Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο μικροσκόπιο οι αιτίες για την κακοτοπιά της Ναντ

Στο μικροσκόπιο οι αιτίες για την κακοτοπιά της Ναντ
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 - 14:52

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ... ΧΘΕΣ !

*** Και τώρα, λέμε, ο νους και το ενδιαφέρον μας στρέφεται στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα και τα μάτια μας. Γιατί αλλοίμονο μας αν αρχίσουμε τις γκέλες και στο πρωτάθλημα. Οσο για την περιπέτεια της Νάντης, εντάξει, την αφήνουμε πίσω, περασμένα ξεχασμένα και πάμε τώρα να κατακτήσουμε τον Βώλο του Μπέου.

*** Να με συγχωρήσετε, αλλά έχω μία ένσταση, πάνω σ' αυτό το σκεπτικό. Περασμένα, ναι. Ξεχασμένα, όχι. Εντάξει έχουνε πάθει κι' άλλες φορές τέτοιες νίλες, όλες οι ομάδες έρχεται στιγμή πού την πατάνε εκεί πού δεν το περιμένουν. Αλλά για σιγά. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει φέτος εντυπωσιακό λίφτινγκ στην ομάδα, ξοδεύοντας τόσα εκατομμύρια όσα έχουν ξοδέψει ΟΟΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι ανταγωνιστές του στο πρωτάθλημα, επί ... δύο (τουλάχιστον ) !

*** Το να λες λοιπόν, δεν πειράζει πού ΧΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΚΟΡΟΪΔΙΣΤΙΚΑ από μία μικρομεσαία ομάδα της Γαλλίας, κοιτάμε μπροστά και το αφήνουμε πίσω, είναι ΚΑΙ στρουθοκαμηλισμός, αλλά ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ την ομάδα. Η – όποια – κατάσταση έχει παγιωθεί με αποτέλεσμα να ΜΗ ΒΛΕΠΕΤΑΙ η ομάδα, δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν να διαιωνιστεί.

*** Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή, αφού ξεκινήσουμε με ένα ΚΕΦΑΛΑΙΩΔΕΣ ζήτημα. Για Ο,ΤΙ συμβαίνει στον ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ σε μια ομάδα, την ΕΥΘΥΝΗ την έχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ : Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ. Για την προπόνηση, την εκγύμναση, την επιλογή της αποστολής, την σύνθεση, τις αλλαγές και βέβαια τις οδηγίες από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα, την έχει ΜΟΝΟΝ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ και ουδείς άλλος, Κατανοητό ;

*** Πάμε παρακάτω. Όπως συμβαίνει ΣΥΝΕΧΩΣ από την αρχή της περιόδου, πριν από κάθε επίσημο αγώνα της ομάδας παρουσιάζονται ξαφνικά προβλήματα, ΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ, πού αναμφισβήτητα προκαλούν ταραχή και αβεβαιότητα στην φυσιολογική ροή. Αυτή τη φορά, το ξαφνικό πρόβλημα εμφανίστηκε στους Εμβιλά και Ιν Μπέομ, δηλαδή στη ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ της ομάδας. Αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να εμφανιστεί το βασικό εξάρι και το βασικό οκτάρι της, με λύσεις πού μάλλον «εμβαλωματικές» θα τις χαρακτήριζα, αναλογιζόμενος την αγωνιστική κατάσταση των Κούντε και Μπουχαλάκη.

*** Η διαιτησία του αυστριακού Λέχρεν, ήταν εξ αρχής ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ υπέρ της Ναντ. Αυτό, φάνηκε από τα πρώτα κι' όλας φάουλ τις πρώτες διεκδικήσεις. Ο Λέχρεν τα έδινε ΟΛΑ στους Γάλλους. Η μοιραία και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ των προθέσεων του διαιτητή φάση, ήταν η τελευταία του αγώνα, με το χτύπημα του αληταρά καράφλα ( τον έχω δεί σε όλα τα παιχνίδια να το παίζει νταής και να χτυπάει τους αντιπάλους του )

*** Ο Λέχρεν δεν είδε την καρατιά στο λαιμό του Αμπουμπακάρ ή έκανε πως δεν την είδε για να διακόψει το παιχνίδι και όταν η φάση εξελίχθηκε σε γκολ, δεν ζήτησε τη βοήθεια του VAR για να διορθώσει το «λάθος» του. Έσπευσε να σφυρίξει τη λήξη και ... ό γέγονε, γέγονε

*** Πάμε παρακάτω αραδιάζοντας μερικές παρατηρήσεις. Ο Ολυμπιακός διαθέτει αυτή τη στιγμή ΤΡΕΙΣ ταχύτατους, διεμβολιστές και διεισδυτικούς εξτρέμ, πού ανά πάσαν στιγμή είναι σε θέση να σκορπίσουν την αντίπαλη άμυνα : Τον Γκάρυ Ροντρίγκεζ, τον Ντε Λα Φουέντε και τον Μπόουλερ. Εξ αυτών, μόνο ο τελευταίος έπαιξε, ως αλλαγή και σε «δύσκολο» σημείο του αγώνα, όταν ΟΛΗ η ομάδα είχε γυρίσει, ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ, πίσω από τη σέντρα, περιμένοντας τους αντιπάλους (εποχές Μάρτινς). Παρ' όλα αυτά, ο Μπόουλερ κατάφερε να δείξει μερικά από τα προσόντα του. Αυτά πού καθιστούσαν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ τη συμμετοχή του ΕΞ ΑΡΧΗΣ στη βασική σύνθεση.

*** Με το σκορ στο 1-1 και λίγα λεπτά πριν τη λήξη, η συμμετοχή του Ματιλε Βαλμπουενά ήταν ένα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ, παλιό και δοκιμασμένο κόλπο. Και τα φαουλάκια του θα κέρδιζε, και θα κράταγε τη μπάλα και ... (ποιος ξέρει ;) ίσως και με κανένα στημένο να γινόταν το θαύμα.

*** Παρ' όλα αυτά, ο Ματιέ έμεινε στον πάγκο και έφυγε και αυτός με την πίκρα της ήττας. Δεν θέλω να ασχοληθώ με την εικόνα των Μπουχαλάκη και Μασούρα. Εκαναν ό,τι μπορούσαν. Με τη διαφορά ότι πλέον έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους. Ταπεινή μου άποψη, ότι η συνεχής χρησιμοποίησή τους, μάλλον τους κάνει ΚΑΚΟ αγωνιστικά. Ισως αν έμεναν κάποιο διάστημα εκτός, να επανέρχονταν όπως ήταν παλιά

*** (Α, ξέχασα, ετοιμάζονται για την Εθνική αυτή την εποχή)

*** Δεν νομίζω ότι και για τον Παναγιώτη Ρέτσο η συμμετοχή στο βασικό σχήμα του έκανε καλό. Και είμαι πολύ περίεργος αν αυτό το αμυντικό σχήμα το είχε δοκιμάσει ο προπονητής στην προπόνηση.

*** Κλείνω με τον μοναδικό, όπως είπαμε, αρμόδιο και υπεύθυνο της ομάδας. Ο προπονητής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δεν είναι ... «τσιρλίντερ» να «χορεύει» με θεαματικές κινήσεις μπροστά από τον πάγκο. Βασικό προσόν, να είναι ΗΡΕΜΟΣ, ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ και με την συμπεριφορά του να μεταφέρει χωρίς άγχος τις οδηγίες του στους παίκτες.

*** Αυτά προς το παρόν, περιμένοντας μία ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ αύριο στο Καραϊσκάκης. Αλλιώς, χ2σε μέσα Πολυχρόνη, πού δεν γίναμε Ευζώνοι ...

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !

1- Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΘΟΡΥΒΩΔΗΣ ΠΟΡΔΗ

2- ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΙΟΥ ΚΑΝΑΠΕ

3- ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

*** Εγώ λοιπόν, ένα έχω να πω. Η ομάδα πού ΜΕΤΕΧΕΙ σε μία διεθνή διοργάνωση, όπως το Γιουρόπα, είναι ένας ΖΩΝΤΑΝΟΣ οργανισμός. Είναι η ΕΚΛΕΚΤΗ, αυτή πού παράγει, ΔΡΑΣΗ, ΖΩΗ, ΥΓΕΙΑ. Η συμμετοχή είναι το ΠΡΩΤΟ, το ΚΥΡΙΟ θέμα. Τα αποτελέσματα έρχονται μετά.

*** Αντιθέτως, οι ομάδες πού ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΟΥΝ σε κάποια διεθνή διοργάνωση, είναι ΝΕΚΡΑ ΚΥΤΤΑΡΑ, είναι ΣΕΣΗΠΟΤΕΣ οργανισμοί, είναι οι τραγικοί αποτυχόντες μιάς ολόκληρης χρονιάς. Είναι αυτές πού χρειάζονται γενική επισκευή και μετά ... πέταμα. Είναι αυτές πού δημιουργούν και συντηρούν δυστυχισμένους οπαδούς, καταδικασμένους να επιβιώνουν οπαδικά κάτω και πίσω από τη σκιά των άλλων, των μεγάλων. Αυτούς πού η μεγαλύτερη μετακίνησή τους, όταν παντού στην Ευρώπη παίζεται ποδόσφαιρο, είναι από τον μεγάλο καναπέ στον μικρότερο, γιατί δυσκολεύονται να βολευτούν.

*** Αυτά, όχι για ... δικαιολογίες για την ήττα του Ολυμπιακού στη Ναντ, αλλά για να κοπεί με το μαχαίρι, πού λένε, η όποια περιπαικτική διάθεση των ταλαίπωρων οπαδών των άλλων. Δεν είναι δυνατόν, φίλοι μου, να χλευάζουν τον Ολυμπιακό για μία ήττα του στους Ομίλους του Γιουρόπα οι οπαδοί π.χ. της ομάδας πού είχε δώδεκα χρόνια να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και μόλις, επιτέλους, τα κατάφερε να βγεί, η παρουσία της είχε τα χαρακτηριστικά ΗΧΗΡΗΣ ΠΟΡΔΗΣ : Βγήκε με δυνατό ήχο, αλλά αμέσως μετά εξαφανίστηκε, έγινε κόκκος στο άπειρο, πέρασε απαρατήρητη στην ιστορία.

*** Αυτά για τον Παναθηναϊκό. Για το Αεκ τι να πούμε ; πιάστηκε ο πισινός των οπαδών της από το καθισιό. Επιστημονικά ονομάζεται «Σύνδρομο του Καναπέ» και οι επιπτώσεις στο μυοσκελετικό, ενίοτε κάνουν μετάσταση και στο κρανιακό κούφωμα. Εχω εδώ και χρόνια να τους παρεξηγώ, τους αεκτζήδες. Είναι τόσα αυτά πού τους συμβαίνουν, πού είναι απολύτως φυσιολογικό το να έχουν λαλήσει, έστω και από νεαρή ηλικία.

*** Να πάμε και στους Μπαοκτζήδες ; Αυτοί, φίλοι μου, δεν είναι για λύπηση. Είναι το ποιόν τους τέτοιο, είναι το υλικό κατασκευής τους. Είναι ο κακός, ο ζηλόφθονος, ο κομπλεξικός γείτονας, αυτός πού σε καθημερινή βάση δημιουργεί προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο, αυτός πού τρώει τα νύχια του για καβγά. Τι να πεί ο Μπαοκτζής δηλαδή για την πορεία και τα κατορθώματα του Ολυμπιακού ; Ολόκληρη η οπαδική ζωή ενός οπαδού του Μπάοκ, είναι ένα Σαββατοκύριακο ενός ερυθρόλευκου φιλάθλου.

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Ο ΚΑΜΠΑΚΩΦ ΓΙΑ ΝΑ ... «ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ» Ο ΜΠΕΝΕΤ !

*** Τη «δουλεύουν» πολύ τη διαιτησία του Καμπάκωφ, για τι αυριανό ντέρμπι, τα λαμόγια της έπο με το συνεργείο του Γιαννάκη. Αυτό πού θέλουν είναι ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΕΙ, να τα κάνει μούσκεμα ο Καμπάκωφ, να γίνει χαμός από τις φωνές και τις διαμαρτυρίες. Και ξέρετε γιατί ; Για να βγούνε μετά και να λένε πόσο δίκιο είχε ο Μπένετ πού είχε ορίσει τον Σιδηρόπουλο.

*** «Δεν είχα γνώση για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου», είπε ο Μπαλτάκος. Φαίνεται πως μάλλον θα ξέχασε να τον ενημερώσει ο Γιαννάκης ***

*** Εσύ, ρε Μάνταλε, ήξερες τίποτα για το ... φόνο ; Α, ξέχασα, εσύ ασχολείσαι μόνο με το ... ερασιτεχνικό ***

ΤΑ «ΚΟΥΛΑ» ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ :

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΚΟΛΟ ΜΟΥΑΝΙ

*** Απίστευτα πράγματα, στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Δέκα έξη παιχνίδια στους οκτώ Ομίλους για την πρώτη αγωνιστική και είχαμε δεκαπέντε νίκες ! Μία ισοπαλία όλη κι' όλη, στο Σάλτσμπουργκ – Μίλαν ! Αντε τώρα να είσαι από τους παίκτες στοιχήματος πού παίζουν μόνο ισοπαλίες ! Καταστροφή !

*** Συντριπτική ήττα υπέστη η Αϊντραχτ με 0-3 μέσα στην έδρα της από τη Σπόρτινγκ. Δεν το θεωρώ περίεργο. Πού πας δηλαδή κυρία Αϊντραχτ έχοντας σέντερ φορ κάποιον πού ονομάζεται Κόλο Μουανί ; Τά 'θελες και τά 'παθες

*** Εντάξει, δεν το λες και πατατράκ, όταν μία Λίβερπουλ συντρίβεται 4-1 από μία Νάπολι, όταν μία Μάντσεστερ χάνει στην έδρα της 0-1 από μία Σοσιεδάδ, όταν η Ζάγκρεμπ κερδίζει την Τσέλση, ο Αγιαξ διαλύει την Ρέϊντζερς κλ.π.

*** Η, όταν η Λουντιγκόρετς κερδίζει τη Ρόμα και η Ομόνοια συντρίβεται στη Λευκωσία από την Τιρασπόλ του Σερίφη της Μολδαβίας. Ευτυχώς δηλαδή πού υπάρχουν και κάτι κουλά σαν αυτά και ψιλοπαρηγοριόμαστε.

*** Με την ευκαιρία, ο δικός μας Φώτης Κίτσος ήταν στον πάγκο της Ομόνοιας, δίπλα – δίπλα με αυτό τον Λοϊζου, πού ήθελαν κάποιοι να φέρουν στον Ολυμπιακό.

*** Να σας πω λοιπόν κάτι ; Εχοντας κατά νου την απόδοση του Ολεγκ, προχθές, αρχίζω να απορώ γιατί έστειλαν τον Κίτσο δανεικό. Καλύτερα θα πήγαινε, πιστεύω

*** Μένουμε στην Ομόνοια. Αλλαγή τον έβαλαν τον Ανσαριφάρντ στο 73΄, όταν όλα είχαν κριθεί. Ο Μπρούνο έπαιξε απ' την αρχή αλλά έγινε αλλαγή.

*** Δεν ήταν στην αποστολή της Τιρασπόλ κανένας από τους δύο Ελληνες, Ευαγγέλου και Μπότο ***

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΡΕ ΤΑΚΗ ;

*** Από δήλωση του Μπαλτάκου, μετά τον εξάψαλμο Μαρινάκη : «Σχετικά με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ. για την 4η αγωνιστική της Super League 1, ούτε εγώ προσωπικά ούτε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνολικά, είχαμε την οποιαδήποτε γνώση ή σχέση» * Αλήθεια, έ ; Ελα ρε Τάκη, μας λες δηλαδή πως ούτε ο Αντωνίου πέρασε για μια καλησπέρα απ' τα γραφεία της ΚΕΔ ; ***

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ !

ΚΙ' ΟΜΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ

*** Ένα πράγμα θα ρωτήσω εγώ, με κάθε καλή πρόθεση. Καλά, ακόμα δεν έχει παραιτηθεί ο ... καλύτερος Ελληνας διαιτητής, πού μόλις ορίστηκε σε ντέρμπι ξεσηκώθηκαν όλες οι ομάδες και απειλήθηκε ακόμα και διακοπή του πρωταθλήματος ; Ακόμα να σκίσει την ταυτότητά του και τα σήματα των φίφα και ουέφα, πού απέκτησε "δουλεύοντας σκληρά" τόσα χρόνια ; Δεν έχει δηλαδή συνειδητοποιήσει ακόμα πως ήρθε η ώρα να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του και να επιστρέψει στην υπηρεσία του στην αστυνομία, να προσφέρει και κάτι σ' αυτή την κοινωνία πού τον πληρώνει τόσα χρόνια ;

*** Και δεν είναι μόνον ο Φωτιάς. Γιατί, την Κουρομπίλια δηλαδή πού την βάζετε ; Τα ξεχάσαμε ;

*** Μην ξεχνάμε την πανηγυρική επάνοδο του κορυφαίου Τζήλου. Εληξε – ως φαίνεται η ... «ποινή» του και ο Μπένετ τον επανέφερε μετά βαϊων και κλάδων στην ενεργό δράση.

*** Τέταρτος στο Ιωνικός Ατρόμητος, ορίστηκε ο Τζήλος. Να σηκώνει τα σημαιάκια των αλλαγών και να προσέχει τους προπονητές μην τυχόν και περάσουν τη γραμμή. Δηλαδή, άκοπο και άνετο μεροκάματο

*** Μία εβδομάδα έλειψε ο Τζήλος απ' τους ορισμούς, Τη μια αγωνιστική βοήθησε το Μπάοκ να κερδίσει τον Ατρόμητο, την άλλη «ήταν τιμωρημένος» και αμέσως μετά, τον επανέφεραν. Και πού, λέτε ; Στον αγώνα του Ατρομήτου, τον οποίο είχε αδικήσει και τάχατες «τιμωρήθηκε» γι' αυτό !

*** Πως το βλέπετε ; Εγώ πάντως αν ήμουνα Ιωνικός, θα ανησυχούσα. Ποτέ δεν ξέρεις, με τη μαφία ***

*** Δηλαδή πώς να το πείς τώρα αυτό ; Πρέπει να είσαι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό κορόϊδο στην ιστορία των διεθνών διοργανώσεων. Και βέβαια, το άκρον άωτον της αφέλειας θα είναι να ρωτήσει κανείς «ποιος φταίει», όταν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ για Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στον αγώνα, την έχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΟ : Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ! ***

*** Μέχρι το Βόλο, διαβάζω, ταξίδεψε ο Μελισσανίδης για τη μεταγραφή του Φαν Βέερτ ! Τι λέτε, ρε παιδιά, τόσο πολύ ! Ωρες είναι τώρα να γράψετε ότι ταξίδεψε και μέχρι τη Γαλλία για τη μεταγραφή του Σιντιμπέ ! Συγνώμη, αλλά αυτό εγώ δεν πρόκειται να το πιστέψω. Ξέρετε γιατί, έτσι ; ***

*** Ακόμα δεν υπέγραψε καλά – καλά και βγήκαν οι πρώτες αεκτζήδικες παπαριές για τον Φαν Βέερτ. Ότι η Αεκ, λέει, είχε προτάσεις από ξένες ομάδες να τους τον πουλήσει. Και όντως, εγώ έμαθα ότι πρόταση για τον Ολλανδό έκαναν η Σούτσι, τρία εκατομμύρια, η Σούσι, άλλα τρία εκατομμύρια συν ένα γεύμα σε κινέζικο και η Σούζη, πού έδινε κι' αυτή τρία. Όχι εκατομμύρια ***

*** Η στήλη Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 10/9/2022. ***

Διαβάστε επίσης