Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:53

*** Η μεγαλύτερη μεταγραφή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. Ο Κος 58.300.000 ακόλουθοι. Λίγο ακόμα και θα φτάσει τον Μάνταλο ( George Poulikarakos ) ***

*** Δηλ.ο Βαγγέλας σε ενα καλοκαίρι έφερε στον Ολυμπιακό για ακραία μπάκ αριστερά τον Βραζιλιάνο Μαρσέλλο Αρχηγό της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μ. κ φιναλίστ του περσινού κόπα Αμέρικα Βραζιλίας κ δεξιά τον Κροάτη Βρισάλικο της Ατλέτικο Μ. του Τσόλο κ φιναλίστ του Μουντιάλ του '18 Κροατίας ;;;;;;;; Αμαβί σε αγαπώ όσο αγάπησα τον Μπέργκ. Γιώργος Ολυμπιακός. ( [email protected] ) ***

*** "Οι...δευτεροκλασάτοι Ολυμπιακοί, πήγαμε στην ΥΠΟδοχή του Μαρσέλο! Περιμένουμε την ΑΠΟδοχή, από τους ... Ολυμπιάκαρες ! ( Θανάσης Σκέντζος ) ***

*** Και δεν του φαινότανε, ρε παιδιά του Μπένετ ! «Γειά σου ρε Μπένετ φιρφιρή, πού 'χεις σφυρίχτρα σαν σφυρί» ***

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

*** Από αυτή την εβδομάδα, ουσιαστικά, ξεκινάει η προσπάθεια του Ολυμπιακού να επιτύχει και στους ΤΡΕΙΣ στόχους του. Δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την πορεία στην Ευρώπη μέχρι το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος και τέλος, την κατάκτηση και του Κυπέλλου Ελλάδας. Προσωπικά – και όπως πάντα – δίνω μεγαλύτερη σημασία στην κατάκτηση του 48ου. Αυτό όμως δεν με φέρνει σε αντίθεση με τα ΟΡΑΜΑΤΑ και τις ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ του ΗΓΕΤΗ Βαγγέλη Μαρινάκη, πού σαφώς πλέον, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, κοιτάζει και εστιάζει πολύ πιο ψηλά.
*** Είναι απολύτως βέβαιο για μένα, πλέον, ότι ο Μαρινάκης φιλοδοξεί φέτος μεγαλύτερα και σπουδαιότερα πράγματα από τα ... κατ' έτος επαναλαμβανόμενα. Δηλαδή, την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος. Είμαι βέβαιος ότι στην κορυφή του ενδιαφέροντός του βρίσκεται η ευρωπαϊκή διάκριση, την οποία προφανώς θεωρεί εφικτή, πιθανότατα πιο εφικτή από κάθε άλλη φορά.
*** Η μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, συντελεί στο αλισθημα αισιοδοξίας της διοίκησης και βεβαίως του κόσμου του, για μία ευρωπαϊκή υπέρβαση, ανεπανάληπτη στα ποδοσφαιρικά χρονικά της χώρας. Όταν αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λίγκ, τα πάντα κρίνονταν από την πρόκριση στους Ομίλους του Γιουρόπα. Και αφού αυτός ο σπουδαίος στόχος επιτεύχθηκε, το καμπανάκι της επιτυχίας σήμανε : Είναι η ώρα της ύψιστης καταξίωσης ; Η απάντηση είναι απλή : Ναι, γιατί όχι ;
*** Οι μεταγραφές του Ολυμπιακού, ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ την πρόκριση στους Ομίλους, δείχνουν με σαφήνεια τον στόχο. Αμεσα, την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Και μετά ; Μετά ... βλέπουμε. ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ, διότι σε διπλούς αγώνες μια κι' έξω, όλα μπορούν να γίνουν. Ακόμα και η τελική κατάκτηση του Τροπαίου.
*** Ο Μαρσέλο είναι μία μεταγραφή από τις πολύ λίγες σπουδαίες πού έχει ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι όμως η μοναδική πού θα συντελέσει, σίγουρα, στην μετάλλαξη του Ολυμπιακού σε θέση μεταξύ των ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΩΝ του Γιουρόπα Λίγκ. Οι δύο άσοι από την Κορέα, ο πολλά υποσχόμενος Πεπ Μπιέλ της Κοπεγχάγης, ο εκπληκτικός Αγγλος εξτρέμ Τζος Μπόουλερ, ιδανικό «ανοιχτήρι» για κάθε «σφιχτή» άμυνα, ο πολυσύνθετος και εξαιρετικός σουτέρ Ζινκερνάγκελ, ο ποιοτικός πλάγιος Ντε Λα Φουέντε, ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Παναγιώτης Ρέτσος, φυσικά ο μεγάλος Βρσάλικο, ο Πίπα Αβιλα, αλλά και η αναμενόμενη (μία ; ) νέα μεταγραφή, δεν έγιναν για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας ΜΟΝΟ. *** Είναι σαφές, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, ότι το βλέμμα του Βαγγέλα είναι καρφωμένο πλέον ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΨΗΛΑ. Και αυτό, δεν είναι νέο. Οι φιλοδοξίες του ηγέτη του Ολυμπιακού είναι διατυπωμένες κατά τον πλέον σαφή τρόπο με το περίφημο σλόγκαν : «Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε» !

ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΝΑΝΤ ΑΛΛΑ ... ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ

ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΥ Η ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΑΣΤΑΘΗΣ ΑΜΥΝΑ

ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

*** Μεθαύριο Πέμπτη λοιπόν, ο Ολυμπιακός μπαίνει για τα καλά στην ευρωπαϊκή δοκιμασία. Πρώτος του αντίπαλος, η γαλλική Ναντ, ομάδα από τις σταθερές «μικρομεσαίες» του γαλλικού πρωταθλήματος. Πέρυσι η Ναντ τελείωσε στην 9η θέση, ισοβαθμώντας με την Λιλλ. Φέτος, στους έξι μέχρι στιγμής αγώνες της βρίσκεται στην 13η θέση, με μία νίκη, τρείς ισοπαλίες και δύο ήττες.
*** Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά, μετά απ' αυτά τα έξη παιχνίδια, νομίζω ότι αντανακλά άριστα και τις δυνατότητές της σαν ομάδα. Είναι αρκετά αδύναμη αμυντικά, αλλά όχι ευκαταφρόνητη επιθετικά. Κυρίως όμως είναι ομάδα επιθετική, ευέλικτη και ταχύτατη από τη μέση και μπροστά, με βασικό χαρακτηριστικό ότι δεν τα παρατάει εύκολα. Αυτό το διαπιστώσαμε και παρακολουθώντας τον πρόσφατο αγώνα της με την πανίσχυρη Παρί των Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ και ... πάει λέγοντας.
*** Παρά το τελικό 0-3, η Ναντ κατάφερε σε μεγάλα διαστήματα να βάλει δύσκολα στην αχτύπητη και φέτος αντίπαλό της, ενώ δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να το παλεύει, ακόμη και μετά τη διαμόρφωση του τελικού σκορ. Σε γενικές γραμμές, πάντως, άποψή μου είναι ότι η Ναντ είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού, χωρίς κανείς βεβαίως να θεωρεί την νίκη των ερυθρολεύκων δεδομένη. Τα πάντα είναι πιθανά σε ένα αγώνα «πρεμιέρα» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπου η επιτυχία ή αποτυχία δείχνει και την συνέχεια της πορείας, κατά μεγάλο ποσοστό.

ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΜΑ Η ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΑΝ ΦΑΒΟΡΙ, ΑΛΛΑ

ΘΑ «ΜΕΤΡΗΣΕΙ» ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΚΑΡΑΜΠΑΚ ΣΕ ΑΓΩΝΑ – «ΠΥΞΙΔΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

*** Αν όμως θεωρήσουμε τη Ναντ δύσκολη για την ομάδα μας, πρέπει να δούμε την Φράϊμπουργκ από τη Μπουντεσλίγκα σαν τον δυσκολότερο αντίπαλο του Ομίλου μας. Αυτή τη στιγμή και μετά από πέντε αγωνιστικές, η Φράϊμπουργκ είναι ΠΡΩΤΗ στη βαθμολογία, ισοβαθμώντας με τη Ντόρτμουντ ( η οποία είναι η μόνη πού την έχει κερδίσει ) στους 12 βαθμούς, ένα παραπάνω από την 3η Μπάγερν. Βεβαίως είναι πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, αλλά τα στατιστικά της με ΔΕΚΑ γκολ υπέρ και πέντε κατά, δεν είναι ευκαταφρόνητα και δείχνουν με σαφήνεια την πανίσχυρη επιθετική της δύναμη.
*** Σε κάθε περίπτωση, πάντως, νομίζω ότι τις πραγματικές δυνατότητες της Φράϊμπουργκ, αλλά και της τέταρτης ομάδας του Ομίλου μας, της Κάραμπακ από το Αζερμπαϊζάν, θα τις δούμε και θα τις μετρήσουμε στο άλλο παιχνίδι του Ομίλου, πού θα διεξαχθεί την ίδια ώρα στη Γερμανία. Εκεί θα δούμε, εν ολίγοις, «πόσα ψάρια πιάνουν» στην ευρωπαϊκή δοκιμασία, οι δύο μεθεπόμενοι αντίπαλοί μας και θα μπορούμε να βγάλουμε πιο στέρεα συμπεράσματα.
*** Συνοπτικά, άποψη της στήλης είναι ότι το απίστευτο «μεταγραφικό ντελίριο» του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες, αντανακλά τις φιλοδοξίες του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΗΓΕΤΗ πού πέρασε ποτέ από τον Θρύλο, αλλά και από το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Φιλοδοξίες για μία ευρωπαϊκή διάκριση, όσο πιο ψηλά γίνεται. Και ναι, γιατί όχι ; Στην υψηλότερη του θεσμού.
*** Η φάση των Ομίλων, θα είναι το πρώτο, δύσκολο σκαλοπάτι. Αν όλα πάνε καλά και προκριθούμε, πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή για όλους μας. Μην ξεχνάμε, ότι αμέσως μετά θα υπάρχει και άλλη μεταγραφική περίοδος, του χειμώνα. Και δεν λέω τίποτα άλλο, παρά μόνον αυτό : Ας μη σταματήσουμε να ονειρευόμαστε ...

Αυτοί πού έπαιξαν, μεγαλούργησαν, έφυγαν και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε

Ο ΡΑΦΑ ΠΕΡΡΟΝΕ, Ο ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

*** Η οικογένεια του Ολυμπιακού θρηνεί τον θάνατο του παλιού σπουδαίου ποδοσφαιριστή της ομάδας Ραφαέλ Περόνε, ο οποίος παρ' ό,τι έπαιξε σχεδόν μία τριετία ( 1978 – 1980 ), άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της μεγάλης προσφοράς του. Ο Περόνε, ήταν από τους συμπαθέστερους, τους πιο αγαπητούς ξένους παίκτες πού πέρασαν από τον Ολυμπιακό.
*** Το σύντομο βιογραφικό του σημαντικού αυτού παίκτη, αντιγράφω από την σχετική ανάρτηση του φίλου Alex Pesetero :
*** Γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1953 στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε μια από τις μικρές τοπικές ομάδες της γενέτειρας του. Από εκεί μεταπήδησε στις μικρές ομάδες της Ντανούμπιο και έγινε μέλος της πρώτης ομάδας το 1973, αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή – κυρίως ως "δεκάρι".
*** Πέντε χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 1978, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό όπου συνάντηση τον έτερο Ουρουγουανό του Θρύλου, Χούλιο Λοσάντα. Στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό ήταν εκ των βασικών στελεχών της ομάδας: Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 3 Σεπτεμβρίου 1978 στον αγώνα με αντίπαλο τη Λάρισα, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε με 4-3 (με τον Περόνε μάλιστα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ – και 3ο του Ολυμπιακού στον αγώνα).
*** Ο Περόνε είχε πολύ καλό και δυνατό σουτ και δεν δίσταζε να δοκιμάσει το πόδι του, κάποιες φορές από μακριά και κάποιες άλλες κυριολεκτικά από... όπου βρισκόταν. Ο λόγος που ακόμη μνημονεύεται o Περόνε είναι φυσικά το νικηφόρο γκολ που πέτυχε στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού, στο στάδιο Καραϊσκάκη (06/05/1979).
*** Δεν ήταν ένα οποιοδήποτε παιχνίδι επί του βάζελου, αλλά ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών: Το πρώτο του Γιώργου Δεληκάρη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, απέναντι στην ομάδα που τον ανέδειξε, απέναντι στον κόσμο που τον δόξασε. Το γήπεδο "έβραζε" και κάθε φορά που ο Δεληκάρης ακουμπούσε τη μπάλα ή έστω... πλησίαζε προς αυτή, γινόταν ο κακός χαμός από φωνές, σφυρίγματα, κραυγές (ο ίδιος ο Περόνε, είχε ομολογήσει τότε, μετά το ματς πως του έκαναν εντύπωση οι φανατισμένες κραυγές της ερυθρόλευκης εξέδρας προς το πρόσωπο του Γιώργου Δεληκάρη).
*** Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 1-0 με γκολ του Ουρουγουανού στο 26′, από απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια δεξιά. Ο αστικός δημοσιογραφικός μύθος, λέει πως ο στόπερ του Παναθηναϊκού, Άνθιμος Καψής, είχε προειδοποιήσει τον τερματοφύλακα Βασίλη Κωνσταντίνου: "Πρόσεξε, γιατί μπορεί να είναι πλάγια, αλλά ο τρελός έχει γερά ποδάρια, είναι καλός και θα προσπαθήσει απ' ευθείας".
*** Όπερ και εγένετο, ο Περόνε σούταρε δυνατά και συρτά, η μπάλα πήγε προς τον Κωνσταντίνου που αιφνιδιάστηκε και κατέληξε τελικά στα δίχτυα του. Ο Καψής γύρισε στον Κωνσταντίνου: "Τι έγινε ρε συ; Αφού στο είπα...". Για να γυρίσει ο Κωνσταντίνου και να απαντήσει "Άσε ρε, αυτός είναι ο καλός που μου' λεγες; Οι καλοί ρε τα βαράνε ψηλά, όχι στο πάτωμα...".

Και φαντάρος στον ελληνικό στρατό !

*** Ο Περόνε σκόραρε επίσης με φάουλ ισοφαρίζοντας σε 3-3 τον ΟΦΗ (στο δραματικό ματς της τελευταίας αγωνιστικής της περιόδου 1978-79, όπου χρειαζόμασταν τη νίκη για να πάρουμε τον τίτλο, αλλά το μπλόκο που στήθηκε στην Κρήτη για να πάρει πρωτάθλημα η ΑΕΚ ήταν πραγματικά ασύλληπτο ).
*** Ο Ουρουγουανός μέσος αγωνίστηκε δύο χρόνια στον Ολυμπιακό, έχοντας 44 εμφανίσεις και 10 γκολ. Επιδίωξε να μείνει στο λιμάνι, υπηρετώντας μάλιστα στον Ελληνικό Στρατό, για να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα (ώστε να μην πιάνει θέση ξένου), όπως έπραξε και ο Χούλιο Λοσάντα. Δυστυχώς όμως, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη του, λόγοι ανωτέρας βίας τον ανάγκασαν να αποχωρήσει:
*** "Η σοβαρή ασθένεια του γιου μου μας ανάγκασε να γυρίσουμε πίσω. Αν ήταν στο χέρι μου, θα έκλεινα την καριέρα μου στο Θρύλο. Δεν έφυγα ούτε για λεφτά ούτε για κανέναν άλλο λόγο. Εξάλλου μετά τον Ολυμπιακό ουσιαστικά η καριέρα μου τελείωσε. Ήμουν ακόμη 27 χρονών και απόλυτα υγιής. Δεν ξανάπαιξα πουθενά και θέλω ο κόσμος του Ολυμπιακού να γνωρίζει ότι η επιθυμία μου ήταν να μείνω στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας και πουθενά αλλού.
*** Όταν ο Περόνε εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο εργάστηκε για κάποιο διάστημα ως οδηγός ταξί στην Ουρουγουάη. Ο γιος του, Ντιέγκο Ραφαέλ Περόνε, έκανε επίσης σπουδαία καριέρα στην Ουρουγουάη και την ίδια ομάδα με τον πατέρα του (Ντανούμπιο), της οποίας ήταν ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας της με 72 γκολ. Το 2006 αγωνίστηκε για λίγο στα μέρη μας με τα χρώματα του Λεβαδειακού ***

Απάντηση αναγνώστη στις ηλιθιότητες του OPEN TV:
Με 59 συμμετοχές ο Μαρσέλο, αλλά ... «δεν έπαιζε» !!!

*** «Όπως μάθαμε από το έγκυρο και πάνω από όλα ανεξάρτητο Open-TV ο Μαρσέλο δεν έπαιζε τα τελευταία τρία χρόνια. Οι 59 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις την τελευταία τριετία είναι ... " δεν έπαιζε " κατά τους ανεξάρτητους αυτούς δημοσιογράφους, αν και υπάρχει φωτο από το τελευταίο ματς της χρονιάς της Ρεάλ στο Μπερναμπεου, όπου αυτός " που δεν έπαιζε " εικονίζεται να χαιρετάει τους οπαδούς της Ρεάλ με το περιβραχιόνιο στο χέρι!! (Οφθαλμαπάτη θα είναι Βασιλικούλα) .
*** Οι 20 συμμετοχές το χρόνο μ.ο την τελευταία τριετία είναι περισσότερες και από τις σεζόν που έπαιζε στη Φλουμινενσε πριν τον πάρει η Ρεάλ. Δηλαδή στις χρονιές που " δεν έπαιζε " έκανε περισσότερες συμμετοχές από αυτές που έκανε όταν τον είδε η Ρεάλ και τον πήρε!!!
*** Το ότι είστε τσακωμένοι με την αλήθεια το ξέρουμε. Το ότι πονάτε ,επίσης το ξέρουμε . Αλλά πως γίνεται βρε ηλίθιοι να έδωσε η Ρεάλ περιβραχιόνιο σε παίχτη που "δεν έπαιζε "??? Σας έχουν πάρει χαμπάρι και τα πρόβατα σας.
*** Υγ: Μέχρι την τελευταία σταγόνα...
*** Υγ2:Πάρτε και σεις αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης με 59 συμμετοχές την τελευταία τριετίαχχχχαααααχχχαα» ( Aggelos Syrmos ) ***

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 6/9/2022. ***

Διαβάστε επίσης

«ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ»

«ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ αυθαιρετεί και... το παίζει «Τζέιμς Μποντ» και προστάτης της στενής συνεργάτιδος του Μπένετ! Ο Μπαλτάκος επιχειρεί να σβήσει το ποδόσφαιρο στον Πειραιά. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης...