Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποιον ακριβώς κέρδισε η «Εθνική ΕΠΟ»;

Ποιον ακριβώς κέρδισε η «Εθνική ΕΠΟ»;
Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022 - 13:03

«ΞΕΧΝΑΕΙ» Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ 3Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ... ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ !

ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Η «ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΟ» ;

ΜΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΤΣΙΠ, ΛΙΓΚ ΟΥΑΝ ΚΑΙ Κ.23 Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ !

*** Μια χαρά πήγε η εθνική Επο στον πρώτο της αγώνα για την Γ ΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ της Ευρώπης. Τι, να μην τα λέμε κι' αυτά δηλαδή ; «Κατηγορία C» είναι στο Nations League η εθνική Ελλάδος. Δηλαδή, Γ' Κατηγορία. Πιο κάτω, υπάρχει και η Δ΄ κατηγορία, με εφτά – οκτώ εθνικές, τις πιο κακές και πιο κάτω δεν υπάρχει. Όπως ακριβώς στα τοπικά ερασιτεχνικά της ΕΠΣΑ. Υπάρχει και Δ΄ τοπικό και εκεί τελειώνει.

*** Τέλος πάντων, μία νίκη επί «εθνικού» επιπέδου», είναι πάντοτε μια νίκη. Θα μπορούσε δηλαδή και να χάσει η εθνική του Πογέτ, οπότε τι θα λέγαμε ; Ότι δεν μπήκε με το δεξί, όπως λέμε τώρα.

*** Όχι δηλαδή ότι γράφουμε όλοι τέτοιες χαζαμάρες. Τα ρώσικα τα γράφουν αυτά, διότι κάθε νίκη ομάδας της εξυγιαντικής έπο, την εορτάζουν ως υψίστης εθνικής σημασίας. Αυτή είναι η γραμμή των ρώσων, αυτήν ακολουθούν σαν πιστά σκυλιά.

*** Εγώ βεβαίως γράφω άλλα πράγματα. Πού έχουν σχέση με την πραγματικότητα, όχι με ονειρώξεις. Λέω για παράδειγμα, ότι ναι, κερδίσαμε την εθνική Βόρειας Ιρλανδίας, από την οποία όμως ήταν ΑΔΥΝΑΤΟΝ να χάσουμε. Και για να σας βάλω στο νόημα, θα σας παραθέσω έναν προς ένα τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με το εθνόσημο της Β. Ιρλανδίας. Τους βασικούς ακόμα και τις αλλαγές.

*** Ιδού 'τοι λοιπόν, ένας προς ένα. Πίκοκ –Φάρρελ, τερματοφύλαξ, παίκτης της Σέφφιλντ Γουένσντεϊ, ΤΡΙΤΗ τη τάξει Κατηγορία ( League One ), Εβανς ( Λέστερ ), Μπάλλαρντ (Μίλγουολ ) Τσάμπιονς Λιγκ ( δλδ. Β΄Κατηγορία ), Στέφεν Ντέϊβις, 37 ετών, Ρέϊντζερς Σκωτίας, Μακ Νέϊρ ( Μίντλεσμπρο ) Τσάμπιονς Σιπ ( Β΄εθνική ) Σάβιλ ( Μίλγουολ – Τσ. Σιπ ), Γουάϊτυ (Οξφορντ Γιουν. – Γ΄Εθνική ), Μακ Καν ( Πρέστον – Β' Εθνική ), Μπράντλεϊ ( Λίβερπουλ / Κ.23 ), Λέϊβερι ( Μπλάκπουλ – Β΄Εθνική ) Λέϊν ( Φλίτγουντ Τάουν – Γ΄Εθνική ), Μακ Γκιν ( Νταντί - Σκωτία ), Λάφερτυ34 ετών, Κιλμάρνοκ – Σκωτία ) Τσαρλς ( Μπόλτον – Γ' Εθνική ), Χιούμ ( Σάντερλαντ Κ.23 ) και Σι Τσαρλς ( 18 ετών, Μάντσεστερ Σίτι Κ.23 )

*** Να κάνουμε σούμα ; Εχουμε λοιπόν, από Πρέμιερ Λιγκ ΕΝΑΣ και μοναδικός. Από Τσάμπιονς Τσιπ ( Β΄Εθνική ) ΕΞΗ. Από Λίγκ Ουάν ( Γ' Εθνική ) ΤΡΕΙΣ. Από πρωτάθλημα Κ.23, ΤΡΕΙΣ. Από πρωτάθλημα Σκωτίας, ΤΡΕΙΣ. Αυτοί είναι οι παίκτες πού αγωνίσθηκαν εναντίον των ΑΣΤΕΡΙΩΝ της ελληνικής ομάδας. Δεσ' τε τους και πέσ' τε μου, ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ; Για όνομα, πού λέει και ο νωδός συνάδελφος.

*** Πάμε παρακάτω. Σεληνιάζονται και παραληρούν οι ΑΡΔοΜΜΕμέδες της εξυγίανσης. Και πάνω στον πανηγυρισμό τους, ομιλούν για ... «νέα εθνική ομάδα». Και εντάξει, αυτοί μπορεί να τη βρίσκουν σερβίροντας φρεσκοκομμένο σανό στο νοήμων τους αναγνωστικό κοινό, αλλά από εδώ, θα έχουν ΠΑΝΤΑ τις απαντήσεις πού πρέπει.

*** Ποια ... «ΝΈΑ Εθνική», ρε θεομπαίχτες ; «Νέα Εθνική» είναι μόνον η Πατρών – Καλαμάτας και η Ιόνια οδός πού φτιάχτηκε προσφάτως. Στο ποδόσφαιρο, «ΝΕΑ εθνική» με Τζαβέλα, Μάνταλο, Μπακασέτα, Βλαχοδήμο κλπ μέσα, μόνο ... νέα δεν μπορεί να είναι. Για ... αρχαία θα το καταλάβαινα.

*** Τι «ΝΕΑ Εθνική» ρε ΑΡΔολαμόγια ; ΡΕΝΑΣ και μοναδικός ήταν ο πραγματικά νέος πού ΕΒΑΛΑΝ τα αφεντικά ΣΑΣ να παίξει. Ο Μπάλντοκ, πού έγινε διεθνής για να παίξει στον Ολυμπιακό και το ξέρετε πολύ καλά αυτό και εσείς και τα αφεντικά σας, γι' αυτό προσπαθούν να τον «θάψουν».

*** Μην ανησυχείτε όμως, πσυχούλες μου. Παίκτες σαν τον Μπάλντοκ μόνον οι Ολυμπιακός μπορεί να φέρει στην Ελλάδα. Και θα παίξει στον Ολυμπιακό, είτε ΑΠΟ ΤΩΡΑ, είτε του χρόνου, πού θα λήξει το συμβόλαιό του. Για τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΜΟΥΤΡΑ δεν είναι, όσες φορές κι' αν ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ με τον ΝΤΙΛΙΒΕΡΆ του αφεντικού σας Πογετ να «προτιμάει» τον ... ασύγκριτο Ρόταγικα τη θέση του.

*** ( Δεν έχετε παράπονο πάντως, έτσι ; Σας το είχα πεί, δεν σας το είχα πεί, ότι θα βάλει τον Ρότα αντί του Μπάλντοκ ; ) ***

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΕΙ Η ΟΠΑΠΑΡΙΝΑ :

ΣΤΗΝΕΤΑΙ Ο ΑΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟΣ ΑΕΤΟΣ !

*** Εποχή μεταγραφών, φίλοι μου και όλοι ασχολούνται με αυτό το θέμα. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο. Βλέπετε, δεν έχουν όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις. Άλλος ετοιμάζεται για τους Ομίλους τουωΤσάμπιονς λιγκ, άλλος του Κόνφερενς Λιγκ, άλλος του Τριγλία Ραφήνας λιγκ.

*** Κάποιοι ξέρουν πολύ καλά πως και του χρόνου τέτοια εποχή, πάλι για το Τσάμπιονς Λιγκ θα ετοιμάζονται. Κάποιοι άλλοι, γνωρίζουν πως ό,τι και να κάνουν, μπορεί ούτε καν στην εξάδα των πλέί οφ να μετάσχουν. Οπότε, δίνουν μεγαλύτερο βάρος στα διοικητικά και τα παραγοντικά, παρά στα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.

*** Για παράδειγμα, η Αεκ του Μελισσανίδη. Εχει αφήσει εδώ και καιρό να αιωρείται το ... «ενδιαφέρον» για κάποιον Πινέδα ή Πινέζα από το Μέξικο, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο πού ασχολείται με πάθος, είναι ο καλλωπισμός του γηπέδου της Οπαπαρίνα ( πρώην Τζαμπασοφιάς )

*** Χθες μάλιστα υπήρξαν κομβικές εξελίξεις. Εφτασε στην Ελλάδα ( και από κει στη Νέα Φιλαδέλφεια ) το πρώτο κομμάτι του Ατσούτσουνου Αετού ! Δεν ξέρω από πόσα ακριβώς κομμάτια αποτελείται, αλκλά οι πληροφοίες λένε ότι στην τελική συναρμολόγηση θα λείπει ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ! Εξ ού και η ονομασία : Ατσούτσουνος αετός !

*** Μιλάμε δηλαδή, για τεράδτιες αλλαγές στο Αεκ. Ηρθαν ο Ατσούτσουνος, ο Καραλής, ο Τσατάλης, ο Αλμέϊδα με τους επτά βοηθούς ( όπως λέμε "Η Χιονάτη με τους Εφτά Νάνους» κι' ένα σωρό άλλοι, δευτεράντζες. Εν ολίγοις, για μία ακόμη φορά ι διθοικητικός ηγέτης φάνηκε συνεπής στις εξαγγελίες του. «Θα σας αλλάξω όλους», δεν είχε πεί ; Ναι λοιπόν, η αρχή έγινε. Αλλαξε τον Παπαδημητρίου και τον Ανδρέα.

*** Α, και τον Βασιλομπίλαρο, μην ξεχνάμε ...

Ποτέ δεν έχει πέσει έξω στις νομικές του εκτιμήσεις, λέει ο Τάκης Μπαλτάκος και βεβαίως, όπως πάντα έχει απόλυτο δίκιο. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα σωστών νομικών εκτιμήσεων, είναι και αυτά.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΣΑΤΣΟΜΑΧΙΑ !

*** Τώρα είναι σύμμαχοι κι' υποστηρικτές ο ένας του άλλου. Τους ενώνει, βλέπετε, το κοινό συμφέρον και ακούνε το ίδιο αφεντικό. Αυτή η λυκοφιλία όμως δεν θα κρατήσει για πολύ. Όταν δύο γλείφουν τον ίδιο ... κ@λο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην συγκρουστούν, αργά ή γρήγορα, για το ποιος τον γλείφει πιο καλά και πιο ... παστρικά. Θυμηθείτε εμένα, πού έλεγε κι' ο Γιάτσεκ. Δεν θα αργήσει να ξεσπάσει στου Γουδή η μεγάλη ... ΤΣΑΤΣΟΜΑΧΙΑ ! Και σας υπόσχομαι, θα γελάσουμε πολύ ) ***

*** Ε,ΡΕ μπίζνες ! Και τηλεοπτικό κανάλι, λένε ο Μαλακατές και ο Βρανόπουλος ότι ετοιμάζουν για τον Παναθηναϊκό. Με τι λεφτά, ΡΕΕΕ ; Θα τα βάλετε απ' τις τσέπες σας, ή μπάς και έχει ανοίξει η κάνουλα της εκταμίευσης «για τον Βοτανικό» ; Ερώτηση κάνω. ***

*** Αδύνατον οι υπόλοιποι 10 παίχτες της Εθνικής μας να συγχρονιστούν με τον δαιμωνιώδη ρυθμό του Πέτρου Μάνταλου. Θα πρέπει ή να γίνουν 10 αλλαγές ή καλύτερα να μείνει μόνος του στο γήπεδο να τους παίξει όπως αυτός ξέρει. #NIRGRE ( AEK Tweet Club@aektweetclub ) ***

*** Προσωπικό αυτό, προς τον Τάκη Μ. Συγνώμη, Τάκη μου πού δεν έχω καταφέρει ακόμα να ανεβάσω την εικόνα σου όσο ψηλά επιθυμούσα. Θα προσπαθήσω σκληρά και καθημερινά να την ανεβάζω, όσο ψηλότερα γίνεται. Βλέπεις, είναι πολύ χαμηλότερα απ' όσο θα έπρεπε. ***

*** ΕΓΡΑΨΕ : «Οι χειρότερες ρωσικές εφημερίδες είναι αυτές που είναι γραμμένες στα ελληνικά» ( Manos Voularinos

ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΤΕΝΕΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ !

ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ... «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ» ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ, Η ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ... «ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ» ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ;

*** Συνεχίζουμε από 'κεί (περίπου) πού μείναμε προχθές, όταν ξεκινήσαμε από δω τη συγγραφή της «Μπαλτακιάδας». Ένα θεματάκι πού είχα προχθλες δεν μου επέτρεψε να δώσω χθες το παρών στη στήλη, αλλά δεν πειράζει, δεν χάσαμε και τίποτα καταιγιστικές εξελίξεις.

*** Η πιο ενδιαφέρουσα, σίγουρα, εξέλιξη, ήταν η ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας για την επαγγελματική διαιτησία. Η οποία είναι πλέον νόμος του κράτους και βεβαίως, στο κράτος και ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ εναπόκειται να τον εφαρμόσει άμεσα ή αργότερα, ολιστικά ή εν μέρει. Ουδείς άλλος, πλην του κράτους, νομιμοποιείται ή έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει, ή να μεταβάλλει τον νόμο. ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.

*** Αυτός είναι ο κανόνας, είναι ένα ΒΑΣΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ του δημοκρατικού πολιτεύματος και αυτά πού λέει και εξαγγέλλει ο Μπαλτάκος και ο κάθε Μπαλτάκος, είναι απλές «μπαλτακίες». Και για να το ξεκαθαρίσω με πιο λαϊκή διάλεκτο, το μόνο πού μπορεί να κάνει ο κάθε «Μπαλτάκος» σ' αυτούς πού εντέλλονται να εφαρμόσουν ένα νόμο του κράτους, είναι ένα μπαλονάκι με τη μύξα του. Αρκετά οδυνηρό, αλλά ... μόνον αυτό.

*** Να τα βάλουμε κάτω όμως για να κάνουμε ταμείο, πού έλεγε και ο κύριος Θόδωρος. Παραθέτοντας μερικά στοιχεία των εξελίξεων, βγαίνουν στέρεα και αναμφισβήτητα συμπεράσματα. Τι έγινε στη γενική συνέλευση της Επο ; Υπερψηφίστηκε ο Μπαλτάκος, παίρνοντας – όπως επαίρονται ο ίδιος και οι συν αυτώ – το 90 % των ψήφων του εκλογικού σώματος.

*** Σωστά ως εδώ. Να το δούμε όμως και από ένα άλλο πρίσμα ; Ο Μπαλτάκος ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ υποψήφιος, αλλά ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ να συγκεντρώσει το 100% του εκλογικού σώματος. Κάποιοι, έστω και αυτό το 10 %, ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ. Που ειδικά όταν ο χώρος αναφοράς όπου θα διοικεί είναι τόσο περιορισμένος, σημαίνει πως, το λιγότερο, θα αντιμετωπίσει διοικητική φθορά λόγω έντονης και σε κάθε βήμα αμφισβήτησης και βουνά από προβλήματα στη θητεία του

*** Θα είναι λάθος, σ' αυτό το σημείο, να μην θυμηθούμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχαμε ακριβώς το ίδιο φαινόμενο σε κάποια άλλη εκλογική διαδικασία. Αναφέρομαι ΒΕΒΑΙΩΣ στις εσωκομματικές εκλογές του σύριζα, όπου Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Αλέξης Τσίπρας εξελέγη με ποσοστό πολύ κοντά στα ... σταλινικού ή βορειοκορεάτικου τύπου, πού ξεπερνούσαν τα 99 % !

*** Ο Τσίπρας, ο οποίος αν και μοναδικός υποψήφιος, άργησε κανα ... πεντάλεπτο μέσα στο παραβάν, άγνωστον για ποιο λόγο, δεν απέφυγε την κριτική για τους ελάχιστους πού ΔΕΝ τον ψήφισαν, πράγμα πού θεωρήθηκε και χαρακτηρίστηκε «έντονη αμφισβήτηση». Πάσα ομοιότης με την περίπτωση Μπαλτάκου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΜΟΝΟ Η ΝΔ, ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

*** Επιστρέφω στα περί επαγγελματικής διαιτησίας. Και εδώ, πρέπει να τονισθεί μία σημαντική λεπτομέρεια. Ότι ΥΠΕΡ της τροπολογίας ψήφισε ΜΟΝΟΝ η Νέα Δημοκρατία, αλλά ΚΑΤΑ δεν ψήφισαν τα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης. Τόσο ο σύριζα, όσο και το πασόκ, ψήφισαν ΠΑΡΩΝ, πού δεν είναι βεβαίως ούτε έγκριση, ούτε όμως και απόρριψη.

*** Γιατί όμως ο σύριζα δεν ψήφισε ΟΧΙ ; Πολύ απλά, διότι προφανώς δεν ήθελε να συνταχθεί με το ΚΚΕ, τον Βελόπουλο και τον Βαρουφάκη, πού εκ προοιμίου ήταν βέβαιο ότι θα ψήφιζαν με τρόπο πού ΔΕΝ ΘΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟΎΣΕ τον Ρώσο επενδυτή και τα συμφέροντα πού υπηρετεί. Ψηφίζοντας «παρών» ο σύριζα και δεν πήρε θέση και απέκτησε το δικαίωνα να ελιχθεί στο μέλλον σε ένα θέμα πού σίγουρα θα απασχολεί συχνά την ελληνική κοινωνία.

*** Και τι θα γίνει από δω και πέρα με την λεγόμενη επαγγελματική διαιτησία. Επί της ουσίας, προς το παρόν δεν βλέπω να αλλάζουν πολλά πράγματα. Ο Κλάτενμπεργκ ( και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ) θα συντάξει τη λίστα με τα ονόματα των διαιτητών πού θα κάνει επαγγελματίες και θα συνεχίσει να ορίζει ή να μην ορίζει τους διαιτητές πού θέλει και επιθυμεί ο ίδιος. Ούτε κανένας Γιαννάκης, ούτε κάποιος Σαραϊδάρης, ή Μάλαμας, ή Παπαρούπας, ή Μανιαμούνιας.

*** Είπαμε. Μόνον ο Κλάτενμπεργκ και Σ' ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ. Τι δεν καταλαβαίνετε ;

*** Η στήλη Πολλά Εν Ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 4/6/2022. ***

Διαβάστε επίσης