον αγώνα. Ο Ζίφκοβιτς και ο Πασχαλάκης !

*** Γιατί ξηγήθηκε έτσι ο Ρουμάνος ; Τι να σας πω, δεν γνωρίζω. Αυτό πού μπορώ να πω με σιγουριά, είναι το ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ έτσι και ο Μάρτινς κατέβαζε ΕΝΝΕΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΗ, π.χ. μέσα στο Καραϊσκάκη !

*** Καταλάβατε, αγαπητοί ; Κατά τα λοιπά, δικαιώνεται απόλυτα ο τύπος πού δουλεύει ως προπονητής στον πας Ιωάννινα. Ναι, συμβαίνουν πολλά περίεργα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Ακόμα και ότι υπάρχουν τεχνικοί σαν και λόγου του. Καληνύχτα σας.

ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ... ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ !

Η ... ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΦΑΦΛΑΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

Πως ο πας Ιωάννινα μετατρέπεται σε ... Ρεάλ μόνο εναντίον του Ολυμπιακού ;

*** Πρέπει να το καταθέσω. Με εντυπωσίασε η ταύτιση των δηλώσεων του προπονητή του πας Ιωάννινα, κ. Μεταξά, με κάποιες πάγιες απόψεις μου. «Πολλά περίεργα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Οντως έτσι είναι, το πιστεύω και αν λέω ψέματα, μας βλέπει ο θεός από πάνω, να ρίξει φωτιά να με κάψει.

*** Ο κ. Μεταξάς δεν μας είπε όμως ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ κάποια από τα περίεργα πράγματα πού βλέπει ότι συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ξέρετε γιατί ; Διότι πολλά από τα περίεργα του ελληνικού ποδοσφαίρου συμβαίνουν με την ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ και μερικές ακόμα ΣΑΝ την ομάδα του.

*** Μερικά απ' αυτά τα περίεργα έχουν απασχολήσει παλαιότερα και πιο πρόσφατα και την αθλητική Δικαιοσύνη, αλλά δεν είναι του παρόντος, για να επανέλθω. Θα τον ρωτήσω μόνο πως εξηγεί ένα από τα πολύ περίεργα, του να μεταμορφώνεται η ομάδα του σε ... «Ρεάλ Μαδρίτης» - το λιγότερο – ΜΟΝΟΝ όταν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Και πως μοιάζει π.χ. με ομάδα 3ης τοπικής Γρεβενών, όταν παίζει π.χ. με τον Μπάοκ ή την Αεκούλα ;

*** Μας είπε λοιπόν ο κ. Μεταξάς, πως πριν αρχίσει ο αγώνας με τον Ολυμπιακό, μάζωξε τους παίκτες του και τους παρότρυνε λέγοντας ότι ... «και γιατί να μη βγούμε εμείς στην Ευρώπη ; οι άλλοι είναι καλύτεροι δηλαδή ;» και διάφορα τέτοια.

*** Να του απαντήσω λοιπόν εγώ του κ. Μεταξά. Ναι, η ομάδα του ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ στην Ευρώπη διότι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να βγεί στην Ευρώπη. Και να κάνει το σταυρό του πολύ δεν έπαιξε στα πλέϊ άουτ, επειδή ο ΟΦΗ έφαγε κοροϊδίστικα μείον βαθμούς. Ο πας Ιωάννινα, λοιπόν, όπως και μερικές ακόμα σε Α και Β Εθνική, - πάντα κατά την προσωπική μου άποψη βεβαίως – «εκπροσωπούν» την ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο

*** Και πριν με ρωτήσει ο κ. Μεταξάς, τι ακριβώς εννοώ, θα του ζητήσω να περιμένουμε να δούμε την απόδοση της ομάδας του ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, όταν θα φιλοξενήσει στο γήπεδό του το ΜΠΑΟΚ. Ας το δούμε ΚΙ' ΑΥΤΟ το παιχνίδι να κάνουμε τις συγκρίσεις και μετά τα λέμε.

Και μια ερωτησούλα για τον ρώσο Λοντίγκιν :

Θυμάσαι το Γιάννινα – Πάοκ 0-4 ;

*** Στο μεταξύ, ας δούμε και αυτό. Τον Ρώσο τερματοφύλακα του πας Ιωάννινα Γιούρι Λοντίγκιν φιλοξένησε το συνδρομητικό μετά τον αγώνα. Και μεταξύ άλλων τον ακούσαμε να λέει, ότι η ομάδα του παίζει εξ ίσου καλά και τα δίνει όλα με όλες τις ομάδες ! «Όλα μας τα παιχνίδια είναι ντέρμπι», είπε.

*** Ειλικρινά εξεπλάγην. Ποιος μιλάει και τα λέει αυτά, σκέφτηκα. Και θυμήθηκα εκείνο το μνημειώδες Πας Ιωάννινα – Μπάοκ ... 0-4, τον περασμένο Δεκέμβρη, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, αν θυμάμαι καλά. Αγώνα πού διανθίστηκε με την ... καταπληκτική απόδοση του Ρώσου γκολκίπερ

*** Να θυμηθούμε λίγο ; Στο 0-0, αμυντικός του Πας πιάνει τη μπάλα με το χέρι και διαπράττει πέναλτι. Το εκτελεί ο Κούρτιτς και κάνει το 0-1. Δεύτερο γκολ πάλι ο Κούρτιτς με μακρινό σούτ, το οποίο δεν προσπάθησε καν να αποκρούσει ο Λοντίγκιν. Το 0-3 με νέο μακρινό σουτ, από τον Ντόουγκλας Αουγκούστο, πού φάνηκε να ... πιάνει στον ύπνο τον Λοντίγκιν. Και τέλος, το 0-4 με κοντινό σουτ του Ακπομ, πού δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Λοντίγκιν.

*** Αυτό ήταν ένα από τα ... ντέρμπι πού δίνει ο πας Ιωάννινα με ... όλες τις ομάδες. Αλλά γιατί να γυρίσουμε τόσο πίσω ; Και πιο πρόσφατα, στα πλέϊ όφ είχαμε κι' άλλο ... ντέρμπι. Με την σύμμαχο στην εξυγίανση, άρα ... δικιά μας, Αεκούλα. 2-3 και απ' αυτή, μέσα στα Ιωάννινα. Και ερωτώ σας, πού λέει το τραγούδι, είδατε εσείς κανένα ντέρμπι και δεν το πήρα χαμπάρι ;

*** Και μη μου πεί κανείς για εκείνο το ... «ξεκαρφωτικό» Μπάουγκ – πας 0-1, της 1ης αγωνιστικής, γιατί θα τον ... μαλώσω. «Δεν μιλάω με ανώμαλους» κι' εγώ, σαν τον φίλο μου τον Τάκη ***

*** «Δικαιώθηκε» διαβάζω, ο Μάρτινς πού έβαλε αλλαγή τον Λόπες. Συμφωνώ. Από την άλλη όμως, δεν τον δικαιώνει το γεγονός ότι έχει ένα τόσο ποιοτικό παίκτη τόσο καιρό εκτός ομάδας ***

*** Το γνωστό λαϊκό της πιάτσας μου έφεραν στο μυαλό κάποιες δηλώσεις μετά την ήττα του ΠΑΣ : * «Από τότε πολύ στον πέταξα, φοράω πουκάμισα ολοΜέταξα» ***

ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΕΣ !

"Διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες".
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από την επιλεκτική ευαισθησία, ειδικά όταν αυτή ξεπλένει/καλύπτει/ανέχεται στυγνούς δολοφόνους. (Maximvs Decimus Constantine Aurelius)

*** Η στήλη Πολλά Εν Ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή στις 3/5/2022. ***

Διαβάστε επίσης