Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ «Α ΛΑ ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ «Α ΛΑ ΚΟΜΑΝΕΤΣΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ
Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022 - 19:06

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης

*** Εντρομη η ΕΠΣ Δωδεκανήσου από τις αντιδράσεις πού προφανώς δεν περίμενε, με νέα της ανακοίνωση επιχείρησε να κάνει κωλοτούμπα α λα Κομανέτσι στο θέμα του ανθελληνικού παραληρήματος με τις απειλές περί αγώνων στην Τουρκία. Όμως, αποδεικνύοντας την παροιμιώδη ανεπάρκειά της, αντί να μπαλώσει τα πράγματα, τα έκανε χειρότερα, δυσκολεύοντας ακόμα πιο πολύ τη θέση της.

*** Ας δούμε όμως την Τρίτη, την «διορθωτική» κατά κάποιο τρόπο ανακοίνωση της ΕΠΣ Δωδεκανήσου :

*** «Κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου κ Παναγιώτη Διακοφώτη με τους αγανακτισμένους παράγοντες των αθλητικών σωματείων, που δυσανασχετούν με την αποβολή τους από το πρωτάθλημα της εκάστοτε κατηγορίας της Δωδεκανήσου λόγω μη εγγραφής τους στο μητρώο, διευκρίνισαν ότι η αναφορά τους στη γείτονα χώρα, και μάλιστα σε επικοινωνία που είχαν με το υπουργείο αθλητισμού , ήταν προϊόν αγανάκτησης που έχουν επέλθει λόγω της υποχρεωτικότητας και σχεδόν αντισυνταγματικής απόφασης τους υπουργείου για τη συμμετοχή τους ή όχι στο εκάστοτε πρωτάθλημα και ότι φυσικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποτελέσει γεγονός .Μια διαδικασία αρκετά πολύπλοκη που δημιουργεί θέματα στην ομαλή λειτουργία των σωματείων. Η συμμετοχή στο μητρώο έπρεπε να είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση. Ο κύριος Διακοφώτης κατανοώντας την ταλαιπωρία και την αβεβαιότητα τους, διαβεβαίωσε ότι από τη Δευτέρα θα αναζητηθούν ουσιαστικές λύσεις για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων»

*** Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της θεαματικής κωλοτούμπας; Κατά βάση ο φόβος για τα επακόλουθα, πού μπορεί να φτάσουν και μέχρι ποινικών εξελίξεων σε βάρος των εμπνευστών και των συντακτών της αρχικής ανακοίνωσης – ντροπή. Και βεβαίως, σε δεινή θέση βρίσκεται ο Διακοφώτης, όχι μόνον επειδή είναι πρόεδρος της ΕΠΣ, αλλά επειδή ήταν αυτός πού ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, πού κατά την προσωπική μου άποψη, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ, αλλά πρόκειται για ΑΠΟΚΥΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ του ίδιου. Εν ολίγοις, αν ο Διακοφώτης δεν αποκαλύψει τα ονόματα των σωματείων και παραγόντων πού – όπως ισχυρίστηκε με γενικότητες και αοριστίες – «του είπαν» και «τον προειδοποίησαν» κλ.π. θα σημαίνει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Και το μυαλό ΟΟΟΛΩΝ θα πάει στον μοναδικό αρμόζοντα χαρακτηρισμό : Ότι ο Διακοφώτης είναι απλά, ΨΕΥΤΗΣ.

*** Και τι μας λέει η ανακοίνωση – κωλοτούμπα ; ΟΤΙ «τα αθλητικά σωματεία» «επικοινώνησαν» με τον Διακοφώτη και «του διευκρίνισαν» πως «η αναφορά τους στη γείτονα χώρα ( γιατί δεν λένε ΤΟΥΡΚΙΑ, ντρέπονται, ή έχουν κάτι να φοβούνται ; ) και μάλιστα σε επικοινωνία που είχαν με το υπουργείο αθλητισμού , ήταν προϊόν αγανάκτησης που έχουν επέλθει λόγω της υποχρεωτικότητας και σχεδόν αντισυνταγματικής απόφασης τους υπουργείου για τη συμμετοχή τους ή όχι στο εκάστοτε πρωτάθλημα και ότι φυσικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποτελέσει γεγονός».

*** Ωστε λοιπόν, προϊόν αγανάκτησης, έ ; Αγανάκτησαν τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ πού ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ όπως έκαναν ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ, γιατί, λέει, δεν τους αφήνει να παίξουν ο ... Αυγενάκης. Όχι η Επο πού ΔΙΕΚΟΨΕ όλα τα πρωταθλήματα για να πάει κόντρα στην κυβέρνηση, αλλά ο ... Αυγενάκης φταίει, πού θέλει να εφαρμόσει το ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΝΟΜΟ. Και επειδή τους αγανάκτησε – τάχατες – ο Αυγενάκης, απείλησαν με ... μετανάστευση στην Τουρκία, για να ... «του δείξουν»!

*** Και αν θέλετε να χαμογελάσετε λίγο ακόμα, προσέξτε τι λένε για τον νόμο του Μητρώου : Οτι είναι ... «σχεδόν αντισυνταγματικός» ! Ποιοι το έκριναν αυτό ; Μα οι ... άγνωστοι παράγοντες των άγνωστων σωματείων πού ΔΗΘΕΝ έδωσαν τις ... διευκρινίσεις πού διαβάσατε, σε ποιόν ; Μα στον ... Διακοφώτη, πού βεβαίως ... δεν αποκαλύπτει ονόματα και στοιχεία. Τον κατά την κρίση πολλών, ΨΕΥΤΗ.

*** Δεν γνωρίζω αν ο Διακοφώτης έστειλε ήδη την ΓΡΑΠΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ στην έπο, σαν μία τελευταία προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ή αν θα την καταθέσει την Δευτέρα το πρωί, αλλά ΑΥΤΟ δεν είναι πλέον το ζητούμενο. Εκείνο πού θα ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ το εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων, θα είναι η ΑΜΕΣΗ και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ γι' αυτό το εθνικό ρεζιλίκι. Είτε είναι μόνος του ο Διακοφώτης, είτε κουβαλάει μαζί του κι' άλλους, θα πρέπει ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ άπαντες. Και βεβαίως, έχοντας στο μεταξύ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ το ελληνικό ποδόσφαιρο από την παρουσία τους.

Διαβάστε επίσης