Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό περιμένουμε σήμερα στο Καραϊσκάκη

Αυτό περιμένουμε σήμερα στο Καραϊσκάκη
Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 - 11:06

*** Δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι και σήμερα ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αγωνιστικά από τον Μπάοκ του Λουτσέσκου, την ίδια ακριβώς αντίδραση πού αντιμετώπισε με τον Παναθηναϊκό του Γιοβάνοβιτς. Εν ολίγοις, δηλαδή, το ίδιο ακριβώς σύστημα με 5-4-1 (άλλως πως, «διπλό πούλμαν» ) με μαζική άμυνα και αδυσώπητο πρέσινγκ στο δεύτερο μισό του γηπέδου.

*** Ο Μπάοκ του Λουτσέσκου δεν θα έρθει για να πάρει το παιχνίδι, αλλά για να ΚΛΕΨΕΙ το αποτέλεσμα. Και για να το επιτύχει αυτό, θα χρησιμοποιήσει ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ έχει στη διάθεσή του. Μα ... όποιον – όποιον σας λέω.

*** Το θέμα για μας είναι ότι ο Μάρτινς, πού έχει αντιμετωπίσει κατ' επανάληψη ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ την τακτική, πρέπει να έχει πάρει για τα καλά το μάθημά του και να αντιδράσει, πλέον ουσιαστικά, ρεαλιστικά και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Τρόποι να εξουδετερώνονται τέτοιες τακτικές, υπάρχουν πολλοί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ο ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ τεχνικός σίγουρα θα τους γνωρίζει. Το θέμα είναι αν αποφασίσει και να τους εφαρμόσει.

*** Εκείνο πού θεωρώ εκ των ουκ άνευ, πού λένε, είναι πως ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΟ πού θα βοηθήσει τους απαιτητικούς και παραπονιάρηδες οπαδούς του Ολυμπιακού να ξεπεράσουν τα φαρμάκια πού έχουν πιεί κάποιες φορές τον τελευταίο καιρό, είναι Η ΝΙΚΗ με όσο το δυνατόν ευρύτερο σκορ.

*** Μην ξεχνάμε δύο πράγματα. Πρώτον ότι είναι ο τελευταίος αγώνας της περιόδου στο Καραϊσκάκη και δεύτερον ότι θα επακολουθήσει η φιέστα του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ. Δύο έξτρα κίνητρα για να έχουμε ένα καλό βράδυ, πού θα μας μείνει και αυτό αξέχαστο, όπως όλα όσα άλλα παρόμοια έχουν προηγηθεί.

ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ... ΛΑΓΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ;

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΝΕΟ ΡΟΛΟ

ΑΓΑΡΜΠΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ» ΤΟΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΑΠΟ ΑΟΡΙΣΤΟΥΣ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» ΠΟΥ ... «ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΟΚ» !

*** Νέο πρόσωπο στην κεντρική πινακοθήκη της πολιτικής στη χώρα μας ο Κυριάκος Βελόπουλος. Εννοώ νέο πρόσωπο σε αρχηγικό ρόλο κόμματος, διότι στο παρελθόν έχει περάσει από Πασόκ, ΛΑΟΣ, ΝΔ, δεν ξέρω αν και από άλλο.

*** Προσωπικά, τον γνώρισα τηλεοπτικά από τις πωλήσεις αλοιφών για τους κάλους και διαφόρων άλλων αντικειμένων, όπως βιβλία αλλά και τις επιστολές του Ιησού Χριστού, τις οποίες διέθετε κατ' αποκλειστικότητα.

*** Σήμερα, ο Βελόπουλος είναι αρχηγός ενός κόμματος με εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Κόμμα πού ο ίδιος ίδρυσε και βάφτισε «ελληνική λύση». Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αντιπροσωπευτικότερος τίτλος ίσως ήταν κάτι σαν «ελληνορωσική λύση» ή «ελληνική λύση με ρούβλια».

*** Ετσι το βλέπω εγώ δηλαδή, βάση των όσων έχω διαβάσει και έχω μάθει, για τον πολιτικό ηγέτη, λαμπρό και εξέχοντα ΦΙΛΟ του ΠΟΥΤΙΝ και ένθερμου υποστηρικτή του ΕΠΙΣΗΣ φίλου του Πούτιν, προέδρου του Μπάοκ Ιβάν Ιγκνιατίεβιτς Σαμπίντι.

*** Αγνωστον από ποια επείγουσα εσωτερική ανάγκη ορμώμενος, ο Βελόπουλος μίλησε για τον Σαμπίντισε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη, αποκαλύπτοντας τις κατά τον ίδιο «επόμενες κινήσεις» των ... «εχθρών» του ολιγάρχη

*** Είπε λοιπόν, ο πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης": "Δεν βλέπετε ότι έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μια προσπάθεια να διώξουν τον Σαββίδη από τη Θεσσαλονίκη, επειδή επενδύει στην πόλη και στην Βόρεια Ελλάδα ; Κάνει... μπαμ αυτό, ότι συμβαίνει από αυτούς που θέλουν να έχουν υπό την δική τους κυριαρχία, επιχειρηματικά, την πόλη.

*** Τον Σαββίδη τον έβαλαν στο στόχαστρο και θέλουν να τον διώξουν ακόμη και για την επένδυση στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου είναι βέβαιο ότι θέλουν να του το πάρουν..."

*** Ο Βελόπουλος αποκάλυψε λοιπόν την προσπάθεια, τις κινήσεις και τους λόγους πού ΚΑΠΟΙΟΙ θέλουν να βλάψουν επιχειρηματικά τον Σαμπίντι. Παρέλειψε όμως το ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ. Να πεί ... ΟΝΟΜΑΤΑ. Είπε βέβαια ότι αυτούς τους κάποιους τους έχουν πειράξει οι επενδύσεις του Ιβαν στη Θεσσαλονίκη, οπότε προφανώς αναφέρεται σε επενδυτές της Θεσσαλονίκης, αλλά και πάλι δεν το σιγούρεψε.

*** Συγκινητικό είναι όμως το τμήμα των δηλώσεων πού αναφέρεται στην «επένδυση» στον Μπάοκ. Την οποία επίσης «θέλουν να του την πάρουν» οι ίδιοι ( ή άλλοι ; ) επενδυτές. Θα σταθώ εδώ.

*** Αλήθεια, ρε Κυριάκο, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ να θέλουν να πάρουν τον Μπάοκ απ' τα χέρια του Ιβάν οι σατανικοί ανταγωνιστές του ; Τόσο ... ελκυστικός είναι σαν ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ή πάει τόσο καλά ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ; Πολύ παράξενο μου φαίνεται να υποστηρίζεις ΕΣΥ πού ΞΕΡΕΙΣ και από πρόσωπα και πράγματα στο ποδόσφαιρο, τόσα χρόνια στην πιάτσα και σε ρόλο μαϊντανού σε τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές, ότι «κάποιοι» επενδυτές θέλουν να διώξουν τον Ιβάν από τον Μπάοκ

*** Λες, ρε Κυριάκο, ΑΥΤΟΣ να είναι ο λόγος πού διαβάζουμε τελευταία ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ περί διαδοχικών αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου από τον ίδιο του Σαμπίντι, με αποτέλεσμα ( όπως γράφουν ) τα λεφτά πού έχει βάλει να έχουν φτάσει στα 163 εκατομμύρια ;

Μπας και ο άφαντος θέλει να πουλήσει και να την κοπανήσει ;

*** Ρε συ Κυριάκο, σοβαρά τώρα, για πες μου, μπας και ο άφαντος θέλει να ΠΟΥΛΗΣΕΙ και να ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ την ( επιχειρηματική ) «σαβούρα» από πάνω του τώρα πού η θάλασσα έγινε γιαούρτη και κάποιοι κινδυνεύουν να ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ ανά πάσαν στιγμή, με την τροπή πού έχουν πάρει οι διεθνείς εξελίξεις ;

*** Τι να τον κάνει, ρε Κυριάκο, τον Μπάοκ ο Ιβάν ; Ο,τι ήταν να «πουλήσει» στους οπαδούς, το πούλησε και δεν τον παίρνει για παραπάνω. Η να πούμε ότι την αγάπησε τόσο πολύ την ομάδα πού δεν μπορεί να την αποχαιρετιστεί ; Δυό χρόνια έχει να πατήσει το ποδάρι του κοντά στην ομάδα, ποιός ; Αυτός πού στηνότανε μπροστά στην πόρτα της Τούμπας για να υποδεχτεί το πούλμαν, να φιλήσει τους παίκτες και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία, σαν καλός πατερούλης.

*** Δεν ξέρω, ούτε και θέλω να μάθω διότι δεν μ' ενδιαφέρει, τα πως και τα γιατί της απουσίας του Ρώσου ολιγάρχη από τα της ομάδας, Γούστο του, καπέλο του και καουμποϋλίκι του. Εσύ όμως, ολάκερος αρχηγός κόμματος στην ελληνική Βουλή, τι ρόλο παίζεις, σ' αυτή την «περίεργη» ιστορία ;

*** Τον ... λαγό του λαγού ; Ντροπής πράματα, ρε Κυριάκο όλα αυτά. Αλλά επειδή ΕΔΩ μιλάς με στήλη ΤΡΙΑΝΤΑΔΥΟ ΕΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και όχι με κανένα φούφουτο απ' αυτούς πού σιτίζονται στο ρώσικο πρυτανείο, θα μου επιτρέψεις να σημειώσω μερικά πραγματάκια πού θαρρώ πως ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα σχετικά με την ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ στάση σου αέναντι στον ιδιοκτήτη της Παε Μπάοκ.

STERN : ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΙΒΑΝ ΣΑΜΠΙΝΤΙ – ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

*** Θα πάμε λοιπόν πίσω στο χρόνο. Όχι πολύ μακριά, μονάχα πεντέμισι χρονάκια. Νοέμβριος του 2016, όταν το παγκόσμιας φήμης και εγκυρότητας γερμανικό περιοδικό STERN με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα αναφέρεται σε επιφανείς φιλορώσους επιχειρηματίες και πολιτικούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

*** Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το περιοδικό στη δραστηριότητα του Ιβάν Σαμπίντι, ο οποίος «έχτισε στην Ελλάδα μια αυτοκρατορία και εκπροσωπεί στην Αθήνα τα συμφέροντα της Ρωσίας». Το άρθρο αναφέρεται στον «όμιλο Agrocom, στον οποίο ανήκουν περισσότερες από 40 επιχειρήσεις με 15.000 εργαζόμενους» ενώ το αμερικανικό περιοδικό Forbes τον κατέταξε το 2013 στη σειρά 30 ανάμεσα στους πλουσιότερους Ρώσους και αποκαλύπτει ότι «από το 2012 ο Σαββίδης είναι μέλος του συμβουλίου διεθνών σχέσεων του Προέδρου της Ρωσίας»

*** Ακόμα, το άρθρο αναφέρονταν στις δηλώσεις του Ρώσου κροίσου ότι η «διάσωση της Ελλάδας βρίσκεται στον ορθόδοξο κόσμο, στον οποίο η Ρωσία είναι η πιο πλούσια χώρα», στην αγορά της πλειονότητας των μετοχών του ΠΑΟΚ το 2012 και στο ποσό των 61,5 εκατομμυρίων ευρώ που διέθεσε για να αποκτήσει την μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

«Ρωσόφιλο κόμμα η ελληνική λύση» !

*** Και κάπου εδώ, εμφανίζεται και η φυσιογνωμία σου, Κυριάκο μου. Σε αποκαλεί «έναν ακόμα μεγάλο φίλο της Ρωσίας» και σου κάνει τα αποκαλυπτήρια : «Γεννημένος στη Γερμανία, υπερσυντηρητικός, βαθιά θρησκευόμενος δημοσιογράφος, χαρισματικός ρήτορας, που ακόμα και τα παιδιά τον γνωρίζουν στην Ελλάδα»

*** Και συνεχίζει με πληροφορίες για το κόμμα σου : «Το όνομα του νέου ρωσόφιλου κόμματος είναι 'Ελληνική Λύση'. Εντοπίζει όμως τη λύση πολύ λιγότερο στους πρόποδες της Ακρόπολης, όπως υπονοεί το όνομα του κόμματος, και πολύ περισσότερο στη μακρινή Μόσχα. Διότι η 'υποταγή της Ελλάδας στη Δύση΄ και στα κέντρα εξουσίας στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον είναι η ΄ρίζα του κακού' σύμφωνα με τον Βελόπουλο» !

*** Δεν τα λέω εγώ αυτά, Κυριάκο μου. Το Stern τα έχει γράψει και τα θεωρώ αν μη τι άλλο, ΛΙΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ αλλά ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ. Πού δίνουν απαντήσεις σε ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ σχετικά με την πολιτική σου ανέλιξη και την πορεία του κόμματός σου.

*** Αλλά, όλα καλά ως εδώ ρε Κυριάκο. Εκείνο πού δεν μπορώ να καταλάβω, είναι το ΓΙΑΤΙ έφτασες στο σημείο να προσπαθείς να κάνεις τον προστάτη του Ιβάν ΜΕ ΤΟΣΟ ΧΟΝΔΡΙΕΙΔΗ ΤΡΟΠΟ και με κίνδυνο μάλιστα να έρθεις αντιμέτωπος με ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΜΠΑΣ Θεσσαλονίκη !

*** Μιλάμε μεταξύ μας τώρα, Κυριάκο. Μπας κι' έχεις καμία υποχρέωση και συ, στον καλό τον πατερούλη ; λες, μωρέ ; ***

ΤΙ ΕΓΙΝΕ κ. ΚΛΑΤΕΜΠΕΡΓΚ ; ΘΛΑΣΑΜΕ ΜΑΛΛΙ ;

Ευαγγέλου : Ορισμός χωρίς σκεπτικό, αλλά με εμφανή σκοπιμότητα

*** Τον αποτυχημένο Ελληνα διαιτητή Ευαγγέλου όρισε ο Κλάτενμπεργκ για τον σημερινό αγώνα Ολυμπιακού – Μπάοκ. Οπότε, δύο είναι τα στάνταρ για σήμερα. Ότι από διαιτησία θα έχουμε ΧΕΣΤΑ, αλλά όπως και να 'χει, μετά το τέλος θα γίνει η μεγάλη ΦΙΕΣΤΑ

*** Δεν καταλαβαίνω το «σκεπτικό» του Αγγλου αρχιδιαιτητή. Αν βεβαίως ΥΠΑΡΧΕΙ σκεπτικό. Δηλαδή, θεωρεί τον αγώνα βαθμολογικά αδιάφορο, άρα ... άνευ σημασίας ; Μα και το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, αλλά μας κοτσάρισε τον Ισραηλινό

*** Από πού κι' ως πού λοιπόν «Ευαγγέλου» ; Με τι σκεπτικό ; Με τι κριτήρια ; Ρε μπας και θεωρήθηκε ιδανική περίπτωση να μας ... χαλάσει τη φιέστα ;

*** Υ.Γ. Ρε μπας και συνδέθηκε η ... GAZPROM με τα γραφεία της κέδ και δεν το πήραμε χαμπάρι ; ***

Ανδρες δικαστές στο ποδόσφαιρο

*** «Εντάξει, ο επενδυτής ουσιαστικά για μια ακόμη φορά ουσιαστικά απαλλάχτηκε και μαγκιά του. Αυτοί όμως που υπηρετούν θεσμούς κι με τις αποφάσεις τους καταξιώνουν ή τους απαξιώνουν, μήπως είναι ... Θου Κύριε ακρωτηριαστή των δακτύλων μου με αυτά που παρ' ολίγον να παρασυρθώ και να γράψω!

Τέλος πάντων, παρουσιάστηκε, τραβήχτηκε και γραμμή στο VAR για να αποδείξουν στον /στην δικάζοντα /ζουσα ότι ο επισκέπτης δεν πέρασε τη γραμμή των γραφείων των διαιτητών;

Πάντως η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι, ειδικά σε αυτό το άθλημα, πρέπει οι δικαστές να είναι άνδρες και όχι γυναίκες. Για την απόδοση πιο αντικειμενικής και πιο δίκαιης απόφασης, όταν σου ζουλάνε ή κινδυνεύεις να σου ζουλήσουν τα αμελέτητα, είναι να το έχεις ζήσει ο ίδιος, για να γνωρίζεις πόσο πολύ πονάνε...». Παν. Βάγγης ***


*** Δεν προσβάλλουν μόνο την Ελλάδα και τους Ελληνες, αλλά και το ανθρώπινο γένος οι αλητάμπουρες της Τούμπας. Ακόμα δεν έχουν περάσει καλά – καλά τρείς μήνες από την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και δύο χρόνια από τη δολοφονία του Βούλγαρου οπαδού Τόσκο και προχθές, στον αγώνα με τον Άρη ακούστηκε για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ξανά το εμετικό σύνθημα: «Τον σκότωσα τον π...η γιατί ήταν Αρειανός» ! ΚΤΗΝΗ !!! ***

*** Νομίζω ότι το πρόστιμο των 31.500 ευρώ πού επιβλήθηκε στην Αεκ, δεν είναι απλά αυστηρή, αλλά εξοντωτική ποινή. Της στερεί σχεδόν το 1/3 του μεταγραφικού της μπάτζετ ***

*** Δεν είμαι σίγουρος για την Τρίτη, αλλά νομίζω ότι ο Μελισσανίδης θα είναι εκτός ΟΑΚΑ στον τελικό του Σαββάτου. Θα είναι μια καλή ευκαιρία να τον παρακολουθήσει μαζί με τον φιλαράκο του τον Ιβάν. Από το Skype. ***

*** ΕΙΠΕ : «Και ποιος είναι ο Ζαγοράκης, πού θα του δώσουμε τόσες προσκλήσεις ;» (Ιάκωβος Φιλιππούσης, υπάλληλος Επο, πρώην ιδιαίτερος Κοντονή ) ***

*** Η στήλη ΠΟΛΛΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή στις 14/5/2022. ***

Διαβάστε επίσης