Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παναθηναϊκός: Tα πήρε όλα, δεν έδωσε τίποτα!

Παναθηναϊκός: Tα πήρε όλα, δεν έδωσε τίποτα!
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 - 14:43

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ !

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ, ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΙΠΟΤΑ !

Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ !

Η «ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ» ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ... ΜΟΝΗ !

ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΟΑΚΑ, ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ : ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ 40000 ΘΕΣΕΩΝ

ΠΩΣ ΤΑ 89 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ... 15 ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

*** Αλα της ! Να τα μας και τα ευχάριστα. Σίγουρα θα τα έχετε μάθει και αν όχι, τα μαθαίνετε τώρα. Για να αισθανθείτε, για μια ακόμη φορά, υπερήφανοι πού ζείτε σ' αυτή τη χώρα, τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, πού έλεγε και ο ποιητής Αγγελος Βλάχος. Θα σας πω στο τέλος, τι σημαίνει η φράση. Προηγείται πάντα η είδηση.

*** Και τι μας λέει η είδηση ; Ότι μπήκε επίσημα στη χρηματοδότηση του Βοτανικού, το ποσόν των 115 εκατ. ευρώ ! Και ποιος τα δίνει αυτά τα 115 εκατομμύρια ; Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όρα Υ.Π.ΕΝ ! Προσέξτε τώρα, πως ακριβώς έχει το θέμα : Η Δημοτική Επιτροπή της Αθήνας, λέει, ενέκρινε την πρόταση πού θα κατατεθεί στο Υπουργείο για κονδύλι που φτάνει τα 6,83 εκατ. ευρώ και το οποίο αφορά στις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες.

*** Αυτή η εξέλιξη, σημαίνει ότι «η χρηματοδότηση των 115 εκατ. ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί για τη δημιουργία του γηπέδου, εντάχθηκε κι επίσημα στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κ.λπ.)»

*** Τι έχουμε λοιπόν ; Εχουμε 115 εκατομμύρια από τον δημόσιο κορβανά ( κορβανάς για όσιους τυχόν δεν γνωρίζουν, λεγόταν ο θησαυρός πού υπήρχε στον Ναό της Ιερουσαλήμ και έκτοτε, όλοι οι αποθηκευμένοι θησαυροί, χαρακτηρίζονται κορβανάδες ) τα οποία διοχετεύονται για την ολοκλήρωση του μνημειώδους έργου πού κάποτε λεγόταν «Διπλή Ανάπλαση» και τώρα, απλά, ξερά και σκέτα, «Βοτανικός».

*** Σαν πρώτη παρατήρηση, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι «Διπλή Ανάπλαση» δεν υπάρχει πλέον, εδώ και καιρό. Το ένα σκέλος, αυτό πού αφορούσε στο γήπεδο της Λεωφόρου έχει εξαφανιστεί και έχει απομείνει μόνο το σκέλος του Βοτανικού. Επομένως, έχουμε πλέον τη ... «Μονή Ανάπλαση» και σ' αυτή θα ρεύσουν τα εκατομμύρια του ... κορβανά μας

*** Σ' αυτό λοιπόν το μνημείο της πολιτικής φαυλότητας, εντάσσεται και η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Το οποίο, όπως λέει το χρονικό, «θα είναι 40.000 θέσεων, το μεγαλύτερο καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας και θα είναι κατηγορίας 4 αστέρων σύμφωνα με τις προδιαγραφές των FIFA/UEFA».

ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ, ΤΑ ... ΛΕΓΑΜΕ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ !

*** Για να κρίνουμε όμως σωστά και δίκαια τα μελλούμενα, θα πρέπει να θυμηθούμε τα παρελθόντα. Και επειδή απ' αυτήν εδώ τη στήλη έχει μαλλιάσει ... το χέρι μου να γράφω και να ξαναγράφω ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ για το τρομακτικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ της «Διπλής Ανάπλασης», θυμίζω στους αναγνώστες μου ένα από τα τελευταία άρθρα μου, σ' αυτήν εδώ τη στήλη, όπου ΠΡΟΦΗΤΕΥΑ τις σημερινές εξελίξεις

*** Ηταν πριν από δύο και χρόνια και συγκεκριμένα στο φύλλο της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου του 2022, όταν έγραφα τα παρακάτω :

*** «ΟΠΩΣ τα λέγαμε πριν λίγες μέρες, αγαπητοί * ΜΕ δικαιολογία ( ή πρόσχημα ) την ενεργειακή κρίση ( η οποία όμως βρίσκεται σε πτωτική πορεία ) οι προϋπολογισμοί των γηπεδικών έργων πού αφορούν ποδοσφαιρικές ομάδες εμφανίζουν αλματώδη αύξηση * ΗΔΗ προχθές μάθαμε ότι ο προϋπολογισμός για τον Βοτανικό αυξήθηκε κατά ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ (αρ.26 ) εκατομμύρια * ΚΑΙ συγκεκριμένα, το κόστος κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού, από τα 89.915.440 εκ. Ε ανέβηκε στα 115 Εκατομμύρια !

*** Η ΑΠΟΦΑΣΗ, που κοινοποιήθηκε από τον δήμο Αθηναίων και τη διαβάσαμε σε site ιδιοκτησίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έχει ως εξής : * «ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ την με αριθμό 393/29/3/2021 πράξη της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία εγκρίθηκε η υποβολή αιτήματος-πρότασης εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη χρηματοδότηση του έργου "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ" από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΕΝ, προϋπολογισμού 88.915.440,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και τη νέα υποβολή αιτήματος-πρότασης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη χρηματοδότηση του έργου "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ" στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΕΝ, προϋπολογισμού ποσού 115.000.000 ευρώ»

*** ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ λοιπόν, επίσης, ότι η χρηματοδότηση του έργου ( των 115 εκατ. μέχρι στιγμής ) θα γίνει ( ΕΑΝ και ΟΠΟΤΕ γίνει ) από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας * ΔΗΛΑΔΗ το υπουργείο με προϊστάμενο τον Αδωνι Γεωργιάδη * ΠΟΥ έχει δηλώσει προσφάτως ότι «σε 36 μήνες από σήμερα το τωρινό γήπεδο του Παναθηναϊκού θα έχει μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ταυτόχρονα, στο ίδιο διάστημα, θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο στο Βοτανικό»

ΟΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΑ, ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΑ

*** ΑΚΟΜΗ, ο υπουργός μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN TV δεν παρέλειψε να ΠΡΟΚΑΤΑΛΑΒΕΙ τις αποφάσεις επί νομικών θεμάτων πού πιθανότατα θα προκύψουν : * «ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα έργο που το συζητάμε από το 2000», είπε, τονίζοντας ότι «η Κυβέρνηση βάζει τα χρήματα, ο δήμος Αθηναίων τα σχέδια και ο Παναθηναϊκός το «Απόστολος Νικολαϊδης» !

*** Και καταλήγοντας είπε : «ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να προκύψουν νομικά ζητήματα στην κατασκευή του γηπέδου, καθώς το έργο βασίζεται πάνω σε Προεδρικό διάταγμα, το οποίο προκαταβολικά έχει γίνει δεκτό από το ΣτΕ, κάτι που σημαίνει πως η οποιαδήποτε προσφυγή πολύ δύσκολα θα έχει τύχη»

*** Καταλάβατε, φίλοι μου ; Όλα προγραμματισμένα, όλα υπολογισμένα, όλα ελεγμένα και τσεκαρισμένα. Τίποτα στην τύχη. Όταν βγαίνει ο Αδωνις και προκαλεί λέγοντας ότι και να γίνουν προσφυγές, δεν θα έχουν τύχη, καταλαβαίνει ο άλλος ότι το θέμα έχει τελειώσει και πλέον είναι θέμα χρόνου. Ο οποίος χρόνος, έληξε χθες.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ : ΣΤΟΝ ΠΑΟ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ !

*** Και ποια είναι η ΟΥΣΙΑ της χθεσινής εξέλιξης ; Με λόγια απλά και κατανοητά. Πρώτον, ότι ο Παναθηναϊκός των Αλαφούζου, Γιαννακόπουλου, Μαλακατέ, ΑΠΟΚΤΑ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ, ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ.

*** Δεύτερον, ότι ο Παναθηναϊκός ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, διότι ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ να δώσει κάτι γι' αντάλλαγμα. Και τρίτον, ότι ο Παναθηναϊκός ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ( ως κοινωνία, εννοώ ) ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ, το οποίο ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕ, απαγορεύοντας (!!!) την ανάπλασή του «μέχρις ότου» ... αποφασίσουν τα αφεντικά του !

*** Να μην ξεχάσω, φεύγοντας απ' το άρθρο. Η φράση «Ελλάδα, χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας», σημαίνει η χώρα της πλάκας, η χώρα του χαβαλέ, η χώρα πού κανείς δεν πρέπει να την παίρνει στα σοβαρά. Διότι αν την πάρεις στα σοβαρά, κινδυνεύεις με ανεπανόρθωτη ζημιά στην υγεία σου. Επομένως ...

ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΑΣΠΡΟΜΑΛΛΗΣ ;

*** Απορία ψάλτου ... βήξ ! Και ο αναγνώστης μου Χρήστος Παπαργυρόπουλος με τη σειρά του κι' αυτός απορεί και βήχει : «Έχω μια απορία κε Μανώλη μας....πώς ... ο μεγαλοπαράγοντας... ασπρομάλλης... επενδυτής... ζουληχτής... είδε τό κατόρθωμα τού θρύλου μας... ; Να του πω λοιπόν ... ότι όσες ΕΠΟ και να πάρει... όσες Ενώσεις... όσους διαιτητές... βαρίστες... αρσιβαρίστες ...εγκληματικές οργανώσεις υπάρχουν στό μπαλτακιστάν... το μεγαλείο τού Ολυμπιακού μας, δεν θα το φτάσει ποτέ... Ούτε καν το έχει φανταστεί για την ομάδα του... Γιατί μετρούν άλλα πράγματα... κι όχι όλα αυτά πού πρεσβεύει αυτός» ***

Διαβάστε επίσης

Δώδεκα συλλήψεις σε δώδεκα ώρες!

Δώδεκα συλλήψεις σε δώδεκα ώρες!

Γράφει ο Μανώλης Γαβαθιώτης στο Πολλά... εν ολίγοις για τα επεισόδια στην Τραπεζούντα και τα αντανακλαστικά της τούρκικης αστυνομίας...