Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Την Κυριακή κανείς δεν θα θυμάται...

Την Κυριακή κανείς δεν θα θυμάται...
Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018 - 23:47
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Θεωρητικά το ματς με την Σπαντάου ήταν εύκολο. Κι αυτό ήταν που παραλίγο να στοιχίσει στον Ολυμπιακό. Να το πληρώσει πολύ ακριβά στη Γένοβα. Σε ένα ματς δίχως… αύριο, δίχως επιστροφή… Διότι ακόμα πιο δύσκολο από τη νίκη είναι να αποδείξεις πώς είσαι καλύτερη ομάδα από έναν αντίπαλο που δεν έχει να χάσει τίποτα απολύτως. Αυτό ήταν που είχε να αντιμετωπίσει ο Θρύλος το απόγευμα της Πέμπτης και όχι μόνο…

Στην τελική, όμως, κάνοντας την αποτίμηση της ημέρας, τι μας μένει; Όχι πώς ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να νικήσει, αλλά το πώς κρίθηκε το ματς της Προ Ρέκο με την Μπρέσια. Το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης, ένιωσε για λίγα λεπτά τι πάει να πει αποκλεισμός. Κι αν δεν ήταν ο Τεπέστι να πιάσει δύο πέναλτι, τώρα μπορεί να είχαν αλλάξει εντελώς τα δεδομένα της διοργάνωσης… Θέλετε και ορισμένα ακόμα;

Το ματς του Θρύλου ήταν το πρώτο χρονικά. Κάτι που ανέβασε κι άλλο το συντελεστή δυσκολίας. Οι πρεμιέρες κρύβουν… παγίδες. Και μέσα σε όλα, ξεκίνησε πολύ καλά το ματς με το σκορ στο 3-0 από νωρίς. Με χαμένο πέναλτι, με χαμένους παραπάνω. Οι Γερμανοί ως εκείνο το σημείο δεν μπορούσαν καλά-καλά να κάνουν σουτ. Ο διακόπτης γύρισε και οι «ερυθρόλευκες» έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Με ό,τι έγινε στα πρώτα 16 λεπτά, όλοι όσοι ήταν πισίνα Sciorba ένα πράγμα έβλεπαν. Τον Θρύλο να περνά πανηγυρικά στους τέσσερις. Δεν θέλει και πολύ να «στραβώσει» ένα ματς κάπου εκεί. Όπως και συνέβη. Σερί 3-0 για την Σπαντάου, ξαφνικά το ματς στο 4-4 και το άγχος ήταν ακόμα πιο μεγάλο.

Ο πιο ψύχραιμος ήταν ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς. Δύο δικά του γκολ έφεραν το σκορ στο 6-4 και αποκατέστησαν, προσωρινά, την τάξη, Χρειάστηκε μετά να επέμβει ο Πάβιτς, να βγάλει την άμυνα στο τέλος ο Μπούσλιε και να τελειώσει η δουλειά όπως έπρεπε. Το θέμα είναι ένα… Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή θα είναι καλύτερος. Βοηθάει και η εμφάνιση της Μπαρτσελονέτα κόντρα στην Έγκερ. Βοηθάει και το… μήνυμα του ματς με την Σπαντάου. Τίποτα δεν σου χαρίζεται. Δεν υπάρχει λόγος να πιάσεις μεγάλη απόδοση, ούτε να προκαλέσεις αίσθηση με την απόδοσή του. Σημασία έχει ένα πράγμα. Η ουσία… Η νίκη… Η πρόκριση στον τελικό.

Αυτό θέλουν να κάνουν και κόντρα στους Καταλανούς οι «ερυθρόλευκοι». Μια ομάδα που ξέρουν πολύ καλά από τις δύο αναμετρήσεις κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων. Μια ομάδα που θέλει προσοχή, αλλά και μια ομάδα που δεν μπορεί να ανησυχήσει τον καλό Ολυμπιακό. Αυτόν θα δούμε την Παρασκευή. Ο Βλάχος έχει προετοιμάσει την ομάδα του. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθισε για ένα οκτάλεπτο και κάτι στην πισίνα, είδα όσα ήθελε να δει από το ματς της Μπαρτσελονέτα με την Έγκερ και αποχώρησε. Κράτησε σημειώσεις για αρκετά πράγματα και έχει να πει πολλά στους παίκτες του, το πρωί της Παρασκευής στη χαλαρή προπόνηση που θα γίνει.

Το ματς με την Σπαντάου το έχουν ξεχάσει ήδη. Πάμε για τα επόμενα, αρχής γενομένης με τους Καταλανούς. Τι χρειάζεται; Το ίδιο καλή αμυντική συμπεριφορά και αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Όχι βιαστικές προσπάθειες, αλλά φάσεις που να βγουν μέσα από την καλή κυκλοφορία, ώστε να δημιουργηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις. Εάν το καταφέρουν, τότε θα έχουν βάλει τις βάσεις για να πάνε στον τελικό.

Υ.Γ. Η Προ Ρέκο παίζει στην έδρα και παραλίγο να αποκλειστεί, ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά;

Υ.Γ.1: Ο πιο φορμαρισμένος παίκτης είναι αδιαμφισβήτητα ο Γενηδουνιάς.,

Υ.Γ.2 Θα γίνει μεγάλη «μάχη» στον άλλο ημιτελικό και η Γιούγκ θα βάλει δύσκολα στην Προ Ρέκο.

Υ.Γ.4 Ο κόσμος βοήθησε την Πέμπτη, θα τον χρειαστούν παραπάνω την Παρασκευή οι νταμπλούχοι Ελλάδας. Γιατί οι Καταλανοί κάνουν πολλή φασαρία.

Διαβάστε επίσης

Θρύλε το μεγαλείο σου!

Θρύλε το μεγαλείο σου!

Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος της Ευρώπης, σε 4ο ευρωπαϊκό τελικό φέτος, σε διαφορετικό άθλημα. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης

Μια... ώρα μακριά από το απόλυτο!

Μια... ώρα μακριά από το απόλυτο!

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με την κατάκτηση του χάντμπολ θα έχει πάρει πρωτάθλημα σε όλα τα τμήματα των ομαδικών αθλημάτων του.