Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλε το μεγαλείο σου!

Θρύλε το μεγαλείο σου!
Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2018 - 22:04
Αρθρογράφος: Παύλος Σαχτούρης
ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ

Τι ζήσαμε και απόψε στη Γένοβα; Ο Ολυμπιακός ξανά στον τελικό του LEN Champions League. Για δεύτερη φορά σε μια τριετία. Και όχι μόνο! Με την πρόκριση της ομάδας πόλο Ανδρών, οι «ερυθρόλευκες» ομάδες που συμμετείχαν τη σεζόν 2017-18 σε τελικούς είναι πια τέσσερις. Βόλεϊ Γυναικών και Ανδρών, πόλο Γυναικών και Ανδρών. Με τα κορίτσια του βόλεϊ να έχουν σηκώσει την κούπα του CEV Challenge Cup. Θρύλε το μεγαλείο σου. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Όσο κι αν ορισμένοι δεν μπορούν να την… αντέξουν, ο Ολυμπιακός είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! Πρωταγωνιστεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα σε όλα τα αθλήματα. Δεν περιορίζεται μονάχα στην κυριαρχία εντός συνόρων, όπου ο Ερασιτέχνης κατέκτησε το πρωτάθλημα σε όλα τα τμήματα των ομαδικών αθλημάτων του. Συνεχίσει να είναι η μοναδική ομάδα που κάνει το όνομα της Ελλάδας να ακούγεται στο διεθνές στερέωμα με ΘΕΤΙΚΟ τρόπο. Καλύτερη διαφήμιση για την χώρα μας δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Η λέξη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να ακούγεται σε όλη την ΕΥΡΩΠΗ, σε όλο τον ΚΟΣΜΟ. Κι αυτό συμβαίνει φέτος για μια ακόμα φορά.

Ας είναι καλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο αιμοδότης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Ο άνθρωπος που έχει στηρίξει αυτή την προσπάθεια από την αρχή, από το 2010. Ας είναι καλά ο Μιχάλης Κουντούρης που είναι ο πρόεδρος του συλλόγου και τον οδηγεί στις μεγαλύτερες διακρίσεις στην ιστορία του, ταυτόχρονα, σε πολλά αθλήματα, μέσα στην ίδια σεζόν. Και βέβαια, ο κόσμος που στηρίζει αυτή την προσπάθεια, να είναι ο Θρύλος κυρίαρχος στην Ευρώπη.

Ίσως να μην το αντιλαμβάνεστε απόλυτα. Αλλά όλοι εσείς, όσοι αποκτήσατε την Κάρτα Μέλους ή την Κάρτα Φιλάθλου, έχετε βάλει από ένα μικρό «λιθαράκι» για να γιγαντωθεί κι άλλο αυτή η ομάδα, αυτός ο σύλλογος που αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για όλους. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη. Τέσσερις ευρωπαϊκοί τελικοί, από διαφορετικές «ερυθρόλευκες» ομάδες, μέσα σε μια σεζόν. Ποιος άλλος μπορεί να πετύχει κάνει ανάλογο. Κανείς στην Ευρώπη!

Το μεγαλείο του Ολυμπιακού είναι απίστευτο, δεν περιγράφεται. Τα εκατομμύρια των οπαδών του, σε κάθε σημείο του πλανήτη, απόψε νιώθουν ακόμα πιο περήφανοι με ό,τι πέτυχε η ομάδα στη Γένοβα. Η δουλειά που έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα σε αυτό τον σύλλογο -υπόδειγμα λειτουργίας- αποδίδει καρπούς. Ο Ολυμπιακός ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ παντού. Κατακτά τίτλους, τρόπαια, είναι στην κορυφή της Ευρώπης. Σε μια Ελλάδα που διανύει την πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της, την Ελλάδα των μνημονίων, ο ΘΡΥΛΟΣ την εκπροσωπεί κάτι παραπάνω από επάξια στις διεθνείς διοργανώσεις. Δοξάζει τη χώρα στο ευρωπαϊκό, αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο.

Αυτή είναι η αλήθεια, είτε αρέσει σε πολλούς, είτε όχι. Πάρτε το χαμπάρι. Ο Ολυμπιακός γιγαντώνεται κι άλλο. Και θα συνεχίσει γιατί όλοι όσοι αγαπούν αυτή την ομάδα, όλοι όσοι τη στηρίζουν, είναι πάνω από όλα οπαδοί της. Χαίρονται με τις επιτυχίες της, «σκάνε» όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά -κάτι που πάντως συμβαίνει σπάνια- αλλά είναι περήφανοι που ανήκουν στην μεγάλη «ερυθρόλευκη» οικογένεια. Κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά.

Διότι όλοι μαζί, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, μια γροθιά, οδηγούν τον Ολυμπιακό στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας του.

Υ.Γ. Πάλι σούπερ άμυνα, σε δεύτερο ματς στο Final-8. Κυρίως σταθερότητα. Κάτι που είναι το «άλφα και το ωμέγα» σε ένα τέτοιο τουρνουά.

Υ.Γ.2 Δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Αρκεί να παίξει καλά ο Θρύλος. Κόντρα στην Μπαρτσελονέτα ήταν καλύτερος σε σχέση με το ματς κόντρα στην Σπαντάου. Όσο πιο δύσκολη ομάδα είναι η απέναντι τόσο πιο καλή εμφάνιση θα κάνουν οι «ερυθρόλευκοι».

Υ.Γ.3 Η στήριξη και η ώθηση από τον κόσμο ήταν καθοριστική. Βοήθησαν τα μέγιστα για την πρόκριση στον τελικό.

Υ.Γ 4 Έγινε και το απίθανο σε ημιτελικό του LEN Champions League. Δεν μέτρησε γκολ του Ολυμπιακού από πέναλτι γιατί… αναπήδησε η μπάλα στο νερό, πριν την εκτέλεση!

Υ.Γ. 5 Έχω βάλει ένα στοίχημα με έναν καλό φίλο. Περιμένει τηλεφώνημά μου στις 23:00 το Σάββατο… Μακάρι!

Διαβάστε επίσης

Την Κυριακή κανείς δεν θα θυμάται...

Την Κυριακή κανείς δεν θα θυμάται...

Ο Ολυμπιακός δεν ενθουσίασε με την εμφάνισή του κόντρα στην Σπαντάου, αλλά ποιος... ασχολείται. Η πρόκριση μετράει στην τελική. Γράφει ο Παύλος Σαχτούρης.