Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όλα για την κονόμα του διοικητικού ηγέτη

Όλα για την κονόμα του διοικητικού ηγέτη
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 - 16:20

*** Ερώτηση : Τα συμβόλαια ΓΡΑΦΟΥΝ ότι η μεταγραφή στοίχισε ... «τρία εκατομμύρια» ; Αν δεν δούμε, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ***

*** Έγραψε : «Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο ο Μαντσίνι να ανήκει στον Ολυμπιακό και να τον στέλνουμε στην Παιανία να λειτουργήσει ως δούρειος ίππος !» ( Bill Dimitropoulos ) ***

*** Προχθεσινή δήλωση του πρώην αρχηγού του Παναθηναϊκού Γιώργου Κουτρουμπή : «Ακόμη Τρίτη είναι, την 4η ημέρα χωνεύεται το τρίμπαλο» ! Σήμερα λοιπόν είναι Πέμπτη και τέταρτη μέρα. Λέτε να το ... έχουν χωνέψει, ή ακόμα ; ***

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ !

«ΣΚΙΖΕΤΑΙ» Η ΕΠΟ ΣΤΗΝ ΟΥΕΦΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ CONFERANSE ΣΤΗ «ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑ», ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΟΑΚΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο «ΜΠΟΝΑΜΑΣ» ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ !

*** Θεωρώ την απόφαση του Ολυμπιακού να αμφισβητήσει έμπρακτα, ΕΝΤΟΝΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ την ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ – επίσημη – υπόδειξη του γηπέδου της «Τζαμπασοφιάς» στην ΟΥΕΦΑ για την τέλεση εκεί του τελικού του Conference League, όχι απλά ενδεδειγμένη, αλλά και επιβεβλημένη.

*** Η θέση της Επο πού ως γνωστόν διοικείται από το ποδοσφαιρικό ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ πού έχει τις ρίζες του στην «εξυγίανση» και τη βάση του στην Αεκ, για την υπόδειξη του γηπέδου της Αεκ γενικότερα για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας, δεν υπήρξε ποτέ «φημολογούμενη». Ηταν κάτι παραπάνω από «ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ» για την τόσο θεαματική επίσπευση της παράδοσής του στην αγωνιστική δραστηριότητα.

*** Με λίγα λόγια, για τον διοικητικό ηγέτη της Αεκ, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, οι αγώνες της Εθνικής έχουν εκτιμηθεί ως σημαντικό ΕΣΟΔΟ για το γήπεδό του πολύ πριν τεθεί σε λειτουργία. Εξ άλλου θα ήταν εντελώς άστοχο έως βλακώδες, να έχει «υπό έλεγχον» όλη τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, να έχει δικό του ένα «νεότευκτο γήπεδο» και να επιτρέψει να παρθεί μία απόφαση πού θα το έβαζε στην άκρη και τα έσοδα θα πήγαιναν σε άλλες τσέπες.

*** Επομένως, η έγνοια της Αεκ για τον ΟΡΙΣΜΟ του γηπέδου για τους αγώνες της Εθνικής, έχει ΚΥΡΙΩΣ ή και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στόχο ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ. Και βεβαίως, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και συμφέρουσα είναι μία ... «ΧΟΝΤΡΟΚΟΝΟΜΑ» από έναν τελικό ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Ενός αγώνα πού, συν τοις άλλοις, δεν χρειάζεται καν απόφαση ΔΣ για να οριστεί.

*** Τον ορισμό του γηπέδου τον αναλαμβάνει η ΟΥΕΦΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Κανείς δηλαδή δεν επρόκειτο να ψέξει την Επο για τον ορισμό. Η απάντηση θα ήταν πως «εμείς κάναμε την πρόταση, αλλά η ΟΥΕΦΑ αποφάσισε. Αρα, μαζί της να τα βάλετε». Το ΓΙΑΤΙ όμως η ... ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΗ από την κίτρινη ομάδα Επο έσπευσε και πασχίζει να προτείνει την Τζαμπασοφιά στην ΟΥΕΦΑ, είναι το πιο σημαντικό της υπόθεσης.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

ΤΡΙΤΟ ΣΕ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

*** Ποιός είναι ο ΛΟΓΟΣ δηλαδή για να υποστηριχθεί αυτή η επιλογή ; Ας τα πάρουμε ένα προς ένα. Είναι η Τζαμπασοφιά το «μεγαλύτερο» σε χωρητικότητα γήπεδο της χώρας ; ΟΧΙ, βέβαια. Είναι κατά πολύ μικρότερο από το σχεδόν τριπλάσιο ΟΑΚΑ και ΣΑΦΩΣ μικρότερο από το Καραϊσκάκη, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.

ΑΝΑΣΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ

*** Πάμε παρακάτω. Είναι η «Τζαμπασοφιά» το πιο ... ασφαλές γήπεδο της χώρας ; Ηδη έχουν συμβεί ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ήδη έχουν υπάρξει ΔΥΟ ΘΑΝΑΤΟΙ, ήδη υπάρχουν ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ για την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ του. ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ' ΩΣ ΠΟΥ, λοιπόν, πηγάζει η αντίληψη περί ... «ασφαλούς» γηπέδου ;

ΚΙΤΣΑΡΙΑ, ΣΟΥΣΟΥΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ... ΑΤΣΟΥΤΣΟΥΝΟΣ !

*** Άλλη ερώτηση. Είναι η «Τζαμπασοφιά» το πιο αξιοθέατο γήπεδο από πλευράς εμφάνισης, σύγχρονης εικόνας και ανέσεων, πού θα μας ... διαφημίσει στο εξωτερικό ; Εδώ ... γελάνε γαργαριστά. Και μόνη η εικόνα του Ατσούτσουνου μεταλλικού τέρατος στην είσοδο, φτάνει για να μην ξέρουμε πού να κρυφτούμε από ντροπή, Αποθέωση του κιτς, εξιδανίκευση του Σουσουδισμού και της ... τέχνης της ανάδειξης του πιο μπανάλ αισθητηρίου. Ακόμα και το πιο κακότεχνο σκηνικό στη Γιουροβίζιον δεν θα υστερούσε σε σύγκριση με την αισθητική της.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΑΝ ... ΑΠΟΒΑΣΗ !

*** Μήπως όμως το και «Μελισσανίδειον» λεγόμενο γήπεδο είναι πιο ... «προσβάσιμο» και εξυπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο την άφιξη και παραμονή των δεκάδων χιλιάδων οπαδών, στην πλειοψηφία τους ξένων, πού θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τον τελικό ;

*** Αυτό, βγάζει περισσότερο γέλιο, ως ... γελοίο και σαν ερώτημα. Η Τζαμπασοφιά, ως γνωστόν και κοινά παραδεκτό, είναι οικοδομημένη μέσα σε ΠΥΚΝΟ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ. Βρίσκεται δηλαδή ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ περίπου ενός πολυάνθρωπου προαστίου της Αθήνας. Με ατελείς έως υποτυπώδεις χώρους στάθμευσης, πάρκιν και βεβαίως πρόσβασης στο χώρο του γηπέδου.

ΔΥΟ ΕΚΠΤΩΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ

*** Πάμε τώρα και στην ... «προθυμία» της διοίκησης και παραδιοίκησης της Επο για να υλοποιήσουν την ΔΙΑΤΑΓΗ του παρακράτους. Η Επο σήμερα, διοικητικά συνταράσσεται από έριδες, διαγκωνισμούς, αντιπαραθέσεις, συμμαχίες και λυκοφιλίες πού αλλάζουν κατά ... το δοκούν, αλλά και από διοικούντες πού χρησιμοποιούν αφειδώς το «νόμιμον» για να ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΚΑΙΩΣ το «ηθικόν».

*** Ηδη, αυτή τη στιγμή στο ΔΣ ( Εκτελεστική Επιτροπή το λένε τώρα ) υπάρχουν ΔΥΟ ΜΕΛΗ πού είναι ΕΚΠΤΩΤΟΙ από διοικητικά αξιώματα. Το ένα με ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και το άλλο με ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ απόφαση από την ΓΓΑ. Και οι δύο εξακολουθούν να μετέχουν στις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Και όντως, ίσως ΤΥΠΙΚΑ να έχουν δίκιο. ΗΘΙΚΑ όμως, είναι υπόλογοι. Θα τα ξαναπούμε όμως, πιο αναλυτικά και γι' αυτό το θέμα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

*** Θυμάστε, πριν λίγο καιρό είχαμε ασχοληθεί, εδώ, με το θέμα των παρατηρητών αγώνων της Σούπερ Λίγκας. Λέγαμε ότι λειτουργούν κάτω από καθεστώς παρεξηγήσιμης ανωνυμίας. Και πιστεύω τελικά, ότι οι κατηγορίες ανωνύμων στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δύο : Οι παρατηρητές αγώνων και οι μανατζαραίοι !

*** Επανέρχομαι για να κάνω ελαφρώς καθυστερημένα, αλλά δεν πειράζει, τα ... αποκαλυπτήρια του ονόματος του παρατηρητή πού είχε οριστεί στο τελευταίο ντέρμπι Αεκ – Παναθηναϊκού και βέβαια, αποτελούν ερωτηματικό τα όσα έγραψε ή δεν έγραψε στην έκθεσή του, μετά το ΧΑΔΙ της αθλητικής δικαιοσύνης στην Αεκ με την «ποινή» - καλαμπούρι των ... 16.500 ευρώ πρόστιμο.

*** Ο παρατηρητής λοιπόν του Αεκ – Πάο λέγεται Γιάννης Κουφάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου είναι απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας και προέρχεται από ΕΠΣ της Κρήτης. Παραμένει άγνωστον αν έγραψε στην έκθεσή του ΟΛΑ όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του ΑΙΣΧΟΥΣ, όπως πχ. την ΒΟΜΒΙΔΑ πού έσκασε δίπλα στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και προκάλεσε την διακοπή του αγώνα με τα γνωστά επακόλουθα.

*** Ευχαρίστως είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε, για να δημοσιεύσουμε οποιαδήποτε διευκρίνιση

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 26/1/2023. ***

Διαβάστε επίσης