Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άγνωστες, σκοτεινές πτυχές του σκανδαλώδους project

Άγνωστες, σκοτεινές πτυχές του σκανδαλώδους project
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022 - 15:18

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑΣ

ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΙΣ 01/07/2022 ;

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΠΟΥ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΛΟΓΩ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

*** Πλήρης η «ακτινογραφία» των δύο αδειών πού εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής για το γήπεδο Μελισσανίδη, από την εγκυρότατη και εξειδικευμένη ιστοσελίδα aetofolia.gr. Η πρώτη άδεια αφορά την Προσωρινή Άδεια Λειτουργίας του νέου γηπέδου, η οποία εκδόθηκε στ' όνομα της Ερασιτεχνικής. Η δεύτερη αφορά την αδειοδότηση των αγώνων που θα δίνει στο γήπεδο η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. Και στις δύο άδειες υπάρχει τουλάχιστον από μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια τις οποίες θα σχολιάσουμε παρακάτω.

*** Για λόγους σασπένς (σκηνοθεσίας) ας ξεκινήσουμε με το θέμα των 200 θέσεων πάρκινκ που με βάση τον νόμο είναι προ-απαιτούμενο της Άδειας Λειτουργίας και σας είχαμε υποσχεθεί την προηγούμενη Πέμπτη. Δεδομένου ότι εντός του νέου μας γηπέδου ΔΕΝ ήταν δυνατόν να δημιουργηθούν οι προβλεπόμενες από το νομοθετικό πλαίσιο θέσεις στάθμευσης αναλογικά με την χωρητικότητα, υπήρξε η υποχρέωση να δημιουργηθούν αυτές σε ιδιόκτητο ακίνητο σε απόσταση 1 χλμ. απ' αυτό.

*** Προσοχή! Το 2014 που ψηφίστηκε η συγκεκριμένη διάταξη ο Μελισσανίδης θεωρούσε πως την εκμετάλλευση του γηπέδου θα την είχε η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» την οποία θα ήλεγχε εκείνος. Έτσι, τα κέρδη θα πήγαιναν κατευθείαν στην τσέπη του. Διακόσιες θέσεις πάρκινκ απαιτούν συνολική έκταση περίπου 6 στρεμμάτων. Ένα τόσο μεγάλο οικόπεδο έχει στην ιδιοκτησία του ο Μελισσανίδης δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα εκεί που βρίσκεται πρατήριο τη AEGEAN. Ώστε θα συνδύαζε το πάρκινκ με το πρατήριο (όπως έλεγαν όσοι ήξεραν το παρασκήνιο).

*** Δυστυχώς, όμως, τόσο ο ίδιος όσο και οι άνθρωποι του δεν πρόσεξαν πως για να χρηματοδοτήσει το Δημόσιο (η Περιφέρεια Αττικής στην περίπτωση μας) το γήπεδο αυτό έπρεπε ν' ανήκει (τυπικά τουλάχιστον) στο Σωματείο και όχι σε Α.Ε. Γι' αυτό και πριν την υπογραφή της σύμβασης για την χρηματοδότηση της Β' Φάσης Κατασκευής (τα περίφημα 20 εκ. του Σγουρού που ωστόσο δεν τον επανεξέλεξαν) ανακλήθηκε το Παραχωρητήριο του Σωματείου στην «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.».

*** Έτσι, με τα νέα δεδομένα για να τηρηθεί η υποχρέωση της δημιουργίας 200 θέσεων στάθμευσης θα χρειαζόταν μια πολύ σημαντική οικονομική θυσία είτε από τον ιδιοκτήτη του γηπέδου (το Σωματείο) είτε από τον Μελισανίδη. Θυσία που μέχρι σήμερα ΔΕΝ έχει πραγματοποιηθεί (και κατά τα φαινόμενα ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί) θέτοντας σε νομική αμφισβήτηση την έκδοση της Άδειας Λειτουργίας (τουλάχιστον όσο ΔΕΝ αλλάζει η συγκεκριμένη διάταξη). Δυστυχώς, για τον Μελισανίδη δεν είναι στην Κυβέρνηση ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να του κάνει την εκδούλευση.

Σχετικά με τις δύο Άδειες τώρα.

*** Αυτό που προκύπτει από την Προσωρινή Άδεια που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής είναι πως η μέγιστη χωρητικότητα είναι 31.100 θέσεις καθημένων έναντι των 30.528 της Οικοδομικής Άδειας. Καλό θα ήταν να μας δοθεί μια εξήγηση για τις 572 παραπάνω θέσεις που βρέθηκαν στο νέο γήπεδο, οι οποίες είναι παραπάνω απ' όσες προβλέπονταν στην Οικοδομική Άδεια ακόμη και αν προσθέταμε τις θέσεις που αφαιρέθηκαν για τη δημιουργία των «δημοσιογραφικών θεωρείων» (384).

*** Ωστόσο, αυτό που προκύπτει από την παροχή Άδειας Διεξαγωγής Αθλητικών Συναντήσεων στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. είναι πολύ περισσότερο σημαντικό από την αύξηση των θέσεων του γηπέδου. Κοιτώντας στα «σχετικά» και ειδικότερα από το τελευταίο Ν.14. Εκεί, λοιπόν, αναφέρεται πως η Περιφέρεια Αττικής για να δώσει άδεια στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. να διεξάγει αγώνες στην ΟΡΑΡ ARENA έλαβε υπ' όψη της το από 01/07/2022 Ιδιωτικό Συμφωνητικό μεταξύ της Π.Α.Ε. και της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»!!!

*** Γεννούνται, λοιπόν, τα παρακάτω ερωτήματα :

  • Τι προβλέπει αυτό το Ιδιωτικό Συμφωνητικό;
  • Γιατί συμβάλλεται η Π.Α.Ε. με την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» και όχι με την Ερασιτεχνική;
  • Πως νομιμοποιείται η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» να υποκαταστήσει την Ερασιτεχνική;

*** Το κείμενο αυτού του Ιδιωτικού Συμφωνητικού το εξέτασε η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας προκειμένου να εξετάσει αν παραβιάζει την ανάκληση του Παραχωρητηρίου από την Ερασιτεχνική στη «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»; Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα δώσει η δημοσίευση του πλήρους κειμένου του εν λόγω Ιδιωτικού Συμφωνητικού. Το μόνο που απομένει μέχρι τότε είναι αν θα το κάνετε από μόνοι σας ή θα το κάνουν άλλοι ***

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

«Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΗΤΤΩΝ»

Πόσο ... υπερβολική μπορεί να είναι αυτή η μικρή παράγραφος από την ΜΝΗΜΕΙΩΔΗ απάντηση του προέδρου και ηγέτη του Ολυμπιακού στην πρόσκληση πού του έστειλε ο Μελισσανίδης για τα εγκαίνια της Ο.Παπαρίνα ;

*** Η απάντηση είναι ΚΑΘΟΛΟΥ, μια και η ιστορία των τελευταίων ετών στους αγώνες μεταξύ των δύο, είναι απίστευτα πειστική. Στους 15 τελευταίους αγώνες λοιπόν ανάμεσα στις δύο ομάδες που μάλιστα διεξήχθησαν στην εποχή της εχθρικής για τον Ολυμπιακό ΕΠΟ και μάλιστα με var και ξένους διαιτητές.

- 07/02/2018: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1 (πρωτάθλημα)

- 7/02/2019: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4-1 (πρωτάθλημα)

- 27/10/2019: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 (πρωτάθλημα)

- 26/01/2020: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-0 (πρωτάθλημα)

- 28/06/2020: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-2 (play offs πρωταθλήματος)

- 19/07/2020: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0 (play offs πρωταθλήματος)

- 12/09/2020: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 (τελικός κυπέλλου)

- 16/12/2020: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1 (πρωτάθλημα)

- 03/01/2021: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-0 (πρωτάθλημα)

- 04/04/2021: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-5 (play offs πρωταθλήματος)

- 25/04/2021: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0 (play offs πρωταθλήματος)

- 21/11/2021: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3 (πρωτάθλημα)

- 13/02/2022: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-0 (πρωτάθλημα)

- 03/04/2022: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-1 (play offs πρωταθλήματος)

- 17/05/2022: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3 (play offs πρωταθλήματος)

*** 11 νίκες Ολυμπιακού και 4 ισοπαλίες λοιπόν. Ήττες για την ΑΕΚ με κάθε τρόπο, σε κάθε έδρα και σε κάθε διοργάνωση.

*** Και, όπως εύστοχα παρατηρείται στο δημοφιλέστατο blog «Αθλητική Διαπλοκή» ... «Ξέρετε, ήταν εκείνες οι βραδιές που ο Ολυμπιακός «κατέστρεφε το Ελληνικό ποδόσφαιρο» με τριάρες, τεσσάρες και πεντάρες...***

*** "Eμαθα από έγκυρη πηγή πως σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο μεγάλης ομάδας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έδωσε χθες το παρόν στα θυρανοίξια». Έγκυρο λέμε» George Poulikarakos

*** ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ, ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΟΥ ΟΜΑΔΑ.

ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ, ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ. ***

ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ !

ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Η ΕΠΟ «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !

*** Με απανωτές αποφάσεις πού φέρνουν την έπο σε απ' ευθείας σύγκρουση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλες κατόπιν εισηγήσεων του προέδρου της Τάκη Μπαλτάκου, η έπο αποδεικνύει όχι απλά ότι άγεται και φέρεται από τα συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων του βρόμικου παρασκηνίου, αλλά και από συγκεκριμένες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, πού περιμένουν πως και πώς να αποκομίσουν κομματικά οφέλη από το ποδόσφαιρο. Και συγκεκριμένα, από την σύγκρουση έπο – κυβέρνησης, η οποία – όπως ήδη αποδεικνύεται θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στο λαϊκό αίσθημα και θα επιφέρει σοβαρότατα πλήγματα στην κοινωνική ειρήνη και γενικότερα στο δημόσιο συμφέρον.

*** Η πρώτη απόφαση πού πάρθηκε ήταν η «μονιμοποίηση» του Φιλιππούση, ενός πρώην τηλεπαρουσιαστή του ΑΝΤΕΝΝΑ, στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της έπο με απίστευτες αρμοδιότητες. Η εισήγηση έγινε από τον Μπαλτάκο, αλλά η εντολή, σαφέστατα, δόθηκε από το διοικητικό παράκεντρο πού χρεώνεται στην Αεκ και προσωπικά στον Μελισσανίδη.

*** Η μονιμοποίηση του Φιλιππούση, πού επί συριζανέλ ήταν διευθυντής του γραφείου του Κοντονή, αποτελεί μία σαφέστατη ΗΤΤΑ της κυβέρνησης, αφού καταστρατηγεί σε απόλυτο βαθμό την περίφημη Ολιστική Μελέτη, πού είχε συμφωνηθεί μεταξύ του πρωψθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και των εκπροσώπων ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

*** Σύμφωνα με αυτή, για την πρόσληψη Εκτελεστικού Διευθυντή στην έπο απαιτείτο διεθνής διαγωνισμός, κάτι πού απέκλειε πρόσληψη προσώπου σαν τον Φιλιππούση, πολιτικοποιημένου και χωρίς τα απαραίτητα προσόντα πού θα ανεδείκνυε ένας διεθνής διαγωνισμός. Προκειμένου να ξεπεράσει αυτό τον σκόπελο, ο Μπαλτάκος κατόπιν συνεννοήσεως με το ποδοσφαιρικό, αλλά ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ παρασκήνιο, «επιστράτευσε» την παραδόξως προθυμότατη πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης πρώην ανώτατη δικαστικό κα Μπιτζούνη, η οποία ετοίμασε μία ένθερμη εισήγηση υπέρ της πρόσληψης Φιλιππούση, για την οποία αμφισβητείται έντονα το αν είχε το δικαίωμα να ετοιμάσει. Όπως και να 'χει, η υπέρ του πρώην στελέχους του σύριζα πρόσληψη αποτελεί μία ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΗΤΤΑ της κυβέρνησης.

*** Η δεύτερη απόφαση πού θέτει την έπο ευθέως αντιμέτωπη με την κυβέρνηση, είναι η διακοπή ( και όχι αναστολή ) των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Εδώ, ο Μπαλτάκος υπερέβη εαυτόν, ενεργώντας σαν κάτι μεταξύ ηγέτη ολοκληρωτικού καθεστώτος και εντολοδόχου αντιπολιτευόμενου πολιτικού κόμματος. Η διακοπή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων όλης της χώρας, με αφορμή την καθιέρωση μητρώου πού αποκλείει τις ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΥΣ στις εκλογές από τις οποίες ξεπήδησαν ΚΑΛΠΙΚΕΣ διοικήσεις, σίγουρα θα «χρεωθεί» σε κυβερνητικούς χειρισμούς και αυτό έχει αντίκτυπο στο κυβερνητικό έργο, λειτουργώντας βεβαίως υπέρ της αντιπολίτευσης

*** Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, με τους κατάλληλους χειρισμούς. Ισως με την δικαστική συνδρομή πού ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ όταν πλήγεται το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ίσως και με διορισμό διοικούσας επιτροπής.

*** Ο Μπαλτάκος συνεχίζει να απειλεί ωμά και ανερυθρίαστα, τις δομές του ελληνικού ποδοσφαίρου, ευθυγραμμισμένος πάντα με τα συμφέροντα του παρακράτους και της αντιπολίτευσης. Το μένος του κατά της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι γνωστότατο από το παρελθόν και τώρα, με τη βοήθεια του παρακράτους, βρίσκει ευκαιρία να το ικανοποιεί.

*** Οι απειλές του για grexit, δηλαδή αποβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις υπερεθνικές δυνάμεις, είναι καθημερινά επαναλαμβανόμενες, έντονες και συνεχείς. Απειλεί με γκρέξιτ για την επαγγελματική διαιτησία, απειλεί με γκρέξιτ για το μητρώο, απειλεί με γκρέξιτ ακόμα και για την μείωση των ποσοστών πού εισπράττει η επο από τις παε, προσπαθώντας να επιβάλλει το ανάστημά του ακόμα και στα έσοδα των επαγγελματικών ομάδων.

*** Όλα τα παραπάνω, κατά την ταπεινή μου άποψη αποδεινύουν όχι απλά την ακαταλληλότητα, αλλά την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του ΕΛΕΩ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ προέδρου της έπο. Ο Μπαλτάκος είναι απολύτως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για το ποδόσφαιρο, την κοινωνική ηρεμία αλλά και για την ΕΥΝΟΜΙΑ, αφού έχει φτάσει στο σημείο να καταφέρεται και να μην υπολογίζει νόμους πού ψηφίστηκαν από την ελληνική Βουλή.

*** Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιον ως ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ; ***

*** Αν ζούσε ο αείμνηστος καναλάρχης και μάθαινε για τις επιτυχίες του ρουφιάνου του, θα έβαζε τα γέλια. Θα θυμότανε και το πρόσωπο πού ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΣΑΡΕΙ ο αδίστακτος, για να αποκτήσει την εύνοιά του. Ακόμα τα αφηγούνται οι πιο παλιοί στο κανάλι και κουνάνε το κεφάλι τους με αηδία. ***

*** Την ... διαγραφή της ΕΠΣ Πειραιά πού είχε προαναγγείλει ο Μπαλτάκος για την υπόθεση Μπένετ – Λαμπαδαρίου, την έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Ούτε καν συζητήθηκε στη γενική συνέλευση. Εκτός αν ο πρόεδρος της έπο τη φυλάει για τη συνεδρίαση του ΔΣ πού γίνει στη ... Νέα Υόρκη, στο ημίχρονο του τελικού κυπέλλου ***

*** Τα Θυρανοίξια έγιναν χθες. Τα γλουτανοίξια, θα αναλάβει ο Ολυμπιακός στον αγώνα πρωταθλήματος ***

*** Και βέβαια, τη σύμβασή του με την ομοσπονδία θα τη φτιάξει ο ίδιος, μόνος του. Και μάτι άλλου ανθρώπου δεν θα τη δεί ποτέ, παρά μόνο όταν αλλάξει η κατάσταση και τον πετάξουν έξω με τις κλοτσιές ***

*** ΕΙΠΕ : «Το σωστό είναι να κληθεί ο... Κομπότης, να κληθεί ο... Χρηστοβασίλης και όχι εμείς, που διατελέσαμε και πρόεδροι στην ΑΕΚ. Άσχετα εάν παίρναμε προσκλήσεις στους σημερινούς διοικούντες, άσχετα εάν στο παρελθόν δίναμε το καλό παράδειγμα φιλοξενίας. Ανεξάρτητα με ότι συνέβη, ήμουν σίγουρος ότι δεν θα με καλούσαν. Παρά το γεγονός ότι δεν άσκησα κριτική στην σημερινή διοίκηση» ( Στράτος Γιδόπουλος, εμβληματικός τέως πρόεδρος της Αεκ ) ***

*** Η Στήλη Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 1/10/2022. ***

Διαβάστε επίσης