Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όργια σκανδάλων με την αδειοδότηση!

Όργια σκανδάλων με την αδειοδότηση!
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:50

ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ Ο.Κ. ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ : ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ, ΕΠΟ, ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ... ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ !

ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ, ΑΛΛΑ Η ... ΦΙΕΣΤΑ, ΦΙΕΣΤΑ !

ΚΑΙ Η ΠΡΟΘΥΜΗ ΕΡΤ ΣΤΟ «ΚΟΛΠΟ»

*** Εξελίξεις είχαμε χθες στο θέμα της αδειοδότησης του γηπέδου Μελισσανίδη ( ή Τζαμπασοφιά, ή Ο.Παπαρίνα ). Η επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε να εισηγηθεί την αδειοδότηση και να παραδοθεί προς χρήση στην Αεκ. Η απόφαση πάρθηκε με ψήφους 6 προς 1. Η μία αρνητική ψήφος ανήκει στην ελέγκτρια κ. Πολυζώη, η οποία την προηγούμενη φορά είχε επίσης μειοψηφήσει, λόγω της ακαταλληλότητας κάποιων σημείων της υποδομής του γηπέδου.

*** Ετσι, η Αεκ θα εγκαινιάσει το γήπεδο, κατά πάσαν πιθανότητα την άλλη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, «με μία γιορτή που θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει όλος ο κόσμος καθώς η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με την ΕΡΤ η οποία θα μεταδώσει ζωντανά τα εγκαίνια του νέου γηπέδου».

*** Δηλαδή η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, την οποία πληρώνουμε ΟΟΟΛΟΙ οι Ελληνες πολίτες, θα προβάλλει σε απ' ευθείας σύνδεση τα εγκαίνια ενός ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ, το οποίο ανήκει σε ΙΔΙΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ και αυτό σίγουρα είναι κάτι πού δεν έχει προηγούμενο, ούτε στις πιο μαύρες στιγμές της δημόσιας τηλεόρασης.

*** Φυσικά, όλα τα παραπάνω αναιρούνται εάν η ιδιοκτησία της Αεκ υποχρεώθηκε να ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ώστε η ΕΡΤ να έχει κάποιο κέρδος από αυτή την απίστευτα σκανδαλώδη αβάντα της διοίκησής της προς τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Κάτι τέτοιο όμως, δεν τεκμαίρεται από πουθενά.

*** Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα της ΒΙΑΣΤΙΚΗΣ και ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΝΟΜΙΚΑ αδειοδότησης, η οποία έχει προκαλέσει και αντιδράσεις στο διαδίκτυο. Αντιδράσεις πού έχουν να κάνουν ακριβώς με την αμφισβήτηση της νομιμότητας του ΟΛΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ, ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΩΣ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΟΥ. Μία από αυτές τις «φωνές», ίσως και η πιο έντονη, ανήκει στην αρθρογραφία της ιστοσελίδας eksegersi.gr η οποία επανειλημμένα ασχολήθηκε με τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στη Τζαμπασοφιά, αλλά ΠΟΤΕ δεν πήρε απάντηση στις κατά καιρούς αποκαλύψεις της.

*** Αναδημοσιεύω από το χθεσινό της άρθρο, το σχετικό με την αδειοδότηση : «Δεν πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας ότι τα νέα για την άδεια λειτουργίας του γηπέδου Μελισσανίδη θα ακούγονταν χθες. Τα «υπαλληλικά» Μέσα ανακοίνωσαν ότι υπάρχει θετική εισήγηση για την άδεια λειτουργίας και πως απομένουν μόνο οι υπογραφές!

*** Δεν έγραψαν, βέβαια, ότι υπάρχει και μειοψηφία στην Επιτροπή. Και τι μειοψηφία. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, που είναι και οι καθ' ύλην αρμόδιες. Το γεγονός ότι υπάρχει μειοψηφία μάς επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χάρης Ρώμας, που τον πετύχαμε στη Νέα Υόρκη. Ισως να του κάνουν και υποδοχή στο αεροδρόμιο όταν γυρίσει,

συνοδεύοντάς τον μέχρι το γραφείο του για να βάλει την υπογραφή.

*** Η εκπρόσωπος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας μειοψήφησε. Και η μειοψηφία της είναι η μόνη που έχει αξία. Αρκεί να δούμε ποια ήταν τα υπόλοιπα έξι μέλη της Επιτροπής, που αποτέλεσαν την πλειοψηφία: Ενας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας, ένας εκπρόσωπος της Σούπερ Λιγκ, ένας εκπρόσωπος της ΕΠΟ (κάποιος από την ΕΠΣΑ), ένας γιατρός της Περιφέρειας και ένας εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του γηπέδου!!!

*** Πώς θα μπορούσε μια μηχανικός να υπογράψει να δοθεί άδεια λειτουργίας σε ένα γήπεδο που δεν έχει αναθεωρηθεί η οικοδομική του άδεια, ώστε να νομιμοποιηθούν οι εκτεταμένες αλλαγές που έγιναν σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια; *** Πώς θα μπορούσε να υπογράψει να δοθεί άδεια λειτουργίας σε ένα γήπεδο που δεν έχει εγκεκριμένη μελέτη ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας;

*** Αλήθεια, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που είπε «ναι», βάσει ποιας μελέτης είπε «ναι»; Μιας μελέτης που δεν έχει εγκριθεί; Πώς θα μπορούσε μια μηχανικός να υπογράψει για άδεια λειτουργίας ενός γηπέδου που δεν πληροί όλες τις απαιτήσεις για την ασφάλεια των θεατών;

*** Το άρθρο 56Β του αθλητικού νόμου 2725/199, που προστέθηκε το 2017, προβλέπει: «2. Η διαδικασία αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, ανάλογα με την κατηγορία της αθλητικής εγκατάστασης, είναι η εξής:

α) Για τις ομάδες Α1 και Α2: Μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης και κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης μηχανικού ή βεβαίωσης της τεχνικής υπηρεσίας του οικείου Δήμου ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις αδειοδότησής της, χορηγείται η άδεια λειτουργίας με απόφαση Δημάρχου. *** Η άδεια ισχύει για πέντε (5) έτη, εφόσον πριν τη λήξη κάθε έτους κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι δεν έχει ανέλθει σε ανώτερη κατηγορία η ομάδα που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη έδρα και δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην εγκατάσταση».

*** Οταν λοιπόν ο μηχανικός λέει «όχι», πώς χορηγείται άδεια; Μετράει το «ναι» του άσχετου εκπροσώπου της Σούπερ Λιγκ, του άσχετου εκπροσώπου της ΕΠΟ, του άσχετου εκπροσώπου της Αστυνομίας και του ... ιδιοκτήτη που θέλει διακαώς να πάρει την άδεια, αδιαφορώντας για τη νομιμότητα;

*** Δεν είναι τυχαίο το ότι, μολονότι οι άδειες λειτουργίας δίνονται για πέντε χρόνια, στο γήπεδο Μελισσανίδη έδωσαν... προσωρινή άδεια έξι μηνών! Γιατί προσωρινή άδεια; Γιατί δεν είναι εντάξει, αλλά ο Μελισσανίδης πρέπει να το λειτουργήσει. Νομίζουν ότι μ' αυτό το τέχνασμα μπορούν να κρύψουν τις πομπές τους ή μάλλον την κραυγαλέα παρανομία;

*** Ψάχνουμε το θέμα και θα επανέλθουμε, όμως δεν μπορούμε να μην ρωτήσουμε: θα συγκινηθεί κανένας εισαγγελέας (όχι ο Ισίδωρος Ντογιάκος που είναι... πολύ απασχολημένος, αλλά κάποιος εισαγγελέας Πρωτοδικών) να διερευνήσει το σύννομο αυτής της εισήγησης και της υπογραφής του αντιπεριφερειάρχη που αναμένεται ;»

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ... ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ VS. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ :

Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ (;)

*** Η επικαιρότητα με υποχρεώνει να ανοίξω και να ξεφυλλίσω το μεγάλο λεύκωμα των αναμνήσεών μου από τις πάνω από μισό αιώνα έντονης δημοσιογραφικής δραστηριότητας αναμνήσεις μου. Αυτά πού θα διαβάσετε παρακάτω, τα έζησα όσο πιο κοντά γινόταν, κατά την παρουσία μου στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ επί της εποχής του αλησμόνητου πατριάρχη της αθλητικής δημοσιογραφίας, Θεόδωρου Νικολαϊδη.

*** Ηταν αρχές Μαρτίου του 2010. Ο Ολυμπιακός έπαιζε στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να μειώσουν τη διαφορά των πέντε βαθμών από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Το αποτέλεσμα όμως είναι απογοητευτικό : 1-0 υπέρ του Ηρακλή, ύστερα από ένα όργιο διαιτησίας σε βάρος του Ολυμπιακού από τον διαιτητή Δαλούκα.

*** Ο Δαλούκας έδωσε τη νίκη στον Ηρακλή με ένα ψεύτικο πέναλτι στο 5ο λεπτό του αγώνα. Μέλμπεργκ και Κομπαγιάσο (αν θυμάμαι καλά το όνομα ) διεκδίκησαν τη μπάλα, χωρίς καν να έρθουν σε επαφή. Ο Δαλούκας σφύριξε πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες του έξαλλου από οργή Μέλμπεργκ. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ρουμάνος Μάρα πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα.

*** Ακολούθησε το όργιο Δαλούκα πού λέγαμε. Αφού ακυρώθηκε κανονικότατο γκολ του Ματ Νταρμπισάϊρ ως οφσάϊντ, δεν δόθηκε πέναλτυ σε «χερούκλα» του Λέκι μέσα στην περιοχή και βεβαίως μία ατέλειωτη σειρά «εγκληματικών λαθών» του διαιτητή, πάντα σε βάρος του Ολυμπιακού.

*** Ο Θεόδωρος Νικολαϊδης, είχε περάσει ένα πολύ δύσκολο απόγευμα, όπως πάντοτε, όταν δεν τα κατάφερνε ο Ολυμπιακός. Εκείνο όμως ειδικά το απόγευμα, ήταν από τα πιο κρίσιμα της σπουδαίας του παρουσίας στο χώρο. Ηταν ένα απόγευμα πού «σημάδεψε» - κατά μίαν έννοια – την εκδοτική του παρουσία. Ηταν η ημέρα πού «κοντραρίστηκε» για πρώτη φορά με τον μετέπειτα και μέχρι σήμερα ΗΓΕΤΗ του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

*** Αναψοκοκκινισμένος βγήκε από το γραφείο του, ο κύριος Θόδωρος και με ... όρεξη για γκρίνια : «Ακούς εκεί να μου κλείσει το τηλέφωνο» !

*** Τόλμησα : «Τι έγινε, αφεντικό ; Ποιος ήταν ;» - «Ο Μαρινάκης ! Πού θέλει να πάρει τον Ολυμπιακό ! Με πήρε να μου πεί ότι η ομάδα έχασε λόγω της διαιτησίας και εγώ του είπα πως δεν φταίει η διαιτησία, αλλά ότι δεν έχουμε ομάδα» - «Και τι έγινε ;» - «Τσακωθήκαμε. Μου έκλεισε το τηλέφωνο»

*** Εδώ, πρέπει να καταθέσω την προσωπική μου κρίση, για πράγματα πού ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ και δεν έχω ξεχάσει. Ο Θ. Νικολαϊδης ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ με κανένα τρόπο, να πάρει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Ολυμπιακό. Υποστήριζε με φανατισμό, ότι «δεν είχε το επιχειρηματικό μέγεθος για να αποκτήσει τον Ολυμπιακό» πού ο ίδιος ήθελε να παραμείνει στα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη. Με τον οποίο είχε πολυετή φιλία.

*** Υστερα από δύο – τρείς μήνες, ο Ολυμπιακός πέρασε και τυπικά στα χέρια του σημερινού ιδιοκτήτη του, αλλά οι σχέσεις του με τον Θ. Νικολαϊδη ήταν πάντα ψυχρές, για να μην πούμε ... παγωμένες. Ηταν λες και ο εκλιπών, δεν του ... συγχώρησε ποτέ πού αποφάσισε να αγοράσει την ομάδα πληρώνοντας ένα ... καράβι εκατομμύρια !

*** Ποιος ; Αυτός πού ... «δεν έχει λεφτά» και πού ... «με δυό – τρία καράβια, ούτε την Προοδευτική δεν παίρνει» !

*** Ηταν απόλυτος ο Θ.Ν. και δεν δεχόταν αντίλογο. Ακόμα και όταν ήξερε ότι έκανε λάθος ...

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ...

*** Με τον θάνατο της Μάρθας Καραγιάννη, έγινε ένα ακόμη βήμα προς την οριστική λήθη εκείνο το επεισόδιο που πριν από σχεδόν μισό αιώνα είχε απασχολήσει το πανελλήνιο. Είχε συμβεί σε ένα ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, τον Μάρτιο του 1973. Τότε λοιπόν και σύμφωνα με τον λαϊκό μύθο, ο Τάκης Συνετόπουλος του Ολυμπιακού «κάτι είπε» στον τερματοφύλακα Βασίλη Κωνσταντίνου του Παναθηναϊκού και αυτός τον πήρε στο κυνήγι έξαλλος από οργή. Αυτό το «κάτι», λένε, αφορούσε την Μάρθα Καραγιάννη με την οποία ο Κωνσταντίνου είχε αναπτύξει δεσμό.

*** Κανείς από τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου δεν αποκάλυψε ποτέ τι ακριβώς είχε πεί ο Συνετόπουλος στον ευέξαπτο Κωνσταντίνου για την Καραγιάννη. Ο Συνετόπουλος απεβίωσε το 2013 σε ηλικία 65 ετών. Η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε πριν λίγες ημέρες πλήρης ημερών. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου είναι εν ζωή, θαλερός και δυνατός. Προφανώς όμως, όχι και διατεθειμένος να αποκαλύψει τι του είχε πεί τότε ο Συνετόπουλος και εξ αιτίας του είχαν δημιουργηθεί τα πρωτοφανή για την εποχή επεισόδια με τη συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων και τελικά η αποχώρηση του Παναθηναϊκού από τον αγώνα. ***

«ΛΙΓΟ ΣΑΝΟ ΑΚΟΜΑ, ΛΙΓΟ ΣΑΝΟ ΑΚΟΜΑ,

ΚΙ' ΑΣ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΛΙΩΜΑ ...»

*** «Οι ομάδες δεν αγοράζονται, κτίζονται», ήταν το χλευαστικό απόφθεγμα της γνωστής ιστοσελίδας πού ... «γράφει ο Ρώσος και τα παιδιά του», σύμφωνα με το εύστοχο σχόλιο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Δηλαδή, κατά την Βασιβουζούκειον λογική, ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος (μέχρι στιγμής ) επειδή ... «χτίστηκε», ενώ ο Ολυμπιακός εφτά βαθμούς πίσω, επειδή ... αγοράστηκε

*** Ξεχειλίζουν η ανοησία, η άγνοια και ο φτηνός λαϊκισμός από αυτή την ... «εξίσωση ηλιθίων», με τα επιχειρήματα περί του αντιθέτου πολυάριθμα και ακαταμάχητα. Χαρακτηριστικό είναι το ψύχραιμο μήνυμα ενός αναγνώστη, του Vaggelis Boyrdos

*** «Και πολύ πάει να ασχολούμαστε μαζί τους, αλλά δεν πειράζει . Οι ομάδες κτίζονται και δεν αγοράζονται . Η διαφορά ανάμεσα στις ομάδες είναι τα υλικά που χρησιμοποιούν . Τόσα χρόνια που παριστάνουν τους δημοσιογράφους δεν το έχουν καταλάβει ? Όταν ο ένας κτίζει με Καραγκούνηδες και Μπασινάδες και ο άλλος με Τζιοβάνιδες και Καρεμπέδες, η διαφορά θα είναι 18 πρωταθλήματα σε 22 χρόνια ....Οταν ο ένας εμφανίζει Γκονζάλες σαν αντίπαλο δέος του Ριβάλντο , και έχει το θράσος να λέει " Εκι = 2 Ριμπο» , η τιμωρία του είναι αυτό που ζει 30 χρόνια τώρα και θα ζει για άλλα τόσα».

*** «Ο Ολυμπιακός επιστρέφει από τη διακοπή και... αρχίζει να ανεβαίνει το δικό του Έβερεστ, για την κατάκτηση της κορυφής. Στον Γολγοθά προορισμός ήταν η σταύρωση...» manthos mixalodimitrakis ***

*** Δεν είναι διόλου παράξενο, το ότι η νέα εποχή των ξένων διαιτητών και του var δεν αρέσει σε κάποιους. Πολύ λογικό θα έλεγα, αφού σε αυτή την εποχή ο Ολυμπιακός μετράει 3 στα 3 πρωταθλήματα και μάλιστα με μεγάλες βαθμολογικές διαφορές. Να αναλογιστούμε ακόμη, ότι η ΑΕΚ με ξένους διαιτητές έχει αδιανόητα τραγικές επιδόσεις με μόλις 8 νίκες σε 57 αγώνες ! ***

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ !

*** Παράπονα πικρά έκανε ο Μπαλτάκος, γιατί, λέει, η Εθνική δεν έχει δικό της προπονητήριο και προπονιέται από δω κι' από κεί. Η απάντηση είναι απλή, νομίζω. Γιατί ... περίμενε τον Μπαλτάκο να τακτοποιήσει το θέμα, όπως άλλωστε «υποσχέθηκε». «Εχω σχέδιο», είπε «και τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις». Να τολμήσω να υποθέσω ;

*** Το νέο προπονητήριο των Εθνικών ομάδων θα γίνει στη ... Νέα Υόρκη, πριν από τον ... τελικό Κυπέλλου ! ***

*** Η στήλη Πολλά… εν ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή στις 23/9/2022. ***

Διαβάστε επίσης