Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΑΠΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 - 17:30

ΚΟΛΑΣΗ Η ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΩΝ : «ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ»

*** Λίγες ώρες πριν αρχίσει ο αγώνας του Ολυμπιακού στην Τρίπολη κάθισα να γράψω αυτές τις γραμμές. Και αφού, όπως καταλαβαίνετε για τεχνικούς λόγους δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτό, προκύπτει θέμα σχετικά με το ποιο θα είναι το ... θέμα μου για σήμερα, πού διαβάζετε τη στήλη.

*** Συνήθως ασχολούμαι με το θέμα πού κυριάρχησε στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα, αλλά εδώ, προκύπτει άλλο ... θέμα ! Ποιο είναι το κυρίαρχο θέμα ; Για άλλους, μπορεί να είναι οι νίκες του Παναθηναϊκού και του Πάοκ. Για άλλους, η ήττα του Αρη. Για άλλους, πάλι, ότι έχασε το Αεκ από το Βώλο του Μπέου.

*** Όλα αυτ΄λα λοιπόν, τα δέχομαι σαν ενδιαφέροντα. Για μένα όμως, πού λέει ο Κλεφτοκοτέτσκου, το κυρίαρχο θέμα είναι άλλο. Είναι η ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΘΙΔΡΟΜΗ του ... ένδοξου λαού της Αεκ στο νεότευκτο πλην όχι περατωθέν, γήπεδο «Μελισσανίδη», ή, άλλως πως, «Ο. Παπαρίνα».

*** Η επιδρομή των κλεφτρονιών και των πρεζάκηδων, πού κοσμούν την σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚούλας, δεν είναι κάτι σπάνιο ή ασυνήθιστο για τη συγκεκριμένη ομάδα και τους συγκεκριμένους οπαδούς της. Εχει επαναληφθεί και στο παρελθόν και αυτή η επανάληψη, δεν ήταν παρά απότοκο της ανοχής και της ατιμωρησίας πού απόλαυσαν ( τα γυφτοκλεφτρόνια ) την πρώτη φορά

*** Η ιστορία, λένε, όταν δεν διδάσκει επαναλαμβάνεται. Ας θυμηθούμε όμως τι συνέβη, πριν από 19 χρόνια. Ηταν το 2013, όταν ο τότε πρόεδρος της ερασιτεχνικής Αεκ Γιάννης Γρανίτσας αποφάσισε να κατεδαφίσει το έως στάδιο «Νίκος Γκούμας», παραδοσιακή έως τότε έδρα της ομάδας. Το πρόσχημα για την κατεδάφιση ήταν οι ΔΗΘΕΝ ΖΗΜΙΕΣ πού «είχε υποστεί» από τον σεισμό του 1999.

*** Σύμφωνα με το σχέδιο Γρανίτσα, το νέο στάδιο πού θα κατασκευάζονταν στη θέση του παλιού, θα αυτοχρηματοδοτούνταν και θα περιελάμβανε επίσης γήπεδο μπάσκετ και εμπορικό κέντρο. Η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο Γρανίτσα στηρίζονταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στην χρησιμοποίησή του, ως γήπεδο ποδοσφαίρου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

*** Οι προσφυγές όμως του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και των περιοίκων, έβαλαν φρένο στις εργασίες και στα ... όνειρα της διοίκησης της Αεκ. Και τελικά, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε τον σχετικό νόμο αντισυνταγματικό. Στο μεταξύ όμως, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ του παλιού σταδίου. Η υπουργός πού είχε υπογράψει τη σχετική δαπάνη, ήταν η κ. Βάσω Παπανδρέου.

*** Τελευταίος αγώνας της Αεκ στο «Νίκος Γκούμας», διεξήχθη στις 3 Μαϊου 2003 εναντίον του Αρη και έληξε με νίκη της γηπεδούχου με 4-0. Αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα, όμως, οι αλητοοπαδοί της Ένωσης, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να πάρουν ΚΛΕΨΟΥΝ ό,τι μπορούσαν ! Ακόμη και μικρά κομμάτια χλοοτάπητα, αλλά και εμβλήματα, όπως τον τεράστιο δικέφαλο της «κιτρινόμαυρης» μπουτίκ.

*** Φυσικά την μερίδα του λέοντος στα κλοπιμαία, είχαν τα ηλεκτρονικά του σταδίου, κομπιούτερ κλ.π. Φυσικά, για το ελεεινό αυτό ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ των πρεζοκλεφτρονιών, ουδείς ποτέ τιμωρήθηκε, ουδείς απολογήθηκε, έστω, ουδείς έδωσε λόγο, ή έστω εκστόμισε μία λέξη μετάνοιας. Ο,τι βούτηξαν, βούτηξαν καθι απλά προστέθηκαν στην ... τροπαιοθήκη της Αεκτζήδικης οπαδικής αλητείας

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ Ο.ΠΑΠΑΡΙΝΑ

*** Όλα όσα διαβάσατε παραπάνω, είναι όπως είπαμε ιστορία. Γεγονότα πού συνέβησαν πριν από 19 χρόνια και μας τα θύμισαν έντονα, άλλα γεγονότα, «σημερινά» θα έλεγα, πού προκάλεσαν μέχρι και την οργίλη ανακοίνωση της επίσημης Αεκ ΠΑΕ. Θα σταθούμε παρακάτω σε κάποια σημεία αυτής της ανακοίνωσης.

*** Το ιστορικό του γεγονότος, έχει ως εξής : Αρκετοί οπαδοί της Αεκ πού επρόκειτο να πάνε στη Ριζούπολη να δουν τον αγώνα με τον Βώλο Μπέου, αποφάσισαν επί τη ευκαιρία, να ... επισκεφτούν το εργοτάξιο ακόμη, της Ο.Παπαρίνα. Όπως όμως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Αεκ, «ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κάποιοι έπαιξαν ακόμα και ποδόσφαιρο σε αυτόν, μη αναλογιζόμενοι το γεγονός πως και ο αγωνιστικός χώρος είναι ακόμα υπό κατασκευή και ότι με αυτή τους τη συμπεριφορά δημιουργούν πολύ μεγάλο πρόβλημα».

*** Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, «υπήρξαν δυστυχώς και περιπτώσεις αφαίρεσης υλικού, πολύτιμου στην προσπάθεια να ανοίξει το γήπεδό μας το συντομότερο δυνατό και στην εν γένει λειτουργία του !» Η προσεκτική επιλογή των λέξεων ( μην τυχόν και ... παρεξηγηθεί κανένας βρομιάρης ) δεν αναιρεί την ουσία. Και η ουσία, εν προκειμένω, είναι το ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ των ... εντιμότατων κυρίων ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΩΝ, πού κοσμούν, όπως είπαμε, την Αεκτζήδικη οπαδική κοινωνία.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ Η ΑΕΚ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ : ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ... ΤΗΣ ΜΟΙΑΖΕΙ !

*** Το ερώτημα πού προκύπτει, πάντα κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη, είναι κατά πόσον η επίσημη Αεκ, η υπό την διοίκηση του Δημήτρη Μελισσανίδη ΠΑΕ Αεκ έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται για την παραβατική – έως εγκληματική - συμπεριφορά των συγκεκριμένων οπαδών της πού – ΑΤΥΧΩΣ γι' αυτήν – δεν αποτελούν σήμερα μία θλιβερή μειοψηφία, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της Αεκ, είναι αυτό πού είδαμε ΝΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ προχθές στη Ριζούπολη.

*** Τα αντικείμενα, τα μπουκάλια, τα καπνογόνα, οι φωτοβολίδες κ.α. δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό. Μέχρι και ΔΥΝΑΜΙΤΑΚΙΑ έσκαγαν στις εξέδρες και αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ! Πράγματι έσκαγαν δυναμιτάκια πού προκαλούσαν αφόρητο θόρυβο και αυτό, προκύπτει και από το βίντεο του αγώνα, αλλά και από ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ κυρίως από τον πάγκο του Βώλου, όπου οι άνθρωποι της αποστολής υπέστησαν τα πάνδεινα !

*** Αλλά τι παράπονα μπορεί να κάνει η διοίκηση Μελισσανίδη για τους οπαδούς ΤΗΣ ; «Παιδιά της» είναι ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ σε πολλά και διάφορα. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ, πλέον, ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ. Με το συνονθύλευμα των πρεζονιών, των κλεφτρονιών και το απάνθισμα της αλητείας.

*** Διότι οι καλοί, οι σοβαροί, οι αξιοπρεπείς και σωστοί, οι παραδοσιακοί φίλαθλοι της Αεκ, έχουν ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ εδώ και ΧΡΟΝΙΑ. Και δεν γίνεται να ξαναγυρίσουν, να ξανασυγχρωτιστούν με τα κλεφτρόνια.

Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ, Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ... ΞΕΤΙΜΩΡΗΣΕΙ !

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Α ΛΑ ... ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

*** Δεν ξέρω τι έχει γράψει και τι δεν έχει γράψει ο διαιτητής Παπαδόπουλος ( πού ήταν εντυπωσιακά άψογος ) στο φύλλο αγώνα, για τα όργια της Ριζούπολης. Εκείνο όμως πού γνωρίζω μετά βεβαιότητος, είναι ότι η Αεκ θα απασχολήσει τον αθλητικό δικαστή. Φυσικά, χωρίς να αποδεχτεί την ευθύνη πού της αναλογεί.

*** Όπως και να 'χει, πάντως, η συνέχεια είναι λίγο – πολύ προβλέψιμη. Ο αθλητικός δικαστής ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ, αλλά μετά θα έρθει η ... ΕΦΕΣΕΩΝ της έπο και θα ... ΞΕΤΙΜΩΡΗΣΕΙ. Όπως ακριβώς έπραξε και όταν ΑΚΥΡΩΣΕ τις ποινές του Μπάοκ και του Πόα, για τα αίσχη των οπαδών τους στον τελικό κυπέλλου

*** Αθλητική Δικαιοσύνη σε φιλοσοφία και στυλ ... «Γεραπετρίτη». Προς θεού, μην ταράξουμε τα νερά. Είμαστε και σε προεκλογική περίοδο ... έ, δεν θέλει και πολλή σκέψη ...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*** Πως το είπαμε το τραγουδάκι εκείνο το παλιό ; «Μου ξανάρχονται, ένα - ένα, χρόνια δοξασμένα, να 'τανε το ... 91' να 'ρχονταν σαν χθες ... Να περνάει καβαλάρης από το Γεντί Κουλέ και με το Βαρδινογιάννη, να 'πινε καφέ»

• Παράπονο πάντως δεν υπάρχει, εγώ σας προειδοποίησα για υο ΔΙΠΛΟ με το δικό μου τρόπο. Εντάξει ; ***

---------------------------------------------------------------------------

*** Όταν αποφασίστηκε η Μεγάλη Συμμαχία, είπαμε θα κάνουμε Εξυγίανση για τον πέο, και κάποιοι προφανώς άκουσαν "Εξυγίανση για τον Μπέο"... #sdna

#aekvol ( Το Site του Λαθρέμπορα

@ToGolendri ) ***

============================================================================================

*** Θλιβερή είδηση. Κάποιοι εξυπνάκηδες, έκλεισαν χθες έναν από τους ιδανικότερους τόπους πού χρησιμοποιούσαν τα σκυλάκια, παντός τύπου και μεγέθους, για να αφοδεύουν. Συνέβη κάπου στη Νέα Φιλαδέλφεια και οι πιστοί μας φίλοι δεν πρόκειται ποτέ να το συγχωρήσουν ***

ΒΟΛΕΥΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΟ ΝΤΟΥ ΣΤΗ ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑ

*** «Η ΑΕΚ έπαιζε στην έδρα της. Οι οπαδοί της, μεγάλος ο αριθμός κατά την ανακοίνωση της ΠΑΕ, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν την έναρξη του αγώνα (επίσημος της Super League) και προξένησαν υλικές ζημιές. Το συμβάν δεν αμφισβητείται, αφού η ίδια η ΠΑΕ, με ανακοίνωσή της, το παραδέχτηκε, το ομολόγησε.

*** Τι προβλέπει ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις; Γιατί αν προβλέπεται πρόστιμο, ποιος θα το πληρώσει; Η ΠΑΕ ό,τι είχε και δεν είχε, το ξόδεψε ήδη για τις μεταγραφές.

*** Αν προβλέπεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών, δεν προβλέπεται άνοιγμα της Τζαπασοφιάς μέσα στο 2022. Τώρα θα πείτε ότι αν δεν το γήπεδο δεν είναι έτοιμο να ανοίξει στις 17 του επόμενου μήνα και υπάρχουν άλλου είδους προβλήματα, θα έχει ισχυρά άλλοθι ο επενδυτής, για να δικαιολογήσει την μετάθεση των εγκαινίων για άλλους πέντε έξι μήνες. Επιπλέον δεν θα επιστρέψει και χρήματα στους φιλάθλους από τα διαρκείας, με το αιτιολογικό ότι γι' αυτό έφταιγαν οι εισβολείς.

*** Επίσης ίσως να μην ήταν και αλήθεια η κλοπή υλικών, απαραίτητων για το άνοιγμα του γηπέδου αλλά προφάσεις για τη μετάθεση των εγκαινίων του γηπέδου» Παν. Βάγγης ( [email protected] ) ***

«Ασε τους εξυπνάκηδες να ξεφτιλίζονται συνέχεια»

*** Αγαπητέ Μανώλη, Το ποσό μας έλειψες είναι απερίγραπτο ειδικά στις εβδομάδες του Αυγούστου που όλα έμοιαζαν σαν να κρεμόντουσαν σε μια ζαριά . Ευτυχώς ήλθες και τα είπες όλα με λίγα λόγια και σταράτα. Από που να αρχίσω ? Από την Τζαμπασοφιά που μαζί με τα διαρκείας θα εκδώσει σύντομα και voucher για δωρεάν παροχή αλογοτροφής για όσους αφελείς οπαδούς της ΚΟΥΛΑΣ έχαψαν το σανό που τους τάισε ο διοικητής ( ένας είναι ο διοικητής και όποιος δεν το ξέρει ακόμη τον στέλνουν για εντατικά σεμινάρια στον Μπαλτάκο )

*** Όσα έγραψες όπως πάντα πριν από όλους για το ειδικό σεμινάριο που θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει στον Κορμπεράν , δηλαδή τι τον περιμένει στην κάθε Τρίπολη που ακόμη και αν χάσει εφ´ όσον έχει καταφέρει να σακατέψει ένα βασικό ποδοσφαιριστή του Θρύλου , θριαμβολογεί και ζητά από την εξυγίανση να του αναγνωριστεί εμπράκτως η προσήλωση στο σχέδιο να γίνει ότι ζημιά μπορούν στον Ολυμπιακό πάση θυσία . Αυτά μόνο ο αξέχαστος Σάββας θα του τα είχε πει χαρτί και καλαμάρι και τώρα όμως κάποιος πρέπει να το κάνει άμεσα και πειστικά για να μην νομίσει ο Ισπανός ότι είναι λόγια του αέρα.

*** Όσο για τους εξυπνάκηδες άσε τους να ξεφτιλίζονται συνέχεια , ειδικά ο Σαγόνιας έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ξευτίλας και γελοιοποίησης προσπαθώντας απεγνωσμένα να ικανοποιήσει τα σχέδια του Ρωσσου αφεντικού μήπως και ο Μπαουγκ πάρει κανένα πεναλτάκι έξτρα, διότι τα +15 δεν φτάνουν, καρντάσια.

*** Το καλλίτερο όμως είναι η φιλική συμβουλή προς τον περιγραφέα που πραγματικά μας έχει σπάσει όλων τα νεύρα με την άτυχη επιλογή αντί να περιγράφει αντικειμενικά τι γίνεται στον αγώνα επαναλαμβάνει συνεχώς σαν χαλασμένη κασέτα όσα άτυχη αποτελέσματα είχε ο Θρύλος λες και δεν τα ξέρουμε και χρειαζόμαστε την φοβερή μνήμη του Θαναηλάκη .

*** Έχει καταφέρει να μας κάνει να κλείνουμε τον ήχο για να γλυτώσουμε και ασφαλώς η ρετσινιά του γκαντέμη του 'ρχεται, αν δεν αλλάξει τροπάριο .

*** Με θρυλικούς χαιρετισμούς. Costas Zarmpalas ( [email protected] ) ***

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 30/8/2022. ***

Διαβάστε επίσης

ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ: ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΝΟ!

ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ: ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΝΟ!

Οι κάτοχοι των διαρκείας αναρωτιούνται: «Για ποιο γήπεδο τα χρυσοπληρώσαμε;» 2023; Πάμε για μετά το Μουντιάλ και... βλέπουμε. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης...