Ντουντούκα
Τα καλύτερα έρχονται! Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ...

Το ηθικόν δίδαγμα της Tζαμπασοφιάς

Το ηθικόν δίδαγμα της Tζαμπασοφιάς
Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2023 - 15:19

*** Εχουμε και λέμε :

Ερυθρόλευκα η Μπράγκα.

Ερυθρόλευκα η Αντβέρπ ...

Αλλά ερυθρόλευκα και ο ... Πανσερραϊκός, μην το ξεχνάμε.

Ε, δεν μπορεί όλα αυτά να είναι ... σύμπτωση ! ***

*** Τι να λέμε, ρε παιδιά. Όπως την είδα όχι σεντόνι, αλλά ούτε ... μαξιλαροθήκη δεν μπορεί να τεντώσει ! ***

*** Για να τα λέμε όλα πάντως, σεβαστές οι απουσίες της Αεκ : Διαμαντόπουλος, Σιδηρόπουλος, Μανούχος ... ***

ΤΟ ΗΘΙΚΟΝ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΗΣ ΤΖΑΜΠΑΣΟΦΙΑΣ

ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ...

ΑΕΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !

ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ... ΕΛΒΙΣ ΠΡΙΣΛΕΫ :

«ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚWΛΟΥΣ" !

*** Μετά τον Πόα αποκλείστηκε και το Αεκ από το Τσ. Λ. Και ποιος ΔΕΝ το περίμενε, θα μου πείτε, Το Τσάμπιονς Λίγκ, φίλοι μου, δεν είναι θεσμός για όλους, Δεν μπαίνουν όλοι στους Ομίλους του. Το Τσάμπιονς Λίγκ είναι θεσμός ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, είναι θεσμός ΜΕΤΑΞΩΤΟΣ. Και όπως γνωρίζουν άπαντες, τα μεταξωτά βρακιά, θέλουν κι' επιδέξιους κWλους !

*** Τι έκανα πάλι. Χρησιμοποίησα κλισέ, κάτι πού αποφεύγω. Γι' αυτό, θα γράψω το αντίστοιχο ΕΓΓΛΕΖΙΚΟ, πού ίσως να μην ξέρουν πολλοί : «It takes a big man to wear big boots» ( το λέει ο Ελβις Πρίσλεϋ στο τραγούδι του Big Boots ) και σημαίνει κάτι σαν, «στον μεγάλο άνδρα, ταιριάζουν μεγάλες μπότες». Ετσι και στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Τσάμπιονς Λιγκ, ταιριάζουν μόνο μεγάλες ομάδες.

*** Ειδικότερα για την Αεκ, τα συμπεράσματα από τον προχθεσινό της αποκλεισμό, είναι ποικίλα. Πρώτον, αποδείχθηκε ότι Αεκ χωρίς Επο, Μπένετ, Μάνταλο, Διαμαντόπουλους, Μανούχους, Σιδηρόπουλους κ.λ.π. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δηλαδή, δεν υπάρχει στο μέγεθος και τη μεγαλοσύνη πού της προσάπτουν οι θαυμαστές και οι καλλιεργητές του πρεστίς της.

*** Με λίγα λόγια, για να μην το τραβάμε, όταν παίζεται ΚΑΝΟΝΙΚΟ ποδόσφαιρο, με ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ διαιτητές, κάτω από ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ συνθήκες, τόσο αγωνιστικές, όσο και ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ, η ομάδα του Μελισσανίδη ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ σε μεγάλο συναγωνισμό.

ΜΕ ΡΟΤΑ, ΠΟΝΣΕ ΚΑΙ ... ΚΥΡΙΕΛΕΪΣΟΝ

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΤΣ. ΛΙΓΚ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ

*** Δεύτερον, η Αεκ δεν διαθέτει το ρόστερ πού διαφημίζουν τα ΜΜΕ του διοικητικού της ηγέτη. Ούτε σε έκταση. Ούτε σε βάθος, ούτε σε ποιότητα. Αρκούσε ο τραυματισμός και η απουσία ενός πραγματικά καλού ποδοσφαιριστή της, του Λιβάϊ Γκαρσία, για να κάνει δύο συνεχόμενες γκέλες.

*** Τρίτον, ο προπονητής της Αλμέϊδα, πού προβάλλεται με τόσο πάθος και επιμονή από τα ίδια πληκτρολόγια ως ... «Πεπ Γκουαρδιόλα των Βαλκανίων», δεν δίνει την ίδια εντύπωση, τόσο για τις επιλογές, όσο και για τη διαχείριση κατά τη διάρκεια ενός κρίσιμου, κάτω από ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ συνθήκες, αγώνα.

*** Χαρακτηριστική, κατά την ταπεινή μου άποψη, η επιλογή του ανεπαρκούς Ρότα στη θέση του δεξιού μπακ. Tον προτίμησε από τον έμπειρο Σιντιμπέ, αν και είχε δεί, από το πρώτο ματς, τα προσόντα του νεαρού αστέρα Μπαλικουϊτσα. Και βεβαίως, αν έπαιζε ο Σιντιμπέ αντί του Ρότα, το λιγότερο η Αεκ ποτέ δεν θα έτρωγε γκολ από ... αράουτ ( όπως το πρώτο, του Κάπτεν Κερκ )

*** Η Αεκ υστερεί σαφέστατα στα άκρα της επιθετικής γραμμής, όπου ο Αλμέϊδα επιμένει σε ακραίους όπως ο εντελώς ακίνδυνος Γκατσίνοβιτς, ή ο άνευ ουσίας Κυριελέϊσον. Ακόμα, αυτός ο Χατζηασαφής, στα αριστερά της άμυνας, χαρακτηρίζεται πλέον ανέκδοτο, ειδικά σε διεθνείς αγώνες.

*** Να το σημειώσουμε κι' αυτό. Ο προπονητής της Αντβέρπ. Η μεγάλη προσωπικότητα πού λέγεται Φαν Μπόμελ, δεν έκανε όλες τις αλλαγές του. Μέχρι την λήξη του αγώνα είχε κάνει μόνο τρείς και στο 97' άλλη μία, αμέσως μετά το δεύτερο γκολ. Ο Αλμέϊδα τις είχε εξαντλήσει και τις πέντε πριν την κανονική λήξη.

ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΑΝΤΑΛΟ

*** Αξιος θαυμασμού αυτός ο ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΡΑΪΚΕΡ της Αντβέρπ, Γιάνσεν. Όπως απέδειξε και στον πρώτο αγώνα, ήταν αδύνατον στους αμυντικούς της Αεκ να τον εξουδετερώσουν. Τόσο σε ταχύτητα, όσο σε δύναμη και τεχνική κατάρτιση, υπερείχε θεαματικά.

*** Εν ολίγοις, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ για πολύ μεγάλες ομάδες. Και θα έλεγα, με τη γνωστή ... υπερβολή πού χρησιμοποιώ για να δώσω έμφαση στα κείμενά μου, ότι ο Γιάνσεν αξίζει όσο αξίζουν ΜΑΖΙ Πόνσε, Γκατσίνοβιτς, Αμραμπατ, Κυριελέϊσον με ... μπόνους τον Μάνταλο !

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ

ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

*** Εδώ και δυό μέρες, παρακαλώ, οι κορυφαίοι άνθρωποι του Μελισσανίδη στην Επο, ο πρόεδρος Μπαλτάκος και ο τσίο Φιλιππούσης, βρίσκονται στο εξωτερικό, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ... κλήρωση της ΟΥΕΦΑ ! Με όοολα τα έξοδα, μάσες, χάψες, ξάπλες, χλιδές, γεύματα, πρωϊνά, βραδυνά, τα πάντα όλα, πληρωμένα από τα ταμεία της Επο !

*** Αμε ! Τι λέγατε δηλαδή, οι μεγάλες κεφαλές, τα κορυφαία μυαλά του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν θα πήγαιναν στας Ελβετίας να δώσουν ... τα παρών τους σ' ένα τόσο μεγάλο γεγονός ; Τώρα θα μου πείτε, τι μπορεί να σημαίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο η παρουσία τους εκεί. Τίποτα και ... πολλά, απαντάω.

*** Κατ΄ αρχήν αυτοί ίσως και να πιστεύουν ότι ... εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συμφωνώ απόλυτα, με μία μικρή λεπτομέρεια διαφοροποίησης : Ότι εκπροσωπούν ΙΔΑΝΙΚΑ θα έλεγα, την ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ, τη ΣΗΨΗ, την ΚΑΤΑΝΤΙΑ του ελληνικού ποδοσφαίρου.

*** Τώρα βέβαια, δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι τους πήγαν όλα καλά, στο ταξίδι τους αυτό. Όταν φύγανε από την Ελλάδα, η Αεκ δεν είχε ακόμα αποκλειστεί από το Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα φέρονταν ως ακλόνητο φαβορί. *** Να όμως πού αποκλείστηκε και οι άτυποι εκπρόσωποι του Μελισσανίδη έμειναν με τις προσκλήσεις στο χέρι. Χωρίς ομάδα δηλαδή στο θεσμό, τι δουλειά θα είχαν στην κλήρωση των ομάδων ; ***

ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

*** Πρόταση : «Αγαπητέ κύριε Μανώλη, Τώρα που η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τους ομίλους του Τσ. Λίγκ και ο γατούλης έπαθε ζημιά τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων, μήπως πρέπει ο επίσημος χορηγός της, δηλαδή η Περιφέρεια Αττικής, να εκταμιεύσει το συγκεκριμένο ποσό για αποπεράτωση των έργων της "Αγίας Σοφιάς" το ταχύτερο δυνατόν μην πάθει και ο γατούλης κανένα εγκεφαλικό και έχουμε και άλλους μπελάδες. Ευχαριστώ, μετά τιμής, ΓΚΟΥΝΤΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

( [email protected] ) ***

ΑΓΑΛΜΑΤΑ

*** Πρόταση 2 : «Δεν στέλνουμε τα 100.000 αγάλματα του ΟΑΚΑ και της Τζαμπασοφιάς στο Βρετανικό να μας στείλουν πίσω τα Ελγίνεια ?» Savvakis, Nikos ( [email protected] ) ***

ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΟΥ

*** Πανηγύριζαν οι γνωστοί ... «λογιστές» των κίτρινων ΜΜΕ, με το κέρδος των ... «πενήντα εκατομμυρίων» πού θα κέρδιζε η Αεκ, αν βεβαίως κατάφερνε να προκριθεί στους Ομίλους. Το οποίο βεβαίως, το είχαν ... σιγουράκι.

*** Μα τόσο πάθος, τόσος ενθουσιασμός για τα εκατομμύρια που ΘΑ κέρδιζε, ΑΝ απέκλειε την Αντέρπ το αφεντικό της Αεκ ! Ούτε ... συνεταιράκια να ήντουσαν, ή να δικαιούνταν κανένα μερδικό !

*** Τελικά βεβαίως τα λεφτά αυτά χάθηκαν και οι «λογιστές» κλαίνε μαύροι δάκρυ. Και ξέρετε ποιο είναι το καταπληκτικό της υπόθεσης ; Ότι ο ίδιος ο Μελισσανίδης όχι μόνο δεν έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος, αλλά μετά τον αγώνα πήγε και συνεχάρη προπονητή και παίκτες. Σαν μην τον ένοιαζε δηλαδή για τα λεφτά πού χάθηκαν. Να όμως πού ... νοιάζει τους κολαούζους του ! ***

Διαβάστε επίσης