Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλώς τονε και ας άργησε στο κλαμπ των θυμάτων της... Συμμορίας

Καλώς τονε και ας άργησε στο κλαμπ των θυμάτων της... Συμμορίας
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 - 13:15

ΚΑΛΕ, ΣΩΠΑ ! ΑΛΗΘΕΙΑ ; ΩΣΤΕ ... Η ΑΕΚ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ;

ΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΑΟ ΟΜΩΣ, ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ, ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ... ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

*** Βρε, βρε, βρέ, σαν τα χιόνια ! Καλωσορίσατε, κ. Γιάννη Αλαφούζο, στο κλάμπ των θυμάτων της συμμορίας. Μιλάμε βέβαια για πολλά μέλη, περίπου πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες τα υπολογίζω, αλλά εσείς σίγουρα αποτελείτε μία ιδιάζουσα περίπτωση, πού πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Ολίγον καθυστερημένος ( με την έννοια του χρόνου, για να μην παρεξηγηθώ ) αλλά με την στόφα εκείνου πού έπεσε από τα σύννεφα όπου απολάμβανε μακάριο ύπνο, αντιλαμβανόμενος, με το πού ξύπνησε, αυτά πού όλος ο κόσμος γνώριζε εδώ και ΧΡΟΝΙΑ, όχι απλά μήνες.

*** Όπως και να 'χει, καλωσορίσατε, κύριε Αλαφούζε. Και τώρα, καθίστε αναπαυτικά για να κάνουμε μία μικρή κουβεντούλα επί των χθεσινών σας δηλώσεων, αρχής γενομένης βεβαίως από την διαπίστωσή σας ότι η Αεκ έκλεψε το πρωτάθλημα. Συμφωνώ χίλια με αυτό, όπως και με το σύνολο των επί μέρους καταγγελιών σας. Αλλά πρώτα θα σας κάνω μία ερώτηση.

*** Αλήθεια, κύριε Γιάννη, όλα αυτά τα ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΡΑ πού είπατε για τον Μπαλτάκο, τον Μπένετ, τον Σιδηρόπουλο, τον Μελισσανίδη και όσους άλλους αναφέρατε, θα τα λέγατε ποτέ αν η ομάδα σας έπαιρνε το πρωτάθλημα ; Λέω, δηλαδή, έτσι και κερδίζατε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και στη συνέχεια τον Αρη, εσείς δεν θα βγαίνατε πρωταθλητές ; Θα τα λέγατε τότε ;

ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΤΟ ΕΙΔΑΝ, ΤΗ ΦΑΚΑ ΟΧΙ

*** Αλλά μήπως όλοι αυτοί πού ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΤΕ χθες, δεν υπήρχαν και ... από πριν, όσο καιρό δηλαδή πηγαίνατε φουλ για τον τίτλο, έχοντας ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΕΝΑΛΤΥ τύπου Αλμέϊδα και ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ τύπου Κέλετ ; Μήπως ( λέω, μήπως ... ) ο Μελισσανίδης και όλη αυτή η ΚΛΙΚΑ πού τώρα καταγγέλλετε, σας είχε δώσει ΜΠΟΛΙΚΟ ΤΥΡΑΚΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΤΑΙΝΕΤΕ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΎ ΠΕΦΤΕΙ Η ΦΑΚΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΌ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΑ ;

*** Μεταφορικό το παράδειγμα κ. Γιάννη και μην το παρεξηγήσετε. Και ομολογώ πως θα ήταν τουλάχιστον παράδοξο να προηγείται η ομάδα σας στη βαθμολογία ( θυμάστε ; Μέχρι στους δώδεκα βαθμούς διαφορά είχατε φτάσει από τον δεύτερο και ξέρετε, για να ΧΑΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, μετά από ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ βαθμών, ένα εκ των δύο πρέπει να συμβαίνει. Η να προέβη σε συνειδητή ... «αυτοκτονία», ή να ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ( κάποιοι θα το έλεγαν και ΚΟΡΟΪΔΟ ) ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ – ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΉΔΩΝ.

ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΒΟΛΗ

*** Για μένα λοιπόν ισχύει το δεύτερο. Και επειδή, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΕΣ και ΑΛΗΘΕΣΤΑΤΕΣ καταγγελίες σας, κάπου αναφερόσαστε και σε «συνεννόηση των ομάδων των πλέϊ οφ για να δοθεί αναβολή μιάς ημέρας μόνο στο ντέρμπι», θα σας θυμίσω μερικά πραγματάκια. Και βασικά, ότι στη συνεννόηση και συμφωνία πρωτοστάτησαν ΔΥΟ συνάδελφοί σας : Ο Μελισσανίδης και ο Μπέος. Ο Μαρινάκης, ως πρόεδρος της διοργανώτριας, δεν μπορούσε να φέρει αντίρρηση αφ' ής στιγμής μάλιστα ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ δεν αντιδράσατε.

*** Γιατί κ. Γιάννη μου ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΑΤΕ τότε ; Γιατί δεν ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ ; Γιατί ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑΤΕ σε κάποιο δικαιοδοτικό όργανο, επικαλούμενος ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ, με τόσους ασθενείς πού όπως λέτε, δεν είχαν συνέλθει από το covid πού «σας κόλλησαν επίτηδες οι Αεκτζήδες» ;

*** Και ένα δεύτερο, το οποίο σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναβολή για ένα 24ωρο, ήταν ότι θα έπρεπε να αναβληθεί ολόκληρη η αγωνιστική, με τις ημερομηνίες να μην επαρκούν και όλες τις υπόλοιπες δυσκολίες τεχνικής φύσεως, τις οποίες γνωρίζετε άριστα και δεν θα έπρεπε νομίζω να αφήνετε αιχμές περί «ύποπτης συμφωνίας» στην οποία «ανακατεύετε» εμμέσως και τον Ολυμπιακό.

ΠΕΡΙ «ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ», «ΟΜΕΡΤΑ» ΚΑΙ «ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΩΝ»

*** Τέλος πάντων, κ. Γιάννη μου, θα είχα και έχω πολλά να πω και να σχολιάσω στις επί μέρους καταγγελίες σας. Όμως, θα πρέπει να σταθώ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στο ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ – πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη – σημείο των δηλώσεών σας. Το μόνο δηλαδή πού πραγματικά θεωρώ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, διότι δεν αφορά αυτά πού ζήσαμε, όλη την φετινή αγωνιστική περίοδο, αλλά αυτά πού ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ !

*** Συγκεκριμένα, είπατε επί λέξει : «Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική διάθεση να κάνει το παραμικρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ομερτά και συμβιβασμός. Εμείς θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα φετινά. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να το περιορίσουμε».

*** Βουνό δίκιο έχετε κ. Γιάννη στα περί της κυβερνητικής ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ, πού ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. Τέλος πάντων, εσείς τα ξέρετε καλύτερα αυτά, με ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, είμαι βέβαιος, περί «ομερτά» και «συμβιβασμών». Αλλωστε όλα αυτά - και άλλα πολλά παρεμφερή – είναι κ. Γιάννη μου πράγματα πού ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΣΤΗΛΗ τα γράφει ΕΥΘΕΩΣ και ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ εδώ και μήνες, ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ κι' όλας το πρωτάθλημα. Κι' αυτό εύκολα το διαπιστώνεις, αφού τα γραπτά μένουν. Scripta manent, πού έλεγαν και οι πρόγονοι του Μπρινιόλι.

ΩΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΘΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ

*** Εκεί λοιπόν στο τέλος, είπες κάτι πού πραγματικά μου έδωσε μια πινελιά αισιοδοξίας. Το «εμείς θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα φετινά. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να το περιορίσουμε». Και εδώ θα σου πω κάτι. Αν ΕΣΥ κ. Γιάννη, πού είσαι ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΘΩΝ της φετινής περιόδου αποφασίσεις να ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ με την κυριολεξία της λέξης τα φαινόμενα στα οποία αναφέρεσαι, ΕΝΤΙΜΑ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ στους νταβατζήδες, τους συμμορίτες, τους λαθρόβιους «προέδρους» και τους ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ της διαιτησίας, να είσαι σίγουρος ότι όχι απλά θα τα περιορίσετε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, αλλά θα τους ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕΤΕ.

*** Προχώρα λοιπόν όπως είπες, ΕΝΤΙΜΑ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ και ΒΟΗΘΑ ΚΙ' ΕΣΎ το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ. Εντάξει, το πολύ πολύ να βγούνε τίποτα Βέργηδες και να σε βγάλουν πρωτοσέλιδα όπως τότε με εκείνο το «χέρι – χέρι Αλαφούζος και Μαρινάκης» το θυμάσαι ; ΓΡΑΦΤΟΥΣ λοιπόν όλους αυτούς κ. Γιάννη και ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, γιατί έτσι και τα' αφήσετε για μετά, θα είναι πολύ αργά.

ΣΑΝ ΓΑΛΟΣ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΟΙΣΤΡΟΥ

*** Ειλικρινά αναρωτιέμαι, αν ο Αλαφούζος πιστεύει ότι με το «η Αεκ έκλεψε το πρωτάθλημα», ο Μελισσανίδης ... στεναχωρήθηκε !

*** Θα τον διαβεβαιώσω για το αντίθετο. Το αφεντικό της Αεκ όχι απλά δεν αισθάνθηκε άσχημα, αλλά αντίθετα το ... κατευχαριστήθηκε !

*** Μια ... ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ των προσπαθειών του από αντίπαλο, σίγουρα θα τον έκανε να φουσκώνει από υπερηφάνεια, σαν ... γάλος σε εποχή οίστρου ! Κάπως έτσι έχει χτίσει, εδώ και δεκαετίες τον μύθο πού συνοδεύει παντού το όνομά του ***

ΑΠΟ ΔΩ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ,

ΑΠΟ ΚΕΙ Η ΤΣΕΠΑ

*** Είπε και αυτό ο Αλαφούζος : «Ο κ. Μπαλτάκος ήταν Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι ακόμη με τη συμπεριφορά του». Μα, τι σχέση έχει το συναίσθημα με τα οφέλη της καρέκλας ;

*** Παναθηναϊκός ήταν ανέκαθεν και είναι και τώρα, ο Μπαλτάκος. Αλλά δεν τον ... έκανε πρόεδρο στην Επο ο Παναθηναϊκός. Ο Μελισσανίδης τον έκανε, τον υπερασπίστηκε, τον κράτησε και τον κρατάει ακόμα στη θέση του. Απλά πράγματα ***

*** Η στήλη του Μανώλη Γαβαθιώτη, Πολλά… εν ολίγοις, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κόκκινος Πρωταθλητής στις 17/5/2023. **

Διαβάστε επίσης