Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έστειλε μήνυμα στις εκλογές

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έστειλε μήνυμα στις εκλογές
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 - 16:02

*** Ντέμης Ρούσσος ( 15.06.1946 – 25.01.2015 ) ***

*** Το πήραν όλοι το μήνυμα προχθές. Και απ' τη στεναχώρια τους, έφυγαν πρωϊ πρωϊ για Μύκονο ***

*** Το αποκάλυψαν αμέσως το τίμημα της αγοραπωλησίας οι ... ΑΡΔολογιστές : «90 εκατομμύρια», λένε. Ε, για να το λένε και να το γράφουν, μάλλον ήταν ... μπροστά στο μέτρημα ***

*** Εγώ πάντως αν δεν το ψάξω καλά, δεν πιστεύω τίποτα ***

*** «Οσο την ταινία με τον Μαυρογυαλούρο την αντιμετωπίζουμε σαν κωμωδία και όχι σαν μάθημα, δεν θα αλλάξει τίποτα !» ( Δημήτρης Παρλάντζας ) ***

*** Φεύγει ευτυχισμένος πάντως. Πρόλαβε να δεί τον Θρύλο να σηκώνει το ευρωπαϊκό μέσα στο δικό του γήπεδο ! ***

*** «Αυτές τις δύσκολες στιγμές η σκέψη μου είναι στον συνάνθρωπο μας Καρυπίδη» (Eftychiose Vardalakis ) ***

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΑΞΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ !

ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗΣ Η ΟΜΑΔΑ Κ.19 ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

*** Ναι, φορτωμένη όσο σπάνια η επικαιρότητα αυτές τις μέρες. Ναι, είχαμε ευρωεκλογές με πρωτοφανή αποχή – μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ναι, είχαμε αποχώρηση ( ; ) του Μελισσανίδη από το Αεκ της ... καρδιάς του. Και - ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ – ναι, είχαμε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ΑΛΗΤΕΙΑΣ και ΘΡΑΣΥΤΑΤΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ από τον απολαμβάνοντα σκανδαλώδους ασυλίας ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός !!!

*** Φυσικά, θα ασχοληθούμε με κάθε ένα από αυτά αναλυτικά και ΟΧΙ επιδερμικά. Εχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας. Προς το παρόν, όμως, λέω να ξεκινήσουμε με ένα θέμα πού δεν πήρε την έκταση που ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ ! Τον ( ένα ακόμη ) μεγάλο άθλο της ομάδας Κ.19 του Ολυμπιακού, πού κέρδισε το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ στην ιστορία της.

*** «Συγχαρητήρια στην Κ19 του Ολυμπιακού μας για το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της Super League K19, μετά και την κατάκτηση του UEFA Youth League !»

*** Μ' αυτά τα απλά, αλλά τόσο περιεκτικά λόγια, ο ηγέτης του ερυθρόλευκου κόσμου Βαγγέλης Μαρινάκης ανέβασε το ΜΕΛΛΟΝ της ομάδας στο βάθρο πού του αξίζει : Το βάθρο της ΚΑΤΑΞΙΩΣΗΣ και της ΠΑΡΑΔΟΧΗΣ μιάς ακόμη τεράστιας επιτυχίας.

*** Με την ευκαιρία, θα πρέπει να σημειώσουμε μερικά πραγματάκια για τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Να πούμε λοιπόν ότι η ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη και του Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου «έκοψε το νήμα» πρώτη με διαφορά μόλις ενός βαθμού από τον ΠΑΟΚ (4-1 τον Πανσερραϊκό), σε ένα άκρως συναρπαστικό πρωτάθλημα.

*** Στην πορεία τους για τον 8ο τίτλο σε επίπεδο Νέων, οι κάτοχοι του Youth League συγκέντρωσαν 62 βαθμούς σε 26 αγώνες με απολογισμό 19 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες (αμφότερες από τον ΠΑΟΚ). Είχαν 64-18 τέρματα με πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Χαραλαμπόγλου (18 γκολ) και πρώτους σε συμμετοχές τους Κουτσογούλα (26), Χαραλαμπόγλου, Αλαφάκη, Λιατσικούρα (από 25).

*** Είναι ο 8ος τίτλος για τον Ολυμπιακό, που ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ ο οποίος έχει 7. Η διοργάνωση ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια (2001) ως πρωτάθλημα Νέων και με την δημιουργία της Superleague (2006) μετονομάστηκε σε Κ21 μέχρι το 2010 όταν μετατράπηκε σε Κ20. Το ηλικιακό όριο άλλαξε για τελευταία φορά τη σεζόν 2018/19 στην οποία διεξήχθη για πρώτη φορά η Superleague Κ19.

*** Οι τίτλοι στα πρωταθλήματα Νέων της Super League, κατανέμονται ως εξής :

  • ΟΚΤΩ ο Ολυμπιακός (2004, 2010, 2013, 2015, 2016, 2017, 2022, 2024)
  • ΕΠΤΑ ο ΠΑΟΚ (2003, 2007, 2014, 2018, 2019, 2020, 2021)
  • ΤΡΕΙΣ ο Παναθηναϊκός (2005, 2012, 2022)
  • ΔΥΟ η Ξάνθη (2006, 2008, 2009) και
  • ΔΥΟ ο Άρης (2002, 2011) ***

ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ;

Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΧΕΙ ΣΑΦΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

Ο ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ;

*** ΓΡΑΦΕΙ : «Παρακολουθώντας τις αναλύσεις , διαπιστώνει κανείς πόσο ο οπαδικός φανατισμός τυφλώνει κάποιους... Εδώ ο άλλος ο ανόητος, μετά την συντριβή στην Α' και Β' Πειραιά , δεν δέχεται ότι οι Ολυμπιακοί μαύρισαν την ΝΔ...

*** Καμία ανάλυση κύριοι. Οι Ολυμπιακοί υπέφεραν με τους συγκεκριμένους υπεύθυνους. Σας προειδοποιήσαμε... Μας αγνοήσατε ! Δεν σας έγινε μάθημα το πάθημα από την δημαρχία της Αθήνας ... Απλά αυτή τη φορά πολλοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ και φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν τους πήγε η καρδιά να ρίξουν ψήφο σε άλλο κόμμα και προτίμησαν την αποχή και αν συνεχίσετε την πολιτική του Δημητριάδη στις βουλευτικές εκλογές θα πάθετε ανεπανάληπτο χουνέρι... (Ioannis Johannes Balagiannis )

*** Είναι απορίας άξιον πάντως, να βλέπουν εκατομμύρια κόσμο στους δρόμους και να μην αναρωτιόνται ,αν θα μπορούσε οποιοδήποτε κόμμα να βγάλει στα βαθύτερα όνειρα του ποτέ τόσο κόσμο στο δρόμο. Και όμως τα έβαλαν με αυτό τον λαό.. Συνέχισε Κυριάκο να ακούς τον ανεψιό και τους άλλους συμβουλάτορες σου...»

*** Επέλεξα ένα από τα πολλά πού μου στάλθηκαν σχετικά με το θέμα της λανθασμένης εκτίμησης του Μαξίμου για το μήνυμα της αποχής. Διότι στην πολύ μικρή και ολίγη αναφορά πού γινόταν στις τηλεοπτικές συζητήσεις, μετά τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας, οι εκπρόσωποι του κυβερνώντος κόμματος δεν δεχόντουσαν ( γραμμή ; ) ότι και οι οπαδοί του Ολυμπιακού έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη !

*** Στη συζήτηση πού γινόταν στο MEGA, για παράδειγμα, με τις δεκάδες προσκεκλημένων να εναλλάσσονται και να ανταλλάσσουν αμπελοφιλοσοφίες και σαχλαμαρίτσες, μόνο ο Σταμάτης ο Μαλέλης, ο διευθυντής του καναλιού έθιξε εύστοχα το θέμα

*** Ο Μαλέλης επισήμανε την τεράστια πτώση της ΝΔ στον Πειραιά και την απέδωσε εύστοχα στην αντιολυμπιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, πού εδώ και τρία χρόνια δείχνει εχθρική συμπεριφορά στον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μίλησε για «παραμάγαζα» τα οποία ανέχεται η κυβέρνηση και τόνισε ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι υπεύθυνοι για την εκλογική καθίζησή της.

*** Ο εκπρόσωπος της ΝΔ πού ήταν στο πάνελ – νομίζω ότι λέγεται Κυρανάκης, ή κάπως έτσι – αρνήθηκε «μετ' αγανακτήσεως» πού λένε. «Η πτώση των ποσοστών στον Πειραιά δεν έχει σχέση με την διαμαρτυρία των οπαδών του Ολυμπιακού, Είναι αναλογική με την γενικότερη πτώση και οφείλεται βασικά στην αποχή», είπε.

*** Ξέρετε λοιπόν πόση ήταν η ποσοστιαία πτώση της ΝΔ σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023 ;

  • Στην Α' Πειραιά, το 2023 η ΝΔ πήρε το 47,27 % των ψήφων. Στις παρούσες εκλογές, πήρε μόλις 32,05 % ! Καθίζηση κατά 15,22 μονάδες.
  • Στην Β' Πειραιά, το 2023 πήρε 37,24 πού τώρα έγινε 24,02 ! Δηλαδή, πτώση κατά 13,22 μονάδες !

*** Και βέβαια, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν ... κατοικούν μόνο στον Πειραιά ! Κυριαρχούν κατά εκατομμύρια σ' όλες τις περιφέρειες, τις πόλεις και τα χωριά της χώρας μας ***

Διαβάστε επίσης