Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κακός προπονητής, χειρότερος μίμος!

Κακός προπονητής, χειρότερος μίμος!
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023 - 17:24

ΡΕΣΙΤΑΛ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

ΚΑΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΜΙΜΟΣ !

ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ 95΄

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙς ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ... ΞΕΡΑΜΕ : «ΕΥΝΟΕΙΤΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ» !

ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΠΟΥ «ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΟΛΠΑ» ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ;

https://www.iapopsi.gr/wp-content/uploads/2023/10/loytse-750x430.jpgΕνσωματωμένη εικόνα

( ΚΕΙΜΕΝΟΛΕΖΑΝΤΑ ) : *** Μάλιστα, κύριοι. Το είδαμε κι' αυτό. Τον Λουτσέσκου όχι απλά «παραπονούμενο» για τη διαιτησία, αλλά και μιμούμενο τον Μουρίνιο ! Ποιος ; Ο ... Λουτσέσκου ! Ποιόν ; Τον ... Μουρίνιο ! Αν είναι δυνατόν. Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου

*** Βεβαίως, δικαίωμα αναφαίρετο του καθενός είναι και να μιμείται όποιον θέλει και να λέει ό,τι θέλει. Ζώμεν εν δημοκρατία, άλλωστε. Και στο κάτω – κάτω, μετράει και η ποιότητα του ακροατηρίου στο οποίο απευθύνεται. Άλλο αν πρόκειται για σοβαρούς και υπεύθυνους ανθρώπους και άλλο αν πρόκειται για αλαλάζοντες Ούγκ

*** Τι έκανε λοιπόν ο Ρουμάνος ; Σήκωσε να χέρια σταυρωμένα, σαν να του είχαν περάσει ... χειροπέδες, τάχατες και προχώρησε σαν τον θανατοποινίτη πού περπάταγε το τελευταίο μίλι για την ηλεκτρική καρέκλα. Για τέτοιο «θεατρίνο» μιλάμε δηλαδή.

*** Και ξέρετε γιατί όλη αυτή η παράσταση θεάτρου σκιών ; Μας το είπε ο ίδιος, στις δηλώσεις του : Για ... δύο φάουλ πού δόθηκαν ανάποδα και για δύο κίτρινες πού δόθηκαν ή δεν δόθηκαν λάθος ! Όπως το διαβάζετε, κύριοι. Ούτε για πέναλτι, ούτε για γκολ ακυρωμένο, ούτε για αποβολή παίκτη άνευ λόγου, ούτε για τίποτα το πολύ σοβαρό, πού άλλαξε τη ροή και την έκβαση ενός αγώνα

*** Ετσι είναι λάθη σε φάουλ και λάθη σε κίτρινες γίνονται σε κάθε αγώνα. Εδώ έχουμε δεί λάθη σε ... αράουτ, οφθαλμοφανέστατα πού καμιά φορά έχουν τραγικές συνέπειες. Ποτέ όμως δεν έχουμε δεί προπονητή να «ξεσπάει» γεμάτος οργή, τάχατες και να παίζει καραγκιοζοθέατρο με ... χειροπέδες.

*** Να πούμε όμως κάποια άλλα πραγματάκια για τον Ρουμάνο. Ετσι και ισοφάριζε όπως ισοφάρισε ο Παναθηναϊκό στο 90 φεύγα και έφευγε από το γήπεδο νικητής και τροπαιούχος, θα ... έλεγε κουβέντα για τη διαιτησία ; Θα φόραγε χειροπέδες και θα έπαιζε τον ... Τζέημς Ντιν στο «Επαναστάτης χωρίς αιτία» ; Όχι βέβαια. Με το σεις και με το σας θα μίλαγε, το πολύ να πέταγε κάποια πονηρά υπονοούμενα, από αυτά πού αρέσει να ακούει ο λαός των Ορκ.

*** ΦΥΣΙΚΑ, για να μιλήσουμε επί της ουσίας, δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι ο ΠΟΑ ήταν, είναι και θα είναι ο ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΣ από τη διαιτησία. Αυτό είναι ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ, ΜΟΝΙΜΟ και ΑΝΑΛΟΙΩΤΟ με την πάροδο του χρόνου φαινόμενο. Όμως, την τελευταία τριετία, με έξαρση κατά την περσινή περίοδο, ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ στην ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΕΥΝΟΙΑ της διαιτησίας κατέχει και ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΦΙΧΤΑ στη χούφτα της η Αεκούλα. Και σε περιπτώσεις πού δεν την επηρεάζουν βαθμολογικά, αφήνει και κανένα ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ για τον ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΣ το Μπάοκ

*** Ερωτώ. Αλήθεια, ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ ο Λουτσέσκου ; Εχει ακούσει ποτέ τίποτα περί Γιαννάκη, περί ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, περί ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, περί ΚΕΔ, περί ΜΑΝΤΑΛΟΥ, ΜΠΕΝΕΤ και πάει λέγοντας ; Εχει πάρει χαμπάρι το ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ με τον Μπαλτάκο ; Αν όχι, ας ρωτήσει τον ΜΑΚΗ τον Χρυσοστομάκη λέω, να του δώσει απαντήσεις και διευκρινίσεις.

*** Αλλά δεν πρόκειται να το κάνει αυτό, ξέρετε γιατί ; Διότι οι ρόλοι θα αντιστραφούν και αυτός πού ζητήσει ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ θα είναι ο ΜΑΚΗΣ απ' τον Λουτσέσκου ! Εξηγήσεις και διευκρινίσεις για το πώς ΓΙΝΕΤΑΙ μια ομάδα σαν τον Μπάοκ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 95' και ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΔΥΟ ΣΙΓΟΥΡΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ !

*** ΕΥΘΥΝΗ του ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ είναι να κρατήσει το αποτέλεσμα ένα – δύο λεπτά ακόμη, όσο χρειαστεί τέλος πάντων. Και κανονικά, αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ τιμωρείται ακόμα και με ΑΠΟΛΥΣΗ του προπονητή πού πιάστηκε μ@λ@κ@ς. Αυτή είναι η σκληρή ποδοσφαιρική πραγματικότητα και όλα τ' άλλα είναι απλά καραγκιοζλίκια και σανό για τα μαυρόασπρα προβατάκια.

ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑΠΛΗΣΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΟΣ ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΤΙΝΕΘ ΜΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΥ

*** Ερχομαι τώρα να ασχοληθώ, σε αντιδιαστολή με τα καραγκιοζλίκια του Ρουμανέσκου, με τις δηλώσεις του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στα Γιάννινα, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Και στέκομαι στο σημείο πού αναφέρθηκε στην μεγάλη αγκαλιά στον Ροντινέϊ, μετά το γκολ, πρώτο του με τον Ολυμπιακό, πού πέτυχε στην εκπνοή του αγώνα.

*** Αυτές οι ενέργειες και αξίες είναι σημαντικές για το πνεύμα της ομάδας. Η ομαδικότητα και η στήριξη των παικτών μεταξύ τους. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο όταν σκοράρει κάποιος. Συμβαίνει και όταν ένας παίκτης από την κερκίδα χειροκροτεί ένα παίκτη πού παίζει. Όταν ένας παίκτης χάνει μια ευκαιρία και υποφέρουμε όλοι μαζί. Αυτές είναι οι αξίες πού έχουμε ως ομάδα»

*** Μάλιστα, κύριοι. Εδώ, μιλάμε για ΕΠΙΠΕΔΟ. Μιλάμε για ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Μιλάμε για απόλυτη ΓΝΩΣΗ της ψυχολογίας των αθλητών, μιλάμε για επαγγελματικότητα σε επίπεδα ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. Ο Μαρτίνεθ κάνει επίδειξη επαγγελματικής πληρότητας. Και δικαιολογεί με τον πιο εμφατικό και αναμφισβήτητο τρόπο, την ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της ομάδας του στους αγωνιστικούς χώρους.

*** Ομολογώ ότι προσωπικά ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ με έχει καταπλήξει. Και όσο περνούν οι μέρες, ανεβαίνει περισσότερο στην εκτίμησή μου, ποιος ; Αυτός πού δεν «μου γέμιζε το μάτι» όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψή του στην ομάδα. Τώρα, όμως, όλα έχουν αλλάξει και έχω φτάσει στο σημείο να τον θεωρώ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟ, σε βαθμό ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥ για τον Ολυμπιακό.

*** Με την βεβαιότητα, πλέον, ότι αυτό πού ΦΤΙΑΧΝΕΙ ο Μαρτίνεθ, θα είναι κάτι ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

*** Τον καταλαβαίνω απόλυτα τον Λουτσέσκου πάντως. Όχι για τις σαχλαμάρες πού είπε. Για την αντίδρασή του. Εν όψει του επερχόμενου τυφώνα ... «Πάμπλο», απόλυτα δικαιολογημένη ***

*** ΕΓΡΑΨΕ ! «Ξύπνησαν τα παγούρια και την είδαν ποτιστήρια !!» ( Anastasia Andriopoulou ) ***

*** Άρχισαν τα ... όργανα : ΠΑΟΚ Β'-Καμπανιακός 2-3 ! Δηλαδή, άσος ημίχρονο, διπλό τελικό!! Αλήθεια, πόσο να έδινε στο Στοίχημα; ***

*** Γύρω στο 60΄ τα πατσαβούρια των Ιωαννίνων το ξανανέβασαν το πανό. Ουδείς όμως του έδωσε σημασία. Και όταν τελείωσε το ματς με το 0-3, ως δια μαγείας το πανό το είχαν εξαφανίσει. Πού να το έβαλαν, άραγε ; ***

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΝΟΥΧΟΣ, ΤΖΑΜΠΑ ...

ΤΟ ΔΙΧΙΛΙΑΡΟ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

*** Πολύ καλά τα πήγε ο Μανούχος στα Γιάννινα. Βεβαίως και να ... ήθελε να τα χαλάσει, δεν το επέτρεψε η μορφή του αγώνα. Πάντως έχω κάποιες ενστάσεις σε ό,τι αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο, όπου τον είδα λιγάκι μαζεμένο. Αφησε στον αγώνα εκείνο το ρουμάνικο τσουτσέκι, πού επιτέθηκε και απώθησε τον Κώστα Φορτούνη χωρίς λόγο και αιτία, καθώς και εκείνο το καλόπαιδο από τον Μπάοκ, τον Τζίμα πού έπαιζε αντιαθλητικά.

*** Οσο για τον VARίστα Παπαδόπουλο, τζάμπα ταξιδάκι έκανε στα Γιάννινα και κονόμησε και το διχίλιαρο χωρίς να κάνει τίποτα. Ούτε μία φορά δεν χρειάστηκε να παρέμβει το VAR ***

Διαβάστε επίσης