Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ψυχρολουσία από το Κατάρ για Μελισσανίδη!

Ψυχρολουσία από το Κατάρ για Μελισσανίδη!
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 - 14:12

*** Είναι γνωστό ότι η ομάδα με τους περισσότερους «μουντιαλικούς» ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι η Αεκ, η οποία τελικά είδε πέντε παίκτες της να αναχωρούν ια το Κατάρ. Είναι οι δύο Ιρανοί, Χατζησαφί και Μουχαμαντί, ο Κροάτης Βίντα, ο Πολωνός Σιμιάνσκι και ο Μεξικάνος Ορμπελίν Πινέδα.

*** Βάση της λογικής και των προγνωστικών, θα είναι έκπληξη αν από τις ομάδες των παραπάνω περάσει κάποια στη φάση των δεκαέξι. Η φάση των Ομίλων από την οποία θα προκριθούν οι δύο πρώτοι στη φάση των δεκαέξι, τελειώνει στις 30 Νοεμβρίου.

*** Αυτό θα σημαίνει ότι οι παίκτες όσων αποκλειστούν θα έχουν ολοκληρώσει δεκαέξι ημέρες διαμονής στο Κατάρ για λογαριασμό των εθνικών των χωρών τους. Και εν τέλει, σημαίνει ότι οι ομάδες στις οποίες αγωνίζονται ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ οι οποίες ίσως και ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ τις 15000 ευρώ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥΣ

*** Η Αεκ λοιπόν με τους πέντε παίκτες πού θα βρίσκονται στο Κατάρ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για δεκαέξι μέρες ( ως πρώτη μέρα πιάνεται η Δευτέρα 14 Νοεμβρίου κατά την οποία «άνοιξε» η υποδοχή των εθνικών αποστολών ) θα εισπράξει ( 5 Χ 16 Χ 15.000 ) 1.200.000 ευρώ !

*** Και εδώ, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι στο προηγούμενο Μουντιάλ η αποζημίωση των ομάδων για κάθε ημέρα απασχόλησης του κάθε παίκτη της στη διοργάνωση έφτανε περίπου στις 10.000 ευρώ. Στο παρόν μουντιάλ όμως, οι ιδιάζουσες συνθήκες επιτρέπουν στη διοργανώτρια ΦΙΦΑ να αυξήσει το ποσόν αποζημίωσης στις ομάδες, για την απουσία των ποδοσφαιριστών τους. Η αύξηση των εσόδων, αντιστοιχεί βεβαίως με την μείωση ορισμένων βασικών λειτουργικών εξόδων, όπως π.χ. την έλλειψη μετακινήσεων των αποστολών, δεδομένου ότι όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις.

*** Όλα αυτά, προκύπτουν από υπολογισμούς βάση των μέχρι τώρα δεδομένων. Η εκκαθάριση γίνεται στο τέλος, αλλά πιστεύεται ότι το ποσόν των 15000 ευρώ κατ' άτομο δεν είναι ανέφικτο. Και αυτό βεβαίως θα αποφέρει, ειδικά στην Αεκ πού είναι και το θέμα μας, ποσόν άνω του ενός εκατομμυρίου ΜΙΝΙΜΟΥΜ.

*** Όμως, το αφεντικό της Αεκ, πού είναι ιδιαίτερα ... ευαίσθητο σε τέτοια θέματα, έχει λόγους να μην είναι ευχαριστημένο από αυτή την εξέλιξη, διότι άλλα περίμενε, άλλα του βγήκαν ! Ο Μελισσανίδης είχε υπολογίσει ότι οι παίκτες πού θα πήγαιναν στο Κατάρ δεν θα ήταν ... «μόνο» πέντε, αλλά ... ΟΚΤΩ ! Ηγουν ... τουτέστι ... δηλαδή, υπολόγιζε ότι θα πάνε στο Κατάρ άλλοι τρείς ποδοσφαιριστές του, οπότε τα έσοδα ίσως και να άγγιζαν τα δύο εκατομμύρια !

*** Ποιοι ήταν οι τρείς παίκτες πού απογοήτευσαν τον ασπρομάλλη διοικητή της Αεκ με τον αποκλεισμό τους από τις εθνικές αποστολές των χωρών τους ; Πρώτος ο Τσούμπερ, πού ήταν ... «σιγουράκι» για την Ελβετία, αλλά προτίμησε να χειρουργηθεί για να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα τραυματισμού πού τον ταλαιπωρούσε.

*** Δεύτερος ο Μουκουντί, πού θεωρούνταν βασική επιλογή για το Καμερούν, αλλά τελικά βρέθηκε εκτός αποστολής. Και βέβαια, είναι αρκετά ... οδυνηρό για ένα Μελισσανίδη, να αποκλείεται ένας δικός του και να παίρνει τη θέση του ο ... Ενκουλού του Καρυπίδη ! Μέγα το πλήγμα, στο θυμικό και ... στην τσέπα συγχρόνως.

*** Τρίτη απώλεια και πραγματικά μη αναμενόμενη, άρα και αρκετά οδυνηρή και αυτή, η μη κλήση του φορμαρισμένου Γκατσίνοβιτς από την Σερβία. Είμαι βέβαιος πως όταν έμαθε τον αποκλεισμό του παίκτη πού με τόσο κόπο κατάφερε να κλέψει από τον Παναθηναϊκό, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα πού ανέβλυσαν για μισό δευτερόλεπτο από τα μάτια του. Η και το άλλο, να βλέπεις στην αποστολή της Σερβίας τον Ζίβκοβιτς του Πάοκ και στην Κροατία τον Λιβάϊα, αυτόν πού εσύ ο ίδιος άφησες να φύγει γιατί ... «δεν τα βρίσκατε στο οικονομικό» ! Ε, σκας, ή δεν σκάς ;

*** Η Αεκ λοιπόν μπορεί να αποδειχθεί ( μετά την τελική εκκαθάριση αυτό ) η πιο κερδισμένη από την επιχείρηση Κατάρ, αλλά σίγουρα οι προσδοκίες της ήταν μεγαλύτερες. Και αυτό είναι πού δεν αφήνει τον διοικητή της να ευχαριστηθεί τον ύπνο του.

Διαβάστε επίσης