Ντουντούκα
Ξεκίνησε η αντεπίθεση!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ούτε κατά διάνοια «κινδυνεύει» ο Μαρινάκης από τον έλεγχο της Πρέμιερ Λιγκ

Ούτε κατά διάνοια «κινδυνεύει» ο Μαρινάκης από τον έλεγχο της Πρέμιερ Λιγκ
Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2022 - 14:01

ΒΡΗΚΑΝΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ

ΤΟ ΣΑΝΟ ΣΤΟ ΗΛΙΘΙΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ,

ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ... ΟΡΕΞΗ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ

ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑΝ «ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ» Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

«ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΕΣ» ΕΞ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Η ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ... ΧΟΥΪ ;

*** Δεν πρόλαβαν να καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί για το τεράστιο επίτευγμα του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του να ανεβάσουν τη θρυλική Νόττιγχαμ μετά από 23 χρόνια ΞΑΝΑ στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και την καλύτερη παγκοσμίως, την Πρέμιερ Λιγκ και οι γνωστοί κομπλεξικοί δούλοι της ρώσικης ιδιοκτησίας, έπιασαν πάλι δουλειά. Τη δουλειά πού κάνουν χρόνια εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ολυμπιακού, εκμεταλλευόμενοι την κρατική ανοχή και αδιαφορία.

*** Οπως συνηθίζουν, πήραν και αυτή τη φορά ένα άρθρο γνωστής για τον κιτρινισμό της αγγλικής φυλλάδας, σύμφωνα με το οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα επανελεγχθεί από το νομικό τιμ της Πρέμιερ Λιγκ προκειμένου να εγκριθεί ή όχι η οικονομική του κατάσταση, λόγω και των νομικών περιπετειών πού είχε με την ελληνική Δικαιοσύνη επί εποχής συριζανέληδων, Κοντοναίων, Ρασπούτιν κ.λ.π.

*** Με τη βοήθεια του εγκυρότατου σε νομικές αναλύσεις blog «Αθλητική Διαπλοκή», παρουσιάζουμε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις. Και κατ' αρχήν, θα ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ εντελώς την όποια πιθανότητα δυσάρεστων για τον κ. Μαρινάκη και τη Νόττιγχαμ εξελίξεως. Κάτι, άλλωστε, πού ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και στο ίδιο το άρθρο της αγγλικής εφημερίδας :

*** «Ο 54χρονος (Βαγγέλης Μαρινάκης) ο οποίος μεγάλωσε μια μικρή οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση σε έναν τεράστιο στόλο δεξαμενόπλοιων και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων λιρών, δεν φαίνεται να παραβιάζει κανέναν από τους όρους αποκλεισμού της Premier League, οι οποίοι περιλαμβάνουν ποινικές καταδίκες που δεν έχουν εκτιθεί, έκπτωση του δικαιώματος να ασκεί προεδρία ή να υπόκειται σε διαδικασία αφερεγγυότητας»

*** Ώστε λοιπόν, όπως και οι ίδιοι ομολογούν, «ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ (sic) NA ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Premier League" Τότε ... γιατί, ρε μαγκίτες ; Επειδή αισθανόσασταν την αδάμαστη εσωτερική ΑΝΑΓΚΗ να ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΤΕ ( σαν την Καίτη τη φαρμακεύτρα πού δηλητηρίασε με τυρόψωμο ένα ολόκληρο χωριό, επειδή αισθάνθηκε την επιθυμία ; Η μήπως επειδή ΕΤΣΙ, προβάλλοντας πάντα την πιο απειροελάχιστη υποψία αρνητικής εκδοχής, πιστεύετε ότι ΠΟΥΛΑΤΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ στα ΓΝΩΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ που σας χρυσοπληρώνουν για να κάνετε αυτό ακριβώς πού κάνετε ;

ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΝΕ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΌΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΘΩΩΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ;

*** Εδώ είμαστε λοιπόν. ΟΥΔΕΜΙΑ περίπτωση αρνητικής εξέλιξης υφίσταται. Δοθείσης όμως της ευκαιρίας καλό είναι να δούμε μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες γύρω από το συγκεκριμένο καθεστώς των ελέγχων, πού διέπει το αγγλικό ποδόσφαιρο.

*** ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ : Η πρώτη κατηγορία της χώρας (Premier League) είναι αυτοδιοικούμενος συνεταιρισμός (όπως η Super League 1 στην Ελλάδα). Η δεύτερη κατηγορία (Τσάμπιονσιπ), η τρίτη κατηγορία (League 1) και η τέταρτη κατηγορία (League 2) διοικούνται από την EFL (English Football League).

*** Όσο λοιπόν η Νόττιγχαμ αγωνιζόταν στην EFL Championship (Β εθνική) αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή για έλεγχο ήταν η EFL. Από τη στιγμή που θα αγωνίζεται στην Premier League, αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή για έλεγχο είναι η ίδια η Premier League.

*** Συνεπώς, η Premier League είναι υποχρεωμένη κάθε φορά που μία ομάδα προβιβάζεται να ελέγχει τον ιδιοκτήτη της. Ωστόσο οι έλεγχοι και τα κριτήρια δεν είναι διαφορετικά στην Premier League από ό,τι στην Τσάμπιονσιπ. Ο Μαρινάκης εγκρίθηκε από την Τσάμπιονσιπ ενώ ήταν κατηγορούμενος, άρα προφανώς δεν θα απορριφθεί από την Premier League τώρα που έχει αθωωθεί!

*** Τι έγινε το 2016, όταν ελέγχθηκε στην Τσάμπιονς Σιπ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για την αγορά των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ ; Εκείνη την περίοδο ο Μαρινάκης ήταν επίσημα κατηγορούμενος ακόμα και για κακουργηματικής μορφής αδικήματα σχετικά με το ποδόσφαιρο, από τον δικαστικό μηχανισμό της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Και τότε λοιπόν, διαβάζαμε ΤΑ ΙΔΙΑ από τους ΙΔΙΟΥΣ. Ότι «κινδυνεύει το deal της εξαγοράς της Νότιγχαμ» και διάφορα τέτοια.

*** Κι' όμως, παρότι ο Μαρινάκης ήταν κατηγορούμενος, η εξαγορά της Νότιγχαμ ολοκληρώθηκε και πήρε την έγκριση της EFL (English Football League).

***Σήμερα ο Μαρινάκης δεν είναι καν κατηγορούμενος για τα στημένα, καθώς αθωώθηκε από όλες τις σχετικές κατηγορίες με ομόφωνες αποφάσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2020, με απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ απαλλάχθηκε ομόφωνα σε πειθαρχικό επίπεδο και τον Ιανουάριο του 2021 με απόφαση του Τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Αθηνών αθωώθηκε ομόφωνα και σε ποινικό επίπεδο!

*** Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ απλά. Εγκρίθηκε την εποχή πού ήταν κατηγορούμενος. Λέτε να ... μην εγκριθεί τώρα, πού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ; Η απάντηση πού δίνω εγώ, είναι πολύ απλή : ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ...

Από παλιά άριστες οι σχέσεις

Μπαλτάκου – Μελισσανίδη

*** Σήμερα, λέει, θα αναδειχθεί δια ψηφοφορίας ο Τάκης Μπαλτάκος, μοναδικός υποψήφιος, νέος πρόεδρος της επο. Ερωτηθείς, σε πρόσφατη συνέντευξή του τι σχέσεις έχει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Μπαλτάκος απάντησε με το αόριστο «τον γνωρίζω».

*** Νομίζω λοιπόν ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε, όχι πολλά, μόλις ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ πίσω, για να θυμηθούμε μαζί. Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, 26 Νοεμβρίου 2013. Τίτλος άρθρου, «Συνάντηση Μελισσανίδη- Μπαλτάκου στο "Μεγάλη Βρετάνια"! Και το κείμενο :

*** «Συνάντηση με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, είχε χτες το βράδυ ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος. Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια και μάλιστα σε κοινή θέα, κάτι που αποδεικνύει πως οι σχέσεις του επιχειρηματία με την κυβέρνηση είναι σε άριστο επίπεδο, αφού οι δυο τους τα έλεγαν για αρκετή ώρα»

*** Κάτι ... τέτοια τον φάγανε τον Σαμαρά, φίλοι μου. Τι, όχι ; ***

LIFE STYL ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΛΗΣ Η ... ΠΛΑΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΑΠΙ !

( ΜΕ ... «ΔΙΑΙΤΗΤΗ» ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ! )

ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΩΪΝΙΑΤΙΚΟ «ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ»

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΙΛΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΛΗΣ

*** Πέντε αθλητές τελικά θα εκπροσωπήσουν την ελληνική Πάλη στους Μεσογειακούς Αγώνες. Είναι οι Νικόλαος Βλάνδος, Στεφανία Ζαχείλα, Νικόλαος Ντούνιας, Μαρία Πρεβολαράκη, Γιώργος Πρεβολαράκης.

*** Οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές Ελευθέρας Πιλίδης και Κουγιουμτζίδης έμειναν εκτός αγώνων, «πληρώνοντας» προφανώς τη συμμετοχή τους στα σοβαρά επεισόδια πού σημειώθηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών στο Κιλκίς, τα οποία προκάλεσαν και την αναβολή του.

*** Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Πιλίδης ενημέρωσε ότι σε περίπτωση πού αποκλειόταν από την αποστολή των Μεσογειακών δεν θα συνέχιζε στο άθλημα. Όμως, η απόφαση ήταν ήδη ειλημμένη και δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει. Θρυλείται μάλιστα ότι η τιμωρία των δύο πρωταθλητών δεν θα είναι μόνον αυτή, αλλά θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες, οι οποίες φτάνουν ακόμη και στις αίθουσες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

*** Θυμίζω ότι, όπως είχα αποκαλύψει από αυτήν εδώ τη στήλη, οι δύο παγκόσμιοι, Πιλίδης και Κουγιουμτζίδης είχαν και προσωπική συμπλοκή μεταξύ τους, στον απόηχο των επεισοδίων εναντίον των μελών της διοικήσεως της Ομοσπονδίας Πάλης.

*** Χθες υπήρξαν εξελίξεις στο θέμα. Ο Πιλίδης, δείχνοντας κατά τη γνώμη πολλών την προτίμησή του στο ... life styl, εμφανίστηκε χθες το πρωϊ στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, απ' όπου παρουσίασε τη δική του εκδοχή σχετικά με το κόψιμό του από τους Μεσογειακούς, μη παραλείποντας να επιτεθεί στον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας και παλιό Ολυμπιονίκη Κώστα Θάνο. Ο τελευταίος παρενέβη με αποτέλεσμα να διαπληκτιστεί με τον Πιλίδη, με την «δημοσιογράφο» ( έτσι πιστεύει ) κ. Καινούργιου να παίρνει εμφανώς το μέρος του νεαρού αθλητή, πού συνοδευόταν από τη ... δικηγόρο του !

*** Μετά απ' όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά πού βεβαίως δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα των Ολυμπιονικών, η Ομοσπονδία Πάλης πήρε θέση προχωρώντας σε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ σχετικά με την οικονομική σχέση της με τον Πιλίδη και τα αίτια αποκλειθσμού του από την Μεσογειακή αποστολή. Τα βασικότερα σημεία των αποκαλύψεων της Ομοσπονδίας είναι :

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΛΟΠ : ΤΟΣΑ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Ο ΠΙΛΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ

*** «Μετά από την ανάρτηση του Γιώργου Πιλίδη για αποκλεισμό του ίδιου και του Γιώργου Κουγιουμτσίδη από τους Μεσογειακούς Αγώνες δημιουργήθηκε η ψευδαίσθηση ότι η ΕΛΟΠ «κυνηγάει» τους δύο αθλητές της. Προς αποκατάσταση της αλήθειας:
*** Η κατηγορία του Γιώργου Κουγιουμτσίδη (79κ.) δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων και ο ίδιος δεν επιθυμούσε να αγωνιστεί, όπως άλλωστε γνωστοποιήθηκε στην ΕΛΟΠ εγγράφως από τον σύλλογό του, καθώς έκρινε ότι δεν μπορεί να αναπροσαρμόσει το σωματικό του βάρος και να αγωνιστεί στην κατηγορία των 86κ. και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού.

*** Στην περίπτωση του Γιώργου Πιλίδη... Με τις πράξεις του έχει θέσει εαυτόν εκτός εθνικής ομάδας. Συμμετείχε στο Survivor χωρίς να ενημερώσει κανέναν στην ομοσπονδία, η οποία μάλιστα προς έκπληξη όλων το έμαθε από το τρέιλερ της τηλεόρασης !

*** Μετά το Survivor κλήθηκε να συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23, όπου αρνήθηκε επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας του, το οποίο απέκτησε κατά τη διάρκεια του τηλεπαιχνιδιού. Και φυσικά δεν συμμετείχε ούτε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών.

*** Ολο αυτό το διάστημα παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες να επικοινωνήσουν οι ιθύνοντες μαζί του, δεν έχει απαντήσει σε καμία κλήση... Η μόνη του απάντηση προς την ΕΛΟΠ ήταν ένα μέιλ ότι θέλει να αγωνιστεί στη διοργάνωση, χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς αν γυμνάζεται, αν είναι καλά στην υγεία του και φυσικά να έχει εικόνα ο ομοσπονδιακός προπονητής και γιατρός.

*** Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαγόταν στο Κιλκίς αποτελούσε κριτήριο για τη συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες. Ο Πιλίδης όχι απλά πρωτοστάτησε σε ό,τι συνέβη, αλλά ούτε καν ζυγίστηκε, (η μη ζύγιση είναι μη συμμετοχή)...

*** Ενας αθλητής εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις. Η ύψιστη υποχρέωση είναι να υπηρετει τις αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού, να είναι παράδειγμα προς τα νέα παιδιά. Απειλές προς συναθλητές, χυδαίες εκφράσεις και άλλες τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.

*** Οι λόγοι που δεν πάει ο Πιλίδης στους Μεσογειακούς Αγώνες είναι αυτοί και κανείς δεν ξύπνησε μία μέρα και είπε να κάνουν πόλεμο στον αθλητή. Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό να ακούγεται ότι η Ομοσπονδία θέλει το κακό του Πιλίδη.

150.000 χιλιαδες η «επένδυση» στον Πιλίδη

*** Η ΕΛΟΠ από την αρχή της καριέρας του, τον στήριξε με όλες της τις δυνάμεις. Η ομοσπονδία αυτά τα χρόνια έχει επενδύσει στον Πιλίδη περίπου 150.000€, ποσά που αναλογούν σε , συμπληρώματα διατροφής, γιατρούς-φυσιοθεραπευτές αποστολές στο εξωτερικό για προετοιμασίες και αγώνες.

*** Παράλληλα έχει λάβει περίπου 40.000€ μετρητά (οικονομικές επιβραβεύσεις και οδοιπορικών). Κι όλα αυτά ενώ ο αθλητής δεν έχει διακριθεί στην ηλικιακή κατηγορία των Ανδρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτεία γι αυτές της ηλικιακές κατηγορίες δεν επιβραβεύει τους αθλητές, εν αντιθέσει με την ΕΛΟΠ που ήθελε να δώσει κίνητρα και να στηρίξει τα νέα παιδιά όπως ο Πιλίδης.

*** Η ΕΛΟΠ δεν διαπραγματεύεται θέματα ηθικής και γι αυτό πήρε αυτή την απόφαση. Το οπτικοακουστικό υλικό που έφτασε στην ομοσπονδία πραγματικά προκαλεί σοκ και θα αποσταλεί άμεσα στη δικαιοσύνη... Παράλληλα αμέσως μετά τη δικογραφία θα αποσταλεί στον υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματέα, την ΕΟΕ, την ΕΦΙΠΙΔ, την ΕΠΑΘΛΑ»

*** Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι όποιες διαφορές μεταξύ Πιλίδη και Ομοσπονδίας Πάλης, δεν πρόκειται να επιλυθούν ούτε σύντομα, ούτε ανώδυνα. Και σίγουρα, όχι στο ... πλατό κάποιου τηλεοπτικού «πρωϊνιάτικου», όπως της Κατερίνας Καινούργιου ***

*** Η μέρα της γενικής συνέλευσης έφτασε. Οι βλαχοσύνεδροι προσέρχονται συντεταγμένα και με αποφασιστικότητα στην καινούργια εποχή πού ανατέλλει. ***

*** Μικρά μαθήματα αγγλικής. Daily Mail σημαίνει «καθημερινή Μailακία». Χωρίς ρεπό. ***

*** ΕΙΠΕ : «Ποτέ μην αφήνεις το γέρο να μπεί μέσα σου» (Κλιντ Ιστγουντ, ετών 92 ) ***

*** Η Αεκ πήρε τον Κουχάρσκι, ο Πάοκ τον Κοτάρσκι. Υπάρχει μία συνέπεια, μία ακολουθία μεταξύ δικεφάλων. Τι να λέμε τώρα ... ***

*** Δεν γεννήθηκε ακόμα το άθλημα που θα εμποδίσει την ΑΕΚ μας από το να χάσει το Πρωτάθλημα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. ( AEK Tweet Club@aektweetclub ) ***

*** Ουδεμία έκπληξη με τον νέο τεχνικό διευθυντή της Αεκ, τον Πολωνό Κουχάρσκι. Ο Γιαννάκης τον είχε τσεκάρει εδώ και καιρό και έδωσε το οκέϊ. ***

*** Η στήλη Πολλά Εν Ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 1/6/2022. ***

Διαβάστε επίσης