Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι πέντε άξιοι πρεσβευτές της ΑΕΚ στο Μουντιάλ διαπρέπουν στα γήπεδα και τους… πάγκους του Κατάρ!

Οι πέντε άξιοι πρεσβευτές της ΑΕΚ στο Μουντιάλ διαπρέπουν στα γήπεδα και τους… πάγκους του Κατάρ!
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 - 13:39

*** Για δύο πράγματα αισθάνομαι υπερήφανος τις τελευταίες ημέρες. Το ένα είναι οι καταπληκτικές επιδόσεις των «μουντιαλικών» ποδοσφαιριστών της Αεκ στο Κατάρ. Το δεύτερο, η ποιότητα και το επίπεδο κάποιων εκπροσώπων του λαού μας, στο ελληνικό κοινοβούλιο.

*** Το έχουμε ξαναγράψει. Πέντε παίκτες έστειλε η Αεκ στο Κατάρ. Και όπως τρανώς αποδεικνύεται από την μέχρι σήμερα πραγματικότητα, όλοι τους πανάξιοι πρεσβευτές της ποιότητας της ελληνικής ομάδας. Ας πάρουμε τους αγώνες όμως απ' την αρχή. Πρώτος αγώνας, το Αγγλία – Ιράν. Με το Αεκτζήδικο στοιχείο να είναι έντονο στην ομάδα των Ιρανών.

*** Δύο παίκτες, παρακαλώ, στην Εθνική Ιραν. Τον Χατζησαφί και τον Μουχαμαντί, να αποτελούν την αριστερή πτέρυγα της ομάδας. Και η ανάρτηση του κορυφαίου στον τομέα της επικοινωνίας της Αεκ Τάσου Τσατάλη, απόλυτα χαρακτηριστική της σημασίας πού δίνει η οικογένεια της Αεκ στα διαπρεπή στελέχη της : «Καλή τύχη, είμαστε υπερήφανοι για σας» !

*** ( Ναι, μη γελάτε, παρακαλώ. Δεν είναι πλάκα )

*** Ο αγώνας έγινε με το αποτέλεσμα να μη δικαιώνει τις προσδοκίες των Ιρανών και των συμπασχόντων ενωσιτών. Νίκη της Αγγλίας με σκορ 6-2. Και τους δύο Αεκτζήδες να βρίσκονται στο έλεος των αντιπάλων τους σε όλη τη διάρκεια. Μια μεγάλη «τρύπα» ήταν το δίδυμο Χατζησαφί και Μουχαμαντί, με τους Εγγλέζους να κάνουν πάρτι απ' τη μεριά τους. Πάντως, ο Μουχαμαντί έγινε αλλαγή στο 63. Αμέσως μετά το 0-4. Ετσι, γλίτωσε τα επόμενα δύο γκολ.

*** Ο ευρών Τάσον Τσατάλη μετά τον αγώνα, αμειφθήσεται. Αφαντος ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Αεκάρας. Και πολύ σωστά έπραξε. Σου λέει, δεν μου φτάνουν όλα τα άλλα, να με πούνε και γκαντέμη, θα είναι πολύ βαρύ. Και στο κάτω – κάτω, του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ, λέει η παροιμία.

*** ( Οσο για κάτι φήμες πού κυκλοφόρησαν και λένε ότι μόλις σήκωσε το κινητό για να απαντήσει στην κλήση, άκουσε την γνωστή, χαρακτηριστική φωνή απ' την άλλη άκρη να προειδοποιεί : «Μην τυχόν και ξαναδώ πουθενά να στέλνεις ευχές στους παίκτες μας, γιατί θα σου κόψω τα πόδια», δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτά τα λένε οι εχθροί της Αεκ για να βλάψουν την ομάδα )

*** «Φήμες, με μεγάλο βαθμό κακοήθειας είναι άλλωστε και αυτό πού κυ6κλοφόρησε σαν γεγονός, ότι στο 6-1, φανατικός οπαδός της Αεκ πήγε στην ΟΠΑΠΑΡΙνα και ... ανέβηκε στο ρολόϊ του γηπέδου ! Παρασυρμένος, προφανώς, από κάποιες δυσάρεστες αναμνήσεις _

*** Τέλος πάντων, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτή η πρώτη εμφάνιση των «πρεσβευτών της Αεκ στο Μουντιάλ ήταν και η καλύτερη δυνατή. Και όλοι μας περιμέναμε τη συνέχεια, με τα πιο «βαριά χαρτιά» της ομάδας να μπαίνουν στη δράση.

*** Και οι πραγματικά μεγάλες στιγμές για την «μουντιαλική» Αεκ, δεν άργησαν να έρθουν. Μεξικό – Πολωνία ήταν η επόμενη σύγκρουση. Με τον κιτρινόμαυρο εξυγιαντικό Τύπο, να προβλέπει τιτανομαχία μεταξύ δύο ιερών τεράτων : Πινέδα στο Μεξικό, Σιμάνσκι στην Πολωνία ! Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης, πού θα μπορούσε να εξελιχθεί μέχρι και σε ... «ανθρωποκτονία» ;

*** Το αποτέλεσμα ήταν 0-0,. Τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στους ... πάγκους. Τους οποίους ζέσταναν ευλαβικά οι δύο ... αντίπαλοι συμπαίκτες. Ούτε ο Πινέδα, ούτε – αλλοίμονο – ο Σιμάνσκι κόσμησαν με τη συμμετοχή τους τις δύο φιλόδοξες Εθνικές ομάδες. Τζούφια και αυτή η αγωνιστική για τους απανταχού Αεκτζήδες

*** Η ελπίδα όμως είναι αυτή πού πεθαίνει πάντα τελευταία, όπως λένε οι σοφοί. Και για την Αεκ υπήρχε μία ακόμη ελπίδα να δούν παίκτη της να παίζει και να βοηθάει την ομάδα του να κερδίσει σ' αυτό το Μουντιάλ. Τελευταία ευκαιρία, μία ακόμη αδυσώπητη σύγκρουση ποδοσφαιρικών υπερδυνάμεων : Μαρόκο – Κροατία !

*** Η αλήθεια είναι ότι όποιοι παρακολούθησαν αυτό τον αγώνα, σιχάθηκαν το ποδόσφαιρο. Μηδέν – μηδέν το σκορ, μηδέν και το θέαμα. Μηδέν όλοι, όσοι συμπράξανε σ' αυτό το τραγικό θέαμα. Για τον παίκτη της Αεκ, όμως, τον αμυντικό ογκόλιθο Βίντα, δεν υπάρχει καμία ντροπή. Δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Δεν άφησε, ούτε κι' αυτός, το αγωνιστικό του αποτύπωμα στο χορτάρι του Κατάρ.

*** Κι΄ όμως, πολλοί είναι εκείνοι πού υποστηρίζουν ότι αν έπαιζε ο παππούς Βίντα, υπήρχε περίπτωση να μην τελειώσει το παιχνίδι 0-0. Ότι όλο και κάποιο γκολ θα έτρωγε η Κροατία. Ότι θα ... φρόντιζε γι' αυτό ο Βίντα, αυτοπροσώπως.

*** (ΥΓ : Με τον Βελόπουλο θα ασχοληθώ στην επόμενη ανάρτηση )

''Μία δόση προσφυγιάς / αναρχοβυζαντινός αχταρμάς''

*** Μια χαρακτηριστική πινελιά δίνει, στην ιστορική παρουσία της Αεκ με αφορμή την συμμετοχή των παικτών της στο Μουντιάλ, ο καλός φίλος – αναγνώστης Τάσος Ταζ Σταμ, με το παρακάτω πόνημα :

*** «Καλησπέρα κύριε Μανώλη κι όπως πάντα εύχομαι ότι καλύτερο. Επειδή και εσείς και εμείς οι αναγνώστες σας λατρεύουμε τον πολιτισμό - άλλωστε η προώθηση του προβλέπεται και στο καταστατικό του Ολυμπιακού - , λέω να ασχοληθώ με λίγη μουσική ανασκόπηση, αφού το παρελθόν πάντα καταδεικνύει το παρόν και το μέλλον.

*** Στην πραγματικότητα προτρέπω τους αεκτζήδες να υιοθετήσουν ως ύμνο της ομάδας τους το τραγούδι, που την ιστορία του θα παρουσιάσω ευθύς αμέσως.

*** Υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην ελληνόφωνη hip hop σκηνή ένα σχήμα από το Πέραμα με το όνομα Τοτέμ. Το εν λόγω συγκρότημα ανάμεσα στ' άλλα είχε κυκλοφορήσει το 2011 (!) ένα τραγούδι με τον τίτλο ... (κρατηθείτε!) ''Εξυγίανσις''! (μιλάμε πολύ μπροστά οι τύποι!).

*** Ανάμεσα στους υπόλοιπους πολύ ενδιαφέροντες στίχους ακούγεται και ο απόλυτα εύστοχος ''μία δόση προσφυγιάς/αναρχοβυζαντινός αχταρμάς''! Δεν πρέπει να έχει υπάρξει πιο εύστοχη περιγραφή της ομάδας των κουροπαλάτηδων και της καπηλείας της προσφυγιάς για τα φράγκα!

*** Αυτά τα ολίγα εν ολίγοις κι εύχομαι ολόψυχα στους αεκτζήδες καλή ακρόαση...» Tασος Taz Σταμ ***

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης