Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μέρες κατήφειας και περισυλλογής, για την ΕΠΟ του Μπαλτάκου

Μέρες κατήφειας και περισυλλογής, για την ΕΠΟ του Μπαλτάκου
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 - 16:37

ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΥ ΣΕΡΒΟΥ

ΟΧΙ, Ο ΓΚΑΤΣΙΝΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΞ !

ΟΥΤΕ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ .

ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ

ΕΔΩΣΕ ΒΑΘΟΣ ... ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ( ΚΑΙ ΑΝ ) ΣΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΑΕΚ

ΚΑΙ ΕΚΘΕΙΑΣΕ ΤΗΝ Ο.ΠΑΠΑΡΙΝΑ

*** Υστερα από προσεκτική επισκόπηση των δεδομένων, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς δεν είναι βλαξ. Ούτε και για χαζοχαρούμενο, γραφικό νέο τον κόβω. Θα προτιμούσα, βάση πάντα της δικής μου κρίσης, τον χαρακτηρισμό «κουτοπόνηρος».

*** Ο Γκάτσι ( κατά το «Γκούτσι», οίκο γνωστής μοδάτης φίρμας ) είχε τον λόγο του να πετάξει αυτή την τρομερής αμετροέπειας και ανοησίας δήλωση : «Πέρασα πολύ ωραία στον Παναθηναϊκό, αλλά ήρθα εδώ γιατί ... θέλω να γίνω πρωταθλητής με την ΑΕΚ ! Γι' αυτό ήρθα. Υπέγραψα για τέσσερα χρόνια, αλλά ελπίζω πως δε θα χρειαστεί τόσος καιρός και μπορούμε να το πετύχουμε από τη νέα σεζόν ή το πολύ την επόμενη»

*** Ναι, έτσι όπως το διαβάσατε. Δεν βάζει σαφές χρονικό όριο, όπως θα μπορούσε π.χ. να δηλώσει κατηγορηματικά, ότι «θα το πάρουμε φέτος και θα συνεχίσουμε και του χρόνου και θα βγαίνουμε πρωταθλητές όσο διαρκεί το συμβόλαιό μου, τέσσερα χρόνια και ...βλέπουμε». Οοοχι.

*** Λέει ότι μπορεί και φέτος, αλλά μπορεί του χρόνου και πάντως «ελπίζει» πως μέσα σε τέσσερα χρόνια κάτι θα γίνει, θα σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και θα το πάρουμε. Κι' αν περάσουν τα τέσσερα χρόνια και η ομάδα του η Αεκ συνεχίζει να τελειώνει τεταρτόπεμπτη ή και παρακάτω ( γιατί για πιο πάνω, δεν την κόβω να έχει δυνατότητες ) τι θα έχει να μας πεί ο πονηρούλης Γκάτσι ; Μα ... γιατί να μας πεί κάτι ; Και στο κάτω = κάτω, πως μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα εξαντληθεί το τετραετές συμβόλαιό του ; Αστε να βγάλει με το καλό τον πρώτο χρόνο και για δεύτερο βλέπουμε

*** Τέλος πάντων, ο Γκάτσι δεν είναι βλαξ, όπως προανέφερα. Ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, ξέρει επίσης, πολύ καλά, τις δυνατότητες της νέας του ομάδας. Αλλά τι έπρεπε να πεί κάποιος στη θέση του, διαφορετικό από αυτά πού εκείνος είπε ; Να έλεγε για παράδειγμα, ότι θα προσπαθήσουμε να βγούμε ... ΔΕΥΤΕΡΟΙ ή ΤΡΙΤΟΙ ; Ετσι και τα μάθαινε το αφεντικό, το λιγότερο θα σηκωνόταν απ' το κρεβάτι και θα τον περιέλουζε με το υλικό της «πάπιας» του !

*** Τι να έλεγε, ότι θα προσπαθήσει να φτιάξει ομάδα να κερδίζει ακόμη και τον Αρη ; Η, ότι πρώτος στόχος μας φέτος θα είναι να κερδίσουμε τον Μπάοκ ; Διότι δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένας Σέρβος πού έπαιξε σχεδόν ένα χρόνο σε ελληνική ομάδα, δεν έχει μάθει πως η νέα του ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει το Μπάοκ από την εποχή της ίδρυσης της «συμμαχίας των τριών» ( των ΤΡΙΩΝ ομάδων, εννοώ, μην πάει το μυαλό σας σε άλλου είδους «τρία» )

*** Τα ξέρει όλα ο Γκάτσι και τα ξέρει καλά. Μέχρι και την Ο.Παπαρίνα ξέρει. Εκεί πού θα έχει τη μεγάλη τιμή να είναι μέλος της ομάδας πού θα πρωτομπεί. ( Τώρα, για το πότε ακριβώς θα μπεί η ομάδα στην Ο.Παπαρίνα, ούτε ο Γκλατσι, ούτε και εγώ, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Υποθέτω, όμως, ότι μέχρι τη ... λήξη του συμβολαίου του, κάτι θα έχει γίνει ).

*** Το είπε κι' αυτό, πάντως : «Φυσικά, όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό γνώριζα πως η ΑΕΚ φτιάχνει νέο γήπεδο και πως θα είναι έτοιμο για την επόμενη σεζόν. Το να παίζουμε σε ένα τέτοιο γήπεδο θα μας βοηθήσει πολύ να πετύχουμε τους στόχους μας»

*** Καταλάβατε ; Ο Γκάτσι, σαν κουτοπόνηρο Σερβάκι, είπε αυτά πού έπρεπε (ή τον συμβούλεψαν) να πεί σαν κανονικός Αεκτζής. Μόνο την πολεμική κραυγή «ερχόμαστε» δεν τον ακούσαμε να κράζει. Ισως γιατί σαν γνήσιος ... «Γκούτσι» τη θεώρησε περασμένης μόδας.

ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΗΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟ ΤΟΥ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΦΥΤΡΑ ...ΣΤΟΠ !

Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΒΡΡΑ – ΝΟΤΟΥ

*** Και πάνω στην τούρλα του Σαββάτου, χάσαμε και αυτό τον σούπερ - μπούπερ εργάτη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, τον Φύτρα. Παραιτήθηκε, λέει, από μέλος του ΔΣ της έπο, για να διευκολύνει έναν άλλο, από το μπλόκ του βορρά, να πάρει τη θέση του και να υπάρχει, έτσι, ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα σε νότο και βορρά.

*** Αλήθεια, σε κάνουν να μην ξέρεις τι να επαινέσεις περισσότερο ! Το πνεύμα αυτοθυσίας του Φύτρα, πού θυσίασε ολόκληρη καρέκλα, για να βοηθήσει τα σχέδια του Γιαννάκη και τα επέλθει η συμφωνία ειρήνης με το μπλοκ του Μάκη ; Την αξιοθαύμαστη πειθαρχία στις εντολές των αφεντικών πού δείχνουν οι γνήσιοι τσάτσοι του ποδοσφαίρου ; Η την δυνατότητα άμεσης εκτόνωσης των εντάσεων, πριν δημιουργηθούν, από τους λοχαγούς της εξυγίανσης;

*** Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι «κόκκινη γραμμή» στα τηλέφωνά τους έχουν οι παγκόσμιοι ηγέτες, όπως π.χ. Μπάϊντεν – Πούτιν, για να επεμβαίνουν πριν δημιουργηθούν κρίσεις. Το ότι έχουν κόκκινο τηλέφωνο μέχρι και ο Μάκης με τον Γιαννάκη, αποτελεί ξεπεσμό των θεσμών και εξευτελισμό των παραδοσιακών αξιών. Κάνω κάπου λάθος ; ***

Οι προβληματισμοί του Λαλάκη και ο Καμαρά

*** Προβληματίζονται σφόδρα ο Λαλάκης με την Βασιλικούλα Αυλακιώτη, για τα γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ολόκληρο άρθρο ανέβασαν, για να ενημερώσουν τους χαχόλους πού τους διαβάζουν ότι ο Αμπου δεν είναι σκόρερ, διότι βάζει λίγα γκολ και σπανίως. Οπότε, σου λέει, γιατί τον αγόρασε ο Ολυμπιακός ; Κάτι ... φάβα έχει ο ... λάκκος

*** Εντάξει, αυτά πιστεύει ο Λαλάκης και έχει δικαίωμα να τα πιστεύει. Και εγώ βεβαίως δεν θα επιχειρηματολογήσω περί του αντιθέτου, διότι με τέτοιους τύπους διάλογο δεν κάνω. Απλά και μόνο θα θυμίσω δυό παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα :

*** 22 Σεπτεμβρίου 2021, Αρης – Παναθηναϊκός 1-0 με γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

*** 11 Μαϊου 2022, ΠΑΟΚ – Αρης 1-0, με γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά.

*** Δύο γκολ ΕΞΗ βαθμοί. Και ... λίγη υπομονή, κόπανε. Όταν θα σας τον ΞΑΝΑΒΟΥΛΩΣΕΙ, να κλαίτε για τα ... λεφτά πού πλήρωσε ο Ολυμπιακός για να τον πάρει ***

«Τρομοκρατήθηκαν οι ΑΡΔ βλέποντας το τσουνάμι των μεταγραφών του Μαρινάκη»


*** «Αγαπητέ Μανώλη, Πολύ καλή η νέα φωτογραφία που προβάλει την σπίθα στο βλέμμα σου για το ρεπορτάζ και την έρευνα της είδησης με στοιχεία τεκμηριωμένα και όχι μπαρούφες και χοντρά ψέμματα που είναι βασικός συντελεστής όλων των κειμένων που δημοσιεύει το πορτοκαλί σάιτ που του ταιριάζει καλλιτερα το κίτρινο χρώμα με μόνιμο στόχο να συκοφαντήσουν τον Θρύλο και τον ηγέτη του Βαγγέλη Μαρινάκη .

*** Οι πασίγνωστοι ΑΡΔ έχουν τρομοκρατηθεί βλέποντας το τσουνάμι των μεταγραφών του Μαρινάκη και ξέρουν πολύ καλά ότι είναι μόνο η αρχή για τις βόμβες που θα ακολουθήσουν όπως έχει υποσχεθεί ο ηγέτης της ομάδας που πραγματοποιεί πάντα τις υποσχέσεις του για να είναι ο Θρύλος αυτόνομος και παντοδύναμος στο χορτάρι και δεν ασχολείται με τα βρωμερά υπόγεια της ΕΠΟ, του Γιαννάκη και του πρόθυμου εξυγιαντή Μπαλτάκου.

*** Θυμίζω στους ανυπόμονους και δυστυχώς ξερόλες που γράφουν σχόλια για την ομάδα, τον προπονητή , τους παίκτες , τις μεταγραφες και επι παντός επιστητού ότι ακόμη και ο Μεσι χρειάστηκε κάποιο χρόνο προσαρμογής όταν μεταγράφηκε στην Παρί και ξεφτιλίζονται παίζοντας άθελα τους βέβαια το βρωμικο παιχνίδι της αμφισβήτησης που καθημερινά τροφοδοτούν οι υπάλληλοι της εξυγίανσης που έχουν μοναδικό στόχο να πλήξουν τον Ολυμπιακό και τον ηγέτη του Βαγγέλη Μαρινάκη .

*** Βέβαια οι τριτοδευτεροι για δεκαετίες στο ποδόσφαιρο ρούφηξαν και σφαλιάρα ηχηρή από τον Θρύλο και στο μπάσκετ ενώ οι Αγγελόπουλοι τους δείχνουν να καταλάβουν στο πετσί τους την αρχή και την οδυνηρή συνέχεια του εμβληματικού «Μέχρι τέλους». Με θρυλικούς χαιρετισμούς , Costas Zarmpalas»

Εφτά ως τώρα οι απώλειες της διοίκησης Μπαλτάκου !

Να τις ...χιλιάσουνε !

*** Και ο ... τελευταίος να κλείσει την πόρτα ( της εξόδου ; ). Μετά το «κώλυμα» πού εμφανίστηκε λόγω νομικών εκκρεμοτήτων με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Γρεβενών (θυμάστε, της Ενωσης με τα ... τέσσερα – πέντε σωματεία, πού θέλει να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ) κ. Κουπτσίδη, εμφανίστηκε κι' άλλο πρόβλημα, σε μέλος του ΔΣ της έπο.

*** Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας soccerplus.gr, «με ποινή φυλάκισης δύο μηνών ( με αναστολή ) πού επέβαλε το Εφετείο Λαμίας, τιμωρήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας και της «υποεπιτροπής Κυπέλλου» της ΕΠΟ, κ. Νίκας. Η πρωτόδικη ποινή πού του είχε επιβληθεί το 2017, αφορούσε κατηγορία για συκοφαντική δυσφήμιση, έπειτα από μήνυση που του έκανε ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Βοιωτίας, Γ. Καραμάνης και μέλη του ΔΣ.

*** Με αφορμή της δικαστική διένεξη ένωσης – συνδέσμου για τα ποσοστά των διαιτητών και τη δικαστική απόφαση υπέρ του συνδέσμου, ο Νίκας είχε προβεί σε χαρακτηρισμούς που κρίθηκαν συκοφαντικοί. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας όμως ανακάλεσε, και αυτό προκάλεσε την εισαγγελική πρόταση αθώωσής του, που δεν έγινε δεκτή από τους δικαστές.

*** Η ποινή αυτή, βάσει καταστατικού ΕΠΟ, δεν εμποδίζει το Νίκα να ασκεί τα καθήκοντά του στο ποδόσφαιρο, ωστόσο πρωτοδίκως έχει τιμωρηθεί και με ποινή δύο ετών για "ψευδή καταμήνυση". Εφόσον η ποινή είναι άνω του ενός έτους και καταστεί αμετάκλητη θα εμπίπτει στα κωλύματα».

*** Θα πρέπει να θυμηθούμε, επίσης, την προσωρινή έκπτωση τριών άλλων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της έπο. Των Δημητρίου, Τζαφέρη και Αντωνίου. Επίσης, ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα ανάλογη υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Γαβριηλίδη.

*** Βάλτε τώρα και την παραίτηση του Φύτρα, σύνολον ΕΦΤΑ, μέχρι στιγμής. Επί συνόλου δεκαεπτά. Μια χαρά πάμε. Να τους ... χιλιάσουμε ***

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ «ΚΟΜΜΕΝΩΝ» ΠΑΛΑΙΣΤΩΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

*** Ευρύτερο ενδιαφέρον – και όχι μόνο για τους φίλους του αθλήματος – προκαλεί το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου πού απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των αθλητών Ελληνορωμαϊκής Πάλης οι οποίοι αποκλείστηκαν από την αποστολή για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

*** Το Δικαστήριο θεώρησε, συγκεκριμένα, ότι οι αθλητές, οι οποίοι συμμετείχαν, δυστυχώς, στα βίαια γεγονότα του Κιλκίς, έθεσαν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός αποστολής, χωρίς υπαιτιότητα της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και ότι οι επιλεγέντες στη θέση τους αθλητές, έχουν σημαντικότατες διακρίσεις και δικαίως απαρτίζουν την Εθνική μας Ομάδας.

*** Χαρακτηριστικά αναφέρεται : «...Ασφαλώς, στην επιλογή της Ομοσπονδίας ... προσμέτρησε και η εμπλοκή των αιτούντων, που επίσης δεν την αρνούνται, στη ματαίωση των Πανελληνίων Αγώνων στο Κιλκίς, γεγονός απολύτως αναμενόμενο, διότι οι αιτούντες, επιδιώκοντας για τους δικούς τους λόγους τη μη διεξαγωγή των αγώνων που επρόκειτο να αποτελέσουν το μόνο αντικειμενικό και θεσμοθετημένο κατά τα ανωτέρω κριτήριο επιλογής των αθλητών για τους Μεσογειακούς Αγώνες, ουσιαστικά έθεσαν τον εαυτό τους εκτός της διαδικασίας αυτής.

*** Πέραν τούτου, ωστόσο, η επιλογή των εν τέλει επιλεγέντων αθλητών δεν είναι αυθαίρετη αλλά ερείδεται, δεδομένης της ματαίωσης των ως άνω αγώνων του 2022, στη σειρά κατάταξης των αθλητών (τρεις πρώτοι) στους αμέσως προγενέστερους πανελλήνιους αγώνες του 2021, κριτήριο που άπαντες πληρούν, σε αντίθεση με τους αιτούντες, από τους οποίους το πληρούν μόνο οι δεύτερος, τέταρτος, έβδομος και όγδοος από αυτούς, όπως προκύπτει από την επισκόπηση των καρτελών τους [...]».

*** Προς γνώση και συμμόρφωση των ενδιαφερομένων ; Ας το ελπίσουμε ...

*** Ποιός ... Νταβέλης. Μωρέ στην κατάσταση πού είχε φτάσει η ομάδα, μέχρι και στον ... Γιαγκούλα θα την έδινε ! ***

*** Το ερώτημα στριφογυρίζει βασανιστικά στη σκέψη * Ο Μπέος είναι ο «Πολάκης» του Βόλου, ή ο Πολάκης είναι ο «Μπέος» της Βουλής ; Η ... και τα δύο ταυτόχρονα ; Μπορείτε να βοηθήσετε ; ***

*** Προς Νίκο Λ. «ΝΔ»: Με τις μαλ@κίες πού ανεβάζεις στο μπλόγκ του γλοιώδη κομπλεξικού, πιστεύεις πως είναι ποτέ δυνατόν να σου δώσει κυβερνητική καρέκλα ο Μητσοτάκης ; Η νομίζεις ότι δεν τα βλέπουν αυτά στο Μαξίμου ; ***

*** Η στήλη Πολλά Εν Ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή στις 30/6/2022.***

Διαβάστε επίσης