Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τελειώνει το «άρτζι μπούρτζι και λουλάς» στη διαιτησία!

Τελειώνει το «άρτζι μπούρτζι και λουλάς» στη διαιτησία!
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 - 19:37

*** Ο Μπαλτάκος πάντως διεκδικεί τον τίτλο του πιο ... αποτελεσματικού προέδρου στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κατάφερε να διαλύσει την επο μέσα σε μόλις σαράντα μέρες προεδρίας ! ***

*** Θα τους πάρουν και το Κύπελλο ; Ευκολάκι, αν το θελήσουν ***

*** Είπε ο Ισλανδός στόπερ Μάγκνουσον : «Οποιον ρώτησα, μου είπε πήγαινε στον Παναθηναϊκό» ! Το θέμα είναι ποιόν ... ρώτησε ; Τον μυθικό Θορ, τον κοκκινομάλλη Θεό του κεραυνού, ή τη γυναίκα του, τη Τζαμσάξα ; Γιατί μόνο από δαύτους θα έπαιρνε τέτοια απάντηση. Από κάποιον πού σκαμπάζει από ποδόσφαιρο, ποτέ ***

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ «ΑΡΤΖΙ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΚΑΙ ΛΟΥΛΑΣ» ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ !

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

ΕΞΥΓΙΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ, ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

*** Η δημιουργία «επαγγελματικής διαιτησίας, η οποία επιβάλλεται από την ολιστική μελέτη – πού σημαίνει αυτόματα και ΕΓΚΡΙΣΗ από τις ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, είναι ο θεσμός πού αλλάζει απόλυτα και καταλυτικά τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, και κατ' επέκταση την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επαγγελματικό και ερασιτεχνικό. Σημείο τομής μεταξύ των δύο, είναι η διαιτησία και θέσπιση της επαγγελματικής διαιτησίας, είναι η γραμμή πού τις ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ πλήρως : Η επαγγελματική ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΤ' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ( δλδ. στον ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ της Σούπερ Λίγκας ) και η «ερασιτεχνική» ( ιδιότητα πού είχε μέχρι τώρα ) στην έπο.

*** Τι κάνει η Επο με την «ερασιτεχνική» διαιτησία ; «Καλλιεργεί» και ελέγχει την πρόοδο των διαιτητών. Και όσους εξ αυτών κρίνει ικανούς και κατάλληλους, ( με τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ κριτήρια ) τους προωθεί στις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ κατηγορίες, άρα, ( μέχρι τώρα ) γίνονταν «επαγγελματίες» με τα κριτήρια του ... ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ποδοσφαίρου, πού εκπροσωπείται βεβαίως από την έπο !

*** Μιλάμε δηλαδή για μία κατάσταση ... «άρτζι μπούρτζι και λουλάς». Μιλάμε για ένα ΚΑΛΠΙΚΟ, ένα ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ περιβάλλον λειτουργίας πού βεβαίως δεν θα μπορούσε παρά να δημιουργήσει εκτεταμένες δυσλειτουργίες, παρεμβάσεις ποδοσφαιρικών μικροαπατεώνων, ακόμα και νοθευμένα αποτελέσματα, κατόπιν εντολών εκείνων των νονών του ποδοσφαίρου, πού είχαν καταφέρει να παίρνουν στα χέρια τους τα κουμάντα.

*** Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, ο ΕΛΕΓΧΟΣ ( σε πρώτη φάση και πιθανότατα έπεται και η καλλιέργεια ) των διαιτητών, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟ. Τον έλεγχο των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ διαιτητών, καθώς και ό,τι άλλο αφορά τη διαιτησία στο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ποδόσφαιρο, θα αναλάβει ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ η Σούπερ Λίγκα, δλδ. ο Συνεταιρισμός των ΠΑΕ. Πρόκειται για απολύτως ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΜΑ, με το οποίο η έπο και αυτοί πού την «παραδιοικούν» δεν θα έχουν ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση, σύνδεση και συνάφεια.

*** Τι κάνει λοιπόν τώρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ; Κάνει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Αυτό πού όλοι ήθελαν να κάνουν, διαχρονικά, αλλά δεν το έκαναν, για ένα απλό λόγο. Διότι ... δεν ήταν Μαρινάκηδες.

*** Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, έχει αυτό το στυλ. Όταν αποφασίζει να κάνει κάτι, το βάζει αμέσως μπροστά, χωρίς δισταγμό. Είπε και ξεκαθάρισε, πριν λίγες μέρες, ότι η ΕΠΟ καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τις εθνικές ομάδες και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και να μην ασχολείται με τη διαιτησία.

*** Τα λόγια του Μαρινάκη, είχαν και άλλους, πολλούς αποδέκτες, πλην του παρισταμένου Μπαλτάκου. Εκείνοι πού έπρεπε να τα ακούσουν, τα άκουσαν. Μόνο πού δεν τα εξέλαβαν σωστά, σαν μήνυμα. Πίστεψαν, ίσως, ότι ήταν απλά λόγια. Και την πάτησαν, διότι δεν ερμήνευσαν σωστά τον Μαρινάκη.

*** Οι αντιδράσεις τους, καταλαβαίνοντας ότι ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ της διαιτησίας, οριστικά και αμετάκλητα, ήταν σπασμωδικές, αναποτελεσματικές και εν τέλει, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ. Αντί να φερθούν έξυπνα, να ζυγίσουν σωστά πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, προσπάθησαν να ορθώσουν ανάστημα και να δημιουργήσουν ετσιθελικές και «καουμποϊστικες» καταστάσεις. Πάντα, βέβαια, με αιχμή του δόρατος τον Μπαλτάκο.

*** Οι κινήσεις του παρασκηνίου, έφεραν τα αποτελέσματα πού ζούμε αυτές τις ημέρες. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκ φύσεως δεν είναι απ' αυτούς πού περιμένουν τις εξελίξεις. Είναι από εκείνους πολύ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ τις εξελίξεις. Και φυσικά, ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ στιγμή να ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ, όπως ακριβώς επιτάσσει το ΠΡΑΓΝΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και όχι ιδιαίτερα του Ολυμπιακού.

*** Διότι, φίλοι μου, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη είναι ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ από τους άλλους, πού είτε με τη σημερινή κατάσταση, είτε με την προηγούμενη, είτε με την ... προ –προηγούμενη στη διαιτησία, ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Οι άλλοι κινδυνεύουν, με τα ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ.

*** Μυαλά πού έχουν μείνει στην εποχή πού ΕΚΑΙΓΑΝ ΚΑΡΒΟΥΝΟ. Κι' όποιος κατάλαβε, κατάλαβε ...

ΣΥΝΝΕΦΑ ΥΠΟΨΙΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ;

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ

*** Διάχυτη είναι η εντύπωση, στην ποδοσφαιρική κοινότητα, ότι τα όσα έγιναν γνωστά με την «παρακράτηση» των εξόδων διαιτησίας που ενώ προκατέβαλαν οι ΠΑΕ στην επο, εκείνη δεν τα απέδιδε εγκαίρως στους διαιτητές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα χρήματα πού εισέπραττε για τα έξοδα των διαιτησιών των αγώνων πρωταθλήματος play off και play out άουτ, δηλαδή από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, τα κατέβαλε στους δικαιούχους διαιτητές μόλις την περασμένη Πέμπτη. Δηλαδή, μήνες μετά την είσπραξη. *** Κατά την άποψη νομικών, η τακτική αυτή της έπο κινείται στα όρια της νομιμότητας. Υπάρχει κόσμος πού έχει την άποψη πως με την «παρακράτηση» αποδοθέντων εις χείρας τρίτων χρημάτων, συντελούνται αδικήματα πού περιγράφονται στο άρθρο 375 του Ποινικού Κώδικα.

*** Συγκεκριμένα, αναφέρεται. «1. Όποιος ιδιοποιείται παράνομα ξένο (ολικά ή εν μέρει) κινητό πράγμα που περιήλθε στην κατοχή του με οποιονδήποτε τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και αν το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή. Αν πρόκειται για αντικείμενο που το έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω ανάγκης ή λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου, επιτρόπου ή κηδεμόνα του παθόντος ή ως μεσεγγυούχου ή διαχειριστή ξένης περιουσίας, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή.2. Αν η αξία του αντικειμένου στην παρ. 1 υπερβαίνει συνολικά το ποσό των εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ ο υπαίτιος τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη και χρηματική ποινή»

*** Πιστεύω λοιπόν, ότι με μια στοιχειωδώς καλή τακτική, π.χ. μηνυτήρια αναφορά από οποιονδήποτε και αγωγή από έναν διαιτητή για την αμοιβή του μετά τόκων και δικαστικών εξόδων, το λιγότερο που θα τραβήξουν τα εκτελεστικά μέλη της επο είναι για απιστία κακουργηματική, είτε λόγω ποσού, είτε λόγω εξακολουθητικών πράξεων. Ισως και απάτη αν δήλωναν οπουδήποτε ότι εξόφλησαν τους διαιτητές, κ.λπ. και τελικά και υπεξαίρεση, στην περίπτωση πού τα λεφτά είχαν φαγωθεί και δεν υπήρχαν, το οποίον βεβαίως δεν συμβαίνει, αφού οι διαιτητές τελικά πληρώθηκαν, έστω και με καθυστέρηση

*** Από κει και πέρα, δεν νομίζω ότι θα ήταν λανθασμένη επιλογή μία εισαγγελική παρέμβαση, έστω και με χαρακτήρα «παραδειγματισμού». Η τακτική της έπο εκτός των άλλων είναι και ΑΝΗΘΙΚΗ σαν πράξη. Οι δικαιούχοι διαιτητές σαν όλοι μας, είναι άνθρωποι με ανάγκες βιοποριστικές, άλλος μικρότερες, άλλος μεγαλύτερες. Είναι άδικο λοιπόν και ανήθικο κάποιοι να ΚΡΑΤΟΥΝ τα χρήματά τους με το έτσι θέλω και χωρίς σαφή δικαιολογία.

*** Από και κι' έπειτα, είναι να απορεί κανείς, τι στην ευχή ήθελαν να κερδίσουν με τη δέσμευση των ξένων χρημάτων. Τα ... έβαζαν στον τόκο, ή κάποιοι τα κρατούσαν, για να αναγκάζουν τους διαιτητές να έχουν ... «καλές διαιτησίες» ; Όλα μέσα είναι και ... ο θεός κι' η ψυχή τους. Όπως και να 'χει πάντως, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ εισαγγελική έρευνα. Κάνω λάθος ; ***

ΦΗΜΑΙ ... ΦΙΜΕ !

*** ΦΗΜΑΙ ! μα τι ... φήμαι ! Με ένα ... λαλάκι, νααα !

*** Μέσα απ' τα χέρια της Αεκούλας, λέει, τον πήρε η ... Νότιγχαμ τον Σκάρπα ! Κάτι σαν Γκατσίνοβιτς, δηλαδή. Ετοιμος ήταν ο ασπρομάλλης ζουληχτής να κάνει την υπέρβαση και να εξαντλήσει το μπάτζετ, αλλά τον πρόλαβε στο τσακ ο Κούλης ο Δουρέκας και του έριξε πόρτα.

*** Στο μεταξύ, ο ασπρομάλλης πρόσθεσε ένα ακόμη όπλο στην επικοινωνιακή του φαρέτρα. Ζήτησε από τον Βίτο να βάλει πλάτη για να τον στηρίξει και αυτός (ουδέποτε υπήρξε κορόϊδο ο Βίτο ) δέχτηκε. Πάντως, τον Ιβάν δεν τον πάει καθόλου.

*** Και μια και αναφερθήκαμε στον Ιβάν, να πούμε ότι ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ πλέον με τα αγωνιστικά του Μπάοκ. «Κάν' τε ό,τι θέλετε», λέει σ' αυτούς πού τον ενημερώνουν για τις εξελίξεις. Το μόνο πού τον ενδιαφέρει πλέον τον Ιβάν, σχετικά με τον Μπάοκ, είναι το ΓΗΠΕΔΙΚΟ. Τι γίνεται με τη Νέα Τούμπα. Τίποτ' άλλο. *** Τον χοντρό δήμαρχο έχει βάλει το αφεντικό να τηλεφωνάει στους ιδιοκτήτες των μικρών Παε και να προσπαθεί να τους πείσει να ψηφίσουν κατά Κλάτενμπεργκ στο ΔΣ της Τρίτης. Και όσους δεν δεχτούν, τους τηλεφωνάει ο ίδιος ο ασπρομάλλης και τους το ζητάει με ... «διαφορετικό τρόπο». Πιο ... αποτελεσματικό.

*** «Γκατσίνοβιτς» πήγε να τον κάνει τον Σκάρπα ο ασπρομάλλης. Εβαλε κάποιο νταραβεριτζή στη Βραζιλία να ρωτήσει τις απαιτήσεις του και μόλις άκουσε την τιμή, έπαθε σοκ. Και τον τρέχανε.

*** «Δολωματάκι» ρίχνουν τα λαμόγια για να πετύχουν την απομάκρυνση του Κλάτενμπεργκ. Έριξαν στην πιάτσα την «πληροφορία» ότι υποψήφιος διάδοχος του Εγγλέζου, είναι ο Νταβίντ Μπορμπαλάν.

*** Τώρα, αν αυτό το ... ξέρει ο ίδιος ο Μπορμπαλάν αυτό, είναι μια άλλη ιστορία. Το βέβαιο είναι ότι ο Μπορμπαλάν δεν είναι απ' αυτούς πού θα δέχονταν να τον επισκέπτονται στα αποδυτήρια ο ... «ζουληχτής» αμελέτητων με το συνεργείο του. ***

ΜΥΡΩΔΙΑΣ ΑΠΌ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ !

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ : ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΣ

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΕΔ !

*** Από πρόσφατη ... εξωτερίκευση των εσώτερων του προέδρου της έπο : «Ο πρόεδρος της ΚΕΔ δεν θα πρέπει να κριθεί μόνο σε σχέση με τη Super League 1 αλλά και σε σχέση με τη Super League 2 και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Άλλωστε και στη Super League δεν υπήρξε σύμπνοια μεταξύ των big-4 για τον Κλάτενμπεργκ»

*** Λυπηρόν, αλλά πρέπει να επισημανθεί : Ο πρόεδρος της έπο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δη, στο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ. Ούτε για τα ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ δηλαδή δεν ξέρει τι γίνεται, ο κ. Μπαλτάκος.

*** Και δεν είναι ότι δεν ξέρει μόνο, αλλά το χειρότερο, δεν ρωτάει για να μάθει ! Αν ρώταγε, θα είχε πληροφορηθεί ότι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, η κάθε Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχει ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΕΔ ! Τι δουλειά έχει λοιπόν η ΚΕΔ του Κλάτενμπεργκ, με τα τοπικά των ΕΠΣ ;

*** Αλλά έτσι γίνεται, όταν ο ημιμαθείς πιστεύει ότι είναι ... πολυμαθής ( για ποδόσφαιρο μιλάμε πάντα, έτσι ; ) ***

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ :

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ... ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ !

5 για τον Μπάοκ, 7 για την Αεκούλα, 15 για τον Πόα !

*** Απόδοση πού κυμαίνεται από 1.45 έως 1.55 έδιναν μέχρι χθες οι μεγάλες στοιχηματικές εταιρίες, στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου πρωταθλητή από τον Ολυμπιακό. Από κει και πέρα, στον Μπάοκ δίνουν απόδοση ... 5 και στην Αεκούλα κάτι μεταξύ ... 7 και 7.50

*** Αν ρωτάτε για τον βάζελο, η απόδοση ξεκινάει από ... 12 και φτάνει ακόμα και στα ... 15 ! Σπεύσατε, σπεύσατε, λοιπόν. Ευκαιρία να ... κονομήσετε !

*** Ακου ... 15 απόδοση, ολάκερος Παναθηναϊκός ! Πάντως, πολύ σοβαρά τώρα, συμβουλεύω τους παίκτες ( εγώ δεν παίζω ) πού θέλουν να ποντάρουν στον Ολυμπιακό, να πάνε ΤΩΡΑ να το κάνουν, γιατί ΠΡΟΒΛΕΠΩ ότι είναι θέμα ημερών η απόδοση να γίνει σχεδόν ... μηδενική.

Διαβάστε επίσης