Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φουσκώνουν το κόστος των ξένων διαιτητών για να επαναφέρουν τους «φτηνούς» Έλληνες;

Φουσκώνουν το κόστος των ξένων διαιτητών για να επαναφέρουν τους «φτηνούς» Έλληνες;
Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022 - 18:58

ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΦΤΗΝΟΥΣ» ΕΛΛΗΝΕΣ;

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Η ΕΠΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ !

ΟΙ 43000 ΕΥΡΩ ΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΓΙΑ ... ΔΥΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ – ΙΣΩΣ – ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

*** Απίστευτα πράγματα, φίλοι μου. Ακόμα και αν αφορούν την Επο του Μπαλτάκου, εξακολουθούν να είναι το ίδιο απίστευτα. Και αδιανόητα. Οι πληροφορίες λοιπόν από τη Θεσσαλονίκη, αναφέρουν ότι η Επο χρέωσε τον Αρη με συνολικό ποσόν 43.000 ευρώ, για δύο διαιτησίες ! Και συγκεκριμένα, 25.000 για τη διαιτησία του αγώνα Αρης - Πάοκ και 18.000 για το Αρης – Αεκ !

*** Σαν μία πρώτη εντύπωση, αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο αυτή η διαφορά. Πως δηλαδή δύο αγώνες ίδιας διοργάνωσης, με ξένους διαιτητές, έχουν τόσο μεγάλη διαφορά τιμής ; Άλλη τιμή ο αγώνας του Αρη με τον Πάοκ και άλλη με την Αεκ ; Μόνο η Επο ξέρει, με τι κριτήρια κάνει τους λογαριασμούς. Ισως να θεωρεί ότι με τον Πάοκ ήταν αυξημένη η επικινδυνότητα για τον διαιτητή και γι' αυτό τον ... εξασφάλισε με κάτι παραπάνω.

*** Πάμε όμως παρακάτω. Άλλη ερώτηση. Με ποια ακριβώς κριτήρια, καθορίζονται οι τιμές σ' αυτά τα τιμολόγια ; Χρεώνονται το ίδιο οι αγώνες έδρας των «εξυγιαντικών» ομάδων με αυτά των υπολοίπων ; Να πιστέψουμε δηλαδή ότι και στην Αεκούλα του Μελισσανίδη χρεώνονται τόσο υπερβολικά τα έξοδα διαιτησίας; Πλάκα κάνουμε ; Και δυό χιλιάρικα να του πάει το εξοδολόγιο των διαιτητών, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει. «Ξέρω πού μένετε» θα τους πεί και τα κάνουν πάνω τους.

*** Όχι, δεν τα ανέχεται αυτά ο ασπρομάλλης και έχει λάβει τα μέτρα του. Ο τελευταίος διαιτητής πού τόλμησε να χρεώσει πολλά στην Αεκ, γύρισε στην πατρίδα του ... ζουληγμένος.

*** Κανένας δεν ξέρει λοιπόν πως, με τι τρόπο, με ποια μέθοδο και με ποια ... κριτήρια η Επο χρεώνει τις ομάδες με έξοδα διαιτησίας. Πόσα χρεώνεται ο κάθε διαιτητής. Όπως βεβαίως, σε ποιο ξενοδοχείο μένουν οι διαιτητές, πόσα χρεώνουν οι ξενοδόχοι, σε τι εστιατόρια τρώνε, πόσα πληρώνουν και για ποια μενού, πού διασκεδάζουν και το σπουδαιότερο, ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ για τη διασκέδασή τους.

*** Όλα με αδιαφάνεια, όλα στο σκοτάδι, όλα στα ζούλα, όλα μουλωχτά, χωρίς αναλύσεις και διευκρινίσεις. Πόσο κοστίζουν τα αεροποιρικά εισιτήρια για τον κάθε διαιτητή, πόσα τα ξενοδοχεία, πόσα οι μάσες και οι χάψες, πόσα όλα τα «άλλα», συμπεριλαμβανομένων των «μικροεξόδων» πού κάποιοι διαιτητές φροντίζουν να χρεώνουν τα εξοδολόγιά τους.

*** Το θέμα όμως δεν είναι καθόλου της πλάκας, ούτε για καλαμπουράκι, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Απεναντίας μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικά σοβαρό, ειδικά για την ΔΙΟΙΚΗΣΗ της Επο, η οποία μπορεί να κατηγορηθεί τόσο διοικητικά, όσο και ποινικά, στην περίπτωση πού δεν δώσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ και μάλιστα ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ εξηγήσεις.

*** Πρώτον, πρέπει να εξεταστεί εάν ΟΛΕΣ οι ομάδες χρεώνονται με τα ίδια κριτήρια και τις ίδιες τιμές. Και αυτό είναι κάτι πού η κάθε ομάδα – και εν προκειμένω ο Αρης – μπορεί να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ. Διότι όταν για ΙΔΙΕΣ διαιτησίες ο Αρης πληρώνει π.χ. 25 χιλιάρικα και η Αεκ π.χ. ... δυόμισι, τότε, εκτός της εξαπάτησης, έχουμε και αλλοίωση των αγωνιστικών συνθηκών. Εχουμε και αθέμιτο ανταγωνισμό, πού μπορεί να έχει και ποινικές προεκτάσεις. Διοικητικές, όμως, θα υπάρχουν σίγουρα.

*** Ανεξαρτήτως όμως αυτών, υπάρχει σίγουρα και θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ της Επο. Διότι αν δεν δώσει τις πρέπουσες εξηγήσεις και δεν δικαιολογήσει πειστικά τις υπέρογκες χρεώσεις στον Αρη, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να εμποδίσει την κοινή γνώμη να υιοθετήσει σκέψεις και συμπεράσματα καθόλου τιμητικά για τους διοικούντες και τις υπηρεσίες της Ομοσπονδίας.

*** Ποιος μπορεί δηλαδή να πείσει τον φίλαθλο κόσμο ότι στην Επο δεν πέφτουν ΜΙΖΕΣ και ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΑΚΙΑ από ξενοδοχεία, ταβέρνες, ταξιδιωτικά γραφεία και πάει λέγοντας, προκειμένου να υπάρχουν υπέρογκες χρεώσεις και να χρεώνονται φύκια σε τιμές μεταξωτής κορδέλας ;

*** Νομίζω ότι η Επο δεν έχει τρόπο να ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ τα ποσά των εξοδολογίων με τα οποία χρεώνει τις ομάδες, ή σχεδόν όλες τις ομάδες, από τη στιγμή πού ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ να γνωστοποιεί ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ πού χρησιμοποιεί ως «συνοδούς» των ξένων διαιτητών πού έρχονται στην Ελλάδα. Ποιοι είναι δηλαδή αυτοί πού «υποδέχονται» και «παραλαμβάνουν» τους ξένους από τα αεροδρόμια, πού τους πάνε, ποιος επιλέγει τα ξενοδοχεία, τις ταβέρνες, τα χλιδάτα εστιατόρια, τα κέντρα διασκέδασης και ...βάλτε ό,τι άλλο θέλετε. Ο καθένας μπορεί να βάλει ο,τιδήποτε στο μυαλό του, όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ειδικά σε τόσο «λεπτά» θέματα, όπως οι διαιτησίες, όπου διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα.

*** Το επικρατέστερο σενάριο, από όσα κυκλοφορούν, είναι ότι με αυτό τον ΛΗΣΤΡΙΚΟ τρόπο, η Επο του Μπαλτάκου ( δηλαδή το παρακράτος πού ουσιαστικά ασκεί διοίκηση ) επιχειρεί να ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ την χρησιμοποίηση ξένων διαιτητών, προκειμένου να ξαναφέρει στο ελληνικό πρωτάθλημα τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ διαιτητές – λαμόγια, πού ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ παραποιούν αποτελέσματα και διαστρεβλώνουν την βαθμολογία.

*** Το βασικό επιχείρημα είναι ότι «οι ξένοι είναι πανάκριβοι» και «αν δεν σας αρέσει να πληρώνετε πολλά, να δεχτείτε να σφυρίζουν πάλι μόνον Ελληνες διαιτητές». Σωστό εν μέρει, σε ό,τι αφορά το κόστος. Διότι άλλα λεφτά θα απαιτούνται για τους ξένους, άλλα για τους Φωτιάδες, τους Σιδηρόπουλους, τους Διαμαντόπουλους και πάει λέγοντας, πού επειδή αγαπούν τόσο πολύ τη διαιτησία, είναι διατεθειμένοι ακόμα και με το ... ένα δέκατο του κόστους των ξένων να αναλάβουν πάλι τα καθήκοντα ... εξυπηρέτησης των συμφερόντων (του ... ελληνικού ποδοσφαίρου, βεβαίως).

Διαβάστε επίσης