Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να ποιοι και γιατί κυνηγάνε τον Ολυμπιακό!

Να ποιοι και γιατί κυνηγάνε τον Ολυμπιακό!
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 - 16:55

** Για μένα, πού λέει και ο Καρναβαλέσκου, το θέμα δεν ήταν να αλλάξει πρόεδρο η ΚΕΔ. ΧΕΡΙΑ έπρεπε να αλλάξει κι' αυτό δεν έγινε. Επιλογή της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ είναι αυτή η στάση. Η οποία ΣΥΜΜΟΡΙΑ κάτω από την ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ στάση της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, έκανε, απλά, μία ακόμη ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ***

*** Δεν πέρασε απαρατήρητο από όλους. Αν παίκτης του Ολυμπιακού έκανε την πρόστυχη χειρονομία πού έκανε ο Μπράντον Πτόμας του Μπάοκ μόλις έβαλε το γκολ στα Γιάννινα, θα είχε ξεσηκωθεί το ... «εξυγιαντικό» σύμπαν. Αφού ήταν ο Πτόμας όμως, επρόκειτο για ένα απλό, φθινοπωρινό απόγευμα ***

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ !

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΟΝΤΟΝΗ ΓΙΑ ΘΟΔΩΡΑΚΗ

«ΗΤΑΝ Ο ΚΡΙΣΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» !!!

Ο ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΥΕΦΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

ΤΟΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ Θ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

*** Το θέμα με τις εξελίξεις στην υπόθεση της «εκλογής» νέου αρχιδιαιτητή, είναι τόσο απλό, όσο και αναμενόμενο. Η διοίκηση της Αεκ σε συνεργασία με τους Ρώσους του Πάοκ και με τα όργανά της στην επο, Μπαλτάκο και Φιλιππούση, έπεισαν τους αρμόδιους στην Ουέφα να βρούν το πρόσωπο πού θα γινόταν εύκολα έρμαιο των διαθέσεών της.

*** Και ο αρμόδιος για κάθε θέμα πού αφορά τη διαιτησία, με ειδικότητα στα πιο βρόμικα, Ιταλός Ροσέτι, «βρήκε» έναν άνεργο Σουηδό, πού δεν γινόταν ανεκτός από οποιανδήποτε άλλη Ομοσπονδία και τον έστειλε πεσκέσι, νέο όργανο της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ πού θέλει να κατέχει τα ΗΝΙΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

*** Φυσικά, δεν θα γινόταν τίποτα απ' όλα αυτά, αν η Ουέφα του λαμόγιο Τσέφεριν δεν ήταν ΕΞ ΑΡΧΗΣ και σε ΚΑΘΕ ΦΑΣΗ αυτής της ιστορίας ΤΑΓΜΕΝΗ υπέρ των θέσεων και των επιδιώξεων του ΔΙΠΟΛΟΥ της «εξυγίανσης» Αεκ και Πάοκ. Κατά συνέπειαν, και ΕΝΑΝΤΙΟΝ του Ολυμπιακού, πού είναι ο ΚΟΙΝΟΣ τους στόχος.

*** Μόνιμο ερώτημα στα χείλη του ερυθρόλευκου κόσμου, είναι το ΓΙΑΤΙ από την Ουέφα υπάρχει αυτή η στάση αντιμετώπισης του «καλού παιδιού» σε ό,τι αφορά τις Αεκ και Πάοκ και του «ξορκισμένου εχθρού» σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό. Τι μπορεί να συμβαίνει δηλαδή και ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζεται τόσο εχθρικά σε ό,τι αφορά την παρουσία του στις διεθνείς διοργανώσεις και βασικά στο κρισιμότερο επίπεδο, δηλαδή αυτό της ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ;

*** Εδώ, νομίζω ότι η απάντηση υπάρχει και ξεκινά πολλά χρόνια πριν. Μια ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει και ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη συμπεριφορά αυτή της Ουέφα, έδωσε ο εκ των πρωταγωνιστών της εποχής των ΒΙΑΙΩΝ ανατροπών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος φιλοξενήθηκε προχθές στην τηλεοπτική εκπομπή και αναπόλησε την εποχή της καθεστωτικής κυριαρχίας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

*** Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοντονής είπε : «Σε μία σύνοδο υπουργών αθλητισμού στο Λουξεμβούργο όπου είχε προσκληθεί να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της FIFA, ο κ. Ινφαντίνο, του είχα πει ότι μετά από τόσα χρόνια που επικρατεί αυτή η αθλιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και που πρέπει να παίρνει διαβατήριο και βίζα ένας διαιτητής για να σφυρίξει σε συγκεκριμένο αγώνα, να μην περιμένει ότι από τη στιγμή που αποκατασταθεί η νομιμότητα και η κανονικότητα ότι αυτοί οι διαιτητές θα γίνουν καλύτεροι.

*** Διότι ένας διαιτητής ο οποίος δεν έχει το κίνητρο να γίνει καλύτερος αλλά να έχει καλές σχέσεις με ορισμένους ποδοσφαιρικούς παράγοντες ή να είναι στο apparat της ΕΠΟ, δεν βελτιώνεται, μένει μέτριος. Γι αυτό είχαμε και αυτό το επίπεδο διαιτησίας. Μου είπε ότι έχω δίκιο. Και στην αρχή αυτοί οι άνθρωποι δεν πίστευαν αυτά που τους έλεγα όταν είχα πάει για πρώτη φορά στη Νιόν τον Μάρτιο του 2015 και συναντήθηκα με Πλατινί, Ινφαντίνο και Θεοδωρίδη και δεν πίστευαν στα αυτιά τους.

*** Θέλω να πω ότι ο κ. Θεοδωρίδης ήταν ο κρίσιμος άνθρωπος ο οποίος βοήθησε τότε την κυβέρνηση να προχωρήσουν ορισμένα πράγματα για την εξυγίανση στον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Το τονίζω δημόσια γιατί του οφείλω αυτή τη δημόσια αναγνώριση. Βοήθησε όσο κανείς άλλος και ο κ. Θεοδωρίδης και ο αείμνηστος ο κ. Κουτσοκούμνης.

*** Μπορώ να πω ότι κατάλαβα στον δρόμο πώς λειτουργούν οι σχέσεις των διεθνών ομοσπονδιών με τις εθνικές ομοσπονδίες. Υπάρχουν κάποια στεγανά και αυτά τα στεγανά ήθελα να σπάσω από την πρώτη στιγμή και για αυτό πήγα αυτοπροσώπως και τους εξέθεσα την κατάσταση και τους είπα τι πρόκειται να κάνω. Και με συμφωνία με τη FIFA και την UEFA προχωρήσαμε στη νομοθέτηση του πρώτου νόμου το 2015 και μετά των μέτρων των οποίων πήραμε».

«ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»

ΕΛΕΓΕ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΕΝΟΣ»

Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

*** Διαπιστώνουμε λοιπόν, μεταξύ άλλων, τον ΡΟΛΟ πού έπαιξε ΤΟΤΕ, στην ΑΛΩΣΗ του ελληνικού ποδοσφαίρου από την κυβέρνηση των συριζανέληδων, ο εκείνη την εποχή γενικός γραμματέας και ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ παράγων της Ουέφα, κ. Θόδωρος Θεοδωρίδης. Ηταν ο άνθρωπος πού χωρίς την ΑΜΕΡΙΣΤΗ βοήθειά του προς την τότε κυβέρνηση και μέσω αυτής σε κάποιους ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα έπεφτε ποτέ στα χέρια της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ της εξυγίανσης.

*** Προσωπικά, επειδή έζησα από κοντά (δημοσιογραφικά ) τα γεγονότα εκείνης της εποχής, γνωρίζω πολύ καλά τον ΡΟΛΟ του κ. Θοδωράκη Θεοδωρίδη στις παρασκηνιακές διεργασίες με τους πρωταγωνιστές της εξυγίανσης σε ποδοσφαιρικό και πολιτικό επίπεδο. Και επειδή τηρώ ορισμένους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ και ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ, δεν πρόκειται να αποκαλύψω ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑ, όσο ζω, τα όσα ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ο αείμνηστος ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Σάββας Θεοδωρίδης λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή.

*** Θα σταθώ μόνο σε αυτά πού απαντούσε εκείνη την εποχή των «εξυγιαντών», όταν τον ρωτούσα ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ, «μα τι στην ευχή συμβαίνει με τον Θόδωρο, γιατί τα κάνει αυτά ;» «Μανώλη, ο Θόδωρος δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, μην τους πιστεύεις». Τα πίστευε αυτά πού έλεγε, ΤΟΤΕ. Αργότερα κατάλαβε ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ το τι ακριβώς συνέβαινε. Δυστυχώς, όπως είπαμε, δεν μου επιτρέπεται να ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ περισσότερα.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠO ΤΟΥΣ RATM

«ΑΝ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ΘΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ»

*** Σχετική με το θέμα πού ανέκυψε από την συνέντευξη του Κοντονή στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» του Κυριάκου Θωμαϊδη και πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση του γνωστού διαδικτυακού τόπου redsagainsthemachine.com» :

*** «Συνέντευξη η «υπουργάρα» στον (ποιον άλλο?) «σαγώνια». Βλέπουμε ακόμη και τώρα, χρόνια μετά, το αμετανόητο του ανδρός και δη την καθεστωτική αντίληψη ότι πρωτάθλημα πρέπει να το παίρνουν εκ περιτροπής όλοι, για να είναι δίκαιο. Άνιωθη υπουργάρα, δικαιοσύνη είναι να το παίρνει πάντα ο καλύτερος, αν είναι 20 χρόνια ο ίδιος, ναι, να το παίρνει ο ίδιος, π.χ. Μπαγερν, Γερμανία. Ή Ολυμπιακός εδώ.

*** Παρέλειψες, ξανά, να μας εξηγήσεις βεβαίως το πώς, αφού ο Ολυμπιακός ήλεγχε και καλά το σύστημα, πήρε κούπα η ομάδα σου το 2004 και με την πολυμετοχικότητα, δεν κούμπωνε στο αφήγημα σου. Παρέλειψες επίσης να έστω ψέξεις το τέρας που έβαλες στο ποδόσφαιρο και διαλύει τώρα τα πάντα. Ίσως αν έλεγες μια κουβέντα και για αυτό, να γινόσουν πιο πιστευτός.

*** Μας γέμισες μπαρούφες. Για πες μας, εάν ο Βαγγέλας έδινε στον Καλογρίτσα τα λεφτά για το τηλεοπτικό κανάλι, θα του φιλούσατε τα χέρια μέχρι και σήμερα ή όχι?

*** Το κυριότερο όμως από αυτά που είπες και σε πιστεύουμε, είναι πως ο Θεοδωρίδης ήταν (επί λέξει) ο κρίσιμος άνθρωπος που βοήθησε τότε την κυβέρνηση να προχωρήσει η «εξυγίανση». Ο κρίσιμος. Για την «εξυγίανση». Ευχαριστούμε που επιβεβαίωσες αυτό που γνωρίζαμε, αλλά κάτι δικοί μας αρνιόντουσαν διότι ξερωγώ ... δεν είχαμε καλό αναπληρωματικό δεξί μπακ» ***

Διαβάστε επίσης