Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θαύμα! Μέγα θαύμα στην Τζαμπασοφιά!

Θαύμα! Μέγα θαύμα στην Τζαμπασοφιά!
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:37

ΘΑΥΜΑ ! ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑ !

( Μεγάλη, πολύ μεγάλη η Χάρη της ... )

«ΑΥΓΑΤΙΣΑΝ» ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ :

ΑΠΟ 35 ΕΓΙΝΑΝ 37,4 !

«Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό, αλλά όχι όλους, για πάντα» ( Τέρπανδρος Παραφύσης, διάσημος φυσιοδίφης του 17ου π.Χ. αιώνα )

*** Χάθηκε η μπίλια ...

*** Χάθηκε ο μπούσουλας ...

*** Χάθηκε κάθε μέτρο ...

*** Αυτά πού συμβαίνουν με το νέο γήπεδο «της Αεκ» ( ή «Τζαμπασοφιά», ή «ΟΠαπαρίνα», ή «Μελισσανίδειον Ιδρυμα Αρωγής Σανοφάγων» ) μόνο σ' αυτήν εδώ τη χώρα θα μπορούσαν να συμβούν. «Στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα», σύμφωνα με τον ποιητή

*** Μετά από μία ανιαρή παρτίδα «πιγκ πογκ ανακοινώσεων», ΠΑΕ (!!! ) Αεκ και Περιφέρεια Αττικής φάνηκε ότι τα βρήκαν. Ποια βρήκαν ; Μα ... το ακριβές ποσόν των ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ με τα οποία η Περιφέρεια ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ την ανέγερση του γηπέδου. Συμφώνησαν δηλαδή «στο περίπου», γιατί άμα το καλοψάξει κανένας ( πού δυστυχώς ΚΑΝΕΙΣ δεν ψάχνει ) θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν κάποιες «ψιλοδιαφορές» στους αριθμούς, όχι πολλά πράγματα, άντε κάτι λίγα εκατομμυριάκια )

*** Και πάνω πού φαινόταν να επικρατεί η απόλυτη ευφορία, εμφανίστηκαν οι γνωστοί προσεκτικοί «παρατηρητές» του διαδικτύου (aetofolia.gr) να ... παρατηρήσουν πράγματα και θαύματα ( της Τζαμπασοφιάς και των Αγίων Πάντων Περιφερειαρχών, βοήθειά μας ) να επιφοιτήσουν το Πνεύμα της γνώσης στους απανταχού σανοτρεφόμενους

*** Τι μας λέει λοιπόν το εν λόγω άρθρο και τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ πού περιλαμβάνει : «Δεδομένου, ότι το 2023 είναι προεκλογική χρονιά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η Περιφέρεια Αττικής (δηλαδή ο Πατούλης) έκρινε σκόπιμο να εκδώσει μια ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για όλα τα ποσά με τα οποία η Περιφέρεια χρηματοδότησε αθλητικές εγκαταστάσεις με «ατμομηχανή» το νέο γήπεδο της Α.Ε.Κ. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας προκάλεσε την «απάντηση» της «Α.Ε.Κ. του Μελισανίδη», για να υπάρξει νέα ανακοίνωση της Περιφέρειας προκειμένου να κλείσει ο «πόλεμος ανακοινώσεων».

*** Απ' όλον αυτό τον «πόλεμο ανακοινώσεων» δύο συμπεράσματα μπορούν να βγούν: Α) Στην Περιφέρεια Αττικής ΔΕΝ είναι σε θέση να κάνουν μια πρόσθεση. Επιπλέον, απ' ότι θ' αποδείξουμε, εκεί η αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά. Β) Η «Α.Ε.Κ. του Μελισανίδη» υπερβάλλει (για να το πούμε ευγενικά) σχετικά με το κόστος του γηπέδου».

*** Αυτό πού ενδιαφέρει τη στήλη, προς το παρόν, είναι το πρώτο σκέλος. Με το γενικότερο θέμα της ΑΣΥΛΛΗΠΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που «συνοδεύει» το ΑΜΑΡΤΩΛΟ αυτό έργο, από την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ μέχρι την ημέρα της παράδοσής του σε χρήση, έχω δεσμευτεί στο αναγνωστικό μου κοινό ότι θα κάνω την τελική ... παρουσίαση, εντός των προσεχών ημερών. Μόλις ... κάτσει η μπίλια, θα έλεγα, διότι ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΕ ΑΚΟΜΗ.

*** Η Αεκ λοιπόν, υποστήριξε ότι τα 35 εκ. ευρώ είναι η «συνολική συνεισφορά της Περιφέρειας» για το γήπεδο και πως τα χρήματα δεν τα διαχειρίστηκε η Αεκ. Μα, είναι προφανές και κατανοητό ακόμα και στην παροικία των σανοφάγων, ότι τα λεφτά που έδωσε και ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ( ε, μίστερ Πατούλις, έχω δίκιο ; ) η Περιφέρεια, αφορούν το σύνολο των έργων του γηπέδου και ... όχι την ίδια !

*** Μα ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε, ούτε υπονόησε, ότι τα λεφτά για τα συνοδά έργα τα πήρε η Αεκ και τα έβαλε στην τσέπα. Όμως, ΟΟΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ πού δίνονται ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ αυτά, ( όπως οι δύο υπογειοποιήσεις από τις οποίες μόνον η μια έχει κατασκευαστεί) ήταν απαραίτητα για την πόλη ΜΟΝΟΝ εξαιτίας του συγκεκριμένου σχεδιασμού του γηπέδου. Εν ολίγοις, ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ποτέ. Επομένως, δεν θα χρειαζόταν ποτέ να γίνει χρηματοδότηση και τα ωραία εκατομμυριάκια θα εξακολουθούσαν να ζεσταίνουν τα ταμεία του δημοσίου.

ΤΑ «ΚΡΥΜΜΕΝΑ» 1,4 ΕΚΑΤ. ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ... ΠΡΟΣΘΕΣΗ

*** Είναι όμως και το άλλο. ΦΥΣΙΚΑ και τα λεφτά της Περιφέρειας ΔΕΝ θα μπορούσε να τα διαχειριστεί η Π.Α.Ε. ή η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» μιας και τα Κρατικά λεφτά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τα διαχειρίζονται ιδιώτες. Ωστόσο, αυτά τα λεφτά δεσμεύτηκαν και εκταμιεύονται για το νέο γήπεδο της Αεκ και εξαιτίας του.

*** Ερχόμαστε λοιπόν τώρα στο «ζουμί» της ιστορίας μας, πού αφορά το ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΟΣΟΝ της χρηματοδότησης. «Αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει την πρόσθεση των ποσών της δεύτερης ανακοίνωσης της Περιφέρειας Πατούλη συμπεραίνει πως στην Περιφέρεια ΔΕΝ ξέρουν να κάνουν πρόσθεση, οπότε και θα πρέπει είτε να ελέγχουν όσα γράφουν δυό και τρείς φορές, είτε να επιστρέψουν στο Δημοτικό για να μάθουν ξανά πρόσθεση (Back to school που λένε και οι Ελληνάρες). Προλαβαίνουν ακόμα να εγγραφούν.

*** Οι σχετικές εγγραφές είναι απόλυτα ενδεικτικές :

Β' ΦΑΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ = 10.522.765,44

COSMOTE = 10.544.528,41

NEUROSOFT = 3.595.351,33

ΣΥΝΟΛΟ ΓΗΠΕΔΟΥ : 24.662.645,18

INTRAKAT = 10.096.994,20

INTRAKAT B' = 1.313.516,70

ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ : 11.410.510,90

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ : 36.073.156,08

*** Επιπλέον, όμως, αποδεικνύεται ότι στην Περιφέρεια Αττικής δυσκολεύονται να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Γιατί υπάρχει ακόμη 1,4 εκ. Ευρώ που αφορά την υπογειοποίηση και το οποίο περιλαμβάνεται στις «προτεινόμενες πληρωμές για το 2022».

*** Επομένως το τελικό κόστος της υπογειοποίησης να είναι 12,8 εκ. και όχι 11,4 εκ Ευρώ. Οπότε η «συνολική εισφορά της Περιφέρειας» να είναι της τάξης των 37,47 εκ. και όχι 35 εκ. που λανθασμένα αναφέρονται στις ανακοινώσεις της. Εκτός και αν «δια μαγείας» το παραπάνω 1,4 εκ. δεν πληρώθηκε, κάτι που χρήζει εξήγησης γιατί η Οικονομική Επιτροπή δεν συνηθίζει να πέφτει τόσο έξω.

ΟΡΓΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΥΠΕΡΒΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΜΕ :

ΣΑΝ ΝΑ ... ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ !

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Η «ΠΡΩΤΙΑ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

*** Η βαθμολογία, μετά την ολοκλήρωση και της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης των ομάδων, ούτε βεβαίως και δείγμα ικανό να βοηθήσει στην εξαγωγή συμπερασμάτων. Παρά ταύτα, οι διψασμένοι για επικοινωνιακή ανάδειξη κάποιων πρόσκαιρων και περιστασιακών επιτυχιών, δεν διστάζουν να θριαμβολογούν και να χρησιμοποιούν την πέρα από κάθε όριο λογικής υπερβολή, για να «ντοπάρουν» με αυτό τον τρόπο τους οπαδούς της ομάδας τους.

*** Τρανό παράδειγμα βεβαίως οι δημοσιογράφοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι, ούτε λίγο, ούτε πολύ, δεν διστάζουν να εμφανίζουν την ομάδα τους ως ακλόνητο σούπερ φαβορί του φετινού πρωταθλήματος. Τα υπερθετικά σχόλια των πράσινων ΑΡΔ, πού διογκώνουν επικοινωνιακά τα ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΑ στοιχεία πού εμφανίζει η ομάδα τους, δεν στηρίζονται στην τυχόν αγωνιστική της υπεροχή, αλλά στην ... απώλεια τεσσάρων βαθμών από τον Ολυμπιακό !

*** Η οπτική αυτή, όμως, δεν είναι απλά κοντόφθαλμη, είναι και παρεξηγήσιμη για τον τρόπο με τον οποίο «εκτιμούν» τη ... νοημοσύνη του αναγνωστικού τους κοινού. Διότι και ο πιο απαίδευτος σήμερα οπαδός του, δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται το πόσο έχει ευνοηθεί ως τώρα ο Παναθηναϊκός από τις περιστάσεις και αναφέρομαι στο πρόγραμμά του, όπως διαμορφώθηκε κατά την εξέλιξη.

*** Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, από τις τέσσερις αγωνιστικές έχει παίξει στην έδρα του, τη Λεωφόρο τις ΤΡΕΙΣ ! Και τώρα, μάλιστα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά στην έδρα του τον ΠΑΣ Γιάννινα, ολοκληρώνοντας ένα σπανιότατο σερί, τεσσάρων αγώνων στο σπίτι του, σε πέντε αγωνιστικές !

*** Να το πούμε και πιο αναλυτικά. Την 1η αγωνιστική, ο Πάο αντιμετώπισε στην έδρα του τον Ιωνικό, τον οποίο κέρδισε, «με την ψυχή στο στόμα» με 1-0. Το γκολ ο Αϊτόρ με ΠΕΝΑΛΤΙ. Την 2η αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε σε παλιές και οικείες γειτονιές της Κρήτης, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος του ΟΦΗ των Σαμαράδων. Η νίκη του με 0-2 ήταν η πιο άνετη και άκοπη μέχρι τώρα. Τρίτη αγωνιστική, Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός, πάλι 1-0, σε αγώνα πού έγινε και αυτός στη Λεωφόρο, κατόπιν ... συμφωνίας των δύο ομάδων.

*** Ακολούθησε, την περασμένη Κυριακή, ο τέταρτος αγώνας του Πάο και τρίτος στη Λεωφόρο, αυτή τη φορά ντέρμπι με την Αεκ, Και βέβαια, όλοι θυμόμαστε τον τρόπο με τον οποίον επικράτησε, χωρίς να είναι καλύτερος, χάρη σε δύο ΑΝΟΗΤΑ πέναλτι – «προσφορά» των αντιπάλων του. Φυσικά, και για την Κυριακή της 5ης αγωνιστικής, ο Πάο είναι ακλόνητο φαβορί αντιμετωπίζοντας τον εξαιρετικά αδύναμο φέτος ΠΑΣ Γιάννινα, ΠΑΛΙ στη Λεωφόρο !

*** Κάπου εκεί, όμως, σταματάνε τα θαύματα. Το πρόγραμμα πού ακολουθεί αρχίζει να γίνεται σκληρό, έως ανελέητο. Πρώτη δοκιμασία, στην Τούμπα, όπου ο πράσινος θα κληθεί να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες. Και ΑΠΟ ΕΚΕΙ και μετά, θα αρχίσουμε να μπορούμε να βγάζουμε ΣΤΕΡΕΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

*** Ξέρω βεβαίως ότι στον αντίλογο θα ακούσω ότι και ο Ολυμπιακός έχει μέχρι σήμερα δώσει τρείς αγώνες στην έδρα του και ένα εκτός, όπως και ο Πάο, αλλά και ο Πάοκ, πού κι' αυτός είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία. Όμως η σύγκριση είναι εντελώς άδικη, διότι ο Ολυμπιακός έχει ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ και αγώνες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι πριν από τις δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, με Αστέρα Τρίπολης και Βώλο Μπέου, είχαν προηγηθεί, τρείς μέρες πριν, τα παιχνίδια με Απόλλωνα Λεμεσού και Ναντ.

ΝΕΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΠΟ – ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ

*** Σε τραγική θέση ύστατης κατάντιας έχει περιέλθει η διοίκηση της Επο ( πού μεταξύ όλων των άλλων συντηρεί και μία ... διμοιρία σχεδόν δικηγόρων στο νομικό της τμήμα ), μετά την νέα απόφαση του Διαιτητικού της Δικαστηρίου να δικαιώσει και την γυναικεία ομάδα της Ζακύνθου, Δόξα Πηγαδακίων, η οποία είχε ζητήσει να ακυρωθεί η βαθμολογία στον 2ο όμιλο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών επειδή η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο, "Νέες Ατρομήτου", δεν έχει ενταχθεί στο μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων της ΓΓΑ.

*** Είχε προηγηθεί απόφαση με την οποία δικαιώθηκε και ο Πανδραμαϊκός, για παρόμοια προσφυγή. Και στις δύο περιπτώσεις, το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε τον αυτονόητο : Ότι Ο ΝΟΜΟΣ υπερισχύει των όποιων καταστατικών διατάξεων ή αποφάσεων της Επο. Εχουμε λοιπόν μία ΝΕΑ ΗΤΤΑ της Επο του Μπαλτάκου και των συνεργείων, πού σημαίνει και θρίαμβο των θέσεων Αυγενάκη, ο οποίος βεβαίως μπορεί πλέον να συνεχίσει απερίσπαστα την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

*** Που σημαίνει, πολύ απλά, ότι όποιο σωματείο δεν έχει εγγραφεί στο ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

*** Απαιτούνται εξηγήσεις. Τι ακριβώς εννοεί ο κ. Ηττούδης ; ***

*** Ανέτοιμος λέει ο Χάμες. Χάλια τα... ποσοστά λίπους και αυτός ήταν ο λόγος πού τον απέρριψε ο Παναθηναϊκός. Δέσ' τε τον στη φωτογραφία της 24 Ιουλίου, να πειστείτε. Γι αυτό λένε τον... απέρριψε ο βάζελος ***

*** Ούτε ο φράχτης του Εβρου δεν θα μπορούσε να σταματήσει τα τρίποντα των Γερμανών ! ***

*** Δεν θα βαρεθώ να ρωτάω. Ο διαιτητοπατέρας Μάνταλος τι σχέση έχει με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ; Τα πτυχία της «σχολής Γιαννάκη» ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ πλέον ***

*** Δεν είναι ο μόνος πού θέλει Ελληνες διαιτητές στους αγώνες, ο Παναγιώτης Δημητρίου. Και την κυρία Βίκη να ρωτήσεις, τα ίδια θα σου πεί. Για τους ίδιους λόγους. ***

*** Είδηση ελεγχόμενης ακρίβειας : Η ΠΑΕ Παναιτωλικός με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο οι κάτοχοι διαρκείας, ενώ δεν θα ανοίξουν εκδοτήρια για οπαδούς των φιλοξενούμενων. Τα ίδια ακριβώς έλεγε και η Λαμία, πριν τον αγώνα της 1ης αγωνιστικής. Και όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, στο γήπεδο ήταν ... μόνο οπαδοί της Αεκ ! ***

*** Η στήλη Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στο Κόκκινο Πρωταθλητή στις 15/9/2022. ***

Διαβάστε επίσης