Ντουντούκα
Θρύλε, Θεέ μου, Ολυμπιακέ μου!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Με ιδιαίτερα «βεβαρημένο» παρελθόν σε βάρος του Ολυμπιακού η Σταμολέκα!

Με ιδιαίτερα «βεβαρημένο» παρελθόν σε βάρος του Ολυμπιακού η Σταμολέκα!
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 - 15:05

( ΛΕΖΑΝΤΑ ) *** Ηταν ... τυχερή η εικονιζόμενη κυρία Τυχερού, πού η ΠΡΑΣΙΝΗ κροτίδα απλά της έκοψε ένα δάχτυλο. Γλίτωσε τα χειρότερα, όπως το να πάθαινε τον οριζόντιο νυσταγμό του Χουανκάρου ! Το φαντάζεστε ; ***

*** Άντε τώρα να είσαι Μητσοτάκης, να έχεις ταξιδέψει μυστικά στο Ισραήλ, να μιλάς με τον Νεντανιάχου για υψίστης σημασίας υπόθεση και να σε διακόπτουν : «Κύριε πρόεδρε, είναι στο τηλέφωνο ο κ. Γιάννης από τον ΣΚΑΪ. Θέλει να σας μιλήσει για το τι θα γίνει με το ντέρμπι» ! Το ... φαντάζεστε ; ***

*** Σύμφωνα με αυτά πού γράφουν τα ΑΡΔίδια της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, η ποινή πού ... «επέβαλαν» ήδη στον Ολυμπιακό, είναι κατακύρωση του αγώνα στον Παναθηναϊκό, μείον ένας βαθμός και ... μία βολή στον Διαμαντίδη !

* Τι δουλειά έχει η βολή του Διαμαντίδη ; Απλά, όσο ισχύει αυτή, τόσο ισχύουν και οι άλλες. Ονειρα φθινοπωρινής νυκτός ***

*** Πόσο «τυχαίο» είναι άραγε το γεγονός ότι η κ. Σταμολέκα κάλεσε σε απολογία τον Ολυμπιακό (και μόνο, όχι τον Παναθηναϊκό ! ) για ΑΥΡΙΟ Πέμπτη, ημέρα δηλαδή κρίσιμου αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ μπορούσε (κατά τα ειωθότα ) την Παρασκευή ! Πιθανόν βεβαίως ο Ολυμπιακός να ζητήσει αναβολή, αλλά η απόφαση της αθλητικής δικαστή σχολιάζεται ήδη αναλόγως ***

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ «ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ» ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Η ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ κ. ΣΤΑΜΟΛΕΚΑ

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ :

ΜΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 22 ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 21 !

ΘΑ ... ΤΡΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ;

*** Το μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λίγκ, δηλαδή η Πρωτοδίκης Αντιγόνη Σταμολέκα, γνωστή και με τον χιουμοριστικό χαρακτηρισμό «Πράσινη Αντιγόνη», κάλεσε χθες σε απολογία τον Ολυμπιακό επικαλούμενη σειρά άρθρων και διατάξεων του Πειθαρχικού Κώδικα πού αφορούν την επεισοδιακή συμπεριφορά των οπαδών. Με επίκεντρο βεβαίως τον «τραυματισμό» του Χουανκάρου από κροτίδα.

*** Η κ. Σταμολέκα δεν κάλεσε σε απολογία τον Παναθηναϊκό, για το παράπτωμα της ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ και ΕΤΣΙΓΟΥΣΤΑΡΙΚΗΣ αποχώρησης από τον αγωνιστικό χώρο, πού ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, με σειρά ποινών από τον ΚΑΠ. Πέρα δε απ' αυτά και σύμφωνα με αποκάλυψη του to10.gr, η κ. Σταμολέκα ΑΝΕΘΕΣΕ στον γνωστό ΜΑΝΤΑΛΟ, τον άνθρωπο της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ στην ΚΕΔ, πού ΑΝΤΙΠΟΙΕΙΤΑΙ τον ρόλο του προέδρου της, να ζητήσει πρόσθετες εξηγήσεις από τον Ιταλό διαιτητή Μαρέσκα για τις αναφορές του στο φύλλο αγώνος !

*** Το προσωνύμιο «πράσινη Αντιγόνη» δεν δόθηκε τυχαία στην κ. Σταμολέκα. Εχουν προηγηθεί παλαιότερες αποφάσεις της, ΟΛΕΣ υπέρ των θέσεων του Παναθηναϊκούμ του οποίου τυγχάνει ΠΙΣΤΗ και ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΗ ΟΠΑΔΟΣ. Πρίν από ένα χρόνο, για παράδειγμα, η φίλαθλος Πρωτοδίκης ασχολήθηκε πάλι με ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Ηταν το αξέχαστο 1-1, στη Λεωφόρο, πού κρίθηκε με το απίστευτο «πέναλτυ» του Αβιλα, πού δόθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

*** Με τις ενέργειες της κ. Σταμολέκα είχε ασχοληθεί τότε η στήλη. Μεταξύ άλλων, έγραφα στο φύλλο του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου 2022 : «Η Πρωτοδίκης Αθηνών κ. Αντιγόνη Σταμολέκα, είναι αθλητική δικαστής στη Σούπερ Λίγκα. Πέρα απ' τις επαγγελματικές της ιδιότητες, έχει και μία οπαδική. Είναι και οπαδός του Παναθηναϊκού. *** Αυτό, δεν είναι αμφισβητήσιμο, αφού το έχει δημοσιοποιήσει η ίδια σε Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Του μπασκετικού Παναθηναϊκού, υποστήριζε, αλλά αυτό σίγουρα δεν μετράει. Δεν γίνεται δηλαδή, στο μπάσκετ να είσαι με τον Παναθηναϊκό και στο ποδόσφαιρο ... με κανένα !

*** Το θέμα όμως, κατ' εμέ, είναι αν η οπαδική τοποθέτηση της κ. Σταμολέκα είναι τόσο «ένθερμη» ( για να μη χρησιμοποιήσω τον όρο «φανατική» ) ώστε να την επηρεάζει και στην άσκηση του επαγγέλματος / λειτουργήματός της.

*** Χωρίς να υπεισέλθω στα χονδροειδή λάθη εφαρμογής των κανονισμών πού διαβάσαμε σε άλλα άρθρα, θα σταθώ στο πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θέμα πού προκύπτει από την ( εκτός από λανθασμένη ) ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ σε ΥΠΕΡΒΟΛΗ εφαρμογή των κανονισμών σε βάρος των ανθρώπων του Ολυμπιακού.

*** Και πριν προχωρήσουμε, να θυμίσουμε ότι η κ. Σταμολέκα επέβαλε έξι μήνες απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο στον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, Κώστα Καραπαπά και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο 3,5 μηνών στο μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, Γιάννη Βρέντζο.

ΠΟΣΟ ... ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ;

ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΕΝΑΛΤΥ

*** Δεν είναι η πρώτη φορά πού η συγκεκριμένη δικαστική λειτουργός μεταχειρίζεται κατά τόσο υπερβολικά «εχθρικό» τρόπο τον Ολυμπιακό και μάλιστα, παραμονές ενός κρισιμότατου ντέρμπι. Την ίδια σχεδόν δικονομική συμπεριφορά είχε επιδείξει, πάλι κατά του Ολυμπιακού ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ. *** Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2021 ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε από την κ. Σταμολέκα με τρόπο πού σε πολύ κόσμο είχε δώσει την εντύπωση «ενσυνείδητα άδικης», προκειμένου να κάνει ζημιά στον αιώνιο και μισητό αντίπαλο της ομάδας πού υποστηρίζει, δλδ. του Παναθηναϊκού

*** Η ποινή πού επέβαλε στον Ολυμπιακό, τότε, ήταν «κεκλεισμένων των θυρών» λόγω «επεισοδιακής συμπεριφοράς των οπαδών του στο ντέρμπι» με (μαντέψτε ! ) τον Παναθηναϊκό ! Και ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να εκτίσει την ποινή του με άδειο το Καραϊσκάκη, σε άλλο, συνεχόμενο ντέρμπι, αυτό με τον Πάοκ !

*** Δεν έφταναν όμως αυτά. Όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων, η κ. Σταμολέκα πιστή στην ικανοποίηση των οπαδικών της αισθημάτων, όχι μόνο ήταν κοντά στην αγαπημένη της ομάδα, τον Παναθηναϊκό, σ' εκείνο το ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Ολυμπιακό, αλλά και με όλο τον αυθορμητισμό της ηλικίας της, πανηγύρισε έξαλλα το γκολ της ισοφάρισης, με το ανύπαρκτο πέναλτι πού έδωσε ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ διαιτητής Κέλετ δώρο στους πράσινους.

*** Το γεγονός πού περιέγραψα δεν στηρίζεται μόνο σε πληροφορίες, αλλά και ΣΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ανθρώπων πού γνωρίζουν την δικαστικό, αλλά και έτυχε να παρακολουθήσουν τον αγώνα αρκετά κοντά στη θέση της. Φυσικά, δεν πρόκειται για πράξη μεμπτή ή ... παράτυπη, αλλά απ' την άλλη, κάθε άλλο παρά ... κομψό και βεβαίως δεοντολογικό ήταν για μία δικαστικό να πανηγυρίζει την επιτυχία ή να μέμφεται την αποτυχία ομάδων τις οποίες επρόκειτο ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ λίγες μέρες μετά.

«Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ»

*** «Κύριε Μανώλη καλησπέρα! Έχεις απόλυτο δίκιο. Πάνω που η ομάδα άλλαξε ψυχολογία έγινε αυτό. Όμως, ανεξάρτητα από την οποία σκοπιμότητα μπορεί να υπάρχει, θέλω να ρωτήσω το εξής. Βρέθηκε ο ... που πέταξε την κροτίδα? Για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό. Τόσες κάμερες υπάρχουν. Οι θέσεις πλέον είναι ονομαστικές, μέχρι και ΑΜΚΑ δίνεις για να πάρεις ένα εισιτήριο. Ποιος είναι αυτός που έγινε αιτία να συζητά όλη η Ελλάδα σήμερα? Βρέθηκε? Ποια θα πρέπει να είναι η τιμωρία του? Δεν πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή αυτά? Σε λίγο καιρό θα πάμε εμείς στη Λεωφόρο, στην Τούμπα.. και σε άλλα γήπεδα. Οι ποδοσφαιριστές μας θα υποστούν τα ίδια και χειρότερα. Δεν πρέπει να τελειώνουμε με αυτά? Αντί να μιλάμε για ποδόσφαιρο, ασχολούμαστε με αλητείες! Τέλος, δεν είναι αμαρτία κάποιος να βάζει το χέρι στην τσέπη να φτιάξει το μαγαζί του και να μπαίνει μέσα κάποιος... και να κάνει τα δικά του? Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με αυτά. Πάνω από 30.000 άνθρωποι πήγαν στο γήπεδο να δουν την ομάδα τους. Να ευχαριστηθούν, πλήρωσαν κανονικά το εισιτήριο τους και για έναν . . έφυγαν μετά από αναμονή μιας ώρας δυσαρεστημένοι. Ο δράστης πρέπει να βρεθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά, αλλιώς θα το ξαναδούμε το ίδιο έργο. Όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει πλέον να το βλέπουμε» (Konstantinos Kapa ) ***

Διαβάστε επίσης