Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι ετοιμάζουν αύριο στην OΠΑΠ Αρένα;

Τι ετοιμάζουν αύριο στην OΠΑΠ Αρένα;
Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024 - 16:10

*** Ελληνικό ποδόσφαιρο, 2024 ! Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Γρεβενών. Σύμφωνα με ανάρτηση του oikonomia24.gr πρόκειται για τον αγώνα Ελπίδες Σειρηνίου -Ελίμεια 0 -2, όπου οι αρχηγοί των δύο ομάδων φωτογραφίζονται με τους διαιτητές. Ο ένας αρχηγός 40χρονος και ο άλλος 12χρονος ! ***

*** Μη χάσετε το ΒΗΜΑ αύριο Κυριακή, μάγκες. Αυτό σας λέω μόνο ***

*** Με την δέουσα περισυλλογή και κατάνυξη ενημερωθήκαμε για το νέο σλόγκαν εορτασμού των «100 χρόνων» της Αεκ : «100 χρόνια μαζί και είναι μόνο η αρχήδια να αισιοδοξούμε» ! ***

*** Στο μεταξύ, επέστρεψε και ο Πινέδα. Με δύο γκολάρες στις αποσκευές του από την ... άμπαλη ΗΠΑ ! ***

*** Αυτό πάλι, το να κατηγορεί έναν άνθρωπο πού γιόρταζε επειδή ... κάποιοι πήγαν στη γιορτή του να του ευχηθούν, μόνον ένας Μητσοτάκης θα μπορούσε να το διαπράξει ! Λες και δεν πήγαν οικειοθελώς, αλλά τους τραβάγανε με το ζόρι !

* Αλλά ... ξέχασα ! Καπνίζανε και πούρα ! Και έπιναν και ουϊσκάκια ! Ε, τότε, και ... λίγα τους είπε ο πρωθυπουργός ! Ακούς εκεί ***

*** Του έδωσαν, έμαθα, εντολή «από πάνω» να μην πάει αύριο στη Τζαμπασοφιά και τον δεί κανένα μάτι στη σουϊτα του Δημητράκη. Θα χτυπήσει άσχημα, του είπαν, μετά απ' αυτό με τον Μπραβάκο και τον Παπασταύρου να βρεθεί ο εμφανιστεί ο υπουργός Αθλητισμού πάλι δίπλα στον Μελισσανίδη. Και σαν πιστός στρατιώτης, θα υπακούσει ***

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ Ο.ΠΑΠΑΡΙΝΑ ;

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ «ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ» ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ !

ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ «ΜΕΣΩΝ» ΚΑΙ «ΜΕΘΟΔΩΝ» ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ :

Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΘΡΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΔ :

ΤΟ «ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΔΟΚΑΡΙΩΝ» ΜΑΝΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΜΠΥΞΜΠΑΟΥΜ «ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ !

*** Όλοι αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρισιμότητας του αυριανού ντέρμπι, στη Τζαμπασοφιά. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, περί αυτού. «Οποιος χάσει, χάνεται» και αυτό τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση.

*** Το θέμα όμως, το μεγάλο θέμα, δεν είναι αυτό. Είναι ότι οι περιστάσεις, φιλολογικά δεν ευνοούν τον Ολυμπιακό. Και εννοώ από την έδρα, την έφεση της Αεκ να χρησιμοποιεί όποιο απίθανο και ανήθικο μέσον σκεφτεί για να κερδίσει, ακόμα και τον επηρεασμό των ξένων διαιτητών δια τρομοκρατίας, έως και την προχθεσινή, κυνική και αυταρχική θέση του πρωθυπουργού, εναντίον του ηγέτη του Ολυμπιακού.

*** Πιστεύω ότι αυτή η τελευταία παράμετρος, των όσων τερατωδών συνέβησαν προχθές στη Βουλή, θα επηρεάσουν κατά πολύ το κλίμα, αυξάνοντας την γνωστή θρασύτητα και ασυδοσία των διοικητών της Αεκ. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σκεφτώ, ούτε καν να φανταστώ τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τι μέσον μπορεί να μετέλθει ο Μελισσανίδης προκειμένου να κερδίσει ΟΧΙ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, αλλά με ΑΝΗΘΙΚΟ τρόπο τον Ολυμπιακό.

*** Προσέξτε τώρα, μερικές συνιστάμενες, σχετικές με την διαιτησία. Τέταρτος διαιτητής, ορίστηκε ο Μανούχος από το Αργος, τον οποίο έχει ... «χρεωθεί με 108», πού λέγαμε στο στρατό, η Αεκ ! Ο Μανούχος, θυμόμαστε, είναι ο διαιτητής πού γελοιοποίησε το ελληνικό πρωτάθλημα υπακούοντας στις διαταγές του Γιαννάκη να μη γίνει ο αγώνας Ατρομήτου - Αεκ με την απίθανη δικαιολογία ότι τα δοκάρια δεν είχαν το ίδιο ύψος

*** Και ποιος είχε μετρήσει τότε τα δοκάρια, εκτός του Μανούχου ; Ενας επόπτης ονόματι Μυξμπάουμ, ή κάπως έτσι, ο οποίος ανήκει στην ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, όπου πρόεδρος είναι ο αδελφικός φίλος του Μελισσανίδη και ταμίας της Επο, Τζαφέρης. Ο Μυξμπάουμ, λοιπόν, θα είναι ο VAR πού θα μεριμνά για την τοποθέτηση γραμμών οφ σάϊντ, εάν και όποτε χρειαστεί

*** Τι έχουμε λοιπόν ως εδώ ; Το δίδυμο των δοκαριών, αντί να έχει εξωπεταχτεί από την ελληνική διαιτησία, να «πλαισιώνει» το αλλοδαπό διαιτητικό «σταφ», με αρμοδιότητες πού ενίοτε όχι μόνο μπορεί να επηρεάσουν, αλλά και ν' αλλάξουν κάποιες φορές την έκβαση ενός αγώνα.

*** Δεν ξέρω αν αληθεύουν, πού δεν το αποκλείω, κάποιες φήμες πού συνοδεύουν το γήπεδο Μελισσανίδη από την εποχή της ανέγερσής του. Ότι δηλαδή, υπάρχει «μυστική δίοδος» πού ξεκινάει από μία μικρή πορτούλα και καταλήγει στα αποδυτήρια των διαιτητών, ή τουλάχιστον πλησίον. Αυτό κυκλοφορεί έντονα, χωρίς να έχει διαψευσθεί, τουλάχιστον από επίσημες πηγές. Αν, όμως, λέω, ΑΝΝΝ, έστω μία στο εκατομμύριο, έχει σχέση με την αλήθεια, πόσο εύκολο μπορεί να είναι να ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ ένας διαιτητής, φοβούμενος τίποτα ... ντου με προσωπικές συνέπειες. Από ύβρεις, έως και ... ζούληγμα στα απαλά του. Αλλωστε, ο συγκεκριμένος αυριανός έχει μία κάποια ... εμπειρία πάνω σ' αυτό τον θέμα, από επίθεση του Μελισσανίδη εναντίον του

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ, ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ !

*** Αυτά αφορούν στον ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ τομέα, πού φοβάμαι περισσότερο από ό,τιδήποτε άλλο για το αυριανό ντέρμπι. Αν με ρωτήσετε τώρα, για το καθαρά ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ μέρος του παιχνιδιού, θα είμαι σαφής και κατηγορηματικός. Ο Ολυμπιακός ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ της αντιπάλου του, σε όλους τους τομείς. Είναι καλύτερος σαν ομάδα και ακόμα περισσότερο σαν ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ποδοσφαιριστών.

*** Εκείνο στο οποίο μπορώ να εστιάσω, είναι ΤΟ ΣΧΗΜΑ πού θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει ο Μιντιλίμπαρ ΚΑΙ αυτός ο προβληματισμός μου αφορά βασικά ΔΥΟ θέσεις στην ενδεκάδα, Τον θέση του δεξιού εξτρέμ και του ενός στόπερ, δίπλα στον Κάλβο.

*** Σύμφωνα με τα περισσότερα ρεπορτάζ, ο Βάσκος τεχνικός προτίθεται να χρησιμοποιήσει την ενδεκάδα πού ξεκίνησε στο 1-6 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πού σημαίνει ότι δεύτερος στόπερ θα είναι ο Παναγιώτης Ρέτσος και σε θέση – έστω τυπικά – δεξιού εξτρέμ θα παίξει πάλι ο μεγάλος αρχηγός, ο Κώστας Φορτούνης.

ΟΙ ΚΕΦΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΑ ΚΑΙ ...

ΠΩΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΝΤΑΙ

*** Ας δούμε μία – μία τις «παγίδες». Η Αεκ έχει μία ικανότητα πού δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον ο Ολυμπιακός, να εκμεταλλεύεται αποτελεσματικά τις λεγόμενες στημένες φάσεις. Εχει επιτύχει πολλά γκολ, είτε από κόρνερ, είτε από φάουλ, κυρίως με σέντρες από το πλάϊ.

*** Σ' αυτές τις φάσεις, όπου κυριαρχεί ο Βίντα, ξεκινώντας έξω από την περιοχή και πηγαίνοντας με φόρα στην κεφαλιά, δεν απαιτείται μόνον αλτικότητα των στόπερ. Απαιτείται κυρίως προσοχή, αυτοσυγκέντρωση και ΑΝΤΙΛΗΨΗ, δηλαδή ΔΙΑΒΑΣΜΑ της φάσης, πριν ολοκληρωθεί. Απαγορεύεται να μπορούν να πηδάνε ανενόχλητοι ο Βίντα και ο Λιβάϊ, χωρίς να τους έχει αντιμετωπίσει και φράξει το δρόμο αμυντικός του Ολυμπιακού.

Ο ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ

ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ

*** Πάμε τώρα και στο έξω δεξιά. Νομίζω ότι οι πλάγιοι μπακ είναι η Αχίλλειος πτέρνα της Αεκ. Δεν ξέρω ποιους θα βάλει ο Αλμέϊδα, αλλά δεν αλλάζει κάτι, όποιους και να βάλει. Ποντένσε αριστερά και ο Ροντινέϊ δεξιά, δεν πιάνονται, δεν εξουδετερώνονται εύκολα. Όμως, το προβληματάκι πού υπάρχει στα δεξιά της επίθεσης με τα συνεχή ανεβοκατεβάσματα του Βραζιλιάνου, είναι πασίγνωστο.

*** Και το ξέρει βεβαίως και ο Αλμέϊδα, πού σίγουρα θα φροντίσει να το εκμεταλλευτεί, είτε με τον Τσούμπερ, είτε με τον Γκατσίνονβιτς, είτε κάποιον άλλο, πού θα είναι πάντα έτοιμος για την αντεπίθεση από αυτή την πλευρά. Φρονώ, ότι όλα αυτά και τα γνωρίζει άριστα και προσπαθεί πάντα να τα αντιμετωπίσει ο Μεντιλίμπαρ. Αυτός, ξέρει, σίγουρα πολύ περισσότερα από μας.

Διαβάστε επίσης