Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να γιατί είναι παλικάρι και πρέπει να μείνει ο Βρετανός αρχιδιαιτητής

Να γιατί είναι παλικάρι και πρέπει να μείνει ο Βρετανός αρχιδιαιτητής
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022 - 12:14

*** Όπως υποσχέθηκα χθες, θα προσπαθήσω σήμερα να εξηγήσω τον χαρακτηρισμό «παλικάρι» πού χρησιμοποίησα για τον αρχιδιαιτητή Κλάτενμπεργκ. Για να γίνει κάτι τέτοιο, όμως, θα πρέπει να θυμηθούμε περιστατικά πού έχουν, πλέον, περάσει στην ιστορία. Αλλά είναι τόσο χαρακτηριστικά. Μιλάμε λοιπόν για ιστορία. Και για να μιλήσουμε για ιστορικά γεγονότα, θα πρέπει να περιγράψουμε τις συνθήκες εκείνης της εποχής, πού οδήγησαν σ' αυτά.

*** Πάμε μερικούς μήνες πίσω, στον Νοέμβριο του 2021. Στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, πρόκειται να διεξαχθεί το πολυαναμενόμενο – για πολλούς και ποικίλους λόγους – ντέρμπι Αεκ – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Μία εβδομάδα πριν, σημειώνεται ένα περιστατικό ΒΙΑΣ, με ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ και ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ.

*** Θυμίζω. Ενας εν ενεργεία δικαστικός, πρόεδρος ΕΦφετών, ο κ. Αθανάσιος Κουτρίκης, βρίσκει το αυτοκίνητό του σπασμένο έξω από το σπίτι του, μετά από επίθεση αγνώστων. Στο σπασμένο παρμπριζ, ήταν καρφωμένο ένα παλούκι, στη θέση του οδηγού. Για «Μαφία» μίλησαν τα διεθνή ΜΜΕ. Για «Μαφία» που στα πλοκάμια της ήταν (και είναι ) παραδομένο ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

*** Και ποια η σύνδεση του συγκεκριμένου περιστατικού βίας με το ποδόσφαιρο ; Κατά την κρίση μου, ΑΜΕΣΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ. Ο κ. Κουτρίκης ήταν μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Επο και μάλιστα ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ της υπόθεσης με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ των ΔΕΚΑ ομάδων της Σούπερ Λίγκας, για την οποία ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ τα ... μισά σχεδόν μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής !

*** Ο Δικαστής κ. Κουτρίκης το ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ και έντρομος, πλέον, υπέβαλε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ αυθημερόν. Όχι από το δικαστικό του αξίωμα, αλλά ΜΟΝΟΝ από μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Επο. Η επίθεση εναντίον του, ήταν ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΡΓΟ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ που «παραδιοικεί» την Επο και πού, βεβαίως, είχε βρεί την καλύτερη στιγμή να διαλαλήσει την ικανότητά του ως «προστάτη», τρομοκρατώντας ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ κάποιον εξ αυτών πού «ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ» δια της ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ των νόμων, τις προνομιακές καρέκλες των «δικών του ανθρώπων». Το «σύστημα» πού ΔΙΟΙΚΕΙ ουσιαστικά την Επο, ενήργησε με τακτικές του κοινού ΝΤΑΒΑΤΖΗ, που πουλάει προστασία στις «γυναίκες του»

*** Για να τα λέμε όλα, η Επο με ανακοίνωσή της πήρε επίσημη θέση, υποστηρίζοντας ότι η ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ επίθεση κατά του δικαστή «δεν είχε σχέση με το ποδόσφαιρο». Ότι δηλαδή, πιθανότατα θα είχε σχέση με «άλλες υποθέσεις πού έχει εκδικάσει» της ποινικής Δικαιοσύνης.

*** Όμως, αυτό δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ να ισχύει, διότι, απλούστατα, ο κ. Κουτρίκης είναι διοικητικός δικαστής και δεδομένου ότι χειρίζεται υποθέσεις νομικής και φορολογικής φύσης, δεν έχει επαφές με τον υπόκοσμο. Επομένως, τι είναι αυτό πού ... κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια ;

*** Και για να κλείσω αυτό το κεφάλαιο, πρέπει να επισημάνω πως, παρά το γεγονός ότι κοντά στο σημείο της επίθεσης υπήρχαν πολλές κάμερες ασφαλείας, η υπόθεση ουδέποτε εξιχνιάστηκε και κανείς, ποτέ, δεν πρόκειται να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη

Η «ΤΡΟΥΜΠΑ ΤΟΥΡΣ» ΤΗΣ ESPRΕSSO KAI ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ PAPARI/AZZI

*** Προλαβαίνω την αναπόφευκτη ερώτηση. Είπαμε, ότι λίγες ημέρες μετά, στις 21 Νοεμβρίου, επρόκειτο να γίνει το ντέρμπι Αεκ – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Με την επίθεση κατά του δικαστικού, το σύστημα παραδιοίκησης της Επο, στις παρυφές του οποίου παρεπιδημούν ΚΑΙ προερχόμενα από τον ποινικό υπόκοσμο στοιχεία, ξεκίνησε να «φορτώνει» την ατμόσφαιρα, να προετοιμάζει την κλιμάκωση εν όψει της ΚΟΜΒΙΚΗΣ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αναμέτρησης

*** Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό με τον Δικαστή που όχι μόνο σόκαρε το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και έγινε «θέμα» συζήτησης σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω της προβολής που του έδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ και τρία 24ωρα πριν το ντέρμπι, ο αρχιδιαιτητής Κλάτενμπεργκ έμαθε και επίσημα ότι «παρακολουθείται».

*** Η μαφία του σκοτεινού παρασκηνίου πού ΕΛΕΓΧΕΙ την Επο, είχε ξαναχτυπήσει. Αυτή τη φορά μάλιστα, απευθείας στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και πολύ «θεαματικά». Με φωτογραφίες paparazzi από την ιδιωτική του ζωή. Το «αποκλειστικό» ... «ρεπορτάζ» (χαχαχαχαχχχχ ) ήταν πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα Espresso. Και στο εσωτερικό της, ολοσέλιδο φωτογραφικό αφιέρωμα.

*** Και όλα αυτά, γιατί ; Για ένα γεύμα του Άγγλου αρχιδιαιτητή σε εστιατόριο του Πειραιά ; Όχι, φίλοι μου. Η εφημερίδα αυτή, που ανήκει στον όμιλο Φιλιππάκη (με τις γνωστές «φιλίες» στον χώρο), επέλεξε τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ για να «χτίσει» το «ρεπορτάζ» της. Πού είχε τίτλο «Τρούμπα tours με ξεναγό για τον Κλάτενμπεργκ». Ότι δηλαδή ο Άγγλος δεν πήγε μόνο για φαγητό με την παρέα του, αλλά ότι ξεναγήθηκε και στις γειτονιές του Πειραιά.

*** Τι μας έλεγε δηλαδή το ... «αθώο» ρεπορτάζ των ... «αθώων» papariazzi story ; Ότι ο Κλάτενμπεργκ (ξεναγήθηκε και) έφαγε στον Πειραιά ( και όχι στη ... Νέα Φιλαδέλφεια ) πριν από το ντέρμπι. Και ερωτώ. Είναι ποτέ δυνατόν να μην εντάσσονταν ΚΑΙ ΑΥΤΟ στη δημιουργία τεταμένου κλίματος στο ντέρμπι και κατά συνέπεια στην ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ στο γεμάτο ΟΑΚΑ ;

*** Το μήνυμα πάντως προς τον ίδιο τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ήταν ξεκάθαρο. «Σε βλέπουμε, σε παρακολουθούμε, δεν μπορείς να μας ξεφύγεις ούτε λεπτό. Εχεις μονίμως από πίσω σου μια «σκιά» που ασχολείται και με την ιδιωτική σου ζωή. Και άμα ... λάχει να 'ούμ' σε κάνουμε και λαϊκό αφήγημα».

Δεν τους έκανε το χατίρι : Ορισε ... Πορτογάλους / έχασε η Αεκ

*** Η Επο, σε αντίθεση με την υπόθεση του δικαστή κ. Κουτρίκη, δεν πήρε θέση γι' αυτή την περίεργη – και ασφαλώς ποινικά κολάσιμη - Είναι δεδομένο ότι η ΕΠΟ θα έπρεπε να είχε πάρει θέση για αυτή την μυστήρια – και ποινικώς κολάσιμη- δημοσίευση. Και βέβαια, ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να μας ... πληροφορήσει ότι το ελεεινό και απολύτως ΑΝΗΘΙΚΟ δημοσίευμα ... «δεν είχε σχέση με το ποδόσφαιρο»

*** Ο Κλάτενμπεργκ λοιπόν, ΔΕΝ ΠΤΟΗΘΗΚΕ. Και την επομένη, όρισε την διαιτητική τετράδα για το ντέρμπι. Ούτε ο Διαμαντόπουλος μετείχε, ούτε ο Τζήλος, ο Φωτιάς, ο Τζοβάρας. Ο Βερίσιμο ο Πορτογάλος ήταν διαιτητής, με άλλους τρείς συμπατριώτες του. Και – σε μία επίδειξη βρετανικού χιούμορ ; - τον ... Κουτσιαύτη τέταρτο.

*** Η Αεκ έχασε εκείνο το ντέρμπι, μέσα στην έδρα της με 2-3. Το σκορ μαγική εικόνα. Επρεπε να ήταν πολύ ευρύτερο. Ένα 2-5 σίγουρα θα ήταν πιο δίκαιο. Ο Ολυμπιακός υπερείχε κατά κράτος, είχε δοκάρι, είχε αμέτρητες ευκαιρίες. Αυτό πού ήθελε, πάντως, το πήρε. Με το σπαθί του και με τη μαγκιά του.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ :

«Ο ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ»

*** Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2022, ο υφυπουργός Αθλητισμού Σωτήρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του αποκαλύπτει : «Είναι υποτιμητικό για την ελληνική διαιτησία να διευθύνουν αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας ξένοι διαιτητές. Με τον κύριο Κλάτενμπεργκ, ο οποίος δεν είναι οπαδός του να υπάρχουν μονάχα ξένοι διαιτητές, έχουμε στόχο να δημιουργηθεί φυτώριο επαγγελματιών Ελλήνων διαιτητών για να μπορούν σιγά σιγά να πάρουν τη σκυτάλη.

*** Δεν είναι άχρηστοι όλοι οι Έλληνες διαιτητές. Έχουμε ικανότατους διαιτητές που μέσα σε όλο αυτό το ομιχλώδες τοπίο που έχει δημιουργηθεί είτε υποτιμάται η ικανότητά τους και ο ρόλος τους, είτε φοβούνται. Ο κύριος Κλάτενμπεργκ μου εμπιστεύτηκε σε προσωπικό επίπεδο ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του και την ακεραιότητά του».

*** Ερώτηση προς ... δυσήκοα ώτα : Ποια ομάδα, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ εκ των δεκατεσσάρων της Σούπερ Λίγκας, είναι αυτή πού ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, είναι αυτή πού βλέπει τον Κλάτενμπεργκ σαν «ορκισμένο εχθρό» της ; Ποια είναι η ομάδα πού ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ την διοίκηση της Επο ; Ποια είναι λοιπόν η ΜΟΝΗ ομάδα πού θα είχε κάποια ακατανίκητη εσωτερική ανάγκη να ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ, να ΕΒΙΑΣΕΙ, να ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ στέλνοντας έτσι ένα πάνδημο ΜΗΝΥΜΑ ότι ΑΥΤΗ και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ έχει τα κουμάντα και ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ;

*** Συγνώμη, είπατε κάτι ; Δεν άκουσα... ***

ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΣΙΑΜΠΑΝΗ : ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ» ΤΗΣ ΕΠΟ ... ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ

*** Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά δύο προσώπων, για την «ξεχασμένη» από τα ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ υπόθεση της καταγγελίας του τερματοφύλακα Μάριου Σιαμπάνη για απόπειρα δωροδοκίας του πριν από το ντέρμπι Αρης - ΠΑΟΚ τον περασμένο Δεκέμβριο.

*** Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η δίωξη ασκήθηκε σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 46 και 41 ετών, για περίπτωση ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ επαγγελματία αθλητή. Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

*** Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και έπειτα από καταγγελία που πραγματοποιήθηκε από ποδοσφαιριστή ομάδας της Θεσσαλονίκης, στις 10/12/2020 στην περιοχή των Πεύκων, ο 46χρονος με τον 41χρονο προσέφεραν στον αθλητή χρηματικό ποσό που εκείνος αρνήθηκε, προκειμένου να έχει μειωμένη απόδοση κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, η οποία ήταν διαθέσιμη προς στοιχηματισμό από οποιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος του συνόλου των αδειοδοτούμενων στοιχηματικών σελίδων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια»

*** Εδώ όμως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς, που πρώτος είχε καταγγείλει την απόπειρα δωροδοκίας του Σιαμπάνη, είχε υποστηρίξει πως το ένα από τα δύο πρόσωπα που κατηγορούνται ήταν πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Πάοκ. Το γεγονός αυτό δεν διαψεύστηκε ποτέ, πού σημαίνει ότι – τουλάχιστον – θα έπρεπε να ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ από τις αρχές, προκειμένου να ξεκαθαριστεί πλήρως και χωρίς αμφιβολίες το αν υπάρχει και σε ποιο ποσοστό, η «αντικειμενική ευθύνη» της ΠΑΕ Πάοκ.

*** Όπως και να έχει και ανεξαρτήτως της ποινικής πορείας της υπόθεσης, προκαλούνται ΑΠΟΡΙΕΣ και ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ για την στάση ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ πού τηρείται από την (τόσο ... ευαίσθητη σε άλλες περιπτώσεις ) επιτροπή Δεοντολογίας της έπο. Άλλες φορές επεμβαίνει κυριολεκτικά ΓΙΑ ΨΥΛΛΟΥ ... ΠΗΔΗΜΑ και αρχίζει τις έρευνες και τις κλήσεις μαρτύρων για κατάθεση. Σ' αυτήν όμως την περίπτωση ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗΣ απόπειρας δωροδοκίας, για την Δεοντολογία του «μαγαζιού» της «εξυγίανσης», είναι θέμα αδιάφορο, έως ανύπαρκτο.

ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ:

«ΜΗ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ» !

*** «Αγαπητέ Μανώλη, Το τελευταίο σημείωμα σου ήταν όπως πάντα απόλυτα τεκμηριωμένο αναφορικά με την νέα ομάδα που σχεδιάζει ο Μάρτινς και βέβαια τίποτα δεν προδικάζουν τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων . Ασφαλώς όλοι θα θέλαμε να ρίχνει τριάρες και βάλε ο Θρύλος στα ματσάκια προετοιμασίας και ταυτόχρονα κάθε νέος παίκτης να συναρπάζει οπαδούς και προπονητή με το καλημέρα , ευτυχώς η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και είναι ενθαρρυντικό ότι ο προπονητής εμμέσως ομολόγησε ότι η συνταγή της περσινής ομάδας, άσχετα αν πήρε πάλι το πρωτάθλημα, είχε σοβαρά ελαττώματα και υπόσχεται να την αλλάξει χρησιμοποιώντας όσους από τους παλαιούς παίκτες έχουν τα στοιχεία που απαιτούνται αλλά και με τις μεταγραφές που έχει ανάγκη η ομάδα .

*** Έτσι λοιπόν περιμένουμε με εμπιστοσύνη τη δημιουργία της νέας ομάδας που θα παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο όπως δήλωσε ο Μάρτινς και είναι χρήσιμο να σημειώσουμε ότι ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ που ανέλαβε πρόσφατα για να αλλάξει την πτωτική πορεία της ομάδας έδωσε λίστα οδηγιών στους παίκτες του για τους κανόνες που απαιτεί στην προετοιμασία και ο πρώτος είναι : Απαγορεύεται να δίνουν την μπάλα πίσω και ειδικά προς τον τερματοφύλακα , οποίος παίκτης στην προπόνηση η στα φιλικά το κάνει , τότε θα τον αλλάζει αμέσως και θα προσμετρείται αν παραμείνει στην ομάδα .

*** Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα για το επιθετικό ποδόσφαιρο που έχει επιλέξει ο Τεν Χααγκ για να επαναφέρει την Μάντσεστερ Γιουναιτεντ στον δρόμο των επιτυχιών και ελπίζω και ο Μαρτινς να έχει την ίδια πρόθεση και πλάνο για την ομάδα του 2022. Με θρυλικούς χαιρετισμούς. Costas Zarmpalas ***

*** Αναρωτιέμαι, αλήθεια, πόσο περισσότερο θα μπορούσε να υποβαθμίσει την αξία της μεταγραφής της η Αεκ, υποχρεώνοντας τον ποδοσφαιριστή να φορέσει αυτό το ΕΚΡΩΜΑ, αυτή την ΑΠΟΘΕΩΣΗ της ΚΙΤΣΑΡΙΑΣ, πού κάποιοι επέλεξαν για την νέα εμφάνιση της ομάδας.

*** Θυμάμαι ότι η νέα φανέλα είχε διαφημιστεί ότι «θα είναι η φανέλα της Αγίας Σοφίας». Αντ' αυτού όμως η νέα φανέλα πού φοράνε, μάλλον προβληματισμένοι, αν κρίνω από την έκφραση του Γιόνσον, οι νέοι παίκτες, παραπέμπει σε σκηνικά «ζούγκλας» ( κατά το επιεικέστερο ) ή και δέρμα τίγρης, κάτι πού προφανώς θα ικανοποιεί την αυταρέσκεια του διοικητικού ηγέτη

*** Δεν θα με εντυπωσίαζε, αν η καλαισθησία των υπαλλήλων της Αεκ επέβαλε, εκτός της φανέλας, και τιγρέ σωβρακάκι. Ετσι για να είναι κομπλέ το συνολάκι, οι αντίπαλοι να λιποθυμάνε από τα γέλια και η Αεκάρα μας να βαδίζει από θρίαμβο σε θρίαμβο ***

Και δύο βολές στον Διαμαντίδη

*** Εφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης με την ποινή που του επιβλήθηκε για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου, κατέθεσε ο Μπάοκ. Ζητάει να ακυρωθούν οι ποινές τριών αγωνιστικών και 75.000 ευρώ πρόστιμο. Ακόμα, να επιβληθούν μείον έξη βαθμοί στον Ολυμπιακό και δύο βολές στον Διαμαντίδη ***

*** Η στήλη Πολλά Εν Ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή στις 7/7/2022. ***

Διαβάστε επίσης