Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Tι ξέρει ο Τριτσώνης για τον ορισμό του Μαρέσκα;

Tι ξέρει ο Τριτσώνης για τον ορισμό του Μαρέσκα;
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 - 17:12

*** Εντάξει, μην υπερβάλλουμε, όχι και ... αόρατος ο Βρούτσης ! Μόλις προχθές τον ΕΙΔΕ ο Μπαλτάκος και συνεργαστήκανε μια χαρά. Για τα γήπεδα των ΕΠΣ, λέει, συνεργαστήκανε. Δεν ξέρω αν του μετέφερε και χαιρετισμούς από το παλιό τους φιλαράκι, τον Ηλία Κασιδιάρη ***

*** Πολύ δυνατή η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για το νέο αίσχος της Επο με τον ορισμό του κολλητού του Τριτσώνη στο ντέρμπι. Νομίζω η πιο δυνατή πού έχει εκδοθεί από την ΠΑΕ τον τελευταίο καιρό. Θίγει σχεδόν όλες τις παραμέτρους του σκανδάλου. Όμως, δεν νομίζω ότι αρκεί, Αυτοί από ανακοινώσεις δεν παίρνουν χαμπάρι. Είμαι της άποψης ότι θα χρειαστεί πολύ πιο δυνατή αντιμετώπιση από δω και πέρα, με ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ αποδειχθεί πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ. Θα τα ξαναπούμε, όμως ***

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ – ΣΟΥΗΔΙΑ !

ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ «ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ» ΕΚΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ;

ΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΡΕΣΚΑ ;

ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ «ΣΥΝΔΕΕΙ» ΤΟΝ ΜΑΡΕΣΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΜΑΣΑ !

*** Καλώς τα δεχτήκαμε, μάγκες μου. Βγήκε λοιπόν και ο διαιτητής του ντέρμπι. Φάμπιο Μαρέσκα, Ιταλός. Διεθνής β' κατηγορίας Ουέφα, ηλικίας 40φεύγα. Από τη διαιτησία, εννοώ. Που σημαίνει ότι οι ορίζοντες της καριέρας του είναι πλέον πολύ κοντοί. Και στενοί. Κι' αυτός ο διαιτητής, ορίστηκε για το πρώτο κλάσικ του πρωταθλήματος.

*** Πάμε παρακάτω, να δούμε το θέμα και από τη «μέσα πλευρά». Και επειδή βαριέμαι και να τα ξαναγράφω, διαβάστε ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ σ' αυτήν εδώ τη στήλη, στο φύλλο της Τετάρτης, 26 Απριλίου 2023, λίγες μέρες μετά το ιστορικό εκείνο Ολυμπιακός 0 Αεκούλα 1-3, όπου πρωταγωνίστησε ο Ιταλός ΕΠΙΣΗΣ, όπως είναι και ο τωρινός, Μάσα.

*** Τη Πέμπτη πού προηγήθηκε του Ολυμπιακός Αεκούλα, ο διαιτητής Μάσα είχε διευθύνει ένα αγώνα για το Κόνφερενς Λιγκ, τον μεταξύ της Αλκμααρ και της Αντερλεχτ, στη ρεβάνς του 2-0. Παρατηρητής του Μάσα, ήταν ένας Ελληνας, πρώην διεθνής διαιτητής, ο Σταύρος Τριτσώνης. Ο οποίος βεβαίως, ΗΤΑΝ ένα από τα διακριτά ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ της «ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ» λίγο πριν αναλάβει την ΚΕΔ ο Μέλο Περέϊρα, ο πρώτος ξένος αρχιδιαιτητής.

*** Εγραφα λοιπόν τότε : «Ουδέποτε έπαψε ο Τριτσώνης να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των ανθρώπων πού ξεκίνησαν το παραμύθι της εξυγίανσης. Αλλά και πώς να έπραττε κάτι τέτοιο, πού θα σήμαινε την εξαφάνισή του από τον πίνακα των διεθνών παρατηρητών ; Ετσι και δεν είσαι με την εξυγίανση, δεν υπάρχεις πουθενά στο χάρτη, λέει ο κανόνας

*** Μαζί ήταν λοιπόν ο Τριτσώνης με τον Μάσα, τουλάχιστον για 48 ώρες στο Αλκμααρ της Ολλανδίας. Μαζί μάσες, χάψες, παρεούλα και μπόλικη κουβεντούλα. Και εγώ βέβαια δεν μπορώ να ξέρω τι λέγανε τα δυό τους και για ποια θέματα συζητούσαν, αλλά μπορώ να κάνω τις υποθέσεις στις οποίες με οδηγούν τα γεγονότα. *** «Μαζί σαν αρραβωνιασμένοι πάνε ο παρατηρητής με τον διαιτητή. Κι αν δεν βαριέται ο διαιτητής, πάει κι αυτός παραμονή του αγώνα στο γήπεδο για να ελέγξει αν όλα πάνε ρολόι. Δουλειά του παρατηρητή και του 4ου είναι αυτή η δουλειά, αλλά μια παρέα είναι, την κάνουνε μαζί την βόλτα. Και να μην θες, κολλητός θα γίνεις με τον διαιτητή. Υπηρετείτε και οι δυο την δικαιοσύνη του παιχνιδιού.

*** Μετά, πέφτει το βραδάκι και πίνουνε και κανένα ποτάκι στο μπαρ του ξενοδοχείου, ο παρατηρητής με τον διαιτητή. Πάντα μαζί. Κι αν είναι και τίποτα μερακλήδες, δέχονται και επισκέψεις. Κάθε σοβαρό ξενοδοχείο στην Ευρώπη έχει τα πάντα για να ικανοποιήσει τους πελάτες του. Μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα», έγραφε τότε η apopsi.gr

*** «Μαζί σαν αρραβωνιασμένοι πάνε ο παρατηρητής με τον διαιτητή. Κι αν δεν βαριέται ο διαιτητής, πάει κι αυτός παραμονή του αγώνα στο γήπεδο για να ελέγξει αν όλα πάνε ρολόι. Δουλειά του παρατηρητή και του 4ου είναι αυτή η δουλειά, αλλά μια παρέα είναι, την κάνουνε μαζί την βόλτα. Και να μην θες, κολλητός θα γίνεις με τον διαιτητή. Υπηρετείτε και οι δυο την δικαιοσύνη του παιχνιδιού.

*** Μετά, πέφτει το βραδάκι και πίνουνε και κανένα ποτάκι στο μπαρ του ξενοδοχείου, ο παρατηρητής με τον διαιτητή. Πάντα μαζί. Κι αν είναι και τίποτα μερακλήδες, δέχονται και επισκέψεις. Κάθε σοβαρό ξενοδοχείο στην Ευρώπη έχει τα πάντα για να ικανοποιήσει τους πελάτες του. Μέσα στο πρόγραμμα είναι όλα.

ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΙΚΤΗ DOW JONES ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ;

*** Να μην ξεφύγω, όμως. Και γιατί μένουνε στο ίδιο ξενοδοχείο; Η UEFA το προβλέπει αυτό. Θα μένουνε μαζί και θα κάνουνε παρέα μόνοι τους. Μην έρθει και κανένα γατόνι και αρχίσει τα πίτσι – πίτσι με τον διαιτητή, τόσα δίνω, πόσα θες, που τραγούδαγε κι ο μακαρίτης ο Μητροπάνος. Λογικό είναι να υπάρχουνε και τέτοια. Άνθρωποι λαμόγια υπάρχουν παντού, σε όλο τον πλανήτη.

*** Και ρωτάω τώρα, εγώ: Καθίσανε μαζί ο Τριτσώνης με τον Μάσα γύρω στις 50 ώρες. Τι συζητάγανε, ρε; Για τον δείκτη Dow Jones στο Χρηματιστήριο, επειδή ο Μάσα είναι τραπεζικός; Για το αν αντέξει ο Πούτιν στον πόλεμο με την Ουκρανία; Για την κλιματική αλλαγή και για την ώρα μηδέν στον πλανήτη; Γιατί ο Τριτσώνης μπορεί να έχει οικολογική συνείδηση. Ή, μήπως για τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα; Για μπάλα συζητάνε όλη την ημέρα. Τι γίνεται στην Ελλάδα, πώς παίζει το έργο με τη διαιτησία και άλλα τέτοια.

*** Έτσι είναι. Κι εκεί απάνω στην κουβέντα, την ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ Τριτσώνη – Μαρέσκα, μπορεί να γίνει και κανένα ντιλάκι. Δεν έρχεσαι να σφυρίξεις την Κυριακή, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ; Είναι μεγάλο παιχνίδι, έχει και καλά λεφτά, στα 4.500 ευρώ το πήγε το μαλλί ο Μπαλτάκος ο πρόεδρός μας. Και να είπε ΟΚ ο Ιταλός.

*** Τραβηγμένο; Ποιος ξέρει, ρε. Μη μπλέξεις μ' αυτή την φάρα, τους διαιτητές. Και δεν είναι να πεις ότι αυτό μπορεί να έγινε, μπορεί να μην έγινε.

ΚΙ' ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕ ΤΡΙΤΣΩΝΗ !

*** Υπάρχει και προηγούμενο, πάλι με τον Τριτσώνη. Με τον Δανό τον Κρις Κριστόφερσεν. Πάλι τα ίδια. Ο Σταύρακας ήταν παρατηρητής του Δανού και στο καπάκι τον έφερε τότε ο Περέιρα ΤΟ 2018, για να σφυρίξει ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1. Τυχαίο ήταν κι αυτό; Τότε, όμως, είχε κάνει φασαρία ο Ολυμπιακός και πριν και μετά. Ο Δανός δεν είχε δώσει καθαρό πέναλτι του Μπακασέτα στον Χασάν. Τώρα με τον Μάσα, πάμε για ύπνο Κατερίνα. Χαμπάρι δεν πήρανε ότι ο Τριτσώνης ήταν παρατηρητής του Ιταλού» ***

ΠΩΣ ... «ΤΡΙΤΣΩΣΕ» ΤΟ ΚΑΚΟ !

*** Κι' έρχεται λοιπόν τώρα η επιλογή του Μαρέσκα και ... Τριτσώνει το κακό ! Διαβάζω στο to10.gr την αποκάλυψη, ότι πριν από τέσσερις ημέρες, στις 16 Οκτωβρίου, ο Φάμπιο Μαρέσκα ήταν AVAR στο Βέλγιο – Σουηδία για τα προκριματικά του Euro 2024. Με διαιτητή τον Μαουρίτσιο Μαριάνι, VAR τον Αλεάντρο ντι Πάολο. Και UEFA Referee Observer, δηλαδή παρατηρητή διαιτησίας του αγώνα, ΠΟΙΟΝ ΛΕΤΕ ; Ναι, καλά καταλάβατε. Τον Ελληνα πού τιμά στο εξωτερικό την ελληνική εξυγίανση, τον Σταύρο Τριτσώνη !

ΚΑΙ ΣΤΗΝ «OPAP ARENA» Ο ΜΑΡΕΣΚΑ !

*** Αλλά οι αποκαλύψεις δεν σταματάνε εδώ. Και πριν από δεκαπέντε ημέρες, ο Μαρέσκα ήταν ... κοντά μας, στην Αθήνα και πού λέτε ; Στη ... Τζαμπασοφιά, ως μέλος της διαιτητικής ομάδας του Αεκούλα – Αγιαξ ! Και πάλι με την ιδιότητα του AVAR !

*** Κι' εγώ δεν θα πω ότι συναντήθηκε πάλι με τον Τριτσώνη, διότι δεν έχω τέτοια πληροφόρηση. Με τον ΜΑΝΤΑΛΟ όμως, ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΙΓΟΥΡΑ. Όπως ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ! Πού δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα του μίλησαν για το μέλλον του στη διαιτησία και τι καλά θα ήταν να ερχόταν να σφυρίξει και κανένα μεγάλο ντέρμπι στη χώρα μας. Και ... να 'τονα πού ήρθε, σαν Φάντης Μπαστούνι !

Διαβάστε επίσης