Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτές οι βραδιές δημιουργούν τις νέες γενιές Ολυμπιακών

Αυτές οι βραδιές δημιουργούν τις νέες γενιές Ολυμπιακών
Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 - 11:03
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Αυτή η Τετάρτη θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας για πάρα πολλά χρόνια. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε έναν ευρωπαϊκό τίτλο και άγγιξε έναν ακόμα. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα και θα μπορούσαμε, εάν είχαν πάει λίγο καλύτερα τα πράγματα, να μιλάμε για ένα θαύμα. Σκεφτείτε να κατακτούσε ένας σύλλογος μέσα σε μια ημέρα δύο ευρωπαϊκά τρόπαια. Δεν έγινε φέτος, αλλά ποιος αποκλείει το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον; Εξάλλου, αυτά μονάχα ο Ολυμπιακός τα κάνει... Κανείς άλλος! Το συμπέρασμα, όμως, από αυτή την ημέρα, από τη βραδιά της 11ης Απριλίου είναι ένα: Είναι μια βραδιά που δημιουργήθηκαν νέες γενεές Ολυμπιακών.

Τα κορίτσια προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης στα εκατομμύρια οπαδών του Θρύλου, σε κάθε σημείο του πλανήτη. Πήγαν στην Τουρκία έχοντας χάσει το πρώτο ματς στο Ρέντη. Και ο τελικός δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελαν. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 σετ. Αλλά αυτή η ομάδα δεν το βάζει κάτω ποτέ. Ακόμα κι εκεί που ορισμένοι την έχουν ξεγραμμένη, βρίσκει τον τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση και να φτάσει στον στόχο της. Και το έκανε βήμα-βήμα. Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δεν έχασε την ψυχραιμία του ούτε το καθαρό του μυαλό. Το είχε πει και την παραμονή του ματς. Η ομάδα του θα είχε λιγότερο άγχος και θα έπαιζε καλύτερα. Όπως και έγινε.

Οι «ερυθρόλευκες» το πίστευαν. Ακόμα και μετά τον πρώτο τελικό στο «Μελίνα Μερκούρη», έκαναν θετικές σκέψεις για τη ρεβάνς. Και πίστευαν πώς θα μπορούσαν να ανατρέψουν τα δεδομένα. Τρία σετ στη σειρά. Και στο τέταρτο από το 13-10 της Μπούρσα, με σερί 1-8 ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 14-18 το πήρε και κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στο βόλεϊ Γυναικών. Ο Σέρβος «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας και τα κορίτσια του πέτυχαν έναν ακόμα άθλο, ένα ακόμα έπος. Και έγραψαν τα όνομά τους με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

Όσον αφορά στο τμήμα του βόλεϊ Ανδρών, η αποστολή τους ήταν εξ’ αρχής πιο δύσκολη. Κόντρα σε μια ιταλική ομάδα. Από ένα πρωτάθλημα υψηλού επιπέδου. Κι αυτό το πλήρωσαν οι «ερυθρόλευκοι». Δεν ήταν μονάχα τα λάθη και οι στιγμές αδράνειας σε καίρια σημεία του ματς στο ΣΕΦ, αλλά και στη Ραβένα. Ήταν και η εμπειρία από αναμετρήσεις αυτού του επιπέδου. Όπου όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και πρέπει να έχει σταθερή καλή απόδοση καθ’ όλη τη διάρκειά τους. Δεν επιτρέπεται ούτε λεπτό να χαθεί η συγκέντρωση. Κι όταν σου παρουσιάζονται ευκαιρίες, δεν τις πετάς. Τις αξιοποιείς στο έπακρο. Αυτό που δεν έγινε στο τρίτο σετ με τους Ιταλούς, όταν ο Ολυμπιακός έλεγχε την εξέλιξη του ματς, αλλά δέχθηκε ένα σερί 5-15 και από το 15-10 βρέθηκε να χάνει το σετ με 20-25 και μαζί το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Όμως ο κόσμος στις εξέδρες του ΣΕΦ παρέδωσε μαθήματα οπαδικής συμπεριφοράς., Ακόμα και αν το ματς δεν πήγε καλά σε ό,τι αφορά την εξέλιξή του, οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν εξαιρετική στάση και δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Σε σημείο που οι παράγοντες και οι παίκτες της Ραβένα μίλησαν με άκρως κολακευτικά λόγια για την ατμόσφαιρα στον Πειραιά. Οι εικόνες αυτές και οι δηλώσεις που τις συνοδεύουν θα φτάσουν σε κάθε σημεία της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας. Κι αποτελούν την ιδανική προβολή του συλλόγου σε διεθνές επίπεδο. Αλλά και αυτό που χρειάζεται για να δημιουργηθούν οι επόμενες γενιές Ολυμπιακών.

Διότι πολλά παιδάκια θα είδαν χθες στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο εικόνες από το ΣΕΦ. Κι αυτές μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη. Πώς μετά να μην υποστηρίζουν θερμά τον Θρύλο; Αυτό θα έκανε ο καθένας μας. Αυτή η ομάδα σε κάνει χαρούμενο διαρκώς, αλλά σου προσφέρει και κάτι ακόμα. Τη δυνατότητα να συνεχίσεις να ονειρεύεσαι. Αυτό δεν σταματά ποτέ διότι δεν έχουν ταβάνι οι στόχοι της. Μοναδικός της αντίπαλος είναι ο ίδιος της ο εαυτός και μετά οι ομάδες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Ένας Ολυμπιακός που πρωταγωνιστεί σε πολλά αθλήματα, τόσο σε Άνδρες όσο και στις Γυναίκες.. Αυτό το άτιμο το 10ευρω που φωνάζουμε πώς έχει τεράστια αξία κάθε καλοκαίρι, βλέπετε όλοι τι μπορεί να προσφέρει. Πάρα πολλά... Κούπες στην Ελλάδα, τρόπαια στην Ευρώπη, άπειρες στιγμές χαράς και ευτυχίας. Το συμπέρασμα είναι ένας. Όλοι μας αλλά και ο καθένα ξεχωριστά, μπορεί να βοηθήσει τον σύλλογο. Δέκα ευρώ είναι αρκετά και μπορούν να κάνουν πραγματικά τη διαφορά.

Διαβάστε επίσης

Μην παίζετε άλλο με τη νοημοσύνη μας...

Μην παίζετε άλλο με τη νοημοσύνη μας...

Σκάνδαλο και πρόκληση το κατηγορητήριο για τον τελικό του Κυπέλλου, ειδικά μετά τη δήλωση Βασιλειάδη πώς «δεν πέτυχαν τα μέτρα»! Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.

Μια... ώρα μακριά από το απόλυτο!

Μια... ώρα μακριά από το απόλυτο!

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με την κατάκτηση του χάντμπολ θα έχει πάρει πρωτάθλημα σε όλα τα τμήματα των ομαδικών αθλημάτων του.