Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πραγματικό «χρυσορυχείο» η ομάδα που αντιμετώπισε τη Ναντ!

Πραγματικό «χρυσορυχείο» η ομάδα που αντιμετώπισε τη Ναντ!
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022 - 09:55

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ «ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΟ» Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΗ ΝΑΝΤ !

ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ... ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΕΣΤ

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

*** Λοιπόν, έχουμε και λέμε. «Πειραματική» και χαρακτηρίστηκε η ομάδα του Ολυμπιακού πού αντιμετώπισε χθες βράδυ τη Ναντ. Κάποιοι την είπαν και «δεύτερη ομάδα», ή «μια ομάδα του Ολυμπιακού», τέλος πάντων. Όπως και να την πεί κανείς, δεν έχει καμία σημασία. Όπως και η ήττα, πέραν βεβαίως του γοήτρου, πού στις μέρες μας δεν μετράει και τόσο, όσο παλιά.

*** Τέλος πάντων, η σκοπιμότητα ήταν φανερή από πριν. Σκοπός της χρησιμοποίησης σε επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα ποδοσφαιριστών οι οποίοι είτε δεν αγωνίζονται τακτικά στην βασική ομάδα, είτε καθόλου, είχαν μία ευκαιρία να «δείξουν» ή να «αποδείξουν» το αν και πόσο ο προπονητής τους κάνει λάθος πού δεν τους χρησιμοποιεί. Και αυτό το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Μίτσελ : «Αποδείξτε μου ότι κάνω λάθος» είπε στους παίκτες του.

*** Δεν μπορώ να ξέρω αν, ποιοι και τι απέδειξαν στον Ισπανό τεχνικό αυτοί πού αγωνίστηκαν, Μπορώ όμως να καταγράψω την άποψή μου, καθώς και πολλών άλλων φίλων πού επικοινωνώ σε καθημερινή βάση. Και εδώ, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το «τεστ» της Ναντ απέδωσε πολλά θετικά για τον Ολυμπιακό. Και για να το ολοκληρώσουμε, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ( ελάχιστα ) ΑΡΝΗΤΙΚΑ συμπεράσματα, λειτουργούν εν τέλει ως ΘΕΤΙΚΑ στον προγραμματισμό της ομάδας.

*** Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι η ατομική κριτική αφορά μόνο τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου, πού ήταν «όλος ο αγώνας» για τους ερυθρόλευκους. Δεν γνωρίζω πού οφείλεται η θεαματική μεταβολή, η απίστευτη υποχώρηση «στο πεδίο» από ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ποδοσφαιριστές πού είχαν διαπρέψει στο πρώτο, κατά το δεύτερο μέρος. Αυτό είναι κάτι πού θα πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους και υπεύθυνους, διότι αποτελεί μείζον και κεφαλαιώδες θέμα.

*** Προσωπικά πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός «κάθισε» επειδή γρήγορα «κόπηκε στα δύο». Και αυτό συνέβη επειδή ατόνησε το κέντρο, παρά τις φιλότιμες ( κατά διαστήματα όμως ) προσπάθειες του Κούντε που συνολικά ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Κατακόρυφα αντίθετη ήταν όμως η απόδοση του Ανδρέα Μπουχαλάκη, πού πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, ΔΙΚΑΙΩΣΕ τον Μίτσελ για την μη χρησιμοποίησή του. Ο Μπουχαλάκης, προφανώς διανύοντας μακράν περίοδο ντεφορμαρίσματος, ήταν μετριότατος στο πρώτο, αλλά κακός στο δεύτερο ημίχρονο – όπως και σχεδόν όλοι οι άλλοι.

*** Δεν θα μπορούσα να γράψω αρνητικά σχόλια για άλλους, αν δεν αναφερόμουν πρώτα στον Κορεάτη σέντερ φορ, τον Χουάνγκ Ουί Τζό ( νομίζω ότι ένα ... Κο Στάν Τζο θα ταίριαζε καλύτερα στην εμφάνισή του ! ). Ο παίκτης αυτός έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα πού τον κάνει μοναδικό : Όχι μόνο χάνει τις ευκαιρίες πού του παρουσιάζονται, αλλά καταστρέφει και τις ευκαιρίες πού παρουσιάζονται σε συμπαίκτες του, εν τη γενέσει τους ! Βεβαίως κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει αβασάνιστα ένα ποδοσφαιριστή με το βιογραφικό του Ουί Τζό, πλην όμως όλοι κρίνονται ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.

*** Κανόνας του ποδοσφαίρου είναι αυτός : ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΑΣΓΩΝΑ, ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ... ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Η ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ. Επομένως, για τον πανάκριβο Ουί Τζό τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα είναι τραγικά αρνητικά. Και βέβαια, κανείς δεν ξέρει αν θα του ξαναδοθεί κάποια ευκαιρία να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποκαταστήσει τη φήμη του.

*** Είπαμε όμως, ότι στο δεύτερο ημίχρονο κάθισαν όλοι, ή σχεδόν όλοι. Ας δούμε λοιπόν τα θετικά του πρώτου ημιχρόνου και κατ' αρχήν, το δίδυμο των νεαρότατων στόπερ Ρέτσου – Καλογερόπουλου. Πιστεύω ότι ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ, χαλώντας τα όνειρα των ΛΥΣΣΑΡΗΔΩΝ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ πού είχαν βιαστεί να προϊδεάσουν : «Α, καλά, με Ρέτσο και Καλογερόπουλο θα αντιμετωπίσουν τη Νάντ ; Ετοιμαστείτε να μετράτε γκολ»

*** Πρώτη φορά έπαιξαν μαζί και οι δύο και ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ. Το δίδυμο «χάλασε» στο 60' όταν αποχώρησε ο Καλογερόπουλος λόγω τραυματισμού. Τη θέση του πήρε ο Σισέ, αλλά η άμυνα έχασε τη συνοχή της και σε συνδυασμό με τις άλλες αλλαγές πού έκανε ο Μίτσελ ( Βρσάλικο – Μαρσέλο με παράλληλη αλλαγή θέσης του Ανδρούτσου ) η άμυνα άρχισε να κάνει νερά, με αποτέλεσμα να έρθουν τα δύο «γαλλικά» γκολ.

*** Στους διακριθέντες του πρώτου κυρίως μέρους δικαιωματικά κερδίζει θέση ο Ανδρούτσος. Νομίζω ότι χθες έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του ως δεξί μπακ στον Ολυμπιακό. Ηταν άψογος, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Είμαι βέβαιος ότι ο Μίτσελ θα επανεκτιμήσει τις δυνατότητες του Θανάση Ανδρούτσου και θα τον επαναφέρει στα στρατηγικά του σχέδια.

*** Για τον Τζόσουα Μπόουλερ δεν θα πω πολλά. Όταν έπρεπε, στις αρχές, είχα γράψει πολλά και τον θεωρούσα ΣΙΓΟΥΡΟ για τη βασική σύνθεση. Εξτρέμ με τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει άλλος, πλην του «ευπαθούς» Γκάρυ, στον Ολυμπιακό. Με Μπόουλερ και Γκάρυ στα άκρα, ο Ολυμπιακός γίνεται ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΟΣ, βασικά εκτός έδρας, όπου δεν έχει να αντιμετωπίσει συχνά άμυνες με «πούλμαν» μπροστά στην εστία.

*** Δεν γνωρίζω αν και πόσοι από τους παίκτες πού έπαιξαν χθες με τον Ολυμπιακό, θα είναι παρόντες στο μεθαυριανό ντέρμπι της Λεωφόρου. ΞΕΡΩ όμως καλά, ότι ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ, ο Παναθηναϊκός έχει ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ. Και ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ, ακόμα και ο ... Ουί Τζό θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό, θα έπαιζε ΒΑΣΙΚΟΣ με ... κλειστά τα μάτια ! Εν τέλει, ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟ στις εφεδρείες του και θα είναι κρίμα να μην καθιερωθεί. Τα που και τα πως, είναι δουλειά του προπονητή.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ!

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΥ!

Πρωτοπόρος η ΕΠΟ, έδειξε τον δρόμο στην Κυβέρνηση για το καλάθι της νοικοκυράς. Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης...