Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν λυγίζουν τον Μαρινάκη οι απειλές για Grexit

Δεν λυγίζουν τον Μαρινάκη οι απειλές για Grexit
Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022 - 15:12

*** Τελατίνι τον έκανε ο Μαρινάκης τον Μπαλτάκο. Πάλι ! Νέα επιστολή νέα καταγγελία. Και με στοιχεία χειροπιαστά, με πράγματα, καταστάσεις και πρόσωπα πραγματικά, αληθινά, πού τα ζούμε όλοι από τη μέρα πού ο Μπαλτάκος επιβλήθηκε στο ψηφοδέλτιο της έπο ως μοναδικός υποψήφιος για την προεδρική καρέκλα.

*** Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας χρησιμοποιεί τις επιστολές του για να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ την διοικητική δραστηριότητα του Μπαλτάκου και όχι μόνο. Με την προχθεσινή του επιστολή, προχωρά και στην καταγγελία της προσωπικής νοοτροπίας του προέδρου της έπο. Χρησιμοποιώντας μάλιστα, σε δύο φράσεις και σαφείς ΝΥΞΕΙΣ για την πολιτική του τοποθέτηση, η οποία είναι απόλυτα σχετική με το πνεύμα των αποφάσεών του.

*** Θυμίζω την τελευταία παράγραφο της επιστολής Μαρινάκη : «Ο ευτελισμός κάθε έννοιας διεθνούς υποχρέωσης της Ομοσπονδίας είναι μια πραγματικότητα, την στιγμή που εσείς κραυγάζετε και απειλείτε με Grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο , δηλαδή την Εθνική Ομάδα και τον Ολυμπιακό.

*** Προφανώς όνειρό σας είναι να μετατρέψετε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε συνοικιακό μαγαζί, για να ταιριάζει στη λογική όσων πραγματικά διοικούν την Ομοσπονδία. Αυτή σας την επιθυμία κρατείστε την για την προσωπική σας ζωή και μη τη μεταφέρετε στο ποδόσφαιρο. Όπως και τη φασίζουσα νοοτροπία των απειλών και του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» κρατείστε την για το φάσμα των πολιτικών σας φαντασιώσεων και της φασιστικής σας ιδεοληψίας»

*** Πολύ σοβαρό αυτό, αν το κρίνουμε αντικειμενικά. Εξ ίσου όμως και ΠΟΛΥ ΑΛΗΘΙΝΟ, αν κρίνουμε από τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος Μπαλτάκος δείχνει σαν να έχει χάσει κάθε μέτρο, σαν να μη μπορεί να συγκρατηθεί. Με τελευταίο, βέβαια και συνάμα ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ σε βάρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ σύμπτωμα, τον ωμό ΕΚΒΙΑΣΜΟ του με το Γκρέξιτ. Δηλαδή, την ΑΠΟΒΟΛΗ του ελληνικού ποδοσφαίρου από το διεθνές ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Ούτε αγώνες, ούτε ομάδες, ούτε διαιτητές, ούτε όμως και ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, αν υπάρξει το ενδεχόμενο μιάς απόφασης για Γκρέξιτ.

*** Και γιατί, παρ' όλες τις σοβαρότατες επιπτώσεις πού μπορεί να έχει ένα Γκρέξιτ, ο Μπαλτάκος επιμένει να επισείει την απειλή του πάνω από τις κεφαλές όποιων δεν συμφωνούν με τις διοικητικές του κινήσεις και αποφάσεις ; Το επισημαίνει, ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ και πολύ πειστικά, ο Μαρινάκης στην επιστολή του : «Ο ευτελισμός κάθε έννοιας διεθνούς υποχρέωσης της Ομοσπονδίας είναι μια πραγματικότητα, την στιγμή που εσείς κραυγάζετε και απειλείτε με Grexit το ελληνικό ποδόσφαιρο , δηλαδή την Εθνική Ομάδα και τον Ολυμπιακό» !

*** Εδώ ακριβώς, λοιπόν, βρίσκονται οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Ο Μπαλτάκος στηρίζεται και χρησιμοποιεί ωμά τις απειλές του ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στην διεθνή ποδοσφαιρική δραστηριότητα ! Όχι, φίλοι μου, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ αν μαζί με τον Ολυμπιακό κινδυνεύει από ένα Γκρέξιτ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ – ή μάλλον ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ, γιατί δεν είναι μόνον η Ανδρών – ομάδες. ΜΟΝΟΝ ο Ολυμπιακός τον ενδιαφέρει, διότι με τους δικούς του συλλογισμούς μέσω του ΚΙΝΔΥΝΟΥ για την ομάδα του, ίσως ο Βαγγέλης Μαρινάκης να αλλάξει γραμμή και να δεχτεί την «ΥΠΟΤΑΓΗ» ουσιαστικά στο ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ πού ουσιαστικά «έστησε» τον Μπαλτάκο στον προεδρικό θώκο της έπο

Θα τον εξαφανίσει από τον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου

*** Νομίζω όμως ( και αυτά πού θα διαβάσετε αποτελούν προσωπικές μου εκτιμήσεις ) ότι η βάση των συλλογισμών του Μπαλτάκου είναι λανθασμένη. Και θα εξηγήσω στη συνέχεια τα επιχειρήματά μου.

*** Πιστεύει λοιπόν ο πρόεδρος της έπο ( σύμφωνα με όσα διαβάσαμε σε «δικά του» δημοσιογραφικά πληκτρολόγια ) ότι «δεν αντιδρά στις επιστολές και τις δηλώσεις Μαρινάκη, διότι σε αυτή την κόντρα έχει το πάνω χέρι» ! Ως εκ τούτου, συνεχίζει να επικαλείται το Γκρέξιτ, χρησιμοποιώντας το σαν εργαλείο για να επιτύχει τους σκοπούς του. Δεν αποκλείεται μάλιστα να θεωρεί ότι οι εκβιασμοί του θα περάσουν «αναίμακτα», δηλαδή χωρίς επιπτώσεις και ίσως ανακατατάξεις και αναδιαρθρώσεις πού πιθανότατα θα τον αγγίξουν και προσωπικά.

*** Είναι όμως έτσι ; Ας δούμε πως το βλέπω εγώ, πού στα πλέον των πενήντα χρόνων ενασχόλησής μου στην αθλητική δημοσιογραφία, έχω βιώσει πολλές παρόμοιες καταστάσεις απειλών και εκβιασμών πού έχουν σαν επίκεντρο το περίφημο Γκρέξιτ.

*** Θεωρώ λοιπόν ότι σε περίπτωση πού ο Μπαλτάκος, έστω και ενεργώντας εξ ονόματος της έπο, καταφέρει να πάρει απόφαση για Γκρέξιτ από Φίφα και Ουέφα, η Ελληνική κυβέρνηση ΘΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ, μαζί με το αμαρτωλό επ(ο)ικό του περιβάλλον από τον χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και θα είναι, σίγουρα, η πιο «εύκολη» διοικητική πράξη πού θα μπορούσε να γίνει, καθώς θα είχε μαζί της και το σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης.

Δεν πρόκειται να λυγίσει σε οποιονδήποτε εκβιασμό

*** Πάμε παρακάτω. Επειδή θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζω την αποφασιστικότητα και την επιμονή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην εφαρμογή του ΔΙΚΑΙΟΥ και του ΣΩΣΤΟΥ, έχω την εντύπωση ότι ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΖΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΑΦΟΡΑ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ. Ισως και να προτιμούσε να μείνει εκτός ευρωπαϊκής συνέχειας ο Ολυμπιακός, υφιστάμενος και τεράστια οικονομική ζημιά, παρά να υποχωρήσει στον ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΣΗΣ για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την εκκαθάριση των διαφόρων συμμοριών πού το λυμαίνονται.

*** Αν ο Μπαλτάκος και οι διάφοροι ... αφανείς διοικητές της έπο πιστεύουν ότι ο Μαρινάκης θα έκανε πίσω υπό τον φόβο να χάσει μερικά εκατομμύρια μένοντας εκτός Ευρωπαϊκής συνέχειας, ένα έχω να τους πω : ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΑΓΕ ! Ο Μαρινάκης δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τους «μεγαλοεπενδυτές» πού ξέρει και συναγελάζεται ο πρόεδρος της έπο. Εχει οράματα και φιλοδοξίες, πού αφορούν ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ και όχι το πώς θα ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ την ομάδα του για να φουσκώσει περισσότερο την τσέπη του.

Μην το εύχεσαι πολύ, γιατί μπορεί και να το ... πιάσεις

*** Νομίζω επίσης πως είναι πολύ σημαντικό και το ενδεχόμενο ένα Γκρέξιτ να έχει ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ γι' αυτούς πού το επεδίωξαν, το πρότειναν και το αποφάσισαν. Κυρίως διοικητικές, αν η κυβέρνηση ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και πλακώσουν τίποτα ΑΓΩΓΑΡΕΣ για τα χαμένα έσοδα. Φυσικά, αν το θέμα φτάσει μέχρις εκεί, δηλαδή μέχρι σημείου απόφασης για Γκρέξιτ, είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει αυτόματα δικαστικός αγώνας και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά βεβαίως πού τα ανώτατα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα κληθούν να κρίνουν επί αποφάσεων των υπερεθνικών ομοσπονδιών πού υπερβαίνουν τα εσκαμμένα

*** Και θεωρώ αδιανόητο να βρεθεί δικαστήριο πού θα δικαιώσει αθλητική Ομοσπονδία πού πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργεί και να αποφασίζει ενάντια στους ΝΟΜΟΥΣ μιάς ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ.

*** Εν ολίγοις, και ΕΙΔΙΚΑ για τον παλιό φίλο μου τον Τάκη Μπαλτάκο θα επαναλάβω την συμβουλή : Τάκη, μην εύχεσαι πολύ κάτι, γιατί στο τέλος, μπορεί και να το ... πιάσεις ***

*** Πως κατάφερες ρε ¨επενδυτή¨ να φτιάξεις γήπεδο με χρήματα της Περιφέρειας, να σου ανήκει και να έχει χειρότερο αγωνιστικό χώρο από αυτό του ΟΑΚΑ, είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. ( Giannis Ioannou )

*** Και για να προλάβουν μη γίνει μια στο εκατομμύριο καμιά ζημιά, η συμμορία της ΚΕΔ έβαλε Φωτιά, Κουρομπίλια και Tζήλο στο VAR. A, όλα κι' όλα. Σε κάτι τέτοια φαίνεται η ικανότητα. Διοικείν εστί προβλέπειν. *** Για να μην ανησυχεί κανείς με την ποιότητα του καμένου χορταριού στην Ο.Παπαρίνα. Ηδη ο επενδυτής έχει προνοήσει. Συνεννοήθηκε με τον Πατούλη και τον Αδωνι να αναλάβει το κράτος και το έργο αντικατάστασης του χλοοτάπητα, είτε από την Περιφέρεια, είτε από το ΕΣΠΑ. Τι στην ευχή, έτσι θα τ' αφήνανε λέτε ;

*** Με μόνο έναν Ελληνα ( από τη Βόρειο Ηπειρο ) τον Ρότα η ... «συλλεκτική» πρώτη ενδεκάδα της Κούλας στην πρεμιέρα της «Τζαμπασοφιάς» * Ο Παπαρ Ενας !

*** Τα ίδια και ο ΠΟΑ την Κυριακή, στην Τούμπα με μόνο τον Κουρμπέλη.

*** Δεν λέω πως είναι κακό, ή μη θεμιτό στο σημερινό ποδόσφαιρο, αλλά σκέπτομαι ότι μόλις γίνει κάτι τέτοιο με τον Ολυμπιακό, αρχίζουν τα άρθρα, τα σχόλια, οι ειρωνείες και χλευαστικά αφιερώματα από τους ΑΡΔ και τις εφημερίδες τους

*** Από τώρα αρχίζουν να το δουλεύουν το ματς στο Χαριλάου. Γιαννάκης, συμμορία Επο, Μπαλτάκοι, Φιλιππούσηδες, Μπένετ, Μάνταλοι, ΚΕΔ, όλοι έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Και αύριο βγαίνουν οι ορισμοί.

*** Καρυπίδη, ετοίμασε κι' εσύ τα ... κεράσματα, μη σε περάσουν για κανένα αφιλόξενο ***

*** Ο κατ' επανάληψη καταδικασθείς ως ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ Λαλάκης, ανέβασε κείμενο όπου ισχυρίζεται ότι ΕΓΩ ζήτησα συγνώμη. Λοιπόν, ΕΓΩ προσωπικά, επαναλαμβάνω, δεν ζήτησα συγνώμη ΠΟΤΕ και από ΚΑΝΕΝΑ. Θα θέλανε, βέβαια, αλλά ... δεν ... ***

«Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΛΑΜΠΕΡΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ»

«Μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα θα εξυπηρετεί το νέο γήπεδο, κάτι πού από νομική όσο και από ηθική άποψη αντίκειται στο σκοπό της παραχώρησης της έκτασης στο Σωματείο μας» !

*** «Υπάρχει λόγος που τα εγκαίνια γίνονται πάντα βράδυ. Όχι, δεν είναι για να έχουν τελειώσει οι περισσότεροι τις δουλειές τους και να μπορούν να πάνε. Θα μπορούσαν να τα έκαναν μη εργάσιμη μέρα. Τα εγκαίνια γίνονται πάντα βράδυ προκειμένου τα φώτα της εκδήλωσης σε συνδυασμό με το σκοτάδι να ομορφύνουν ακόμη περισσότερο το μέρος που εγκαινιάζεται και να κρύψουν αυτά που το φως του ήλιου αποκαλύπτει.

*** Από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν τα εγκαίνια του νέου μας γηπέδου. Ακόμη περισσότερο, όμως, από τα φώτα, τις ασχήμιες που έχουν γίνει σε βάρος του Σωματείου όλο αυτό τον καιρό έκρυψε η καλή διάθεση όλων όσοι το περίμεναν τόσο καιρό.

*** Βλέποντας την τελετή των εγκαινίων από τη σκοτεινή της πλευρά (η οποία είναι και η μόνη σωστή για το ζήτημα) καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως το νέο γήπεδο ΔΕΝ θα εξυπηρετεί κανένα άλλο εκτός από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάτι που τόσο από νομική όσο και από ηθική άποψη αντίκειται στο σκοπό της παραχώρησης της έκτασης στο Σωματείο μας. Το οποίο Σωματείο έχει καταστεί ουσιαστικά άστεγο και έχει πέσει στην ανάγκη όσων μπορούν να του παραχωρήσουν χώρους να στεγάσει τα υπόλοιπα τμήματα του.

*** Προφανώς, η εξέλιξη αυτή υπήρξε επειδή η Διοίκηση του Σωματείου συναλλασσόμενη με τον Μελισανίδη προτίμησε να γίνει υποχείριο του από το να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορούσε για το σύνολο του Σωματείου.

*** Η πρωτοκαθεδρία του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν σημαίνει μόνο μεγαλύτερα δικαιώματα (τα οποία θα ίσχυαν αν αυτό έφερνε στο Σωματείο το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων του), αλλά και μεγαλύτερες υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις τις οποίες δεν αναγνωρίζει ο σημερινός Ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε., ο οποίος ψάχνει να πουλήσει το «πακέτο» (ακόμη και αν μια τέτοιου είδους πώληση είναι παράνομη).

*** Ωστόσο, όλα αυτά λίγο ενδιαφέρουν όσους πήγανε στο γήπεδο και παρακολούθησαν τον πρώτο αγώνα σ' αυτό. Από μια άποψη ΔΕΝ θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος αντίπαλος από τον Ιωνικό για να ξεκινήσει η ομάδα με νίκη στο νέο της γήπεδο. Στο κάτω-κάτω δεν είναι Βόλος» ( Από άρθρο σοβαρών οπαδών της Αεκ,πού δημοσιεύθηκε προχθές στην ιστοσελίδα aetofolia.gr ) ***

*** Ερώτηση : Αν έπαιζαν ακόμη στην Ευρώπη ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Αεκ, θα ... απειλούσε ποτέ ο Μπαλτάκος με GREXIT ; ***

*** Συμβολική τιμή 19,24 € το κιλό, ο καπνιστός αετός σε φέτες για τοστ... #A3K_FC

( Maximvs Decimus Constantine Aurelius ) ***

*** Το χορτάρι στην Ο.Παπαρίνα ίδιο με την γενικότερη κατάσταση στην Επο : Σαπίλα, αηδία και βρομιά ***

*** Σίγουρα στο φύλλο αγώνα τα καπνογόνα θα αναφερθούν ως "ήπιες εκδηλώσεις ενθουσιασμού» και οι καθυστερήσεις ως "απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας του αγώνα"!!! ( George Rallis ) ***

*** Η στήλη Πολλά… εν ολίγοις δημοσιεύθηκε στον Κόκκινο Πρωταθλητή, στις 5/10/2022. ***

Διαβάστε επίσης