Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μην παίζετε άλλο με τη νοημοσύνη μας...

Μην παίζετε άλλο με τη νοημοσύνη μας...
Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 - 18:38
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Δεν έχει περάσει πολλή ώρα από τη στιγμή που έγινε γνωστό πώς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα απολογηθούν την Παρασκευή για ό,τι έγινε στον τελικό. Βάσει κατηγορητηρίων από τις εκθέσεις των παρατηρητών και της αστυνομίας δεν έγινε... τίποτα πάντως. Οι εικόνες με τις συμπλοκές οπαδών με την αστυνομία, οι φωτιές, οι ρίψεις φωτοβολίδων, οι καταστροφές και άλλα τόσα που συνέβησαν είναι γεγονότα και υπάρχουν αποδείξεις. Φωτογραφίες και βίντεο. Οι τρεις παρατηρητές, οι Φωτεινός, Κάρτσακλας και Ντάσιος δεν είδαν τίποτα. Για εκείνους όλα καλά! Μα και η αστυνομία; Τίποτα;

Την ίδια ώρα που ο Γιώργος Βασιλειάδης δήλωνε μετά τον τελικό: «Περιμένω τις αναφορές για το τι έγινε στο γήπεδο, εμείς είχαμε ζητήσει να γίνουν έλεγχοι, δεν ξέρω κατά πόσο έγιναν. Είναι προφανές πως δεν πέτυχαν τα μέτρα», από την πλευρά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Με όσα αναφέρουν στις εκθέσεις του, δείχνουν πώς είναι... αόματοι γιατί κάτι άλλο που θα ταίριαζε με αυτή την κατάσταση, δεν μπορεί να το γράψει κανείς.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και επεισόδια είδε και ζήτησε να δει τις αναφορές! Μα ποιες αναφορές; Αυτές που δεν υπάρχουν. Παίζουν με τη νοημοσύνη μας. Και καλά, από την «εξυγίανση» το περιμέναμε. Αλλά το Κράτος να συνεχίζει να έχει αυτή την αντιμετώπιση απέναντι στις ομάδες που... συμπαθεί λίγο παραπάνω. Να μην βλέπεις τίποτα.

Έλα, όμως, που και συλλήψεις έγιναν και τραυματίες υπήρξαν και καταστροφές-φθορές καταγράφηκαν. Όλα αυτά είναι γεγονότα και όχι εικασίες. Συνέβησαν και υπάρχουν αποδείξεις. Τουλάχιστον αφού η πειθαρχική επιτροπή συνέταξε ένα κατηγορητήριο με τις εκθέσεις των αόματων παρατηρητών και της αστυνομίας, ας αναλάβουν δράση οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς. Ας επιτελέσουν εκείνοι το καθήκον τους.

Ας ασκήσουν πρόσθετη δίωξη για τα πραγματικά γεγονότα και όχι το... τίποτα που είδαν οι παρατηρητές και οι αξιωματούχοι της αστυνομίας. Διαφορετικά θα είναι και εκείνοι συνυπεύθυνοι σε αυτή την κατρακύλα... Μην παίζετε άλλο με τη νοημοσύνη μας...

Διαβάστε επίσης

Μια... ώρα μακριά από το απόλυτο!

Μια... ώρα μακριά από το απόλυτο!

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με την κατάκτηση του χάντμπολ θα έχει πάρει πρωτάθλημα σε όλα τα τμήματα των ομαδικών αθλημάτων του.