Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παραδιοίκηση Μελισσανίδη-Γιαννάκη στην ΕΠΟ;

Παραδιοίκηση Μελισσανίδη-Γιαννάκη στην ΕΠΟ;
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 - 15:46

ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ;

«Ο ... ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΙΜΟΥΝΤΑΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΟΥ» ΤΟ ΠΟΛΥ – ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ... ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

*** Θέλω να πιστεύω ότι κανένας από τους αναγνώστες ΑΥΤΗΣ ΕΔΩ της στήλης δεν περιμένει να ακολουθήσω κι' εγώ το μοτίβο των «εισαγγελοεπικλήσεων» για την υπόθεση των δηλώσεων του Βασίλη Τσάρτα. Θεωρώ την κουβέντα άνευ ουσίας και αποτελεσματικότητας. Τι ζητάμε δηλαδή και από ποιους ; Για ποιο ακριβώς πράγμα ;

*** Τι ακριβώς είπε ο Τσάρτας ; Ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Μελισσανίδης και του είπε να θέλει να τον βάλει στην επο, ομοσπονδιακό προπονητή στην Εθνική Ελπίδων. *** Μάλιστα. Και πέστε ότι έτσι είναι. Ότι όντως συνέβη αυτό, όπως το λέει τώρα ο Τσάρτας. Που ακριβώς έγκειται η παρανομία, πού μάλιστα θα μπορούσε να προκαλέσει μία εισαγγελική παρέμβαση ; Ποιόν ακριβώς νόμο παρέβη ο «διοικητικός ηγέτης» της Κούλας ; Ο καθένας μπορεί να πάρει τηλέφωνο τον καθένα και να του υποσχεθεί οτιδήποτε. Και μετά να λέει ότι του έκανε πλάκα, για να διασκεδάσουν και δεν φταίει αυτός αν ο άλλος τα πίστεψε και τα πήρε τοις μετρητοίς

*** Είμαι βέβαιος ότι ο μπαρουτοκαπνισμένος στις κακουχίες Μελισσανίδης θα τα διαβάζει και θα γελάει. Τέτοιου είδους δηλώσεις, τις έχει για διασκέδαση. Ας' τε πού ενισχύουν τον ΜΥΘΟ περί ισχυρού ανδρός πού κάνει κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάτι πού του αρέσει αφάνταστα και τον κάνει περήφανο.

*** Αν πάρουμε και την άλλη εκδοχή, ότι ο Μελισσανίδης θα αρνηθεί ότι υπήρξε συνομιλία με το συγκεκριμένο περιεχόμενο μεταξύ αυτού και του Τσάρτα, ο Βασιλάκης τι θα κάνει ; Πως θα αποδείξει ότι η συνομιλία με τον Μελισσανίδη ήταν αληθινή ; Ακόμα και αν την είχε μαγνητοφωνήσει, δεν σήμαινε τίποτα. Το πολύ να έβγαινε ο Μελισσανίδης και να έλεγε ότι η φωνή δεν ήταν δικιά του αλλά του ... Μητσικώστα ! Η νομίζετε πως δεν το έχει κάνει ΚΙ' ΑΥΤΟ ; Και βέβαια, ο πρώτος πού θα έφερνε μάρτυρα θα ήταν ... ο ίδιος ο Μητσικώστας. Κάνω λάθος ;

*** Πάμε παρακάτω, λοιπόν. Ποιο είναι το καινούργιο πού μας είπε ο Τσάρτας ; Αυτό δηλαδή πού δεν ξέραμε ΟΟΟΛΟΙ ΜΑΣ και πέσαμε απ' τα σύννεφα πού το μάθαμε ; Ότι ο Μελισσανίδης με το δεξί του χέρι τον Γιαννάκη κάνουν κουμάντο στην Επο ; Η ότι θέλει να έχει (ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ) τον πρώτο λόγο ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ των υπαλλήλων και συνεργατών της έπο ; Πόσες φορές, αμέτρητες ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ και από εμένα εδώ τις περισσότερες, ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν προσλαμβάνεται στην επο αν δεν ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ οι Μελισσανίδης και Γιαννάκης ;

*** Η μήπως δεν έχει ΜΥΡΙΟΓΡΑΦΤΕΙ ότι ο Μπαλτάκοις, πού παριστάνει τον πρόεδρο στην επο ΕΠΕΛΕΓΗ ΚΡΙΘΗΞΚΕ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ και ... ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από τον Μελισσανίδη και τους συνεργάτες του ; Ποιο είναι δηλαδή το «καινούργιο» πού δεν ξέραμε, δεν το καταλαβαίνω.

*** Διάβασα τον ισχυρισμό ότι «για πρώτη φορά βγαίνει ένας επώνυμος και καταγγέλλει τον ρόλο Μελισσανίδη στην έπο. Απολύτως αναληθές, σε βαθμό πού να δημιουργεί σκέψεις. Όχι ένας αλλά ΔΕΚΑΔΕΣ επώνυμοι έχουν κατά καιρούς ΒΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ και έχουν εξαπολύσει ΜΥΔΡΟΥΣ και ΟΡΓΙΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ακριβώς για το ποιος είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ στην επο.

*** Και μην πάτε μακριά, έχω ένα ολόκληρο ντοσιέ στο αρχείο μου, γεμάτο με ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ του ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ, ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΕΣ από τις δηλώσεις Τσάρτα, ΑΚΡΙΒΩΣ για τοιν ρόλο Μελισσανίδη – Γιαννάκη στην έπο. Πού ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει την παρέμβαση όχι ενός, αλλά δέκα τουλάχιστον εισαγγελέων. Είδατε όμως εσείς καμία εισαγγελική παρέμβαση και δεν την είδα εγώ ; Όχι εισαγγελέας, αλλά ούτε καν αθλητικός δικαστής δεν παρενέβη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ :

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ... ΔΙΚΑΣΤΕΣ «ΠΡΟΣΦΕΡΕ» ΘΕΣΕΙΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ !

Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕΟΔ / ΕΠΟ

*** Ανοίγω παρένθεση. Η ιστοριούλα πού θα διαβάσετε παρακάτω, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΙΝΗ και παρμένη ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ, έστω και αν αφορά ένα πρόσωπο πού έφυγε προσφάτως από τη ζωή. Δεν θα τη δημοσίευα ποτέ, διότι αποτελούσε μία «οφ ρέκορντ» συζήτηση, αλλά τώρα πλέον δεν υπάρχει λόγος να την κρατήσω κρυφή.

*** Ο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Ερωτοκρίτου, αξιολογότατος δικαστικός, απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο, σε ηλικία 69 ετών. Πριν από δύο χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί με τον βαθμό του Αρεοπαγίτη. Ο Ερωτόκριτος, φίλος του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, είχε προ δεκαετιών υπάρξει και αθλητικός δικαστής, θέση από την οποία παρέδωσε μαθήματα ευθυκρισίας και εντιμότητας. Εκείνη την εποχή είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να απολαύσω την εκτίμησή του, ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΑΔΙΚΑ ανήκαμε σε διαφορετικές ομάδες.

*** Μια μέρα λοιπόν, λίγο καιρό μετά την συνταξιοδότησή του, ο Ερωτοκρίτου είχε ένα τηλεφώνημα. Όχι, δεν ήταν από τον Μελισσανίδη, αλλά ... κοντά πέσατε ! Ηταν από μία κυρία, νομικό, στενή συνεργάτιδα του αφεντικού της Αεκ, πού βεβαίως γνώριζε τον Κύπριο δικαστικό και είχε το θάρρος

*** «Τηλεφωνώ εκ μέρους του κυρίου Μελισσανίδη», του είπε. «Θα ήθελε να μάθει αν ενδιαφέρεστε να αναλάβετε πρόεδρος στην Επιτροπή Επιλύσεως Οικονομικών Διαφορών της έπο»

*** «Μα εγώ είμαι οπαδός του ... Παναθηναϊκού, είναι γνωστό αυτό», παρατήρησε με το γνωστό, ευγενέστατο ύφος του ο Ερωτόκριτος, αλλά η συνομιλήτριά του δεν εξεπλάγη. «Δεν πειράζει, δεν μας απασχολεί αυτό», απάντησε.

*** Εδώ, σταματάω. Ο Ερωτόκριτος δέχτηκε τη θέση, αλλά δεν θυμάμαι, δεν είμαι σίγουρος αν τελικά θήτευσε σ' αυτή. Το θέμα μας όμως δεν είναι τι έκανε ο δικαστής, αλλά ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ στην έπο

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» ...

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΟΙΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ

*** Κλείνω την παρένθεση και ... πάμε παρακάτω. Να επέμβει η Δικαιοσύνη για τις δηλώσεις Τσάρτα, σου λέει ο άλλος. Αλήθεια, έ ; Αργησε κι' όλας, έ ; Και να επενέβαινε άμεσα, λέω εγώ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ; Εδώ, ρε μάστορα, έχουν γίνει ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, η Δικαιοσύνη επενέβη, αλλά ΑΚΟΜΑ, ΕΞΗ ΧΡΟΝΙΑ μετά την παρέμβασή της, δεν έχει υπάρξει ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ! Η τουλάχιστον, αν υπήρξε, δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ.

*** Εννοώ την περίφημη υπόθεση των ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ το 2017. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ, ΔΩΡΟΔΟΚΙΩΝ, ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ, ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΝΟΘΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΠΣ, ΠΑΡΩΔΙΑΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΩΝ, ΑΝΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ, ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ, ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ.

*** Που βρίσκεται σήμερα αυτή η υπόθεση ; Κατά καιρούς πληροφορούμαι ότι συνεχίζονται οι ... ανακρίσεις ή οι εισαγγελικές έρευνες, ή ότι έχουν ολοκληρωθεί και βρίσκονται στα χέρια συγκεκριμένου εισαγγελέα, ή ότι «όπου να 'ναι θα υπάρξουν εξελίξεις» και πάει λέγοντας. Αυτό πού εγώ ξέρω είναι ότι έξι χρόνια μετά, η μεν διοίκηση λαμόγιων στην έπο εξακολουθεί να υφίσταται ... ακαταμάχητη και ακμαία, η δε Δικαιοσύνη ... «αγρόν ηγόραζε», πού λέγανε οι παλιοί

*** Και να σκεφτείτε ότι γι' αυτή την ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, υπήρχαν και κατατέθηκαν στις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές και επώνυμες μαρτυρικές καταθέσεις και μαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες και ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ για τη διάπραξη παράνομων πράξεων, ίσως και ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ !

Η ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΑΡΡΗ :

«ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΝ ΤΑΔΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΜΟΥ» !

*** Ας πούμε λοιπόν ότι παρενέβη ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις Τσάρτα. Τι θα βγεί, λέτε ; Θα ... τιμωρηθεί ο Μελισσανίδης, το παρακράτος της έπο, ή η ... διοίκησή της ; Για ποιο θέμα ; Να μην πω ότι ... πιο πιθανό θεωρώ να βρεί το μπελά του ο ... Τσάρτας, παρά οποιοσδήποτε άλλος. Οπως έχει συμβεί και στο παρελθόν δηλαδή και θα σας αναφέρω ένα ακόμη χαρακτηριστικότατο παράδειγμα.

*** Αυτό λοιπόν πού θα διαβάσετε τώρα, είναι γραμμένο. Το έχω ξαναγράψει εγώ, εδώ πέρα, την εποχή πού πρόεδρος στην επο ήταν ο γιατρός Γιώργος Σαρρής.

*** «Ο Μελισσανίδης είμαι» αυτοαναγγέλθηκε η φωνή στην άλλη άκρη του τηλεφώνου. «Ορίστε κύριε Μελισσανίδη, σας ακούω», απάντησε ο Σαρρής. Ο «διοικητικός ηγέτης» δεν δίστασε ( ποτέ δεν διστάζει σε τέτοια θέματα ) να του ζητήσει στα ίσα να πεί στον προπονητή της Εθνικής ότι έπρεπε να καλέσει στην ομάδα ένα από τα νέα ταλεντάκια της Αεκ ( δεν θυμάμαι αν το τηλεφώνημα αφορούσε τον Πλατέλα ή τον Σβάρνα ) διότι ... «ήταν αδικία να μην τον έχει καλέσει, αν και είναι ο καλύτερος» και διάφορα τέτοια

*** Και τι έκανε ο Σαρρής ; Είπε στο αφεντικό της Αεκ ότι δεν είναι αυτός υπεύθυνος για τις κλήσεις στις Εθνικές ομάδες, αλλά εν πάση περιπτώσει θα διαβιβάσει το ... «παράπονο» στον ομοσπονδιακό τεχνικό. Και ... όντως, στο επόμενο προσκλητήριο της Εθνικής, ο περί ού ο λόγος ποδοσφαιριστής ήταν μέσα ***

Ο Τάσαρος ο Κάκαρος, πού τα ξέρει όλα, αλλά ... «κρύβε λόγια»

*** Εγκρίνω και επαυξάνω και (με την άδεια του Βίκτωρα ) αναδημοσιεύω από το iapopsi.gr το παρακάτω εύστοχο κειμενάκι :

*** «Ο Τάσος Κάκος ξαναχτύπησε. Σαν τα χελιδόνια που έρχονται το καλοκαίρι, έτσι και ο Τάσος Κάκος. Μόλις ξανάρχισε ο πρωτάθλημα, έπιασε στασίδι του αριστερού ψάλτη στο Open.

*** Δεν γίνεται πρωτάθλημα δίχως τον Τάσο Κάκο, πάει και τελείωσε. Και δεν θα πω για τις επίμαχες φάσεις. Τον Τάσο τον ξέρουμε από πέρυσι. Αντικειμενικότατος. Όσο αφορά στον ΠΑΟΚ, κυρίως.

*** Κι όταν ο Βόγλης ρώτησε για διαιτητικά, ο Τάσος άφησε να εννοηθεί ότι δεν κάνει κουμάντο ο Μπένετ στην διαιτησία!

*** Τον ρώτησε ο Βόγλης τι εννοεί, το παγώνι ο Τάσος. Μήπως κάνει ο Κλάτενμπεργκ, τον ρώτησε. Ο Κάκος πήρε εκείνο το υφάκι του κι καλά ξέρω, αλλά δεν μιλάω. Ξερόλας δηλαδή. Εξυπνάδες του Τάσαρου και καλά το ελέγχει το πράγμα. Είναι μέσα στο παρασκήνιο. Μούφα μούσι ο Τάσος.

*** Εκτός κι αν ξέρει, μην τον αδικούμε. Σάμπως θα βγει κανένας να του ζητήσει το λόγο, πες μας τι εννοείς ή πάρτο πίσω; Βρήκε και τα κάνει, δηλαδή, ο Τάσος. Σε ποια χώρα του κόσμου θα τα έλεγε αυτά ο Τάσος και δεν θα τον είχανε πυροβολήσει οι ίδιοι οι διαιτητές, ο αρχιδιαιτητής και η ομοσπονδία; Σε καμία απολύτως».

*** Κλαίνε τα ωραία τους λεφτά κάποιοι κάτοχοι των πανάκριβων διαρκείας στην Κούλα. Ο Μελισσανίδης αποφάσισε ( με ... πόνο και βαριά καρδιά, όπως γράφουν τα σουβλάκια ) τα ΔΥΟ πρώτα εντός έδρας με Βώλο Μπέου και ΠΑΣ Γιάννινα να γίνουν ... στη Ριζούπολη ! ***

*** Και να βλέπαμε, λέει, τον Α.Ο. Μυκόνου στη ... Νέα Υόρκη, στον τελικό Κυπέλλου ! Το φαντάζεστε ; ***

*** «Δάσκαλε έμαθα πως με παρέμβαση νιάου μπαίνουν στην Ριζούπολη καθίσματα... δικάβαλα. Από πάνω θα κάθονται οι φανατικοί ...» (George Poulikarakos ) ***

*** Διαβάζω στα αλαφουζέϊκα : «Θα κάνει τη διαφορά ο Μπερνάρ στον Παναθηναϊκό, αν αισθανθεί σαν στο σπίτι του». Ωραία. Αλλά αν ... ΔΕΝ αισθανθεί σαν το σπίτι του ; Τι θα κάνει ; Θα ... παραφρονήσει ; Προσοχή χρειάζεται ***

*** Είπε ο Ανδριόπουλος, μάνατζερ της Ο.Παπαρίνα : «Να μην βιαστεί η ΑΕΚ, η υπομονή συνδέεται με την ποιότητα» ! * Μιλάμε για ΑΓΡΙΟ δούλεμα ! και ξέρετε γιατί ; Διότι ... είναι αλλιώς να είσαι Αεκ

* Και αντί άλλου σχολίου, μία ερώτηση : Αλήθεια, κύριε Ανδριόπουλε, ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι η Ο.Παπαρίνα θα δοθεί προς χρήση ΠΡΙΝ το 2023 ; ***

*** «Τον ήθελαν», γράφουν οι ΑΡΔότσατσοι, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης και η μισή Ευρώπη και τον πήρε μέσα από τα χέρια τους ο Παναθηναϊκός ! Αλήθεια, ρε ... ξεφτέρια της ενημέρωσης, το ιατρικό ιστορικό του παιχταρά, το έχετε διαβάσει ; ***

*** Η στήλη Πολλά Εν Ολίγοις του Μανώλη Γαβαθιώτη δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 24/8/2022. ***

Διαβάστε επίσης

ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ: ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΝΟ!

ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ: ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΝΟ!

Οι κάτοχοι των διαρκείας αναρωτιούνται: «Για ποιο γήπεδο τα χρυσοπληρώσαμε;» 2023; Πάμε για μετά το Μουντιάλ και... βλέπουμε. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης...

Άλλη μια Αεκτζήδικη καπηλεία εν εξελίξει!

Άλλη μια Αεκτζήδικη καπηλεία εν εξελίξει!

Ενώ η ΑΕΚ τον παρουσιάζει σαν «φανατικό οπαδό» της για να προμοτάρει την οπαπαρινα με τον ύμνο του. Στέλιος Καζαντζίδης... Μόνο Ολυμπιακός. Γράφει στο σημερινό Πολλά... εν ολίγοις, ο Μανώλης Γαβαθιώτης.