Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΓΝΗΣΙΟΣ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ, Ο ΙΔΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΓΝΗΣΙΟΣ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ, Ο ΙΔΙΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 - 15:40

«ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ» Ο ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ !

ΕΒΓΑΛΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΔΟΣΗ

*** Πανουργιά, εύχομαι και ελπίζω η πεντακάθαρη ομάδα σου πού κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, να πάρει επιτέλους ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ από τη μεγάλη κατηγορία.

*** Πάντως αυτός ο Τζανετόπουλος, έβγαλε πολύ γέλιο προχθές. Τζανετάκο έπρεπε να τον λένε, όχι Τζανετόπουλο, γιατί μας διασκεδάζει αφάνταστα, ειδικά όταν τον βλέπουμε να αντιμετωπίζει την ομάδα της καρδιάς του.

*** Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Μπάμπης ... ήταν ένας, μετά ήρθε άλλος ένας και έγιναν δύο. Και μετά, ήρθε κι' άλλος ένας και έγιναν τρείς

*** Και μετά, ήρθε και ένας (ακόμη ) διαιτητής. Κοτσιαύτης ονομαζόμενος. Με υποδειγματικά σφυρίγματα ή ... ΜΗ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ. Ανάλογα με τις ... συνθήκες της στιγμής.

*** Εδωσε το πέναλτι πού είδαν ακόμα και οι τυφλοί, αφού προηγουμένως βρήκε ... «συνένοχο» στο VAR ένα Γκορτζίλα. Ξέρετε, αυτόν πού ανάγκασε ακόμα και τον ... Μπέο να βγάλει ανακοίνωση μετά από ... ένα φιλικό με το Μπάοκ

*** Βέβαια, ο Μπέος την έβγαλε ( την ανακοίνωση ) για ... προληπτικούς λόγους. Στο επόμενο επίσημο, πού θα έχει διαιτητή πάλι τον Γκορτζίλα, να τον έχει να κάθεται σούζα στο ένα πόδι. Παλιά κόλπα, παλιωανθρώπων.

*** Πάμε πίσω, στον Κουτσιαύτη. Δεν έδωσε ένα πέναλτι πού φάνηκε μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Αυτή τη φορά δεν χρειαζόταν τη ... «συνενοχή» του VAR γι' αυτό και δεν την ζήτησε.

*** Εκανε το κορόϊδο στα ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΑ έως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ μαρκαρίσματα του νταή Τζαβέλα, πού με ΞΕΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ θα είχε εξωπεταχτεί από το πρώτο μισάωρο. Φυσικά, ΓΙ' ΑΥΤΟ και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ. Γιατί εκεί οι ψευτομαγκιές ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ***

*** Μεταγραφές από το πάνω ράφι απαιτεί ο Έλληνας φίλαθλος που γεμίζει τα γήπεδα κι έχει και ανάλογες απαιτήσεις ( Από την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, στο Βόλο ) ***

*** Μαθαίνω ότι η επόμενη καινοτομία πού θα εισηγηθεί ο Μπαλτάκος, είναι ο ορισμός του Κουτσιαύτη σε όλα τα επόμενα παιχνίδια της Αεκάρας. Μόνο ο Κουτσιαύτης να ορίζεται, για παραδειγματισμό των άλλων. Ετσι, για να υπάρξει επιτέλους ισονομία ελληνικό ποδόσφαιρο και να φυσήξει ο αγέρας της εξυγίανσης ***

*** Εκτός αποστολής ο Γκατσίνοβιτς. Θυμάστε τι θόρυβος είχε γίνει και πως πανηγύριζαν τα σουβλάκια πού η Αεκ έκλεψε τον Γκατσίνοβιτς από τον Παναθηναϊκό ; Περιμένω λοιπόν τώρα, να δω τον Σέρβο να παίζει στην ίδια σύνθεση με τον Κροάτη υπερεθνικιστή Βίντα ***

*** Αστόχησε στην εκτέλεση του πέναλτι ο Ντε Βινσέντις. Ακούσιο το λάθος. Για ... άουτ πήγαινε, αλλά η μπάλα βρήκε δοκάρι. Δεν πειράζει, συμβαίνουν κι' αυτά στο καθαρό και έντιμο ποδόσφαιρο ***

*** Απολύθηκε από το Βώλο ο προπονητής Τανσό, μετά την ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης και αφπού προηγήθηκε συνάντησή του με τον Μπέο. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση ήταν αναίμακτη ***

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ... ΤΙΤΛΟΥΣ !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥ : ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ !

ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ : ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ 48ο, ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ... 49ο

*** Πρωταθλητής ο ένας, πρωταθλητής ο άλλος, πρωταθλητής ο τρίτος ... Εχω ζαλιστεί ρε παιδιά και ζητάω απεγνωσμένα βοήθεια. Οι τίτλοι, αυτή την εποχή, μοιράζονται αφειδώς στις στερημένες ομάδες από τα ελεγχόμενα Μέσα. Εχουμε καταντήσει στην Ελλάδα ( διότι περί κατάντιας πρόκειται ) κάθε χρόνο τέτοια εποχή να ... «απονέμονται» οι τίτλοι ... «με το στόμα», ή, άλλως πως, οι ... «τζάμπα τίτλοι». Πως λέμε, τζάμπα μάγκες ; Κάτι τέτοιο.

*** Εχουμε λοιπόν, πρωταθλητής Ιουλίου, ο Μπάοκ. Πρωταθλητής Αυγούστου, το Αεκ. Πρωταθλητής Σεπτεμβρίου, ο Παναθηναϊκός. Για τον Οκτώβριο προβλέπω ότι τα πράγματα θα είναι μάλλον φλου. Κάποιοι από τους ... «πρωταθλητές» πού είπαμε θα έχουν σκάσει στο δρόμο. Και οι υπόλοιποι, θα ψάχνονται όπως πάντα, να βρούνε «τι φταίει»

*** Από Νοέμβριο και μετά, ίσως και πριν τη διακοπή λόγω Μουντιάλ, ίσως και λίγο μετά, τα πράγματα θα έχουν ξεκαθαρίσει. Όπως κάθε χρόνο. Πιστεύω ότι ΚΑΙ ΠΑΛΙ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα έχει ξεχωρίσει, τόσο, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το φινάλε. Ο Ολυμπιακός θα έχει ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ και το 48ο και θα ... προετοιμάζεται για τον 49ο !

*** Είπαμε, ότι πολλοί είναι οι ΨΕΥΤΟΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ : Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

*** Ας επιστρέψουμε όμως στο σήμερα. Είδαμε τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα εναντίον του πάντα αξιόμαχου ΠΑΣ Γιάννινα. Νομίζω ότι δεν μας άφησε καμία αμφιβολία αυτό πού είδαμε. Πρόκειται για μια εντελώς καινούργια σε νοοτροπία και φιλοσοφία ομάδα, να χτίζεται από ένα νέο και σίγουρα φιλόδοξο προπονητή.

*** Ο Κάρλος έδειξε «με την πρώτη», ότι δεν διστάζει να ρισκάρει, ακόμα και παρατάσσοντας ομάδα με ΟΚΤΩ ΑΛΛΑΓΕΣ σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες της. Ο ίδιος βεβαίως δεν δέχεται ότι το εκτεταμένο ροτέϊσιον του οφείλεται στο κράτημα πολλών βασικών εν όψει του μεθαυριανού αγώνα με τη Λεμεσσό. Και καλά κάνει. Άλλο όμως η στρατηγική, άλλο το τι καταλαβαίνουμε όλοι μας.

*** Για να μιλήσουμε σχετικά με τον αγώνα της πρεμιέρας, θα πρέπει βασικά να ασχοληθούμε με την φιλοσοφία της ομάδας και εν συνεχεία ( πάντα σύμφωνα με την προσωπική μας άποψη ) με τους πρωταγωνιστές της. Οπότε ... ναι λοιπόν ! Επιτέλους, επίθεση ! Τέρμα στο φοβικό, το επιφυλακτικό παιχνίδι, της ανιαρής και ανούσιας κατοχής. Τέρμα στα κολλήματα.

*** Ναι λοιπόν, επιτέλους με δύο ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΞΤΡΕΜ. Με πτέρυγες φωτιά, πού κρατάνε πίσω και τα αντίπαλα μπακ και περιορίζουν τις κούρσες τους. Απλά πράγματα, όπως άλλωστε απλό είναι από τη φύση του και το ίδιο το ποδόσφαιρο.

ΚΟΝΡΑΝΤ ΝΤΕ ΛΑ ΦΟΥΕΝΤΕ : ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΠΟΝΤΕΝΣΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ;

*** Θεωρώ την ύπαρξη δύο «κανονικών» ακραίων επιθετικών, βασικό εξάρτημα της σωστής και γρήγορης επιθετικής ανάπτυξης της ομάδας. Πόσο μάλλον, όταν αυτή ομάδα είναι εκ φύσεως επιθετικού προσανατολισμού.

*** Θα αναφερθώ, επ' ευκαιρία, στον νεαρό Αμερικάνο Κόνραντ ντε λα Φουέντε, πού ξεκίνησε βασικός – και χωρίς ακόμα να είναι 100 % έτοιμος για 90 λεπτά – εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα. Λέω λοιπόν ότι προσωπικά με εντυπωσίασε. Άριστη τεχνική, απλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο, με βοήθειες παντού και – κυρίως – με ΕΦΕΣΗ στις ατομικές προσπάθειες ( ένας με ένα ).

*** Δεν ξέρω αν κάποιοι θα με κρίνουν ίσως υπερβολικό, αλλά γράφω πάντα αυτά πού σκέπτομαι. Ο Ντε Λα Φουέντε λοιπόν, μου θύμισε έντονα τον ΠΟΝΤΕΝΣΕ, στα πρώτα του παιχνίδια, όταν πρωτοήρθε στην ομάδα ! Ο εκπληκτικός χειρισμός της μπάλας, οι απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, η οξυδέρκεια και το σωστό διάβασμα των φάσεων και φυσικά, η ταχύτητα με τη μπάλα στα πόδια, είναι χαρακτηριστικά πού όλοι είχαμε θαυμάσει τις πρώτες μέρες του μικρόσωμου Πορτογάλου στον Ολυμπιακό

*** Θα θυμίσω και κάτι άλλο σχετικά. Ολοι θα θυμόμαστε εκείνη την εποχή, πόσο είχε «κατηγορηθεί» ο Ντανιέλ Ποντένσε για το μεγάλο του «ελάττωμα», πού δεν ήταν άλλο από «την αδυναμία του να σκοράρει» !

*** Ολοι το πιστεύαμε αυτό και μάλιστα το κατακρίναμε. Μεταξύ άλλων και εγώ, ο ... ξερόλας κάποιες φορές, κατηγορήσαμε τον ... «κοντοπο@τανο», ( όπως τον λέγαμε χαϊδευτικά ) ότι δεν μπορούσε να βρεί δίχτυα. Όπως όμως αποδείχτηκε στο γήπεδο, ο Ποντένσε και να βάλει γκολ ήξερε και μπορούσε να τα βάλει.

*** Το λένε και οι αριθμοί. Στα δύο χρόνια πού αγωνίστηκε στον Θρύλο, ο Ποντένσε είχε 69 συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια, κατά τη διάρκεια των οποίων πέτυχε 13 γκολ. Στατιστικά όχι εντυπωσιακά, αλλά για τη θέση του, όχι ευκαταφρόνητα.

*** Συνιστώ λοιπόν, λίγη υπομονή για τον Ντε Λα Φουέντε. Νομίζω ότι, αν συνεχίσει να έχει συμμετοχές, δεν είναι μακριά η μέρα πού θα μας εντυπωσιάσει, όπως ο Ποντένσε, ίσως και περισσότερο. Εχει όλα τα προσόντα.

ΛΑΖΑΡ ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ : ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ «SUI GENERIS ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ, ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

*** Να πούμε δυό λόγια και για τον άλλο ΚΑΝΟΝΙΚΟ εξτρέμ της ομάδας, τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Εντελώς διαφορετικός σε στυλ και σε προσόντα από τον Ντε Λα Φουέντε. Μεγάλα του προσόντα, το πείσμα, το πάθος, η ταχύτητα και η αντοχή.

*** Αδυναμία εμφανής στο «ένας με ένα». Περιορισμένη, πλην όχι αμελητέα, τεχνική κατάρτιση. Μπορεί όμως, με την αγωνιστική ιδιορρυθμία του να δώσει λύσεις τόσο απρόσμενα, όσο και να χαλάσει καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο πού τον προτιμάει ο Κορμπεράν. Για συγκεκριμένα παιχνίδια, ειδικά όπου δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει ο ευπαθής μπαλαδόρος Γκάρι Ροντρίγκεζ, ο Ραντζέλοβιτς θα είναι το «γιατρικό» για κάθε αδυναμία.

«ΓΕΡΟΜΑΤΙΕ» : ΕΞΕΘΕΣΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΣ

*** Οι δύο κανονικοί εξτρέμ λοιπόν με εντυπωσίασαν, φυσικά ΜΕΤΑ τον ΑΣΥΓΚΡΙΤΟ Ματιέ Βαλμπουενά. Εχoυν γραφτεί αμέτρητες λέξεις για τον Ματιέ και έχουν χυθεί ποτάμια μελανιού για την ΑΞΙΑ και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ του. To μόνο πού έχω να παρατηρήσω, είναι ότι η «χρονολογική» ηλικία του δεν είναι το κύριο θέμα πού θα πρέπει να απασχολεί το ευρύτερο κοινό. Το θέμα με τον Ματιέ Βαλμπουενά είναι η ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ και το ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ.

*** Όταν ξέρεις μπάλα, αγαπητοί φίλοι, δεν υπάρχει περίπτωση να την ξεχάσεις, επειδή μεγάλωσες. Από κει και πέρα, όλα τα υπόλοιπα είναι θέματα ιδιοσυγκρασίας, αυτοσυντήρησης και σκληρής δουλειάς. Ο Βαλμπουενά απέδειξε στην πράξη ότι ΜΠΟΡΕΙ και μάλιστα πιο εύκολα από πολλούς νεότερούς του, να βγάλε ΚΑΙ ΕΝΕΝΗΤΑ ΛΕΠΤΑ αγώνα, με μπόλικο τρέξιμο.

*** Απέδειξε όμως και κάτι άλλο, ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ μάλιστα ανεπανόρθωτα τον «κολλημένο» Πέδρο Μάρτινς : Ότι ΕΙΝΑΙ το ιδανικό «δεκάρι», πού ήθελε τόσο καιρό ο Ολυμπιακός, αλλά πελαγοδρομούσε σε ατέρμονες αναζητήσεις ανά την οικουμένη ! Και γιατί λοιπόν να μη συνεχίσει ο Βαλμπουενά να παίζει το ρόλο του ... «Βαλμπουενά» στη νέα, επιθετικών προδιαγραφών ΟΜΑΔΑΡΑ πού ετοιμάζει ο Κορμπεράν ;

«ΜΠΕΪΚΕΣ» ΠΑΠΑΡΟΥΠΕΣ ΠΕΡΙ ΠΕΡΡΑΚΗ

*** Κι' άλλη, τη δεύτερη συνεχόμενη ανακοίνωση κατά Ελληνα διαιτητή εξέδωσε ο Βώλος του Μπέου :"Σε ένα συναρπαστικό αγώνα διαφήμιση του ποδοσφαίρου, δυστυχώς βρέθηκε ένας Περράκης που προκάλεσε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Να ευχηθούμε καλή σεζόν σε όλες τις ομάδες και καλή τύχη στο άμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο που δυστυχώς έχει πολλούς Περράκηδες»

*** Ουδεμία αντίρρηση, Αλλά, ρε παιδιά βολιώτικα, πως γίνεται να προκάλεσε και διαμόρφωσε ο διαιτητής το τελικό αποτέλεσμα και να ... απολύετε τον προπονητή σας για τον ... ίδιο λόγο ;

*** Ψιλά γράμματα αυτά για ... Μπέους, θα μου πείτε ***

ΙΩΝΙΚΟΣ : ΜΕ ΑΜΥΝΑ ... 105 ΕΤΩΝ ΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ;

*** Αυτό κι' αν είναι ... σύμπτωση. Σύμπτωση ή ... «σύμπτωση» ; Σε αυτή την ποδοσφαιρική πραγματικότητα πού ζούμε, την πραγματικότητα των νέων ... ηρώων της εξυγίανσης, των Μπαλτάκων και της επο των λαμόγιων, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς.

*** Τέλος πάντων, η σύμπτωση είναι η εξής : Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου, ξεκίνησε τη νέα περίοδο ακριβώς όπως τελείωσε την παλιά : Με ... πέναλτι του Αϊτόρ ! Πέναλτι – γκολ στον τελικό κυπέλλου, πέναλτι – γκολ και προχθές, 1η αγωνιστική, κατά του Ιωνικού.

*** Σκηνές από το τι έχουμε να δούμε από δω και πέρα ; Θα δείξει

*** Πάντως, ο Σιδηρόπουλος έκανε ακόμα μία ... «σιδηροπουλίσια» διαιτησία : Στο πρώτο ημίχρονο σφύριζε 40 % Παναθηναϊκό, 10 % Ιωνικό και ... 50 % Αλαφούζο και ΣΚΑΪ

*** Με τρία στόπερ αμύνεται ο Ιωνικός. Που αθροιστικά ξεπερνούν τον ... ένα αιώνα !

Προσέξτε : Τσιγκρίνσκι, ετών 36. Ρομαό, ετών 38, Αντούνες, ετών 31. Σύνολο ετών, 105 ***

*** Η στήλη Πολλά… εν ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 23/8/2022. ***

Διαβάστε επίσης

ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ: ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΝΟ!

ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ: ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΝΟ!

Οι κάτοχοι των διαρκείας αναρωτιούνται: «Για ποιο γήπεδο τα χρυσοπληρώσαμε;» 2023; Πάμε για μετά το Μουντιάλ και... βλέπουμε. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης...

Άλλη μια Αεκτζήδικη καπηλεία εν εξελίξει!

Άλλη μια Αεκτζήδικη καπηλεία εν εξελίξει!

Ενώ η ΑΕΚ τον παρουσιάζει σαν «φανατικό οπαδό» της για να προμοτάρει την οπαπαρινα με τον ύμνο του. Στέλιος Καζαντζίδης... Μόνο Ολυμπιακός. Γράφει στο σημερινό Πολλά... εν ολίγοις, ο Μανώλης Γαβαθιώτης.